Indická kuchyně – Cinnamon Club

Píšete vy…
Při květnové návštěvě Londýna jsem měla možnost navštívit restauraci, která indickou krmi staví do úplně jiného světla. Já vím, že cestovat do Londýna nikdo nebude jen proto, že nějakej trouba tady píše, jak to bylo úžasný a skvělý a vůbec. Spíš bych jen chtěla naznačit, že indická kuchyně nemusí být vždy jen o curry s rýží.

V době, kdy jsem žila v Praze, jsem občas zašla do Tajmahalu, ale nikdy jsem nebyla nijak zvlášť odvázaná a se slzou v oku vzpomínala na malé indické restaurace na kterékoliv High Street, když už ne pro kvalitu jídla, tak alespoň pro atmosféru.  Cinnamon Club je „snobská“ restaurace v elegantní budově Old Westminster Library, kousíček od Westminster Abbey, London Eye a Houses of Parliament. „Snobská“ i lokace naznačují, že restaurace je dost drahá, ale za utracené peníze jsme dostali to, co jsme očekávali a ještě něco navíc.

 
My si objednali, jako správní restaurační turisti, degustační menu včetně doporučených vín. To sestávalo z devíti chodů, včetně pozdravu z kuchyně. Jídlo i víno perfektně sladěné a i přesto, že jsme měli na to všechno jen necelé dvě hodinky (restaurace nacpaná k prasknutí, jediný stůl, který jsme mohli dostat, byl od 7.30 do 9.00), jsme neodcházeli přežraní k prasknutí, ani s prázdným žaludkem. Obsluha byla pohotová,poyorná a vtipná a ačkoli jsme náš časový limit přetáhli, neměli problém nám servírovat espresso a koňak na závěr. 

Over all to byl naprosto nečekaný, nevšední a nezapomenutelný zážitek, kdy každá penny stála za utracení. 

 

Losos tandoori a uzený
Mušlování
Plněný cukeťáček

Mango-chilli sorbet
Holoubátko
Ooobr africká kreveta
Je libo hovězí?
Či raději klasiku-jehněčí?
Já rád mango, ty rád mango…

Reklama

Komentáře

Na indické kuchyni jsem vyrůstala a taky se mi stýská :). V říjnu mám namířeno do Londýna… nějaké tipy na malou indickou restauraci?

1: v londýně mimo téhle nevím, tam jsem se moc neohřála, ale můžu zkusit vytáhnout rozumy z kámošky…

Vypadá to úžasně! Já obdivuju i ty krásný talíře: ty tmavé obdélníky mě nezaujaly, ale to vájo na začátku, pikantní mango sorbet a mušle jsou na krásných kouscích…

Ty talíře mi připomínají Kitchen Nightmares S5E3 Fenwick Arms

Chilli: Hlasuju pro první fotku s bílým talířem. Celej den na to zatracený krásný nádobí myslím.

Villeroy a Bosch mají taky krásný nádobí a ještě hezčí chlapy ;)
Ale takovej jako ten „Mušlovanej“ tam není. Já na to pořád zálibně hledím – jak je z jedné strany něžně zvednutej a má ten vykrojenej camfourek nahoře, nádhera…Schnytlíku, s talířema vedeš ;)

Indicka kuchyne naprosto RULEZ!!! Zavislost!!! Jakmile zachutna uz te nepusti a kdysi ma nej-oblibena italska musi snaset druhe misto.Curry, poppadoms, mango catni, naan chleb…aaaaa prave mi ukapla slina :).

Julie: oni ten muslovanej tam maji, jen se k nemu clovek musi proklikat :) a diky

pro Zufanku:
Mohu doporucit nasledujici:

  • trochu drazsi Red Fort, indicka restaurace v Soho, vytecna, nikdy jsme nebyli zklamani, prumerna utrata 48 liber tj vcetne piti, 77 Dean Street,
  • Cafe Spice Nameste, velmi vynalezava indicka kuchyne, prijemne prostredi, ruzne vyborne indicke speciality, prumerna utrata 38 liber, 16 Prescott Street, je trochu mimo centrum
  • nejlevnejsi a autenticke indicke restaurace jsou na vychode, v Bricklane, tam je pry dobra Aladin, 132 Bricklane.

Piste, jestli budete jeste neco potrebovat.

16,18: PRAKTIcKa krasa :) jenom jestli pan cuketka spis nemrkal po te zlacene? ;)

tak ale ted jste mi to tím praktickým vysvětlením pokazili :) já se mylně domníval, že to zakřivení je jenom na ozdobu!!! :D má tužba prostě směřuje k nonsense lžičce!! pozlacené :))

Tento tyden tu v UK probehla v novinach i televizi zprava ze v teto restauraci zacli podavat oficialne nejpalivejsi kari na svete.Ten kdo si ho chce dat, musi prej podepsat specialni listinu.

wow, tak to musime doma zacit skudlit a jet ochutnat! :) sycaci nezminili, ze neco takovyho maj, ja bych jim autogram venovala..

22: Včera (pátek) večer to curry jedl na BBC1 známý bavič Jonathan Ross. Podepsal listinu, vzal si ochranné brýle a dělal u toho grimasy a představení, ale stejně si myslím, že měl v nádobě (s výrazným nápisem DANGER!!) asi nějaký podvrh, neb si dal do úst velké sousto.
Jeden nemá věřit všemu, co na obrazovce vidí!

Z hlediska restaurace je to docela šikovný marketingový tah.

jojo, hovezi, kdo by to rekl, ze? ale praseci nebylo, to zase ne… :)

Komentáře jsou uzavřeny.