Řecký jogurt Yogood — smetanový partner blogu s 10 % tuku

Partner blogu

Dělat reklamu dobrému řeckému jogurtu? S největší radostí! Vítám na blogu nového partnera blogu pro září — řecký jogurt značky Yogood! ;)

Yogood je od 1. září dostupný v široké síti malých prodejen i velkých obchodních řetězců. Spolu s partnerem blogu jsem pro vás připravil krátké představení, ochutnávkovou soutěž o ceny i několik receptů na ukázku.

V čem je řecký jogurt unikátní

Yogood je řecký jogurt vyrobený z kravského mléka s obsahem tuku 10 %. Ve složení nenajdete nic jiného než kravské mléko, smetanu a jogurtové kultury (L. bulgaricus a S. thermophilus). Nic víc není potřeba.

Žádné stabilizátory ani zahušťovadla, příchuti, škrob, prostě nic navíc. Řecký je specifický výrobním procesem, který je zodpovědný za jeho přirozeně hustou a krémovitou konzistenci. Z hotového jogurtu se totiž odstraňuje přebytečná voda a syrovátka.

Na 1 litr jogurtu se při výrobě spotřebují zhruba 4 litry kravského mléka. Řecký výrobce Kri Kri na výrobu vykupuje mléko od producentů z oblasti Střední Makedonie.

Ve světě má řecký jogurt podobnou moc jako řada italských mléčných výrobků. Umí se vloudit do cizích kuchyní i receptů, umí však vyvolat i pěknou řádku jogurtových napodobenin, kde se typické vlastnosti dohánějí už méně typickými přísadami. U Yogoodu tohle nehrozí, a i když je vyráběný ve velkém měřítku, v zásadě se nijak neliší od obyčejného domácího jogurtu, který se nechával překapat přes pláténko.

Jak chutná? Ochutnejte a vyhrajte!

K chuti a ideálnímu použití řeckého jogurtu se ještě v září dostanu — připravil jsem si pro vás několik ukázek, kde je Yogood v hlavní roli. Mezitím je tu pro vás soutěž o ceny, ve které jsme spolu s partnerem blogu zvědaví na vaši ochutnávku jogurtu a tipy na jeho uplatnění v kuchyni.

Stačí pouze vyrazit pro Yogood, ochutnat a nechat mi tu soutěžní příspěvek ve formě komentáře. Soutěží se až do konce září, takže máte spoustu času. 5 výherců získá dárkové balíčky s řeckými delikatesami. A pokud jste na recepty s řeckým jogurtem navnadění už teď, mrkněte se mezitím Facebookové stránky dovozce, kde je několik ukázkových receptů vystaveno.

Kde koupím Yogood?

Úplně všude! Připravili jsme pro vás i přehlednou mapku se všemi prodejnami. Mimo uvedených prodejen jsou jogurty Yogood dostupné i po celé ČR v obchodních řetězcích Globus, Billa, Spar, Albert a Hypernova. Jogurty samozřejmě koupíte i ve dvou prodejnách dovozce D.M. Hermes — v Brně (Minoritská 2) a v Krnově (Jungmannova 2).

Mapu si můžete prohlédnout i v plné velikosti. Úplný seznam prodejních míst najdete i na Facebook stránce Yogood.

Budou i recepty?

Jo. A co nevidět! Nejdříve mi ale dejte vědět, jak vám Yogood zachutnal a co děláte s řeckým jogurtem v kuchyni vy! ;)

Reklama

Komentáře

Komentáře jsou uzavřeny.