Nedělní hostina v Šárce: All You Can Eat za 150,- Kč

Fenomén All You Can Eat se konečně doškobrtal až do mé blízkosti, konkrétně do Restaurace Šárka v blízkosti vodní nádrže Džbán. Za 150,– Kč na osobu, si tak můžete každou neděli od 12 – 16h dopřát – Nedělní Hostinu ;)

Nabídka Nedělní hostiny

Nejprve se usadíte u stolu a ohlásíte se obsluze, poté se můžete ihned vrhnout do místnosti plné jídla. V této místnosti se nabízí kompletní nabídka formou bufetu – tj. vše si nakládáte sami, bez obsluhy a sami odnášíte ke svému stolu. Základní nabídka toho obsahuje opravdu hodně od studených salátů, přes předkrmy až k hlavním jídlům. Všechny nápoje + dezerty si musíte zaplatit zvlášť. To vše v protředí vkusně zařízené restaurace s možností posezení venku na rozsáhlé terase pod slunečníkem.Na webu najdete ukázku staršího menu, to dnešní jsem pod vlivem glukosového útlumu zapomněl při odchodu odfotit. Popíšu vám tedy, alespoň to, co jsem ochutnal:
  • polévka – lososový krém s krutonky
  • zeleninový míchaný salát s dresinkem, fazolový salát
  • uzený úhoř (mňam ;)
  • zeleninový vegetariánský špíz
  • grilované sele a krůta (totální bomba!)
  • hovězí guláš
  • hovězí játra
  • pečené brambory
  • zeleninovo-masové pikantní koule
  • kyselé okurky, papričky, křen atp.

Dnes jsem nebyl schopen odfotit kvalitní fotky, proto vemte zavděk těmito příšerkami alespoň pro ilustraci: salátový mini-bar, pečené brambory, all you can eat ;), polévka, pečené sela a krůta. Uff, škoda přeškoda, zkusím to dohnat příště…

Co se týče kvality, byl jsem příjemně překvapen – za takovou cenu jsem obdobnou úrpveň nečekal. Zvláště si dovoluji vypíchnout uzeného úhoře, výborné pečené brambory a přímo splendidní pečené sele a krůtu. Wuf!

Co jsem postrádal?

Při opravdu nízké ceně, téměř není co vytýkat, ale přesto se najde několik detailů, které celkový zážitek snižují:
  • chybí popisky jednotlivých jídel v bufetu! (bez toho děsná orientace :/)
  • neškodilo by více příloh (přítomny pouze pečené brambory a chléb k polévce)
  • trošinku vázlo doplňování příborů, misek na polévku a některých pokrmů
  • delší latence obsluhy při obstarávání nápojů
  • chybí stojany na kola (nebo jsem přehlédl) + problematický vjezd na kole oklikou přes vrátnici kempu
  • byli jsme na Nedělní Hostině poprvé, nikdo nás neuvedl, na obsluhu jsme čekali trošku déle (přes 10 minut) a celý princip akce nám vysvětlila až na druhý přímý dotaz – neškodilo by více navigace (elementární vysvětlující cedulky) a vstřícnější uvedení hosta na hostinu

Závěrečné hodnocení

Vynikající záležitost, kterou bych chtěl vidět v českém prostředí rozhodně častěji (těším se na vlnu vegetariánských, etnických, masožroutských a jíných bufetů :) Určitě je ještě co zlepšovat, ale za celkový velice příznivý dojem osm bonusových cuketek z desíti. Menu nedělní hostiny se mění každý týden, doporučuji si zajistit rezervaci nebo se alespoň předem telefonicky ujistit o konání akce. Rovněž doporučuji začít už od otevření akce ve 12 hodin, poté nasadit velmi rozvážné tempo a vybírat si malinkaté porce. Nepraskněte prosím ;D

Znáte jiné All You Can Eat akce?

Napište je prosím do komentářů ;)

Aktualizace 24.6.2006

Jajaj, zapomněl jsem uvést, že nedělní hostina se koná jenom jednou měsíčně a sice první týden v měsíci! Všem all-u-can-eat maniakům, kteří se tam hnali zbytečně, sorri ;) Ale i tak platí, před návštěvou ověřte kapacitu, menu i platnost konané akce.

Reklama

Komentáře

To zní hezky… A bezva nápad kam pozvat třeba známé… ve čtyřech lidech to dělá šest stoveka dá se tam jistě příjemně strávit odpoledne…

Brasiliero znám, ale zatím jsem nebyl. Přeci jen jsem dostal velmi smíšené reference. A navíc ceny v Ambiente Brasiliero:

- salátový bar 245,-
- volná konzumace masa 565,- Kc

+ platíte hodně drahé pití :(

Ale nebojte, posvítím si na ně. Chystá se double útok ve spolupráci s gurmetklub.cz!

kdyz brasileiro tak je imho lepsi to u staromaku – to co je ve slovaci pripomina spis velkovykrmnu nez cokoliv jinyho…a krom toho u staromaku maji pohlednejsi cisniky…zvlast nekteri cernosi jsou k nakousnuti…

ad dalsi all U can eat – jeste by mel byt nejaky sushi bar ale priznam se ze nevim ktery.-(

ad obsluha v ambiente podnicích: no, když se mi dostalo z insider info, za kolik „šušňů“ (tím myslím za jak málo) tam ti lidé pracují , tak jsem čuměl… od toho se potom odvíjí úroveň servisu..

ad sushi bar: myslím, že zrovna ten ve dvoře slovanského domu má nějakou formu neomezené konzumace, ale nejsem si jist…

nekdo mel problem s urovni obsluhy v ambiente? nevim kolik vydelavaji ale imho jsou rychli, mili a profesionalni…

jeste me napadlo jedno all U can eat – cinska restaurace na IP pavlova ma obedove.

cau cukaci, smazim celer, myslim na tebe, vysli zpetny signal.A.

[...] Dal jsem si dnes na kole malý okruh Šáreckým údolím a jen tak zběžně jsem zkontroloval nástěnku restaurace Šárka. Na neděli 1.10. tam nachystali další akci stylu all-you-can-eat. Za 150,- Kč na vás tentokrát čekají typická zabijačková jídla + k tomu živá hudba. Doporučuji účast i telefonickou rezervaci! Možná přijde i pan Cuketka ;) [...]

Brasiliero…úžasná věc…Za studií a pár návštěv v Portugalsku (Lisabon) proběhlo pár návštěv…opravdu jen pár..jinak bych se teď kulila…tolik druhů tak dobrých masíček, výborné přílohy , černé fazole, saláty, kvalitní rýže, bramory na moře způsobů…, a opravdu za pár „šupů“ většinou kolem 6-8 euro…

Zanedlouho budu otevirat v Praze prvni Opravdove All U Can Eat, jako mame tady u nas v Americe. Rad bych se zeptal na nazor VSECH co je to zajima.
Co myslite jaka by mela byt jednotna cena ( Snidane? obed a vecere zvlast ), aby tam Prazaci a turiste v houfech chodili casto. Piti se bude uctovat zvlast, lidove ceny.
Jinak tam bude priblizne 200 jidelnich polozek z celeho sveta, samozrejme zakusky take! Melo by to byt obrovske, priblizne 400 mist. Nevim jestli takove velke misto ( 1000 – 1500 m2 ) vubec najdu. Lokace Praha 1.
Nebojte se pane Cuketko jidla budou popsana Anglicky a Cesky!! Garantuju, ze nebude nic schazet!
Tak doufam, ze nekdo odpovi.

JPM – „All you can sníst“ (jak říkají v Perfectu) už tady nějaký pátek máme. Tak by mě zajímalo co to znamená „první opravdové.“ Každopádně proč se nepodívat na ty, kterým to funguje (Ambiente pizza a brasileiro) a nezkopírovat jejich ceny. Poslední co by Praha potřebovala je něco podobného jako byl poslední americký import toho konceptu v podobě naprosto tragického „Mongolian Barbecue.“

Rad bych vedel proc bylo Mongolian Barbecue Tragicke? Tady v US to funguje celkem dobre. Vysvetlete jestli vite podrobneji co tam bylo spatne, nebo co schazelo, velice by me to zajimalo.
Jinak jsem se mozna nevyjadril dobre kdyz jsem napsal Opravdove, asi jsem myslel Prave Americke. To je samoobsluzna restaurace buffetoveho stylu, kde je (jak uz jsem predtim psal) obrovsky vyber jidel za jednotnou cenu. Jidelni listek NEEXISTUJE ( Ambi a Perf. maji jidelnicky, takze nemuzete snist VSE zajednu cenu! ) vetsinou se plati dopredu, piti si dokoupite, nebo predplatite, server donese.
Vim o Ambiente a zrovna jsem nasel Perfect rest. Reknete mi ale z kolika jidel si muzete vybrat? Dve polevky, dve hlavni jidla, jedno zahranicni v Pef. rest. V Ambiente mozna trosku vetsi vyber, ale treba zakusek si musite priplatit, v Ambi stoji pres 100 Kc!
Co si tak vybrat z 10 polevek,chili, gumbo, stews, 70 salatu pasta, ovoce, 70 teplych jidel, steaky, grilovane kurata, ryby, shrimpy a kupa dortu a zakusku?
Ja vim je to velice tezke si to mnozstvi prestavit, ale cim vetsi vyber jidel, tim lepsi All U Can Eat! Nemluvim ted o kvalite, to zalezi na sefkuchari a majiteli.
Takze napiste mi kolik by to melo stat a jak casto tam budete?

Máte pravdu v tom, že tento koncept je výhodný při vyšší kvantitě podávaných jídel a samozřejmě vyšší obrátce hostů. Proto jsem třeba osobně neuváděl Perfect, jako ten správný příklad. Pořádné „AUCE“ umí dělat jen v Ambi a to jak to italské tak i brazilské. Tudy asi vede cesta. Myslím tím nabalit to na nějakou kuchyni a nemít to roztažený přes celý svět. Brazilské Ambi má v nabídce studeného buffetu i Sushi, Antipasti apod, ale koncept Churasca zůstává. To co máte na mysli Vy, se „trochu podobá“ řetězci Jarmark. Ti ale moc dobře vědí, proč kasírují položky zvlášť a nedělají AUCE. Každopádně kudy tudy cesta nevede je neexistence jídelního lístku nebo alespoň zůženého výběru pro hosty, kteří nepřišli sníst co zmůžou, ale jen tak zaplácnout malý oběd v pauze.
Ad nešťastný Mongolian Barbecue. Naprosto podělaná franchisa s jediným cílem a to vydělávat hned od počátku za každou cenu při co nejmenších možných nákladech. Na tom by nebylo nic špatného. Spíš jde o ten způsob. Ze začátku uplně podceněný marketing, doháněný s křížkem po funuse formou reklamních akcí typu platí jeden, žerou dva. Uplatnění nároku na tuto akci hostesky odmítali s odůvodněním, že musíte zavolat týden dopředu, nebo že to platí jen do 18°° nebo 20°°, prostě jak se hodilo. To by pořád nebyl ten nejhorší průšvih…
Tím bylo vše podávané. MB znáte a tak víte, že jejich specialita jsou různé masové směsi, které si naberete v syrovém stavu a donesete kuchaři, aby Vám je dohotovil. Ta nehorázná prasárna se škrobem, kterou tam prováděli nemá obdoby. Po snědení cca 15 deka „směsi“ jsem měl dost ještě na týden. To samé nápoje, které byly také v ceně. Dal jsem si dvojku červeného a čekal nějakou vodičku, namísto toho jsem dostal nějaký tekutý Rohypnol, nebo co to bylo…No škoda psát :) Zkonzumoval jsem v nákladech tak asi za 18,20, zaplatil jsem čtyři stovky a šel domů.
Kolik by to mělo stát? Nechte si raději provést nějaký seriozní průzkum trhu..
A jak často tam budu? Jednou určitě. Víckrát? To zaleží na spoustě věcí…

Zaplatila bych okolo 500 Kč podle toho, jak moc kvalitní by to bylo. A moc často bych tam nechodila, problém je v tom, že toho moc nesním, můj manžel taky ne. Za tu cenu bych zkonzumovala množství odpovídající 1 předkrmu, hlavnímu jídlu a dezertu, akorát by to bylo víc pidiporciček.

JPM:

máte velmi smělé plány, pokud v Praze zrealizujete alespoň třetinu – budu velice rád!

co se cen týče, shodnu se s matesolou – průzkum trhu je celkem snadný:

španělská la bodega – 450, tapas
šárka – 150, široký výběr z české kuchyně
ambi pizza nuova – 415 bufet + pasta + pizza
ambi brasiliero – 565 bufet + curasco
perfect – 195 osekaný obědový bufet

za all u can eat vrozsahu jaké jste uvedl bych byl ochoten platit něco kolem 400. samozřejmě záleží an dalších faktorech – kvalita & prostředí. uvítal bych i rozdělení na sekce/menu např. fishfoo d, texmex food atp.

Matesola, Romana, pan Cuketka.

Taky moc do tech restauraci nechodim Romano, nemuzu najednou snist tolik, ( ovsem americane jsou nejvetsi zrouti na svete )! takze vetsinou snim dva talire a dessert si neberu, v Americe jsou podle mne nejhorsi na svete! Daji tam kilo cukru, do jednoho caku. To v Cesku jsou nejlepsi na zemekouli, s Francouzem. Bohuzel francouzske All U Can, neexistuje, alespon jsem neslysel?

K Matesolovi, takze tak to ti Mongolci pokalili. To je skoda, museli dat do toho hodne penez. Cetl jsem recenzi anglickou, psali, ze to bylo Super Duper. Myslim, ze je ted na tom miste Ambiente? Take Jarmark zavrel uz myslim dve restaurace a Ambiente take. Restauracni business je jeden z nejnebezpecnejsich!! Mel uz jsem pet a pri hodne stesti to slo.

Jinak pane Cuketka ta Sarka je velice odvazna, myslim, ze 150 Kc je velice nizka cena!! Rad bych vedel kolik tam tak prijde lidi, potom bych mohl rici kolik a jestli jim neco zustane, ovsem ze bych musel vedet jake maji vydaje.Totiz tento styl restauraci je zalozen na Velkem poctu zakazniku! Bydlim ted v Orlandu na Floride, ( pred tim v Los Angeles a San Franciscu ) a tady je jich hodne. Priblizne delaji od 1,000 az 2,500 lidi denne.
Kdyby ovsem delali mene nez 1,000 lidi, tak by to nebyla legrace. Myslite, ze v Praze prijde 1,000 lidi za den, kdyz predpokladame, ze tam bude perfektni jidlo, vyborna obsluha, prostredi a slusna cena?
Tady se startuje $ 6.99 a jde to az do $ 65.95 osoba! Je to vysoka cena, ale stejne je to nabito. V teto je ovsem i lobster ( Humr ), obri shrimpy, uzene lososy, ryby, Filet Mignon, Prime rib a dalsi steaky. Take jsem nesnedl vice nez ctyri humry, ale moji synove posledne udelali devet, kazdy.
Uz ale dlouho pisu, tak jeste jednou vsem dekuji a az uslysite, ze nejaky crazy American otevrel All U Can, tak to jsem ja. Nechte si me zavolat, mate Complimentary Lunch, vsichni tri.

P.S. Je o me znamo, ze realizuji obycejne ctyri tretiny pane Cuketka, s jednou bych daleko nedosel! Tady ve statech znamena 2+2= 5 „Just kidding “

Jeste neco All U Can Eat zacal manager v Las Vegas hotelu v roce 1946, takze tady to uz jede 61 let. Jmenoval se Mc Donald, to nema nic spolecneho s chainem Mc Donalds, to byl Cech Kroc, to asi vsichni u vas vi.

All You Can Eat se vidí stále častěji v Anglii.
Např. italská restaurace v sousedství vyvěsila transparent, že 2x týdně mají tohle AYCE buffet za 11.99. O pár týdnů cena na transparentu byla přelepena a přemalována na 13.99. Restaurace nyní už není…

Tak zvaní Indové (což jsou ale naprostou většinou Bangladéši a Pakistánci) cenu obvykle zmáčknou na 9.99 liber. Podobně Číňani.

Na dovolené u moře navštěvujeme jednu opravdovou indickou restauraci, kde vaří sensačně a autenticky, ale stále ten samý miniaturní výběr: jehněčí a nebo kuřecí curry. K tomu různé zeleniny a rýže. Paušální cena. Nandaváte si to sami na velký talíř, ale máte pouze one go. Za další návštěvu „koryta“ se musí připlácet.
Pozvali jsme tam naše známé. Přítel, také Čech, prošel tvrdou školou života a okolnosti ho naučily být šetrným. Tak do výše naplněný a umně vybalancovaný talíř tam už jistě dlouho neviděli a neuvidí!

Anglie je daleko drazsi nez America. Tady v Orlandu je Cinska, takova mensi, asi 200 mistna a ta startuje $5.99 obed a 6.99 veceri. Je velice dobra, prepoctete si to na Pounds. Dela to nekdo za tu cenu v Anglii?? Tady specialne v Orlandu je OBROVSKA konkurence, proto vidite takove nizke ceny. Kolik majitele vydelaji je tezko rici, jak rikam musi mit houfy lidi! Nekdy a Nekde se ceka v rade i dve hodiny!

Z me zkusenosti je velice nebezpecne zvysovat ceny v restauraci! Musel jsem to parkrat udelat, protoze ceny vseho co z velkoobchodu kupujete se neustale zvedaji, ale pro business je to nedobre. Muzete si to dovolit, kdyz jste na vyhradne turistickem miste. Kdyz varite pro Lokalni, budou se zlobit a pujdou jinde!

Indove, Korejci a Cinane jsou velice vycurani. V Praze byla restaurace Diwan v Palaci Savarin, davali to za 995 korun, byla to prehnana cena na to co servuji, presto jsem cetl zapadni recenzi, psali “ For ONLY 995 Crowns “ ! Je to vse ostre, ma to stejnou chut a dostanete kure, pomlete jehneci, hovezi nevari a mozna rybu, ryze, nemam to rad. Uz tam ovsem nejsou! Tady jich, ale moc neni, Indickych myslim AYCE, jak tomu rikate zkracene. Taj Mahal v Praze myslim uctuje 595 Kc. To je take moc, na to co serviruji.

V AYCE V US jsou talire mensi. Je to proto, ze muzete jit kolikrat chcete a kdyz neco nesnite, tak toho nenechate hodne na taliri! Cetl jsem, ze v nekterych AYCE v Evrope uctujou za to co nesnite. To tady neexistuje. V me restauraci to Vas kamarad nebude muset naplnovat, zajde si na pridavek, treba 10 x. Na tom je to zalozeno. Jes kolik chces. Jedn sni vice, druhy mene.

ONE GO neni dobry napad. Lidi jsou donuceni jist jako prasata a je to Big mess. V jednom hotelu tady vam ukraji jednu velkou porci jakehokoliv masa, rybu, nalozi stew a side orders, soups, zakusek etc. si berete kolik chcete. Tam je take cena 6,99.

To JPM
Díky za zajímavé postřehy. Ještě mě prozraďte, pakliže to není obchodní tajemství :-) Slyšel jsem, že v restauraci zhruba 1 třetina tržby (takings) jde na suroviny, jedna třetina na ostatní výdaje a zbytek je profit. Pakliže to platí, pak u vás v Orlandu vynaloží Číňani 1 libru (2 USD) na suroviny na oběd. Kvalita??

Jednorozci.

Je skoro nemozne udelat 33% profitu. Kdyz neudelaji v Mc Donalds, Taco Bell, Burger King, Wendy’s atd 15% profit tak je cely chain na prodej. Delal jsem jednu dobu G. Managera v Taco Bell a kdyz uz prestali delat 20%, tak to vse prodali.

33% vydaju za jidlo delaji velmi dobre vedene restaurace, ale kdyz date filet mignon, lepsi steaky, drahe ryby a zivocichy tak muzete byt na 45% a kdyz nehlidate sefkuchare a kuchare, je s vama amen. Ti to neplati, tak vsechno vyhodi. V Americe se strasne plytva a nedivte se, za ctvrt hodiny vydelaji na velke kure. Za ty zbytky v kosi, (hodnekrat dobre veci) by se najedlo pul Indie.

Cinane jsou jako mravenci. Oni jsou strasne pracoviti, silene setri, nakupujou co nejlevneji, kvalita nevim, ale chutna to dobre, nekdy. Jednou jsem obvolal hodne cinskych restauraci, chtel jsem udelal presny Sweet & Sour sauce. Nikdo mi to neprozradil, jak jsem mluvil s kucharem tak nerozumel. Oni delaji blbe, ale nikdo neumi pocitat v businessu jako cinan.
Jinak Ciny a Mexicke jsou nejlevnejsi, normalne se najite za $4.25 – $5
Mexicke take nemivaji svickovou, delaji fajitas z nejlevnejsiho masa.

Jedna porce muze stat cinana i mene nez $ 2, ale ne v AYCE.
Napriklat Cesi v restauracich delaji se svickove cinu, ( i Mexicke jidla ) tady cinan svickovou nikdy nevidel, pouzivaji MSG, to je umely tenderizer. Ten udela z nejlevnejsiho masa svickovou, ne chutove ale mekkosti. Uz ale goverment po tom jede, neni to zdrave.

Verte mi Jednorozce, restaurace je velice tezky business, ale jsou lide, ktere to bavi, jako mne. Toto povolani nemuze delat nekdo kdo k tomu nema vztah. Je to trosku jako v umeni, kdyz nemate hlas, nemuzete zpivat.

Verte mi Jednorozce, restaurace je velice tezky business, ale jsou lide, ktere to bavi, jako mne.

Víte co? Tohle vám na 100 procent věřím.
Velké procento nově otevřených restaurací do roka zkrachuje. To je chladný fakt. Je na něm založen alespoň jeden britský seriál obírající se vařením – šéfkuchař a mediální hvězda (v jedné osobě) navštíví restauraci na pokraji krachu. Analysuje problém a během jednoho týdne se snaží loď obrátit od úskalí, často pomocí velmi drastických změn a psychologických „studených sprch“. Wakey, wakey! Redukce dlouhosáhlých jídelních lístků bývá obvyklá.
Po několika měsících se filmový tým, neoznámen, vrátí, aby opět sondoval situaci.

Za svobodna jsem bydlel s dvěma kuchaři v jednom společně pronajatém domku, takže jsem měl možnost trochu nahlédnout do zákulisí jejich povolání. Je to řehole a svým způsobem máte můj obdiv. There must be easier ways to make a living!

V Americe se strasne plytva
Nemohl jsem si nevšimnout! :-((

I když s restauracemi jsem spojen pouze coby (nepříliš častý) zákazník, shledávám vaše poznámky přímo „od válu“ velmi zajímavé a čtivé.
Thanks!

Přidávám se k Jednorožci, tak zajímavé insider čtení jsem tady neměl už pěkně dlouho! Díky JPM! :)

S těmi objemy jak píšete na ty tisíce, tak v Praze bude hodně záležet na lokalitě. Tuny Čechů zaplavují o víkendech a vlastně i přes týden takové ty moderní nákupní hrady a la:

http://www.centrumchodov.cz
http://www.novysmichovoc.cz

Tam by byla šance ty objemy dodržet. Druhá možnost je do centra města, ale tam zase šíleně vyletí náklady za prostory. Na druhou stranu je tam milion turistů, kteří se nebojí zaplatit a koncept AUCE už mají naučený…

Dekuji Vam (Jednorozci, panu Cuketkovi) a jsem rad, ze Vas interesuje co pisu. Jsou to zkusenosti, ktere jsem ziskal tady.
Prvni restauraci jsem otevrel na Sunset Blvd, v Hollywoodu ( Los Angeles ) zrovna vedle Famous Sunset Grill, ( nejvetsi Rockova oblast v Americe, ovsem muzikanti ke me nechodili, nemohli si to dovolit, na to meli Sunset Grill ) tam chodili me decka na hamburgery, za $ 2, misto aby jedly u mne. Dalsi tri jsem mel Healdsburgu, Santa Rosa a Cloverdale to je nad San Franciscem. A pak jsme prejeli Americu az na Floridu kde jsem mel dalsi v Orlandu. Ted delsi dobu nic nedelam, tak mi cuka a chci jet domu! “ Decka uz vyletely z hnizda „.

Pozor, Pozor, Pozor, neotevirat restauraci v Shopping Centrech!!! Vidim to na PC, kolik jich zavira a jsou na prodej, nebo na pronajem. V Cesku je business kratkou dobu tak lide co oteviraji regulerni restaurace v S.C. to nevi. I kdyz musim priznat, v Beverly Hills S.C. bylo par i Ruska a uspely ale musime brat v potaz, ze v B.Hills $100 znamena 1!! Rozumite?
Shopping Center slouzi k nakupovani veci a vetsinou lide utrati Vice nez by meli. NIKDY nebudou mit na vetsi utratu v restauraci! Proto tam je rada Fast Foods, kde lide zacpou sve zaludky, protoze z toho nakupovani dostali hlad. Takze mohou utratit 40-50-60-70 korun +drink. Rychle snist a utikat domu, nebot tam chodili tri hodiny a jsou vycerpani.

Mate pravdu pane Cuketka, Praha 1 je reseni, ovsem ty renty jsou vysoke. Nikdy jsem neplatil takove Astronomicke vyse! Mam vyhlednuto par mist, ale renta je od 300,000 az do 1,2 Mil Kc za mesic!! Vite hosi kolik to je hamburgeru??? Az to nekdo spocitate tak mi napiste. Delam legraci.

No nic musim jit do knihovny pujcit si 10 DVD’s, je to zadarmo na tyden. Nesmi se prekrocit, jinak $1 za DVD za den!! Budete se divit, ale v Americe je vice veci zadarmo.
Kyz jsme prijel pred 26 lety, tak se ptam,“ Rad bych si zahral tenis, kde je nejaky club at si to muzu predplatit “ Kamarad z kostela mi rika ( meli jsme sponsora kostel ) bez do parku je jich tu plno a muzes hrat cely den, zdarma!! Tech parku je moc. Kdyz prijdou novi zajemci, jeste muzete hrat 30 minut a pak je pustite. To je slusny nepsany zakon.

V kazde restauraci prinesou chleba, housky a maslo. Kdyz to treba 4 lide za minutu sni, tak to vse prinesou znovu. „Chcete vice masla “ ? pta se vrchni „Jo a muzete donest dalsi housky take „. Tatarka, ketchup, jakekoliv omacky, citron a zapalky, vse je zdarma. Kava a caj se vetsinou daleva, hrnecku var style. Dalsi vec co prinesou je voda, to je zvyk, neptaji se jestli chces, ovsem je to regulerni voda, ale nenuti nikoho kupovat Perrier jako v Cesku! Vidim vody v Praze v restauracich i za 100 Kc, no to je komedie! 2 dcl coly stoji vice nez 0,5 l Plzenskeho?? Whats going on?? No sami vidite, ze je to trochu pomatene.
No jak bychom to vysvetlili. „Jiny Kraj, Jiny Mrav “

Jo abych nezapomnel. V kazde restauraci dostanete rekneme maso a vetsinou dve prilohy, v pripade, ze mate Spaghetti s Meatballs tak k tomu zelenina neni, nebo Beef Stroganoff je na fettuccine paste normalne bez zeleniny, ale ja jsem stejne k tomu daval na bok Sautee zeleninu, aby meli vice, jak rikam Pravy American sni kone! Nestane se, ze si date jidlo a musite si dokoupit prilohu.
Nakonec tady vas nikdo v restauraci nechce osidit, naopak dat vice, abyste byl spokojen a prisel znovu, to je cela hra. Piti se naleva nad miru, ke spokojenosti hosta. Jinak ctu, ze v Cesku jsou uz take vetsi porce nez byly za komunistu.
Dekuji Ahojte.

JPM – Naprosto s Vámi souhlasím, že otevírat restauraci v nákupním centru je hazard. Jedině, že by člověk bažil po nějaké FF frenčíze.
Jak píšete o jiném kraji a jiném mravu zase máte pravdu, ale rád bych připoměl, že na ignorování tohoto pravidla (a našich zvláštních gastrozvyklostí) tu zahynula již pěkná řádka zahraničních podniků. Za všechny bych zde vzpoměl na nepěkný debakl Planety Hollywood.
Píšete opravdu zajímavě a je znát, že o branži máte přehled. Sice z Vašich komentářů nepoznám nakolik jste byl úspěšným hostinským, ale mám na Vás velkou osobní prosbu. Přitáhněte k nám (nejlépe za uši) nejdřív Wendy´s nebo Burger King a pak, až se rozkoukáte, naučíte si nás chodit na své AUCE :)))

P.S. 300 000,- Kč = 35 hamburgrů za hodinu při 14 hodinové otevírací době ;)))

S těmi nákupními centry máte asi oba pavdu. Vycházím ale trošku ze zmagořelých návyků české populace, které nákupní centra suplují kulturu i výlet v jednom. Člověk by si řekl, že tam jdou nakoupit a alou domů, ale mnohdy to vypadá, že tam jedou žít svůj život :) I s rodinkou!

BK už je myslím potvrzený, minimálně na Slovensku. Uvidíme…, měl jsem teď jednoho kllasického Whoppera v Budapešti… strýček McD může jít rovnou do pr…

Matesolo, to je hamburgeru co!!!!

Fast Food me absolutne nezajima, mate poneti kolik stoji franchise? Je ale pravda, ze BK i W, jsou lepsi nez Mc. Jeste je jeden v Californii, kde jsem nekdy ( jednou za pul roku ) chodil, ale ted si nemuzu vzpomenout, maji velky 99 Cent hamburger a opravdu chutny!
Ovsem Domaci a nejlepsi hamburger byl v Sunset Grill, jak uz jsem vam psal, je prece o tom pisen, Don Henley zpiva s Eagles, jidaval tam take. Majitel byl dedecek z Vidne, dobre jsme se znali. Decka tam chodily na hamburgery a on ke me na Madarsky gulas, Svickovou, Vepro-knedlo-zelo. Rikal mi “ to je bomba citim se jako v Rakousku „. Tato prvni restaurace byla Ceskoslovenska. Lide jezdili 85 mil ke mne na veceri, to neverite co? V roce 1986 byla jeste jedna Ceska rest. v Hollywoodu a kdyz jsem ja otevrel do mesice presla vetsina zakaznici ke mne. Ona nam nedelala moc dobre jmeno.
Dostal jsem velke ceny a ohodnoceni ve velice kratke dobe. Vypisuji ukazku vyhradne kvuli Matesolovi.

Zagad Guide: One of the best Duck in L.A. 1988

Specialni recept na nejlepsi kacenu, s bram. knedlikem a cerv. zelim na c. vine a pod kacenou duck sauce. Pulka velke kace: $ 16.95. V cene polevka, nebo salat. Vzdy ve vsech rest.
A samozrejme AYCE chleba a maslo! Kdyz to budete prepocitavat tak dollar byl tehdy jednou tolik nez dnes! V Orlandu uz stala $ 25.

Intertaiment book: People choice Award. Hollywood 1987
In recognition of Oustanding Quality & Service.
Lide vybrali z nekolika tisic rest. z knihy pet nejlepsich, byl jsem tam. Very impressing.

Zagat Guide: Best deals in town. Hollywood 1990
Vyber ze 3 tisic rest. na 500 a z tech vybrano 12 nejlepsich. Based on Cost versus combined Food, Decor and Service. To bylo neco, sam jsem neveril !

5 Star- International Press Association. Hollywood 1987
Excellence in Food & Service
President W.J.L. Singer mi prinesl cenu osobne, stejne byl u me dvakrat tydne se znamyma. Velka cena!

Best Bets under twenty bucks. Los Angeles 1988
Famous rest. critic Paul Wallach byl pozadan vybrat z vice nez 10,000 L.A. rest. 40 nejlepsich. Byl jsem tam!

Los Angeles Times Hollywood Rose Dosti
The Unforgettable Folks who runs ???????
Nejvetsi a nejlepsi clanek jaky jsme kdy meli a take nejdulezitejsi!!

Orlando Weekly:
JP’s Stroganoff is The Gift! Joseph Hayes 2003
This isn’t just sliced pork & dumplings my frieds! This is long practiced culinary art, subtlety that will have you sitting with spoon poised at lip as you wonder, What is that taste?

To staci, je toho pres 50.
Bylo by treba vice casu na precteni mych 100% pozitivnich clanku. Nektere jsou velice dlouhe jako ten z Los Angeles Times , to bylo na jedna a pul strany! Pozor na PRVNI strane Food section, s 20×30 cm fotkou, mne a me zeny. Od te doby byla rada pred restauraci. Rose Dosti byla velice bohata, krasna zena . Bydlela v Beverly Hills a jedla v nasi rest. pres tyden! Vsechno . Nakonec nam rekla, ze bude psat obrovsky clanek at nakoupime a pripravime si svaly. Mela pravdu! Skoda, ze jsem vtenkrat nemel velkou rest. To by se vydelalo. Ten clanek byste si meli precist, nekde to mam, v clanku pise, ze nikdy nic tak delicious v jejim zivote nejedla a to jsou v Beverly Hills jedny z nejlepsich restauraci v Americe, chtel jsem tam byt, ale renta, nevelky obchod $ 40,000 za mesic, to jsem si dovolit nemohl, ja kluk usaty z Ceska.

V dalsich rest. uz jsem varil i jine cuisines, jako Italske, Mediterranian, Francouzske, California atd. Vlastne Cinu take, to delam velice rad. V Sante Rosa ke me chodil 90 lety Ital na obed. Vzdy si daval fettucine Bolonaise ( jednoduchy tomato meat sauce ). Najednou ho nevidim jel na dovolenou do rodneho mesta Bologna. Za tri tydny ho vidim ve dverich jak sermuje s hulkou a krici, “ Johnny give me the Bolonaise, those guys don’t know how to cook it there “ ! No to je velice pekne ohodnoceni, kdyz si uvedomite, ze Italove UMI varit! To je radost z prace.

Jinak nevim jestli vite jake maso pouziva Mc. Treti class new Zeland beef na hamburgery a vite z ceho je Chicken Nugetts?
Ground chicken skin! Americane po tom jedou, tak ted uz je Chicken Breast vsude. Myslim maso z praveho kureciho prsa.
Uz to delaji lepe, jako zdraveji, ale nezlobte se je to stejne bull! Ja jsem mival vzdy lepsi stredne a vice drahe restaurace, ja bych se propadnul, kdybych otevrel Fast Food! Ja vim business is business, but jak jste rikal “ There’s another way , how to make a living “ !

Jinak pane Cuketka mate 100% pravdu ten Whopper je o hodne lepsi nez Mc! Co se tyce tech lidi v SC nedivim se jim, ja jsem kdysi chodival po SC take je to krasa a rikal jsem si “ kdybys si take mohl dovolit neco koupit “ ! Nekdy staci jen chodit a divat se. No mate to tam u vas krasne jako v Americe, vidim to na PC.

Trosku vice se o sobe rozepisu, jestli vam to nebude vyhovovat, tak to pane Cuketka vyhodte ven, aby si treba lide nestezovali. To staci pro dnesek.

P.Cuketka

Dekuji. Jinak jsem Vam take chtel rici, ze Vase Website je perfektni i barevne. Delate to velice vtipne, to se mi hlavne libi. Ovsem nasel jsem Vas nahodou, jako vsechno na PC. Je to neuveritelne co ten computer ukaze a udela.
Take jsem nasel hodnoceni Zagatu Ceskych restauraci, ale mysli tam je jenom deset, nebo kolik jen v Praze? Vite o tom pane Cuketka?
Ja toho mam ze Zagatu vice, ale uz si nevzpominam co a kde to mam?
Jinak se ptejte, kdyz budu vedet, odpovim!

JPM:

díky za pochvalu! bez ftipu to přeci nejde :)

já jsem se teď právě vynadíval na naprosto crazy obrázky z restaurace (údajně best in US, a 4th in world) French Laundry od slavného Kellera… pro obrázky klikněte tady

co na to říkáte a co si o tom myslíte? nebyl jste tam? 600 bucks/osobu to už je šílenost… chodíte někdy to takových, případně máte nějakou favorite v okolí?? u mně maximum co jsem ochotnej vyvalit za zážitek podobného kalibru je takcca do 100EUR a to ještě max párkrát za rok…

„Take jsem nasel hodnoceni Zagatu Ceskych restauraci, ale mysli tam je jenom deset, nebo kolik jen v Praze?“

Tedy já bych Zagat moc nepřeceňoval :))) Nám od nich přišel do mailu dotazník, abychom ho vyplnili, napsali o sobě review a odeslali jim ho. Nějakej inspektor, mystic guest etc., ani náhodou. Pro mě stejně tak směroplatné, jako Maurerův průvodce. Jiný kafe byl můj rozhovor s inspektorem z Michelin Guide v Kampa Fishi, který byl až po konzumaci a účtu. Pro mě neskutečná čest, že mi ten pán věnoval hodinu svého času. Kdyby véča stála za p*d, tak se ani nedovíme, že tam vůbec byl.

Pro Cuketku – Až jednou pojedu do US, tak musím k Thomasu Kellerovi do F.L. i kdybych měl prodat ledvinu. Měl jsem v ruce jeho kuchařky a ten chlap je prostě génius.
Na 9-ti chodové menu Fixe Prixe stačí 240$ + „pár“ kaček na vínko :)))

Takže abych to shrnul Thomas Keller ve French Laundry a Ferran Adrià v elBulli a můžu si jít klidně lehnout do hrobečku.

hmhmm, zagat jo…. no jo asi no.

o inspektorech michelin guide jsem slyšel větu (volný překlad do češtiny): je to něco jako program na ochranu svědků, akorát s lepším jídlem ;)

hmhmhm no tak nevim co si tam ten japončik naobjednával za 600, měli to 12 chodové menu, plus ještě navíc vlastní víno s korkovným za 50 b.

na laundry zatím nemám (víza, letenky a tak, moc otrava) na el bulli si ale brutálně brousím zuby. jakože brutálně!!! ;)

a ňaký to fůdpéčko aby se nám lépe spalo:

clotilde’s trip to el bulli

jinak vychází to asi 300 tisíc requestů na 8 tisíc míst, celá sezóna 2007 samozřejmě vyprodaná. poslal jsem jim v lednu jedne fax request, že přijedu kdykoliv, pokud se něco uvolní.. no spíš jen tak ze srandy ;)))

p. Cuketka, Matesola

V tech restauracich jsem nebyl, ale o Kellerovi vim, je dobry, kdyz tam je! Reknu Vam jak to trochu chodi. Je tady vsude hodne Famous Chefu, ale kdyz prijdete do FL a Keller bude mit volno, Vase jidlo z nejvetsi pravdepodobnosti nebude zdaleka tam dobre jako kdyz Keller bude v praci a OSOBNE Supervizovat!!! To se mi stalo parkrat, ze jsem nebyl v praci a lide si stezovali. Hlavni Executive Chef na kterem to vse zavisi tam musi byt FURT a kontrolovat co delaji zastupci Chef de Cuisine a Sous chefove. Nebudu vypisovat jmena, znam osobne hodne velkych Chefu, ale mnozi maji smlouvu na jenom 14 dnu v mesici, takze potom to ridi v kuchyni nekdo jiny a VERTE mi ten vari stejne jidla se stejnyma receptama, uplne jinak!!!

Takze Matesolo, kdyz si zajdete treba do Flambee a zapomanete na Kellera, muzete usetrit Kupu penez! Nejenom, ze kdyz k nemu prijedete, mozna bude mit Volno, ale je velice pravdepodobne, ze ve Flambee nevari hure nez u Kellera??

Mel jsem pres 100 Chefu v mych kuchynich a jenom jeden to delal presne jako ja! Varil pred tim v Nemecku 8 let. Americti kuchari umi delat hamburgery, steaky a roasty. Polevky, omacky,stews ( gulase ) desserty, zapomente! Vetsinou nemaji kucharskou skolu, tady muze varit kdo chce! To byly casy, kdyz jsem mel Marshala v kuchyni a ja si sedel u Pacificu a nebo sbiral pravaky v lese, nasel jsem pres 60 Lb jednou. V te dobe staly prave hriby v obchode $65 Pound!!! Nektere hlavy byly jako velky talir a vaha 1.50 kg. Mel jsem mista, ktere mi ukazal jeden Blazen Hribovy Americky. To se v Cesku nestane, aby vam nekdo ukazal, kde se chodi na hriby, co? V Californii je sbiraji jen Rusi a Italove a ja. Americane se boji o zivot, tak kdyz to uvarite tak to nebudou jist!!! Nikdy jsem to v rest. nevaril, kdyby nekdo nahodou onemocnel, tak bych prisel i o gate! Druheho kuchare sikovneho jsem ucil delat Svickovou, Madarsky, Vep. Kne. zelo, polevky, omacky, strudly etc. a az to umel za 2 roky, tak mi odesel.

Kellerova restauraurace nebyla daleko od St. Rosa kde jsem mel me ja. Ze St. Rosy do Napy je hodina jizdy. Vubec prestehoval jsem se z LA do Sonoma County, protoze to tam vypada jako na Jizni Morave, hory, kopce, vinice, jedna vedle druhe. V zime na na mensich horach snih.

V Healdsburgu jsem otevrel prvni rest na Severu Cal. a to je Heart of Wine Country. Mel jsem vina ze 100 vinic okolo mne. Jordan, Foppiano, Pedroncelli, Chateau Souverin, Domain Michelle, Rocciolli atd. Vsichni majitele vinic ke mne chodili a hlavne posilali party turistu do me rest. Byla nejvetsi ve meste na namesti.

Jinak k Zagatu, Matesolo.
Kazda restaurace v Americe si preje, aby si JI Zagat vsiml!
Ale musi byt opravdu specialni, zvlastni, vyborna, aby Zagat vubec reagoval. Takze muzete rikat co chcete ja vim sve.

JPM – Co se týče Zagatu reagoval jsem na Vaše:

„Take jsem nasel hodnoceni Zagatu Ceskych restauraci, ale mysli tam je jenom deset, nebo kolik jen v Praze?“

Víte, měl jsem o Zagatu své idealistické představy. Jak jsem ale psal výše, překvapil mě způsob jejich „DIY“ recenze. Kdybych byl hospodský v Americe asi bych měl na celou věc jiný názor, ale já nejsem…Takže chápu, že být v Zagatu je v Americe prestiž, zatímco zde v Čechách (pro zdejší restaurace) to znamená spíš vůbec nic. Stejně tak to není směroplatné ani pro americkou klientelu při výběru, kterou zdejší restauraci navštívit. Něco jiného je třeba tripadvisor.com, který jistě hraje určitou roli při výběru ubytování v dané destinaci.
Pokud si dobře pamatuji, tak pro nás bylo tenkrát daleko důležitější (a o dost složitější) dostat se do „Relais & Chateaux.“

Člověk, když bude chtít (a bude na to mít) tak může navštívit ve státech nebo v kdekoliv jinde na světě tisíce kvalitních restaurací. Třeba jsem naivní a podobám se nějakému američanovi, který má sen se při návštěvě naší země podívat ke „Flekům“, ale nejsem natolik hloupý, abych si myslel, že mě bude obsluhovat, nebo na kvalitu mých jídel dohlížet sám Keller. Stejně tak nevěřím, že když není přítomen on, tak rapidně klesá kvalita podávaného. Těžko by si mohl udržet tři hvězdy Michelinu hned u dvou jím vlastněných restaurací (jedna v Napa, druhá v NY). Pro přesnost dodávám, že ve státech jsou momentálně pouze 4 restaurace s plným počtem, M.G. je tam teprve krátce a další budou jistě přibývat.

Ad Flambée – asi jste myslel tady naše pražské. Určitě je to podnik, který patří do naší Top 10. Sice bych ušetřil, ale něják Vám nevím, proč bych tam chodil. Ve „fine dining“ restauracích jsem pracoval posledních deset let a pražskou scénu mám docela „přečtenou.“ S pár lidmi, kteří tam pracovali se znám a jsou to opravdoví profíci. Dodnes nemohu zapomenout na jednu párty kdysi dávno, kam jejich cukrářka přinesla „Ganjové“ cukroví a koláče. Jejich nezřízená konzumace mě málem přivedla do blázince :)))
Prostě Keller stejně jako Adriá, Ducasse, Ramsay etc. je Ikona pro hodně lidí z mého oboru a já chci jím vlastněnou restauraci navštívit nejen abych si dobře nacpal nácka, ale také abych se podíval „How to do it.“

Pánové Matesola, Cuketka, JPM, tohle je čteníčko pošušňáníčko.

Re No35: hmhmhm no tak nevim co si tam ten japončik naobjednával za 600, měli to 12 chodové menu

ňíká, že u toho byli přes 5 hodin. To je jako dlouhá štreka v letadle. Doufám, že si u toho rozcvičovali nohy, aby nedostali DVT, deep vein trombosis (česky nevím).
- – - – -
Re No36, sbírání hub v USA: Podobně tomu v Anglii. Hledal-li někdo v lese houby, bylo možno ho oslovit polsky anebo italsky. Dnes už těch národností u nás asi přibylo…a hub ubylo.

„Druheho kuchare sikovneho jsem ucil delat Svickovou, Madarsky, Vep. Kne. zelo, polevky, omacky, strudly etc. a az to umel za 2 roky, tak mi odesel.“
Tohle musí být srdceryvné. Jak jste se s tím vypořádal? Nebo si časem vypěstujete hroší kůži?
- – - – -
„Nejlepší restaurace na světě“ jsou, zdá se, na několika mnoha místech současně! To zavání pokročilou kvantovou fysikou. :-) V Británii se tím chlubí Heston Blumenthal a jeho Fat Duck.
http://www.fatduck.co.uk/
- – - – -
Těším se tu na další chody.

Matesolo,
prave jsem docetl Problematickeho hosta 1 a 2. Nevedel jsem, ze mate Website! To je legrace!
Tak vidim, ze tech Hasku je v Cesku stale hodne, ( to plati o p. Cuketkovi take )! Asi byste mel napsat o tech restauracnich prihodach knihu, pokud jste to uz ovsem neudelal. Pisete velice vtipne.
Az prijedu do Prahy rad bych se s Vama vsema setkal.
Z Vaseho psani vidim, ze jste cisnik? Byl jste nekdy provozni, znate nejakeho dobreho? Kuchare, serviry etc?

Cetl jsem take o tech TIPECH.
Tady v US se plati 15-20%, je to vice nez u vas, protoze zakaznici vi, ze servir z toho zije. Ale kdyz je servirka opravdu Divna, tak ji date 10%. Plat cisnika je nejnizsi. Na Floride $ 2,19 na hodinu, bartender $ 5, nebo vice, ti dostavaji $ 1 tip or so za jeden drink. Ovsem musi z toho platit dan ve vysi 8%, myslim z tech tipu. V Calif. dostavaji $ 6.75 na hodinu a take 8% z tipu statu. Takze tady se normalne nestane, ze je servir protivny, nevrly, dulezity, nebo dokonce drzy, jako o tom ctu u vas. Ovsem to zalezi na vedeni jestli neco takoveho dovoli, nebo trpi.
Umyvac nadobi $ 7.

Ke Kellerovi.
Az prijedu tak prinesete jeho kucharku a uvarime to spolu jako ON! Nevidim v tom zadny problem, kdyz mate recept to udelat. Ovsem Americky kuchar vam to z receptu neudela, to skonci vetsinou ( z 90% ) fiaskem!

No kdyz mi ten
“ Vyuceny kuchar “ odesel tak uz jsem nikoho neucil, delal jsem to sam, jako vzdy. Pripravil jsem si omacky, polevky, stews a oni to “ ugrilovali “ a podleli nebo preleli mym saucem. Na me domaci dressingy meli recept, ale stejne to hodnekrat nemelo chut.
Neda se nic delat, ale kdyz se nekdo narodil na Hamburgeru, nema CHUT! Ja vam vsem reknu neco co mi mozna nebudete verit, ale v Americe se muzete dockat toho, ze na jidlo, ktere byste nedal psu, lide reknou “ Delicious „! A naopak.
Verte, nebo neverte to je ma zkusenost, ktera se mi nekolikrat prihodila. V Healdsburgu mi jeden znamy rekl, Johnny ty to mas “ To Delicious, oni to chteji Plain “ Tak to tu nekdy chodi. Dej mu to Nemastne, Neslane a on bude spokojen.

Horsi bylo, kdyz museli delat (krome Marshala, jsem nemel nikoho komu bych duveroval aby udelal jednoduchou polevku), To order jidla jako Beef Stroganoff, to jsem musel dohlizet, ale takove jednodussi veci se nekteri naucili, uz jsem vedel komu co zadat. Take jsem parkrat zkousel vyucene studenty z “ Culinary school „, ale ti se ukazali jeste horsi. Nejaky “ Kucharsky instructor “ ( nechava si rikat CHEF ) je to ucil naopak. Verim, ze s tim v Cesku nebudu mit takovy problem, Cesi preci UMI varit. Bohuzel Amici nejsou zvykli ani ochutit steak soli a peprem. Blbec usautoval Shrimp De Russe a nedal tam sul!!

Matesolo!
Jak ten talir vezmete z pod zakaznikovy brady a co reknete, ze se to musi upravit? Abyste vedeli tak uzce musite dohlizet! Jinak vam zlikviduji restauraci za tyden! No nic se nedeje, prezil jsem to. Uzil jsem si hodne srandy, ale kdyz je na patiu 80 lidi a uvnitr plno a maji na obed hodinu, tak to uz prestava vsechna sranda!!!

JPM – Díky, že se Vám to líbilo. Ad hamburgrové chutě. My tady tomu říkáme, že má držku akorát na Gothaj. Takový kuchař není zrovna přínosem :))) A hosta s takovou hubou také neuctíte :)
Z mojí cca 20 leté kariéry jsem byl 1/2 na place jako číšník a 1/2 jako provozní. Končil jsem jako f&b manager se 6-ti středisky a asi 30-ti zaměstnanci na triku. Půl roku nazpátek jsem provedl zásadní obrat a jsem sám za sebe jako distributor chilských vín. Bez týmu…Zaplaťpánbu :)
Co se týče toho jestli znám personál, tak ano. Dokonce mám pocit, jestli bych si už neměl založit nějakou HR agency. Při svých objížďkách zákazníků slyším tu jak někdo shání jiné místo, pak zas někdo shání personál a já je pak propojuji…zatím zdarma :)
Kdybyste v tomto ohledu cokoliv potřeboval, tak mail je na mých stránkách.
To o amerických chutích pro mě není zas až taková novinka. Ale jedna věc mě fascinovala a přiznám se že jí dodnes nerozumím. Proč (většinou ženy) požadují „Sauce on the side“ (my říkali SOS) a když to dostanou, hned si tu omajdu nalejou na jídlo. To se bojí, že pod ní kuchař schová zelené masíčko?
Stejně tak mě fascinuje používání příboru. Ještě jsem neviděl američana jak jí současně vidličkou i nožem. Nejdřív je fáze krájení a pak už jen vidlička a druhá ruka se toulá bůhví kde…
Prý na to dojel nějaký superšpión v průběhu druhé světové.
Německy uměl jako rodilý mluvčí. Dokonce vypadal jako sas, ale tohle ho usvědčilo. Víte o tom něco? Jinak moc díky za upřesnění číšnických přijmů. Mnohé to vysvětluje. Těch 2,20 v čistých je nakonec docela (+/-) podobné přijmům obsluhy zde.

P.S. Váš dva předposlední odstavce by se rozhodně nelíbili panu Klímovi (znáte ho?) z http://www.hostovka.cz. Učí nás na svých stránkách trochu“ jinému“ pohledu na U.S. culinary arts :))))

jejeje, odjedu na víkend a tady se kope proklatě hluboká studnice vědomostí! ;)

konzistence (udržet stále stejný standard), to podle mého amatérského pohledu zvenčí to nejtěžší v restauračním byznysu. dovedu si představit jaký je to boj s personálem… osobně takové podniky miluju a dokážu to náležitě!!! prostě když do nich chodím 5 let a více a je to tam stále stejně dobré!!!

JPM:

žití okolo Sonoma závidím, nidky jsem tam nebyl, ale docela rád bych to tam viděl, jak tam ti „amíci“ pěkně „po evropsku“ hsopodaří ;)

ad návštěvy kulinářských legend a jejich vlajkových lodí:

není přeci nic nad to, splnit si malý sen!!! a taky si udělat čárku. poslední moje návštěva v Gundel byla nesmírně přínosná – některé iluze se pěkně rozplynuly, jiné zážitky se nesmazatelně zapsaly. hurray! ;)

no páni! píšu teď stať o tom, jak se díky blogům stírá hranice mezi autorem a čtenářem – že bych linkoval jako příklad? ale není to jen tenhle příspěvek: dobrý content holt přináší dobrý comment (tak jsem taky tyhle stránky v únoru objevil) :) díky všem zúčastněným :)

AHA! Pred nekolika dny jsem myslel na tu chvili kdy nas najde p. Klima. To bude hruza, to bych to dostal! Neco jsem cetl od neho, ale on je trosku starsi clovek, tak se musi tolerovat. Mluvi furt dokola, meni situace a nevim co by delal, kdyby computer neexistoval. Budeme se vsichni modlit, i ti co neveri, snad nas nenajde. Pane Klimo, delam zase legraci. ( To rikam naschval kdyby nas nasel )!

Jednou se ptal jak muzou ve Varech v nejakem hotelu udelat svickovou omacku bez masa, tak jsem mu odpovedel, ale bohuzel nemohu najit kde to bylo, tak nevim co na to rikal. Je videt, ze ma velke zkusenosti, ale nejsem si jist jestli mel VLASTNI restauraci. Myslim, ze delal jen pro jine.

Vlastni business je jina vec. Delate absolutne vse sam, nebo jako ja s manzelkou. Cely business 25/8/366 !!!! Take nevim jestli ti vyuceni kuchari pro neho varili, ale asi ne, uz by tu asi nebyl. US Culinary Art is a little bit BULLSHIT !!! Panove. At delam co delam, nemohu si vzpomenout na jednoho studenta, ktery by umel uvarit, blbou omacku, polevku, nebo gulasek. Vsichni by meli jit k Flekum na 2 rocni skoleni, pak by Mozna varili. Grilovat umi kazdej blbec i nevzdelanej, ale neco UVARIT………

AHA??????? Jinak s tim SOS mate pravdu, Matesolo. Tezko rict, ale asi se boji omacky, ale stejne jak rikate to nalejou nahoru. Je mozne, ze chteji jen trochu? Ptal jsem se vicekrat, neni odpoved. Je to trosku insalt pro kuchare, jako ti neveri, ale rici jim nic nemuzete. Nebo zenske maji lepsi chute a dobre vi, ze omacky stoji vetsinou vsude za H……

Pribory, ja do tedka po 26 letech tady, nejim jen vidlickou. Oni to pokraji, za moment je to hned studene a pak leva pod stul a prava ji, nebo naopak. Rika se tomu LAZY STYLE !

Pane Cuketka, ja jsem byl v L.A. 9 let a v Sonoma County 13. Je tam krasne, jak rikam jako na Morave, kde jedete vinice, vinice a jeste vinice. Pohadka. Jednou me pozval kamarad co tam ma vinici ( rodak z MoravskoSlovacka ) a uz jsem tam zustal. Bral jsem od neho vina do restaurace na Sunsetu, to jeste stal karon 12 vin $ 120, ale pred lety byl jmenovan # 1 Wine grower of the year v Sonoma County, asi 6 krat !! Videl jsem jeho vino za $1000 lahev! No jeho Merlot, nebo Caberlot ( mix Cabetnetu a Merlotu ) byly vzdy nejlepsi. Zadne vino ( mnohe o hodne drazsi nez jeho ) ze 100 Winery\’s co jsem mel nebylo tak dobre jako jeho. Vyhraval kazdy rok zlato, bronz a stribro. Prestal delat bile, za cervene je take vice penez. Nikdy bych od tama neodjel, ale me tri decka odjely jednoho dne na tu pitomou Floridu. Smrdi to tu mocalem, dusno jak v Africe a to celych 8 mesicu, staleti lidi ridi auta, nehody furt, ja uz nesleduji jak ja jedu, ale musim se divat jak oni jedou, jako u blbych panove! Kdyz nepocitam aligatory, kteri sezerou vsechno i psa, decko nedavno a komari se tady zeni furt! Ovsem cely rok se chodi v kratasich v L.A. Sonoma i Florida, to je OK.

Taky se vari v kratasich, ale ja jsem to zakazal, moc se popalite, hlavne pri sautee a frying. V nekterych kuchynich je k 50 C ! Galeje. Jeden kuchar vzal stolek a sel krajet zeleninu do Walking Refridgeratoru. Dobry napad. Uz se nemohu dockat Ceska tam je chladno. Ted jsem cetl, ze nejvetsi vedra v Cechach byly v roce myslim 1939, nebo tak nejak 31.5 stupnu C. My tady mame normalne 30-36 nekdy i 46 a jsme radi, ze to prezijeme. Bez airconditioning jsme mrtvoly !

Dekuji za nabidku pracovnich sil, budu je potrebovat. Malem bych zapomnel na toho spiona. Neni to dlouho co jsem ten film videl. Ja si nekdy na nazev vzpomenu. Presne tak, prozradil se, ze jedl jenom vidlickou. Jak se to jen jmenovalo?

JPM – Pište dál :) Už teď se těším na setkání. Teplota nám tady maličko stoupla, ale Florida to zatím určitě není :)
Ad p. Klíma. Dovolil jsem si u něj nechat 2 komentáře. Trochu jízlivé…pravda. Po dvou dnech byly smazány a dnes koukám jsem se dostal až na „titulku“, prostě mi byl věnován samostatný článek „Catering II.“ No budu mu mít co odpovídat :)

XX jo jo, to jsem celej já. Zase jsem zavlekl chat kam jsem neměl :)))). Odpovím na to raději u sebe. Hostovka je se vším respektem opravdu uživatelsky nepřívětivá…

JPM – Pište dál :)
Rád se k této žádosti připojuji. Vaše osobité příběhy mají nádhernou šťávu.
Ochladit se přijeďte k nám do Anglie. Jsou právě dvě odpoledne, v krbu nám plápolá oheň a venku rtuť teploměru skoro dosahuje k 10ti stupňům C. Mrholí až chčije…
Počasí vlídné jak Hostofka?

JPM – „Oni to pokraji, za moment je to hned studene a pak leva pod stul a prava ji, nebo naopak. Rika se tomu LAZY STYLE !“

Tak už jsem vzdělán a vím kde to má svůj původ. Objasněno panem Klímou (afticem) na http://tinyurl.com/25uexf

„V Česku se například někteří lidé nepozastavují nad tím, že některé národy jedí hůlkami, případně rukama, nebo nad tím že ani někteří Češi neumí jíst příborem come il faut, ale při tom označují například Američany za nevzdělance díky způsobu jakým používají příbory.
Američané si totiž napřed nakrájí steaky na kousky běžným způsobem tak že drží vidličku v levé a nůž ve pravé ruce, pak nůž odloží na pravý okraj talíře, vidličku si přendají do pravé ruky a nakrájené kousky masa si vidličkou podávají do úst. Kouskem chleba který si vezmou do levé ruky si eventuálně přisunují zeleninu nebo jinou přílohu na vidličku takže nůž pak již nepotřebují.
Málo kdo ale ví, že tento způsob jídla, jako nakonec i více amerických zvyků při stolování, má své logické opodstatnění které má své koření v dobách osidlování Ameriky.
Při osídlování západu jeli osídlenci krytými vozy často územím plným nebezpečí a proto museli být ve střehu i při jídle. Proto se naučili jíst jednou rukou a druhou mít neustále na zbrani.“

Já se mohu jen dohadovat na které zbrani to mají ruku teď, myslím při jídle v bezpečné, mírové restauraci :)

Matesolo,
tak to mame vyreseno, jednou rukou se ji a druhou se zabiji, kdyz neco. Nevim jestli jsem tomu dobre rozumel?? Co kdyz, ale pristehovalec jedl pravou a levou nemohl trefit, nebo to bylo naopak? Nebo mel namireno pro zichr furt?
Nevim jak to vyresime, zda se to slozitejsi.

No tak pisu jak me furt nutite, ale ne moc musit jit uvarit pro moji Drahou. Mam kysele zeli, udelam asi moravskoslezske, se zasmazkou z bramboru. Nedavno jsem koupil vybornou slaninu z Chicaga od Polaka, taky nejake klobasy, jsou super. Bohuzel teleci parku v plastiku byly zkazene, tak jsem mu to donesl zpet dal mi nove a pridal hrube veprove parky zadarma. Ovsem ja jsem k nemu jel 25 miles a zpet tak mi dal na benzin, tim parkem zadarmo.
Tady jsou hrozne vzdalenosti do obchodu jedu 13 miles. Koupil jsem po ceste pork center cut, tak to obalim cesnekem, kminem a lemon peprem trosku soli a do trouby na 40 min. K tomu delam chlupate knedliky.
AJEJE, prave mi kocka vola, ze bude za 45 min. doma a ja jsem jeste nezacal varit, tak hosi Ahoj! Dopisu jindy.

Vidim, ze musim dopsat. Obed se vydaril!!

K te Anglii.
Byli jsme v Londyne na letisti pred 26 lety, jak jsme leteli z Vidne do N. Carolina, kde jsme meli sponsora, Peace Presbyterian Church. Cekalo nas na letisti pres 30 lidi ve 2 hod. v noci. Bylo strasne vedro asi 38 stupnu ! My jsme s zenou mysleli, ze jsme v Africe! Ale kdyz jsem sedl do zlateho Lincolnu ve kterem prijel polsky american Peter Silver ( Piotr Srebro ) jako nas tlumocnik, ( v aute byl MRAZ ) nabidnul mi whisky a pivo, tak jsem vedel, ze jsem v Americe! Tukl si se mnou a rika “ Na zdrove Jasku „. Popijeli i soferi! Benzin stal 59 Centu a gallon! 3.87 litru. Lincoln delal 9 mile na gallon!!

Cesta z Vidne trvala 23 hod. Na zadech jsme nesli Marka a Jirku a jeste nejake zavazadla. Lide od kostela nasli dva polske americany, nebot mysleli, ze jsme Polaci, asi proto, ze manzelka mela polsky pas. Ovsem my mluvime oba slusne Polsky, tak nebyl problem. Stejne tam nebyl ve Fayetteville zadny Cech na prekladani. Anglicky jsme ovsem nemluvili. Velice hezci a prijemni lide, meli pripraven dum pro nas. Takovou velkou lednici a mrazak jsem jeste nevidel. Vse bylo nabito jidlem, jako by cekali armadu. Co tam bylo konzerv, jedli jsme to cely rok. Dum byl plne zarizen. No prijali nas uzasne!!

Za necely rok jsme to zbalili a Hooraaay do Los Angeles!! Vsechno zarizeni z domu jsme si mohli vzit, ( krome te lednince a mrazaku, ale ty uz byly stejne prazdne! ) tak jsem rentoval U Haul, koupil scotskou a colu, nalozili Kacu a decka a uz jsme to valili po 40 tce do L.A. Jeli jsme 4 dny, v noci jsme spali mezi divokymi Indiany, specialne v New Mexico a Arizone. Neztahli nas! Asi proto, ze me colty byly proklate nizko, nebo vysoko?? Just Kidding!
Myslim, ze jsem utratil na benzin $ 320 ?? Cca 3,500 miles?
Ctvrty den jsme klepali na fare u otce Popelky. Ten otevrel a rekl. “ Tak vy jste prece prijeli, pojdte dale, date si pivo , nebo whisky? Ja rikam, oboji Otce „!

Za nekolik mesicu jsme dostali dalsi prirustek do rodiny, narodila se nase dcerka Dorotka, nema to jmeno moc rada tak si nechava rikat Katcha, kdysi jsme ji volali Kacenko, Kaco. To se ovsem stalo jeste ve Fayetteville. Jela s nama pres Americu, mela par mesicu, nevzpomina si?

Do restaurace na Sunsetu,
chodil jeden anglicky herec, bohuzel si nevzpominam na jmeno. Byl starsi, sedobile vlasy a mel zlaty cvikr, ten na jedno oko. Mozna si vzpomenete na jmeno. Jednou zase prisel s kolegou a ten se nam z manzelkou zdal povedomy. Nemohli jsme oddolat a manzelka, kdyz mu prinesla svickovou s knedlikem se ho zeptala. “ Nejste vy nahodou inspector Dreyfuss z Pink Panter movies „? A on k jejimu a memu soku rekl v ciste cestine, “ Ano to jsem ja „! Byl to on Mr. Herbert Lom predstavitel Dreyfusse!! No nikdy bychom nevedeli, ze se narodil v Praze a odstehoval se v mladem veku do Anglie. Hral take Vojna a Mir z Kath. Hebpurn a ten ang. gentleman hral s nim take v P. P. Takze jsme si vyborne povykladali a vyfotili s nim, jeste tu fotku nekde mame. Pred tim nez odesli, nas Mr. Lom zavolal a rekl toto.

“ Prosim Vas jestli to bude ve vasich silach prodejte to tady a prestehujte se do Londyna, ja vam garantuju, ze budu jist kazdy den u vas“ ! To je legrace, co? Asi tam nebyla Ceska restaurace, Jednorozce?

No chodilo k nam vice hvezd, byli jsme asi mili od Beverly Hills. Goldie Hawn s Kurt Russel, Ken Kerscheval ( Dallas ), Richard Gere, hravali jsme spolu na kytary, on dobre hraje i zpiva a dalsi John Cacavas music composer pro Kojak movies, blizky pritel Tellyho Savalase, chodili jsme casto k nim domu do BH na veceri. Musim se priznat, ze je to docela prijemne, kdyz vas doma obsluhuje pet lokaju! Zhasil jsem cigaretu a nez jsem se otocil byl ten kristalovy popelnik cisty! Ti prachaci se maji dobre. Burt Reynolds mi jednou rekl “ Byl jsem chudy a miserable a byl jsem bohaty a miserable „. “ Bohaty je lepsi “ ! Cacavasova dcera Jeniffer natocila kratky film o nas jak jsme se dostali z CR, pouzila to na zaverecne zkousky na Filmovou Academii, ucila se reziserkou. Ona byla pres muziku, jako ja ( byl jsem v Cesku zpevak a muzikant zname skupiny ) poznali jsme se na party u nich doma na Rodeo Dr. Tam jsem poznal kupu znamych svetovych muzikantu a zpevaku! Na BH je krasne, mel jsem tam vice znamych. Ovsem neco tam v dnesni dobe koupit je nemozne pro normalniho smrtelnika.

Bohuzel v roce 1982 kdyz jsme prijeli, bylo v Los Angeles pres 200,000 nezamestnanych muzikantu, takze nebylo KDE hrat. Byla to pro mne velika rana, do 2 let jsem vedel, ze s muzikou je konec, ze ji nebudu delat, tak jsme otevreli restauraci, ale to nebylo tak jednoduche………..kde vzit prachy???

JPM:

no, muselo to být pořádně akční ve své době. nemumím si to ani představit. Herbert Lom je frajer a hláška od Burt Reynoldse nemá chybu.

200000 muzikantů??? no way?! fakt?

(p.s. ty prachy mě zajímaj!)

Pan Cuketka:

Vracim se k predeslym clankum.Rad bych vedel kolik “ Susu “ v tom Ambiente vydelavaji jejich pracovnici? Take na jejich Web jsem nevidel za kolik prodavaji pivo a koralku, vino je videt.
Cetl jsem recenze a vice lidi pise, ze maso nema vzdy dobrou chut a je vetsinou Well Done! Tady v Americe to musi byt nejmene Medium Rare, hodne lidi ma rado Rare, nebo i Rare Rare. To je steak 2-3 min. kazda strana, dalo by se rici Syrovy, cca 6-8 cm vysoky. Nikdy se maso nesmi mackat dolu, aby se rychleji udelalo, to je proti predpisu! Tomu se rika Butterfly a lide ti reknou, ze to muzes udelat. Vidim to na fotkach u vas jak tu svickovou rozmackaji kuchari, vypada to jako podrazka.

Jak, ale rikaji Francouzi,“ dobre hovezi se musi jist syrove “ !!!!

No v Ambi to griluji ti “ cisnici “ z Brazilie, asi to nejsou kuchari?

Jinak ty muzikanty jsem nepocital, ale znal jsem asi 188,000 tisic co nemeli praci. (Joke) ! Jen co jsem slysel, kdyz jsem prijel. Ale musite si uvedomit, ze Hollywood presne tam kde byla shodou okolnosti ma hospoda, je MEKKA rockovych muzikantu, kteri se sjizdeji z celeho sveta, aby to dokazali na MISTE!!! Vetsinou vsichni bydli ( po hudebnich skupinach ) dohromady v apartmentech v Hollywoodu, chodili na hamburger do Sunset grillu a hodne jich pracuje v restauracich, jako kuchari, ovsem neumi vubec varit, ale tak to je v US a cekaji az to HIT ten HIT!!

STACI jeden hit a uz se to sype do banky ve velkem. Vetsina zpevaku a skupin se s toho hitu zivi cely zivot, druhy ani neni treba. Mne dluzi Cesko roaylties za 26 let a asi dostanu KH !

Do me restaurace chodil jeden kapelnik, mlady bohaty kluk s kapelou. Kdyz ten spas financuji rodice, tak jak muj kamarad Jerry rikal “ To je kolo “ ! Byl z Nemecka a vzdy platil za celou skupinu a byl velice rad, ze jsem byl kousek, jedl lepe nez doma.

Jak jsem vydelal na restauraci, pane Cuketka?

Za $5 na hodinu delat, nemelo cenu, to by nevyslo ani na rentu, platil jsem vtenkrat $ 425 za dvou bedroom apartment + $ 150 inkaso a jidlo 250 a gas v Glendale, kde nam father Popelka sehnal a zaplatil byt na par mesicu dopredu. Do roku jsme mu to vratili. Pujcil hodne cechum na zacatek i tisice dollaru z farnich penez, ale vetsinou nedostal NIC zpet. Ja myslim, ze on to vedel, ale byly to Bozi penize tak ty jsou take pro lidi, ne??

Jak vydelat a nekrast!

Potkal jsem na skoleni (prodej Solar systems, nekteri delali i $ 15,000 za mesic, to bylo neco pro mne)!!, jednoho sikovneho cernocha, Danny Singleton se jmenoval a on mi rika, “ Pojd se mnou do businessu, oteviram Mortgage company. Takze jsem nikdy zadny solar neprodal. Ja rikam „OK“. Za nejaky tyden, dva jsem postupne prinesl asi 5 pujcek od $ 700,000 az $ 9.5 Mil !! Dlouho mi trvalo, nez jsem prisel na to, ze cernoch nemohl jit do banky pro takove vysoke pujcky. Byl jsem novy v Americe, nevedel jsem. Oni delali male 50- 150 tis. pujcky, pro Sve lidi. Tak se nedalo nic delat, jednoho dne jsem si vzal me files a predal je Richardovi v Glendale, ktery byl prekvapen co jsem prinesl, take delal jen domy cca 200 – 500,000. Delat male pujcky je stejne problematicke jako delat velke, jenom na commision je rozdil, za velkou dostanes 10 krat tolik!! Od te doby Richard male pujcky nedelal!!! Ta nejvetsi pujcka byla pro Emila Fishe majitele velke banky v Encinu, (bydlel vedle M. Jacksona na ranchi) Rich mi rika. “ Jak jsi se k nemu dostal, on se z nikym nebavi „? Ja rikam, “ Bavili jsme se dlouho v officu a pak me pozval na veceri do Spaga“. No musel jsem rici, ze za chvili mluveni v bance jsme z Emilem zjistili, ze jsme blizci pribuzni! On ze Slovenska (zid) ja z Moravy (Nezid). Ovsem moc toho Slovensky nepamatoval, tak jsme to michali, jak to v US byva zvykem. Nikdo se spatne na vas nediva, kdyz mluvite blbe Anglicky, naopak muj accent byla velka pricina meho uspechu, oni to maji radi a take vam to reknou, “ Where are you from, such a beautifull accent you have “ ! K Emilovi, abyste rozumeli, on si nemohl pujcit svoje penize ze sve banky!

Ty vsechny pujcky dohromady stacily na otevreni restaurace, ( bohuzel s tim cekanim na nic u cernochu uz mely vetsinou proslou lhutu, lide necekaji na tebe, vzali si to jinde ) do roku jsem ovsem mel u Riche 108 pujcet, hodne s toho jsme neudelali, ale stacilo. Sam nevim jak jsem to dokazal, nebot jsem nemluvil moc anglicky, delal jsem 80-100 telefonatu denne a chodil na appoitmenty, casto na Beverly Hills. Mel jsem jeden oblek a kravatu co mi dal pastor Tom v kostele ve Fayetteville. Jo boty mi koupili hosi z kostele take.

Mezitim jak jsem hledal restauraci mi Rich nabidl $ 200,000 za rok + commision, vybudoval mi office vedle neho a pozadal mne abych zustal jako jeho Vice president a neotviral restauraci, ale ja nejsem Office Rat, ale Restaurant Rat, tak jsem odmitnul. Jsem z hospodske rodiny.

Nejvetsi pujcku, kterou jsem delal byla $ 25 Mil. pro Jacoba Weisse, bohuzel mel personal bancruptcy $ 150 Mil., a nemohl sehnat $10,000, zadny znamy mu nepujcil ( rekl mi, ze banka mu leze i na hajzl ) na ohodnoceni nejvetsiho Shop. C. ve Westlake Village kousek za LA. Ma comise by byla $112,500.
Rich mel 35 agentu, kterym platil 25%, ja jsem dostaval 45%, presne to o co jsem si rekl na zacatku. Nikdy mne neosidil, jako se mi to stalo tady na Floride, vicekrat! Orlando je neco !!

Ja rikam “ Nevidet Orlando a klidne zemrit “ !!

Pane JPM, vy jste rozený raconteur! Čte se to výborně. I am all ears, cheers!

Mr. Jednorozec.

Musel jsem se podivat do dictionary co znamena ten raconteur, vidim, ze mate v tomto smeru vetsi zasobu nez ja. Dekuji za pochvalu. Ja vim, ze take trosku moc mluvim, ale nedivte se uz jsem s “ Normalnima “ lidma nemluvil hodne let! Nedovedu si predtavit takhle sedet u Kalicha a kecat hotove voloviny!!! To musi byt bomba! Kdyz se chci odreagovat, tak si musim pustit Svejka, nebo Janosika, abych nezapomnel take Buriana.
Oproti Americanum, vy vsichni mi pripadate naprosto normalni. Myslim tim, ze se s vama da mluvit, krasne o cemkoliv. To se tady o moc lidech neda rici! Jak se nebavite o nem, nebo mu nerikate jak je krasny, dum, auto atd., tak ho vase mluveni nebude dlouho bavit. Treba uprostred vasi vety odejde. Nejhorsi jsou ti na Beverly Hills. Ti se bavi jen o penezich a kdo, kdy osu…. komu zenskou. Nejprazdnejsi lide na svete! Nekde to psal nejaky reziser, ze se Hollywood sklada s nejvetsich debilu a blbcu na svete. No musim se zastat, ze ti volove delaji dobre filmy!!!! To jsou ti co si mysli, ze Cechy jsou uprostred Ruska, nebo v Yugoslavii.

V Los Angeles to bylo OK, tam ke mne chodila parta Cechu a Slovaku, no byla sranda. Vecer jsem to zavrel u uz jsme hrali na kytaru a zpivali, ty nase pisnicky ceskoslovenske. V tu dobu se pil jen konak, Martel a Hennessy a samozrejme se to zapijelo Plzenskym. Tenkrat jeste nebylo sudove, ale lahvove stacilo.

Taky jsme jednou koupili prase a zabili u kamarada, ktery mel dum kousek vlevo od Hollywood sign. Byli jsme tam tri dny, ovsem s konakem se michala domaci slivovice z Jizni Moravy. Meli jsme nekolik beden. Delala se cela zabijacka i tlacenka, jitrnice, jelita, prdelanka, bylo zeli, pecene podhrdli, to bylo neco. Potom za tyden jsme zbytek udili. Prase jsme strelili 2a2 citkou. Jedna rana stacila, dokonce jsme meli Ceskeho reznika, ale delali vsichni. Tady v Orlandu moc Cechoslovaku neznam a ani nemam zajem, my nejsme narod co se setkava casto, jako Italove, Mexicani atd., panuje moc zavisti, alespon tak to funguje v US. Jak je to v Anglii?

No nic tak, kdyz mate nekdo nejakou otazku na Americu, na jidlo tady, nebo AYCE tak napiste, ja nebudu furt sam kecat.

P.S. Jinak uz bylo vcera 37 stupnu, tak uz to zase zacina. Uz jsme “ prezili “ ctyri leta, tak snad i toto prezijeme. Ovsem, kdyz sednete do auta na parkovisti, tak to je jako na ocelarne v lete. Je treba dat do auta teplomer, kolik tam asi bude?

JPM, díky za další porci vyprávění.
Američani jsou opravdu jiní, než Angličani – two nations divided by a common language. My jsme v USA s mojí anglickou paní byli jen jednou na tři týdny, už je tomu dost dávno, ale dobře si pamatuji, jak hrozně se nám ulevilo, když jsme zase byli doma v UK. Ta hrozná „upřímnost“ na TV, neustálé hovory o penězích, když naše hostitelka udělala „party“. Nádherná krajina, prostory, které tady v naší stísněné Británii nemáme, ale žít bych tam prostě nemohl. Zpátky jsme nikdy nebyli a už nebudeme. Je mnoho víc lákavějších zemí k návštěvě – toť pouze náš názor, nikomu ho nevnucujeme.

Re: Češi v Anglii.
Je pravda, že Češi se nespolčují do té míry jako třeba zdejší Poláci a nebo Italové. Ale bylo tady výborné seskupení spřízněných duší, sjížděli jsme se na nádherné weekendy a na Silvestry. Spalo se třeba ve spacácích na podlaze. Ohromná zábava, zpívaly se moravské a české písničky, krásně trojhlasem to ženský uměly. Vařit také dovedly.
Pro děti se dělal Mikuláš, to tady neznají. Čert chrastil řetězem a v ústech hrdinně držel po celý večer červenou ponožku coby jazyk. Snad byla alespoň čerstvě vypraná. Anděl rozdával dětem dárky. Kouzelné chvíle. Spojoval nás rodný jazyk a obyčeje a to, že zpátky do ČSSSSSR jsme nemohli.

To poslední se po „sameťáku“ na pětníku otočilo a každý z nás navštěvoval starou vlast o 106 a doháněl absenci. Však Praha je odtud necelé dvě hodinky letu. Vyprchal tak ale i ten tmel, který nás tu v Anglii k sobě pojil.
Pochopitelně jsme zůstali přátelé, ale už se nevidíme tak často. Jak život už chodí, pár párů se časem rozvedlo, pár lidí se z Anglie odstěhovalo a tak to jediné, co nás v těchto případech dnes spojuje, je výměna vánočních karet.

Pokud si dobře vzpomínám, o penězích se na těchto mejdanech nikdy řeč nevedla. Byli tam úspěšní továrníci s vlastními letadly a světlemodrými Rolls Royci, ale víc se cenilo, že jeden z nich hrál dobře na housle, nebo znal dobré fóry. Jestli smích prodlužuje život, tak mám z těchto dýchánků naději udělat 100 let a dočkat se telegramu od královny – nebo už asi pak od krále.

No tak vidite. Uz tam budete mit ten Burger King! Tady je jeste jeden chain kde jsou dobre hamburgery, Wendy’s. Jejich hamburger je vetsi a vyborny, ale stoji trosku vice.

Dekuji za odpoved Jednorzce!
Takze trosku znate tu Ameriku, ale kdybyste tady bydlel dele, znal byste jeste lepe!. Jak jsem otevrel tu restauraci na Sunset Blvd., tak ke me chodit denne jeden cech na veceri, velice znamy fotograf, je ted v Praze. Ja jsem se s nim prel, ze americane jsou vyborni, otevreni, prijemni ( neni se co divit, byl jsem zde teprve par let ) a on po 35 letech je opravdu velice dobre znal, rikal “ hledal jsem nejakeho kamarada i v kostele a nenasel „. Jinak oni si velmi dobre rozumi, ale nemaji radi uprimnost a otevrenost, protoze oni dobre vi, ze tu uprimnost jen fejkujou a meli byste videt jak se vetsina z nich tvari, kdyz jim omylem vstoupite do cesty! Jiny kraj, jini lidi?
Nejen, ze je Evropa jina, ale hlavne VYCHOVANI a mysleni lidi je velice different! To je ten Point.

Uz jsem myslel, ze tam k vam pojedu a furt to nevychazi. Jinak to tam v Praze krasne vypada, uz se tesim.

Je tam jedno misto na Vaclavaku, byvaly Stonx Club ve sklepe v budove Melantrichu. Co myslite Matesolo, pane Cuketka, myslim, ze jste oba v Praze? Bylo by to dobre na AYCE? Musi se po schodech dolu, pres halu v Marks & Spencer. Myslite, ze by tam turiste i cesi dolu sli, je to az ve Druhem basementu? Byl bych rad, kdybyste mi rekli vas nazor, je videt, ze to majitel nemuze uz dlouho rentovat, asi kvuli tem schodum a ze neni pristup primo z ulice.

No jo pane Cuketka, zena mi furt rika, „nejez rychle ty vole “ ! Kdyz jsem si ten clanek precetl, hned jsem ji rekl, ze ma pravdu. Byla rada.

Nakonec KVIZ pro VSECHNY !

Proc se Americane furt usmivaji a Rusi ne!

Hosi,
dejte si tam bleskove.cz a prectete si co rika o Hollywoodu a Los Angeles Antonio Banderas. Ja jsem tam zil devet let. Mezitim jsem mel tu cest, navstivit nekolik Hollywood movie partys. Musim se priznat, ze ty residence jsou super, ale ten cocain a marijanka co vkuse vsichni pouzivaji, to je hruza. Taky jsem to ovsem zkousel, ale malem jsem vyskocil z okna, nastesti bylo jenom prizemi.

Thank U Very Much!

JPM:

Wendy’s by bylo určitě ještě lepší, ale je alespoň nějaký pokrok!! mám rád hlavně jejich whopper. ae už tovidím, jakt o budu míát za rohem brzy se mi to přejí a spane to na úroveň McD… znám se ;)

to jak píšete s těma kamarádama a upřímností to bych asi zhynul!! nedovedu si to představit, nežil jsem tam…

ad ta lokalita. ten M&S znám, občas tam chodím mrknout na ty jejich „lahůdky“ nebo na ponožku ;))) oni M&S tam mají dokonce v horním patře kavárnu a překvapilo mně, že je vždycky plná. pokud vím tak ten barák je zředu hodně okupován M&S, aby lidi trefili někam dolů muselo by tam být nějaký veknovní outpost, co by je tam směroval.

(osobně podzemní restaurace nemám rád. je to asi jen moje úchylka ale při jídle miluji přirozené denní světlo. na oranžové třicetiwattovky prostě nejsem správný typ…)

ad kviz: nevím, nechám se poddat??? ;))

JPM – moc čtivé příspěvky, díky. Ozvu se obšírněji někdy jindy.

Jako pan C nemám rád podzemí. Užiju si ho asi dost později…

Také se nechávám poddat, re: USA v CCCP, smiling.

Jinak přeji úspěchy a zdar,
J

Příběh jednoho podzemí:
Zde byly ve městě takové podzemní prostory, pro různé obchody (Retail), ale nikdo tam moc nechodil. Tak tomu udělali pohyblivé schodiště. Furt se tam lidem moc nechtělo, až na pár puberťáků, co se na schodech vozili dolů a nahoru.
Tak to natřeli veselými barvami a nazvali to „Village Stores“. Lidi to stále ignorovali. „Village si prdel“, mumlal jsem si sám pro sebe a šel nakupovat vždy o dům dál.

Skončilo to neslavně. Celý objekt koupila americká firma W… Brothers (you know who!) a udělala tam biograf. Z milého podzemí se stalo parkoviště aut.
Aby lidi nalákali do nového kina rozdali volňásky, manželka přinesla dva z práce. Zvuk při promítání byl na takové úrovni, že jsem měl obavy o svůj sluch a zařekl jsem se, že mě v tom kině už nikdy neuvidí.
Nakonec k tomu všemu se na parkovišti pochroumal automatický výdej lístků a nikdo nemohl vyjet ven. Trvalo věky, než se dostavil nějaký zřízenec. Byli jsme všichni už náležitě prochladlí a netrpěliví. Zřízenec, místo toho, aby zvedl závoru a pustil všechny s omluvou ven, začal lístky prodávat! A co víc, všichni si museli koupit „propustky“ za tu maximální sazbu, neb jiné neměl.
Nemusím dodávat, že ani v tomto podzemním Car Parku už mě nikdy víc neviděli a také neuvidí!
Howgh.

JPM:

ještě k té lokalitě… ono asi nejlepší marketing u toho AUCE bude výhled přes výlohu nebo okna na to množství jídla s velkou cedulí s cenou… to nikdo nemlže přeci odolat, když vidí jedlíky poletovat s talířkem kolem baruuu?? ;)

nikdo nemlže přeci odolat, když vidí jedlíky poletovat s talířkem kolem baruuu

Pod nápisem: „Živí se diví, jak diví se živí!
(copyrajt Jednorožec)

Dekuji VSEM za pripominky, rady a nazory.
Je videt, ze nejite radi ve sklepe! Co se da delat, ja take ne, jenom kdyz by tam bylo neco „vyjimecneho“???? Sli byste se podivat??? AHA? Je tam misto na mensi reklamu nad tema dverma. Asi bych nechal na chodniku nekolik inspicientu, kteri by to nahaneli dolu, jako polda ridi krizovatku?
No takove misto z vylohama to by byla bomba, vzdy jsem je mel a jednou kdyz to tak pocitam asi 15, velkych v Healdsburgu (Sonoma C.) V Praze 1 bude tezko neco tak velkeho z vylohama najit a kdyz se najde tak vas 500K a vice nemine, za mesic, takova mista jsou uz obsazena, vetsinou.
Tady v US basementy moc nejsou, ale tam v Praze neni misto, tak vetsina restauraci je ma, protoze jinak by ty restaurace byly male, kdyby mely jen prizemi. Ceska vynalezavost v rychle dobe udelala ze slepu a pud rentabilni business. Good for them!

Restauracni business,
jak uz jsem myslim pred tim nekde rikal, je velice osemetna vec. Jak udelate nekdy vetsi, nebo i malou chybu, jste v haji, ale stejne nikdo nevi na 100% jestli ta location bude fungovat. Mc, Taco bell a jini uz take zavreli, kdyz neodhadli misto, treba v mensich mestech. Ovsem oni jsou velci, muzou si to dovolit, ne Nasinec! Tento spekulacni business je vzdy „Risk, a nebo v Pysk“!

American, se porad usmiva, nebot V KUSE prodava!

Oni furt prodavaji i kdyz neprodavaji. Prisli na to uz velice davno, ze se da s usmevem lepe prodat. Jednou mi jeden American rekl, „Predstav si, ze na misto te nasi vlajky na Bilem dome, bude vlat dollarovy bill, to je America“!! Jsou to chodici masiny na vydelavani dolaru a jak mozna vsichni vite, masina nemusi myslet, znat, jen se usmivat aby vydelala vice penez.
Mozna ja uz jsem take masina??

Rus se nikdy neusmiva, “ Neni proc „!

No melo to byt trochu jako vtip, ale asi se moc nesmejete?

Takze az nekdo najdete takove vylohy a za nema velke misto na restauraci, reknete mi, nebo muzete i napsat.

V Praze je pár velmi úspěšných sklepních restaurací (Ambi Slovan.dům, Lucerna) a nemálo průšvihů s výlohami (rest. 120). Mě naopak přijde M&S budova na Václaváku jako velmi dobrý nápad…

JPM:

jo, kdyby tam bylo něco zajímavého, já se určitě kouknu. jak jsme psal, je tam v tom M&S nahoře v patře úplně zamaskovaná kavárna a je vždycky plná. M&S je navíc vždy docela plný nemluvě o václaváku. čert ví…

jak matesola znamená tak Ambi je v tom úspěšné, případnou nabídku bych sestavoval hlavně s ohledem na konkurenci jejich „auce“ viz ceny menucek na jejich http://www.ambi.cz

Dekuji Matesolo,
zachranil jste situaci! Uz jsem myslem, ze by to mozna neslo, ale mozna by to slo. Kdyz restaurace muze byt nahore, tak proc by nemohla byt dole, ne? Je tam jeste jedna restaurace nahore, ruska Matrjoska, nebo tak nejak. Maji bar na strese.

Znam Ambi z PC, tak mam trosku prehled a take znam (pres PC) nahodou nekoho, kdo je partnerem v Ambi.
Co se tyka cen mohly by byt na jejich urovni, specialne, kdyz tam bude daleko vetsi vyber nez maji oni, ale neco mi rika, ze by nebylo spatne dat cenu nize?? Jeden se zakonu restauracniho businessu rika, cim levnejsi, tim vice zakazniku? Ovsem u AYCE je to jine, lidi sni i tri talire jidla, takze vas Food cost je vyssi nez u normalni restaurace. Musi byt Hodne zakazniku, to je Point.
O Cechy se nebojim, ti tam jsou furt a za par mesicu to Najdou, ale turiste to Musi videt a najit TED!
Ovsem nez se ja rozkutalim, mozna to misto uz bude pryc. Uz jednam s majitelem, ale M&S je proti velke reklame a stejne neni misto, vylohu mi asi nedaji! Muze byt nahore vedle Oasis City take bily napis jak uz tam nekolik je.

Jo nikdo mi neodpovedel jestli tam muze byt par „AYCE or AUCE „uvadecu“, kteri budou ukazovat a rvat „Eat, Eat, Eat, Down, Down, Down, Good, Good, Good, ve vsech moznych jazycich? Delam legraci, ale cetl jsem, ze na Vaclavaku je mozne vse!

Chodite na Brunch? Maji to plne? Jak to tam jede, za ty ceny!

Intercontinental 990 Kc
Francouzska rest. 795 Kc
La Rotonde 690 Kc
Atd.

Po celem svete jsou vegetarianske restaurace Govinda, z nichz mnoho je ‘all you can eat’. Pomer cena-kvalita-’all you can eat’ je u nich nedostizny. V Praze jsou dve (Soukenicka 27, u Petrskeho nam., a Na hrazi 5, Palmovka, govinda.cz). Sice ‘jen’ jedno vegetarianske denni menu, ale za pouhych 85 Kc[sic!]. Otevreno 12-18h.

Panove, tahle diskuze je vyborne cteni, nechteli byste z ni nekdo zpracovat „normalni“ clanek na blog? Myslim ze by se to mohlo ctenarum libit (mne uz je to fuk, ja uz si to precetl :) )

Pro pana JPM – drzim palce, jestli opravdu otevrete v Praze AYCE tak tam urcite prijdu (minimalne jednou…).
Mimochododem zajimalo by me co rikate FF Fatburger (kdyz uz se tu mluvilo o BK a W)?

JPM:

já na vás zapomněl! na cenotvorbu nejsem odborník, ale myslím, že kdyby se to drželo kolem +- 500, bylo by to O.K.!

s těmi turisty máte point, jinak utečou!!! můžete si tam ale navyknout početnou komunitu expatů, kterých je v Praze hned několik tisíc, mrkněte se na expats.cz. inzerce tam, by se neminula účinkem (+ asi 5 tištěných médií v anglištině, praguepost.com atd…)!

co se týče těch uvaděčů, tak těch je na václaváku plno.většinou černoši. maj v ruce cedule ve dne v noci a honěj to do klubů a diskoték…

ad brunch, přiznám se že jsem se dokopal jen jednou a to ješte omylem,. je to fajn a dobré téma. možná bych to měl tady více zpracovat—- o tom víkednu ale radši trávím čas jinak! :) oni to taky maj hodně zaměřené na rodiče s dětmi, což já nejsem :))

Arindam:

děkuji, govindu znám. občas na ni dostanu chuť. jídlo je fajn,ale atmosféra mi většinou přijde stísněná…

JJ:

uvidíme! jestli to JPM nakonec někde spustí, bylo by to příjemné vyvrcholení!! ;)

JJ:

Nikdy jsem ten Fatburger nejedl, ted se divam na locations a na Floride jsou jen dva. Tady v Orlandu nejsou. Divam se na Menu a pisou vsude Lean Meat, to znamena je to jen nazev, ale velice nebezpecny , alespon pro Ameriku kde je asi 50% Fat people!! Mluvim o lidech, kteri maji i vice nez 1metr v prumeru!
Jsou tlusti bohati i chudi. Kdysi jsem delal managera v Taco Bell. To vy mozna neznate, ale je to nejvetsi Mexicky chain. Tam chodi jako vsude ti vetsinou chudi (nemajetni) lide a kdyz se divate jak si daji 2 litrove Pepsi a za chvili to vypijou a naplni znovu, zdarma a na tacku maji deset tacos, je to hruza uz jsem se na to ani nemohl divat. Tak jsem manazoval 45 zamestnancu a velka vetsina nemluvila ani anglicky ani cesky! Ja Spanis neumim, jen trochu.

Je to tak.
Za prve lide nemaji penize, proto byly ty MC, BK atd. vymysleny. Tech pet dolaru se vzdy nejak sezene. A je to vyhodne, za par minut jite. Je to az neuveritelne, ze takto ji denne miliony lidi, snidane, obed i veceri. Ja bych se zblaznil, kdybych si neuvaril normalni jidlo, jak uz jsem mozna rikal jdu na hamburger jednou za pul roku, nebo jen na fries s kecupem.

Reknu vam neco co mozna nevite. V Americe ziji lide o 8 let dele nez v Cesku! To jsem cetl a nechce se mi to verit, ze by ty hamburgery byly tak zdrave, ale vim, ze je tady jinak kvalitnejsi jidlo.
I pan Klima to pise, ze ty Uruguayske steaky co se u vas vsude vychvaluji, nejsou nic proti Americkym. Nevim myslim, ze jsem je ani nikdy nejedl, ale dobre si vzpominam jak jsem prijel do US, ze maso bylo daleko mekci a rychleji uvareno nez doma v CR. Specialne kure.

Uz pisu pate pres devate, ted k tomu, ze se rychle najite.

Tak to je take v AYCE napred (v nekterych ) zaplatite, vyzvednete si u pokladny piti (nebo vam ho prinesou) a s talirem v ruce za minutu jite. Ovsem v bufetech v Las Vegas se nekdy ceka az 2 hod. v rade na jidlo, nebo zaplaceni! I tady v Orlandu v Golden Corral ( to vy neznate) tam byla v nedeli rada az daleko ven. $ 6.99 lunch a 9.99 dinner, drink $ 1.79 (AYCD) Maji parkoviste asi pro 160 aut, ale nemohl jsem zaparkovat. Delaji 2500 lidi v sobotu a v nedeli, vypada to tam nekdy jako v Africe, tolik je tam cernoskych rodin, vsichni hned z kostela a nazrat se!! Vetsina vazi 150 a vice kg.To obzerstvi je tady neco, ale rad bych ten Corral vlastnil, cena $4.5 Mil!!! Delaji cca $400,000 mesicne, bez alkoholu, ani pivo, vino neni, v nekterych je.
Taco Bell stalo kdysi (malem jsem koupil $ 450 tis akontace jak to tam u vas rikate) $ 1.5 Mil., BK asi 1.7 nove ceny ted nevim.
Nekde jsem davno cetl, ze MC stoji u vas 15 mil. Kc., to je velmi dobra cena jestli je to pravda.

Pokracovani above.
Za druhe lide nemaji cas, vsichni delaji jak blbi a tak na vareni doma zapomente!!

Za treti ve velke vetsine americane neumi varit, jak uz jsem rikal o tech kucharich.

Jak tu kapitolu uzavrit.
Nikde na svete neni zivot pericko, takze kdyz se muzu za par sestek najist at je to Bk nebo AYCE, tak jsem Happy, alespon na chvili.

To Arindam:

Bohuzel nemam moc dobre zkusenosti z nekterymi vegetariany, nekdy me doslova napadali, ze nemam vetsi vyber bezmasych jidel. Z legrace jsem jim nekdy rekl, „My v Cechach nejime salad, to davame kralikum a potom je snime“, ale nekteri nemaji moc smysl pro humor tohoto typu. Zato Vanm muzu Arindame garantovat, ze v me AYCE, jestli se to nekdy „spusti“, bude obrovsky vyber zeleniny, grilovana, steamovana, bakovana, boilovana a take cerstva a kupy salatu. Mozna ze si k tomu date take grilovane kure? It’s a joke!
Omlouvam se, ale nebude mozne uctovat 85 korun!

Jinak dekuji vsem za duchovni outechu ( podporu)!

Jdu neco uvarit.

Diky za ohlas, pane JPM.
Jiste, nekteri vegetariani jsou dost militantni a takove vtipy mohou brat jako vysmech. Jedna se hlavne o vegetariany z etickych duvodu (kterym jde hlavne o zivot a blaho zvirat). Vegetariani z duchovnich duvodu (muj pripad) nebyvaji tak horkorkrevni, protoze chapou, proc nekteri lide maso jist budou i po vyslechnuti vsech argumentu proti. Neni to totiz otazka logiky, ale sklonu ci povahy. Vegetariani ze zdravotnich duvodu jidelnicek ostatnich prilis neresi, ale radi se pochlubi zdravotnimi prinosy vcetne vylecenych nemoci.

Ze nejde zdaleka jen o salat, potvrdi kazdy, kdo zna tradicni indickou kuchyni (neovlivnenou muslimskou kuchyni, k cemuz doslo zvlaste na severu Indie) s jejim neprebernym mnozstvim ciste vegetarianskych jidel.

Tech 85 Kc, pricemz studenti a duchodci plati jen 75 (a 95 v druhe restauraci v Soukenicke s vetsim vyberem), jsem uvedl jako priklad, ze to jde. Zisk nic extra (nepodava se ani zadny alkohol), ale jde to, a to uz 16/10 let. Coz je pro restaurace v Praze punc kvality.

Moc zajímavá debata o all you can eat. Moc mi tady v Praze chybí :-( Na Tapas v Hybernský anebo na steaky půjdeme tak leda na oslavu. Kdybyste někdo byl v Kolíně n. R. tak doporučuju čínskou restauraci na Hohe Strasse (před pár lety asi za 10€). Do Govindy jsem taky chodil, teď raději do Baes Dhaba ve dvoře v Týnské (ulici nebo uličce) a na Bělehradské: trošku dražší než G., ale mnohem větší výběr jídel :-) Držím palce s AYCE byznysem :-)

To JPM: Skoda pane JPM ze jsem o vasem AUCE zatim neslysel :-(

Nema nekdo nejaky novy seznam AUCE v Praze?
Naposledy jsme obejvili poledni UACE v cinske restauraci Lotos zahrada za 129CZK vcetne jednoho napoje. Restaurace mala, ale jidlo dobre. Hlavne clovek nemusi absorbovat obri talir jedoho jidla s jednou prilohou, ale zmakne vic malych chodu.

Diky za info

Tuhle diskusi jsem našla úplně náhodou, ale přečetla na jeden zátah – moc zajímavé! A připojím se s dotazem k Richardovi – jak to nakonec s panem JPM dopadlo? Psal sem potom ještě? A má tu restauraci?

Byl jsem tam včera slavit třicetiny a hrůza hrůzoucí. Někde předtím jsem si na to přečetl recenzi, asi tady, pochvalnou a i jejich jídelák a web vypadal tak, že vaří rádi a dávají si na tom záležet. Fakt ne. Všechno bylo z pytlíku, nejsem bůhvíjaký kuchař, ale doma bych si to uměl uvařit lépe. Možná tam mají dobré grilované věci, neměl jsem možnost ochutnat. Pivo dobré. Obsluha absolutně šílená. Podle mě tam měli den předtím velkou oslavu. Naznačoval by tomu nepořádek, který měli za barem a na toaletách. Hlavně mě překlvapil ten rozdíl mezi tím, jak se prezentují jako skoro gurmetská restaurace a tím, jakou úroveň jejich služby mají. Kromě piva ve všem otřesnou. Prý výtečná středomořská kuchyně. Ve skutečnosti jídla od amatérů. Spousta koření z pytlíku, typická kuchyně z devadesátých let. Přestože chybí kuřecí s broskví, ostatní jídla tak chutnají.

Luděk:

bohužel, je to tak jak říkáte… šlo to s nimi z kopce, skoro až k šáreckému potoku… :(

Komentáře jsou uzavřeny.