Viva la… aneb já tam chci zpět…

Píšete vy…

Mrznu…mrznu a jediné co mě hřeje jsou vzpomínky na Dolce Itálii a pár fotek…

V sobotu v noci jsem se celá rozlámaná vylodila v Praze z plechového korábu, na který jsem se nalodila kousek od Venezie… První dojem nebyl až tak špatný. Podzemní garáže byly příjemně vytopené, ale…ouha! Pokus o vyvenčení psa dopadl tak, že jsem se zpět do domu vracela s rampouchem u nosu a pocitem, že tenhle tepelný šok prostě nemůžu přežít. Jediné co mě hřálo byla myšlenka, že „musím“ rychle vybalit ty dobroty co jsem „propašovla“ až sem k nám. Sýry, salámy, šunka, víno, ráno koupené ryby a chobotnice z tržiště,pár kousků zeleniny, která ač stejná je prostě jiná… V noci se mi v ponožkách a flanelovém pyžamu, pod péřovou duchnou zdálo o teplém moři, slunci a hrnku teplého cappuccina. 

Kdepak, tyhle výlety do jiných realit mají něco do sebe. Mluvím o opravdické Pizze, opravdických Gnocchi, opravdické Mozzarelle, zmrzlině, kterou nikdy pětkrát neošouchá o okraj nádobky než vám ji už jako maličkou kuličku, za mrzký peníz, vrazí se šklebem ve tváři do ruky. O sýrech a salámech, parmské šunce, parmezánu, které by nikdy neměly takovou chuť, když by jste si je nekoupili přímo na tržišti uprostřed Italské vesničky… 

Ale co vám budu povídat?! Fotky budou mluvit za mne…;-) 

 

P.S… přiští týden vyrážím směr Francie a Španělsko… Zase bude hej ;-) 

Více fotek nejen s food tématem můžete vidět zde a také zde :-)

Reklama

Komentáře

Jóóó, Itálie, kapitolka sama pro sebe :) Tam mi jezdíme rádi a ještě raději debužírujeme.

Krásné fotky, určitě to byla super dovča. A Beďulka si užívala móóře, co?:-)))

Hned je člověku tepleji!!!! Tomu říkám článek na zahřátí:-)))

3.:No jo, Beďule byla ve svém živlu a troufám si říct, že si to fakt užívala…na pláži bývla postrachem racků a volavek ;-)
4.:Fajný pan pizzař to tedy byl ;-) a ta jeho pizza…to bylo prostě… Suroviny…to je prostě základ se kterým se dají dělat divy.
(Až doma jsem při třídění fotek zjistila, že pan pizzař měl pec obloženou stejným obložením jaké mám doma v kuchyni – viz. skupinové foto dobrůtek…)

Závidím rizotka, protože nevím proč, ale tady je nikdo tak dobré neudělá v takové lahodné kvalitě za stejné peníze.

6. Vimaana:
protože to tady prostě neumí :D… Jen si vzpomenu na školní jídelny a zvedá se mi kufr… Nemám ráda suchá česká rizota s tlustým masem a šedivým hráškem ;-)

Haha, když jsem si přečetla název příspěvku, myslela jsem, že je to o včerejším koncertu Coldplay :-) Protože Viva la Vida samozřejmě zazněla a dala bych si to taky ještě jednou :-)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)