Prý až desetistupňové odrobinky

Při pátku krátce a úderně. Pontony, hvězdy, pomatenci a noviny. Pěkný víkend z vesnice přeji! ;)

  • PFF 2009? Nafukovací vestu s sebou!!!

Další ročník PFF byl konečně odhalen. Stejně jako ty minulé pokračuje v sérii exkluzivních lokalit, tentokrát je to ale něco skutečně extra. Festival se totiž bude odehrávat nejen na souši, ale i na vodě. Krom lokality Mezi Mosty totiž budeme moci degustovat i na plovoucích pontonech na Vltavě!!!

Když jsem to slyšel (ještě neoficiálně) poprvé, říkal jsem si v duchu ten Maurer je snad úplnej magor. Je a díky za to! ;)

  • Malý MOMOment

Na můj zvídavý dotazník o výběru surovin pro sushi odpovědělo nově i brněnské MOMO Sushi. Jejich odpovědi jsem přidal na konec druhého dílu článku! Nemlžili a mluvili k věci! ;)

  • Nafukovací panák se blíží

Už 16. března vyjde nový průvodce Michelin (100. výročí!) v evropské edici, kde jsme i my. Podle Hospodářských novin půjde druhá hvězda konečně českému kuchaři – Oldřichu Sahajdákovi z LDBB. Připomenu ještě o kousek starší drb o bibu pro Café Imperial a jeho Ano, šéfa! ;)

  • Nejsem sám!

A je to nakažlivé! Vše se zdánlivě někam hrne. Jen bandy poťuchlých mlaďochů si přitom mastí za barákem pražené kakaové boby a ogurki v nakládačkách. RESISTANCE! Chápete to?!

Za povzbudivý text děkuji Kateřině! ;)

  • Otevřeniny

Na Praze 6 se otevřela Mirellie. Menu je závratně dlouhé, první reference jsou ale kladné. Držím palce!

V Mandarinu bude od 2. – 15. března Indonéské pokušení, v Hiltonu ústřice (PDF) a v Alcronu se zase sejde Paulus a Sahajdák nad současnou českou kuchyní.

Reklama

Komentáře

Tedy Cukýno, zkazit mu jméno hned dvakrát v jednom článku, ten Ti musel provést něco strašného… ;-) Ale poprvé jsi ho hezky překřtil mým příjmením. :-)

Momo sushi jsou skvělí a jejich výrobky čerstvé a dobré. Už aby našli místo na vlastní japonský podnik.

Zuzka Ou:

mám zprávy, že se v Brně na jaře otevřou hned dva nové sushi podniky (jeden už teď někdy) a nejsem si jistý jestli jeden z nich bude vůbec MOMO… každopádně sleduju pečlivě a budu reportovat, hned jak zjistím o co se jedná! :)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)