Mediální odrobinky

Se i dnes válejí na stole zaprášeném od mouky. Stále osvětleny v proklatě nízkém úhlu zimního slunce, zato již s výhledem a poslechem prvních odvážných opeřenců… ;)

  • My vám to osladíme

A našim eidamem vás zadusíme. Etalon české průměrnosti a ztráty chuti v českém sýrařství útočí na Evropu!

Při vzájemné komunikaci je cítit, že nás mají za sýrařského trpaslíka, který svými námitkami jen okopává kotníky holandskému obru. Chci jasně ukázat, že ve výrobě eidamu máme silně zakořeněnou tradici a že naše sýry mají svou nezpochybnitelnou kvalitu.

Pane Březino, fuj…

  • Ano, Zdeňku!

Česká blogosféra dnes okusila mohutný příliv čtenářů hledajících klíčová slova „ano sefe“. Ručička návštěvo-metru se dokonce velice znatelně hnula i zde. Navíc to vypadá, že si zdejší food-čtenář bude muset zvyknout na nový formát článku – tzv. recap! ;))

Podle mě je to jeden z indikátorů, že se pořad Ano, šéfe! povedl a že se mu daří rozpoutat diskuzi. Držím všechny své kečupem umatlané palce! ;)

  • Gastro-entero-portál

Česko má nové místo pro profesionály v gastronomii  – gastroportál.org. U nás jich jich najdete poměrně dost, bohužel většina dojíždí na příliš široký záběr a neschopnost udržet kvalitní obsah natož dostatečnou čtenářskou základnu. Novému pokusu o stmelení profíků online nelze upřít jistou svěžest a netradiční přístup.

  • Brno!

Druhý coffeeright s irskou kávou proběhl v úterý. Na tácku držel dvě sklenky s irskou kávou s chirurgicky odměřenou porcí šlehačky a whiskey. V Brněnském Sunakashi se pod vedením Lia z Coffeespacialist a Petry Veselé ze Zlatého Korálku utkalo osm skvělých baristů v přípravě irské kávy (ukázkové modely zde).

Na místě jsem sice zanechal několik alkoholem poškozených neuronů, na výměnu jsem si ale odvezl několik drahocenných poznatků. Brno je nejlepší. Irská káva je nejlepší. Barista v každé kavárně je to nejlepší!

  • USBC 2009

Pokud je vám líto, že jste se do Brna nedostali, mám pro vás alespoň malou záplatu! Celý víkend totiž můžete sledovat online americké mistrovství baristů – US Barista Championship. Video streamy jsou dokonale sestříhané a celá soutěž neskutečně rychle odsýpá. Přenosy začínají vždy odpoledne a jedou dlouho do noci. Finále bude v neděli! ;)

  • Jak nejíst v New Yorku

Sledovat Marka Bittmana na Twittru má jisté výhody. Mimo jiné jsem z jeho štěbetání vydoloval odkaz na geniální blog a ještě geniálnější post na Not Eating Out in New York… ;)

A kdybyste to ještě nevěděli, tak Organic and Local Is Sooo 2008! Jojo, hlavně v Česku! :D

  • Dva štěky

Od cukety. Jeden v sobotní příloze Víkend MF Dnes, druhý v pondělním Respektu. V tom prvním jsme spolu s redaktorkou srovnávali dvě restaurace ve stejném cenovém rozpětí krátce za sebou. Článek by měl být součástí širšího tématu u příležitosti výročí průvodce Michelin. Druhý štěk bude zase o tom, jak Češi (ne)přicházejí na chuť dobré kávě. V Respektu ho najdete v rubrice Trendy (buď toto nebo příští číslo).

Reklama

Komentáře

držím palce a fandím, myslím že se povedlo! :)

  1. příjemně mě překapilo to, že na rozdíl od originálu, „nehráli“ happyend a nechali to v klidu vyhnít, to je odvaha
  2. pohlreich na kameře výborný, občas jde vidět, že přitvrzuje podle zadání skriptu, sám o sobě je ale vtipný a pohotový… :) myslím že ty jeho hlášky, které tak trousí pod fousy, budou legendární!
  3. vadila mi jen „skytá kamera“, myslím, že to tam ani není za potřebí. taky jeho poslední „anonymní“ návštěva… hovořilo se o tom, že si pozve další lidi (vaněk, poštulka), kteří to na konci proklepnou… to vyloženě chybí

to 2. pan C.: Originálem míníš Ramsay´s Kitchen Nightmares…? Protože mě to přijde kompletně okopírovaný. Pokud se k tomu ovšem tvůrci přiznávají, potom je to OK, šéf Pohlreich mě taky mile překvapil, dobře se na to hodí.

Pedro:

ano. na webu pořadu ani nikde v samotném pořadu jsem tu zmínku neviděl, takže minimálně neznalé diváky určitě oblbujou :)

někde bokem jsem ale zachytil info, že je to ofiko licence. to by si zase netroufli :)

Taky jsem koukal a pořad se mi líbil. Dělal jsem nějaký čas v pohostinství a je fakt, že často je potřeba, aby přišel někdo zvenku a pomohl podívat se na věci z jiného úhlu. Ona to není žádná sranda točit se v podniku každý den, ale to asi znáte sami :D Pořadu držím palce a těším se na další díl ;)

Toto je jídelní lístek restaurace Hrádek.....
http://www.restauracehradek.cz/index.php?…
a jejich úvodní stránka je taky k popukání

100pro souhlasím s panem Cuketkou v bodě 3:
místo šaškáren mohlo být o to více odborných informací typu nákupy, porcování masa…

První díl tak bych byl mírný ale narozdíl od Big G. kterej ukáže přesnou cestu někdy i vtipně znázorněnou mě u mistra Zdeňka právě tato iniciativa chyběla protože těm lidem to přijde normální dělaj to tak celej život ale věřim tomu že se to eště ňák rozjede. Největší plus vidím a to i proto že se taky pobincávám po kuchyni , viz. odkaz, že se spousta lidí uvědomí co do sebe cpou za sračky.....!

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)