Odtajnění záhadného předmětu

Píšete vy…

Takže pravdu měli ti, kteří hádali, že se jedná o střevo, respektive o střívko. Možná vám to tak vtipné nepřijde, ale já se fakt pobavila, když z pěti taliánů zůstal jeden nahatý. Přišla mi komická rozdílná velikost taliána a maličkého střívka.

Co měl Jan Tleskač v uchu nevím (možná tinnitus, možná ježka v kleci nebo Velkého Vonta), ale vím, že taliáni od Sváčka (i ti hambatí, svlékací) jsou vynikající.

Jako bonus přidávám odkaz  na recept, který jsem objevila na Labužníkovi

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
 

Tak a teďuž dám opravdu s hádankami pokoj, aspoň do chvíle, než na mě zase vypadne nějaké to překvápko z hrnce. ;-)))

Reklama

Komentáře

pro mne, jako vegetariánku mají ty dvě věci na talířku naprosto morbidní půvab. Navíc ta velká mi připomíná… něco. Hádanka!!! Co mi to asi tak připomíná? Je zvláštní, že taliány většinou jedí muži. Trocha kanibalismu? Zneškodnění rivala??? :-((

Klavír taky ne, klavír nemá nohy.
Mohl by to být scink uťatý, ten je uťatý, ale má taky nohy.
Asi to bude nakonec ta žížala.

Baobabe, váš klavír také nemá nohy? Hrajem vleže. Extrovertnější z nás na zádech, jako mladý Mozart ve filmu Amadeus.
Žížalám se to líbí, je jim to blízké, takřka do ouška, říkají a zároveň se omlouvají, že jim potlesk stále moc nejde.
Dáváme jim různé hudební hádanky, většinou je to Rossini, Verdi, Scarlatti, Monteverdi, Donizetti. Pět taliánů!
A samí muži…

Žížalí potlesk. Nádherná představa! To si musím napsat do deníčku.

Takže souhlasíte s tím, že to ren připomíná žížalu? Jen nevím, proč si myslí, že muži jedí Italy? Carpacio? Co složil? Čí je to rival? Kdo ho snědl?

b.+J. :D

jinak mně to také přijde dosti vtipné. ten nahatej vypadá dost nechutně. asi ani moc nebudu přemýšlet nad tím, co to vlastně ve skutečnosti je. ten talián.

a to ta malá kamaše nebyla prasklá? jak se to tedy dostalo ven? jo ono se to nejdřív svléklo a pak se teprv ta kamaše zmenšila?

to 7 – myslím, že muži, jedíce taliány (takový jako na obrázku vpravo) jakoby pozřívali penisy… já bejt chlap, tak to fakt nepozřu, leda jako pomstu svým dalším rivalům s penisem… tak názorné to je. Naštěstí sem vegetariánka a žena, že se s tímto nesetkám… Tuňák nebo losos nebo suši nemaj takhle názorný tvary. (sem vegetariánka, kerá nejí savce a drobné drůbeživce, jen ryby a langusty, domnívajíce se, že tak míň uškodí zkáze světa) – no ale třeba taky ne. Jen si já myslim, že sem zásadovější a mravnější. A třeba i bio-ekologičtější.

10: Skoro mám chuť citovat z Knoflíkářů, mám pocit, že by se sem teď jeden citát moc hodil…

10: ren, my máme za sebou 18 let podobné stravy: zelenina, ryby a dary moře. Říkali jsme o sobě, na vysvětlenou druhým, že nejíme maso teplokrevných zvířat. (Ryby například katolická církev nepovažuje za maso).
Nazývat se vegetariány jsme se nenazývali. To bychom o sobě mohli v současnosti říci, že jsme vegetariáni, kteří jí ryby a bio jehněčí a hovězí ze zvířat chovaných tradičním způsobem našimi přáteli. ;-)

Jak jistě víte, jsou i přísnější formy vegetarianismu, např veganství. Ti se vyhýbají všemu živočišnému – nejí mléčné výrobky ani vejce. Nenosí kožené boty ani pásky. Znal jsem jednu studentku umění, která nechtěla malovat štětci ze srsti nebo štětin a měla výčitky svědomí, že film v jejím foťáku (před-dititální věk!) má želatinovou vrstvu. Měla prvotřídní figuru a přivydělávala si jako modelka v kreslírně aktů – to pak odmítala sedět na vlněné pokrývce!
Vzpomínám, že jsme se spolu s ní bavili o ještě přísnější formě veganství, o fruktarianismu. Ti jí jen ovoce a semena, které rostlina sama poskytuje. Nejedli by například salát, nebo mrkev – to by zničilo (=zavraždilo!) celou rostlinu. Ale to se i této zásadové a mravné dívce zdálo jako „čeho je moc, toho je příliš“, krom toho anglické klimatické podmínky nejsou pro takovouto životosprávu ty nejpříznivější!
[odcházím přiložit do krbu]

11. Taky se mi vybavili Knoflíkáři.:-)))
Já v tom žádné asociace nehledám, chlap nejsem, ale taliány mám ráda. Ne, že bych si je dávala každý týden, ale párkrát do roka si na nich pochutnám.
8. recept na taliány je v článku. Není to nic špatného, když se dělají poctivě. Talián se vysvlékl během varu, ani nevím, jak se mu to povedlo, vždycky kluci vydrželi oblečení. :-)))

5.Amadea jsem svého času viděla v kině pětatřicetkrát. na divadle (Shafferovu hru) také mnohokrát. Má oblíbená. :-)))

Jednorožče, jak dlouho se takový fruktarianista udrží při životě?

14, 15: Co já vím? Nikoho takového neznám, pouze jsme se o tom konceptu bavili.
Někde v příjemném subtropickém nebo tropickém podnebí by to určitě na čas šlo: ovoce, banány, kokos, ořechy. Olivový olej. Bread fruit. Plantains. Nejsem si jist, zda sem patří i obiloviny a luštěniny, ale asi jo – takže asi i rýže, kus-kus, quinoa, dhal, fazole, nějaké placky. Vínečko či cider je také z fruktů, ne? (Pozor ale, kvasinky by mohly být vachrlatá záležitost.)

Jestli mě chcete financovat, podstoupím na nějakém vhodném zeměpisném místě zkoušku a dám vám vědět s větší autoritou!
;-)

Raději bych tam někam jel s Vámi. Byl by to průkaznější test. Výsledek by se dělil dvěma. Statistika.

Ono by se k nám možná připojilo víc lidí, kvůli té statistice.
Třeba i ren by se přidala. Mohla by nám dávat při fasování banánů hádanky.

16: Že tu mám u lokte skleničku Sauvignon Blanc, tak mi přišlo na mysl, jak se ti fruktariáni staví ke kvašené hroznové šťávě. Divoké kvasinky jsou totiž přítomny na slupkách hroznů, nemusí se přidávat. Kvašení se (za určité teploty a příznivých podmínek) dostaví samo.
Na druhé straně kvasinky, pokud mě moje laická znalost slouží, jsou něco na pomezí rostlinného a živočišného světa (opravte mě, pokud jsem vedle).
Jak se ti fikaní fruktariáni vypořádávají s tím, že na jablku, na hroznech, jsou také různé všudepřítomné kvasinky a různé jiné breberky a organismy?

Odpověď neznám, ale připojím jeden libozvučný limerick, recitujte si nahlas. (Pane C, držím se potravinového tématu!):

There was a girl from East Side
Who ate some green apples and died
The apples fermented
Inside the lamented
And now she's got cider inside her inside

Jak se ke zkvašené hroznové šťávě staví fruktariáni, to opravdu netuším, ale pokud zády, je mi jich líto. Je to vůbec podivná sekta… Jsou to extremisti.

19.: pane 1R – jste hroznej!!! Měl jste mne málem na svědomí, ochutnávala jsem rýži, zda je již hotová a nejen, že jsem si poprskala notebook, ale mi i zaskočilo! Ta básnička! Kam na to chodíte?
Poznámka pro vegetariány, vegany, frutariány a makrobitiky : rýže byla k hovězímu guláši. Byl z bio kližky, výborný, ostrý jak břitva. A nezbyla ani lžička!

21: Básničky ve formě limerick jsou součástí anglického folklóru. Dost je jich košilatých. Mě se jejich hravost okamžitě zalíbila.

There was a young lady from Spain
Who was dreadfully sick on a train
Not just once
But again
And again and again and again

Jj, o limericku vím, v mé oblíbené knížce Albion – Kořeny anglické imaginace od Petera Ackroyda se o něm dosti podrobně píše a nějaký ten záblesk ze školy se také občas objeví.
Ale Vy to vždycky tak hezky zakomponujete do komentářů.
Blinkající španělská dáma je taky dobrá! :-)))

19, 24, 25: Před lety měli Provázci hezké představení Příběhy dlouhého nosu, založené na limericích E. Leara v úžasném překladu Antonína Přidala. Tehdy jsem ještě i toho Donutila s výhradami snášela (hrál tam) – podle toho je vidět, jak je to dávno… ;-)

Jo a pro autorku hádanky – tak nějak napůl mě to napadlo (stejně jako ty psí keksy onehdy), ale říkala jsem si, že je to asi hloupost, tak jsem to ani do diskuse nenapsala.
Zas vymyslete něco zajímavého!

27.: Příště to napište, byť se vám to bude jevit jako hloupost. ;-)))
Já zas třeba nějakou pitominku časem nahodím.:-)))

Re: Limericks. V mé paměti se už žádný limerick o jídle, či jeho eventuálním vyvrhávání Španělkami, nenacházel.
Najel jsem tedy na gůgl, pouze abych si potvrdil staré poznání, že je tam spousta hlušiny a jen sem tam se blýskne nějaký polodrahokam. Ty mnoho-karátové limericky se dolují v pubu, od přátel, kteří jsou členy různých golf a nebo rugby klubů.
Karate klubů?

Jediný food-limerick byla chabá rýmovánka o někom, kdo jí fazole a pak svými prdy pohání plachty své jachty. Pfff.
Uzavírám tímto spisek L.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)