PFF 2009 – Exkluzivní preview

Tímto otevírám čtyřdenní live-blogging maraton z akce roku – PFF 2009. Posty plné překlepů, hrubek a špatně zaostřených fotografií sledujte až do neděle zde. Veškerý roztřepaný video obsah pak na Youtube kanálu PFF. SCUK s cukínou a ostatními fandy tady ve fóru! ;)

Jako předkrm nabízím exkluzivní fotky z areálu festivalu den před otevřením. V době zahájení bylo zamračeno, zima a nechutně deštivo. Po osmé hodině se ale na celé mezimostí usmálo sluníčko. Vychutnejte si těch pár momentek z místa. Už zítra to vypukne… ;)

Na začátku to byla nefalšováná a promočená depka. Velmi málo stupňů, déšť, tma. Divím se, že to Karel ustál takhle v klidu.

Horní část Křížovnického náměstí. Těsná blízkost Karlova mostu a výhled nám mlátil do talířků s jídlem i natruc nevlídné hydrometeoře.

Jak sami vidíte, vlohy na reportážní fotografii ze slavnostních vyhlašování opravdu nemám! ;))

Doprava na PFF je opravdu jen po vodě. Úzké kluzké schůdky, mola, uniformy námořníků a ginglající se paluby. Beze srandy. Palba námořním dělem!

Hrad se samozřejmě dívá.

Pokud bych měl srovnat třetí ročník dispozičně a prostorově. Polovina směrem ke Karlovu mostu je stejně spletitá jako Sovovy mlýny z prvního ročníku. Park na straně Mánesova mostu zase připomíná vzdušný Žofín z loňska.

Zákoutí Four Seasons.

Červené lodičky.

Molo s lodí Nepomuk. Tady se budou odehrávat všechny cooking shows. Letos na téma – vaření v krizi! ;)

Tady si zase přestoupíte při přesunu Karlův most  – Mánesův most. Molo i pramice děsně lákají k útoku po moři… ;)

Jägerovy drtiče mrazu a pádlo tedy určitě s sebou.

Uvidíme se? V pátek 12:00 na start! ;)

Reklama

Komentáře

Lucianka mě předeběhla v komentáři! Top shot, so far. Zábradlí, he says, my foot… :-)

Počasí by mi vyhovovalo, jsem z ostrovů vytrénován a byl bych jako ryba ve vodě. Teplé polévky pofrčí?
Užijte si to všici, já se potěším vašimi zprávami a reportagemi.

Lodicky super fotka, taky jsem leg man:)

Ad 1: Lucianko paparazzi je mnozne cislo, v tomto pripade paparazzo, coz pri foceni tohoto zaberu pan C. myslim neni :)))
Nebo ze by preci jen nohy nejake celebrity?

Pane Cuketko, vím, že ze zahajovacího večera těžko člověk vše odhadne, ale co ta lodní doprava? Je to sice atraktivní činitel, ale přiznám se, že mě odrazuje. Očekávám nedostatek lodí, fronty, tlačenice při nástupu a výstupu (zejména na těch úzkých nástupech)..Jak to fungovalo? V mém poženhaném stavu totiž váhám, zda to mám v tlačenici absolvovat – právě kvůli lodím. (jinak velmi atraktivní nápad, o tom žádná)

Dv:

jj může to být trochu umačkané, mrkněte se ale na mapku areálu, většina restaurací je v parku u mánesova mostu, který je dostupný druhým vchodem, takže pokud oželíte 3 restaurace u karlova mostu , o lodní dopravu ani nezavadíte :)

A jak se zatím počasí v Praze tváří? Já jsem kvůli předpovědi přesunula návštěvu PFF na zítra, ale jak to tak vypadá, asi jsem si moc nepomohla.

Dívala jsem se na předpověď na Idnes a pršet má až do neděle…takže ta to jistí.

Jeee, ja tak závidím! Zrovinka tento víkend jsem v práci. Sice se naše restaurace PFF účastní, ale já zůstávám ( též u Vltavya ale v teple) v „kamenné provzovně“ :(

Myslela jsem, že přijdu, ale nakonec ne. Nesehnala jsem spřízněnou duší (kamarád vegetarián: „šel bych, ale asi tam bude samé maso“:)) a odradily mě taky ty davy, co tam určitě budou..A asi nejsem takový gurmán, abych šla kvůli jídlu ven do deště:)). Ale tím víc se těším na články.

Lodí není třeba se bát, fungují skvěle a vozí i kočárky. Pravda je potřeba s kočárkem vždycky překonat schody z/na přístaviště.

Komentáře jsou uzavřeny.