Králík naruby

Píšete vy…

Nadívaný králík je lahůdka. Ovšem lze i obrátit a králíka položit na nádivku, nikoli naditou dovnitř pečínky.

Ale hlavně – nádivka spočívá na kolečkách jemně prosolené cibule, než se zapeče. Je to vlastně takový mallorský králík na cibuli s českou nádivkou :-)

Reklama

Komentáře

No ale hlavně jestli to chutnalo. Takhle na pohled to nevypadá vůbec špatně, ještě by se hodil okurkový salát a opečené brambůrky – nové.

soladil:

já i když jsem zápisek odkliknul jako schválený, dost mi tam chybělo složení nádivky a nějaký podrobnější postup… ;)

Pane Cuketko a milí čtenáři. Omlouvám se, receptovati mi připadlo nadbytečné. Krmě nouzová, ze zbytků, takže: starší rohlíky pokrájet na malé kousky a ty přelít mlékem svařeným s polévkovou lžící másla. Dochutit solí, majoránkou, dle kalendáře kopřivami či pažitkou, pro drsňáky česnek, pro mlsouny posekané mandle a nastrouhaný muškátový oříšek. Promíchat se třemi žloutky, sníh ze zbylých tří bílků něžně vmíchat. Když je králíček obzvláště malinký, snese nádivka šunku, uzené, slaninu, někdo dává i tuňáka. A pozor! Než tuto kašovitou hmotu nalijete do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku, pokladete dno kroužky cibule, jemně osolené. Na nádivkovou podestýlku frknete králíka a doladíte snítkami rozmarýnu. Pečete přikryté alobalem, který teprve na posledních pár minut odhalíte, aby se utvořila trošku kůrčička. Pozor, aby maso nevyschlo, je možné i na tu chvíli ho odložit. Pak maso dáme zpět, vypneme troubu, znova přikryjeme a necháme „dojít“. Není to pak sice typický mallorský králík na cibuli, ale česká nádivková eurovarianta chutná také výtečně. Podává se jen tak, nebo s brambůrkami a okurkovým salátkem.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)