Víkendové vinobraní na vinici Sv. Kláry a v Trojském zámku

Několik více či méně rouzpustilých obrázků (i pohyblivých!) z dvojitého vinobraní na Praze 7. Cuketkovu reportážní úderku tentokrát doplnilo naprosto skvělé duo ve složení Drunka & Franta

Minulý víkend probíhala na Sedmičce hned dvojice vinobraní. Jedno bylo v režii Botanické zahrady Praha a konalo se ve velmi útulném prostředí Vinice Sv. Kláry. Druhé bylo o kousek níže na nádvoří Trojského zámku (pěkné foto zde). Přítomni byli vinaři ze všech možných krajů a zemí (zahlédl jsem Bulháry), kteří nabízeli nejen ochutnávky ze své produkce, ale hlavně OBňÍ TANKY S BURČÁKEM! Burčák zkrátka tekl proudem…

Začali jsme hezky odspoda v Trojském zámku (vstupné cca 50,- Kč), kde už bylo poměrně slušně narváno. U každého stánku se hromadily hrozny zvědavců a i na ten nejzastrčenější burčák všude stály slušné fronty.

Burčáku jsme ochutnali asi tři náhodné vzorky (1 vzorek = 2dcl). Jelikož nám neustále hrozilo zašlápnutí hlavního avšak rozměrově nejmenšího člena týmu, oddechli jsme si na chvilinku v zámecké zahradě. Franta ulovil několik naprosto fantastických kamenů a rozhodl, že se přeci nenechá ušlapat a že půjdeme vyzkoušet vinici Sv. Klárky.

Tam jsme při vstupu zaplatili další vstupné (cca taky 50,- Kč) a sypanými cestičkami jsme pomalu vyšlapali do prostor Vinotéky Sv. Kláry.

Tam už nás čekala úžasná a o něco intimnější atmosféra. Veknovní posezení dokreslovala naprosto ženiélní & originelní cimbálovka, burčák a jeden stánek s občerstvením.

Tady to máte na malém nekvalitním videu, ze kterého už vám musí být jasné v jakém stavu jsem se to nacházel.

Chvilku zabírám kapelu, poté zcela nesmyslně a v dlouhém skoro 360 st. záběru zaberu několik lidských hlav a zamlžený horizont. Na záběru je celekm vtipný právě propukající požár grilovacího stánku ;) Hudebníci byli naprosto špičkoví, někteří návštěvnící vinobraní dokonce propukávali v spontánní tance.

Tady je druhé (a poslední) krátký pohyblivý obraz s velice pohybově nadaným dědou v modrých teplákách, který to na scéně pěkně rozjížděl!

Iluze moravského kýče byla zkrátka dokonalá a my všichni co jsme tam byli, jsme zcela podlehli (v očích slzy, v krvi promile).

Dokonce i František na chvilku podlehl ;)

Já jen dodávám, že prostory vinice Sv. Kláry i kaplička (viz. titulní fotografie) jsou v tuhle dobu podmaňující. Všem moc doporučuji se tam ještě před zimou vydat a jen tak se projít nebo si třeba sednout do jejich vinotéky. Je tam nádherně!

Hned tento víkend máte na to ideální záminku – Víkend českých a moravských vín. K dispozici budou prodejní/ochutnávací stánky a pokud budete mít štěstí tak i hudba. Ale i kdyby jste to nestihli, tak nezoufejte – nádherná vyhlídka na celou Prahu a meditativní západy slunce tam na vás počkají po celý rok ;)

Já vím – bylo to informačně plytké, ale nebojte. Podobně jako z biojarmarku jsem si přeci jenom něco praktického odnesl. Takže stačí jen vyčkat na příští příspěvek ;)

Reklama

Komentáře

Jak na to koukam, zda se mi lepsi googlevideo nez youtube.. Kazdopadne resim jak takove zaznamy porizovat.. na to DSLR kratka:)

No alespoň v něčem má ten můj Canon Poweršrot A70 výhodu ;)

Jinak YouTube jsem tu zkoušel, ale rozhazovalo mi to design, navíc na Opeře s ním mám trošku problémy. Google Video bylo v obou ohledech bez problémů, včetně uploadu – vřele doporučuji.

Teda Cuketko, chvalim za ouplne autenticky clanecek z vinobrani… :) je videt, ze i Frantiska to tam zmohlo, tak to tam muselo byt opravdu super… :)
ja jsem se jenom mihla na vinohradskem vinobrani, protoze nesnasim moc velke shluky lidi (nevim, proc teda bydlim v Praze), spis mne tam dovlekl muj doprovod a videl, jak jsem protivna, tak jsme brzy utekli…
ale ted mi to nebudes verit, zrovna jak sedim u pocitace, tak k tomu popijim burcak …. :)

:)) ono to vinobraní na sv. Kláře mělo přeci jen alespoň náznak intimnější atmosféry. určitě doporučuji podívat se tam ještě teď na podzim, je to tam nádjerné. ale pozor na zavíračku, která se s přibývající zimou neúprosně zkracuje….

Asi to byla skvělá akce, takže gratuluji. Jenom s tou cimbálovkou , tancem apod, .....no je to tak trochu házení perel sviním. rum

to Rum: tak to jsem taky nějak nepochopila. Skoro váhám, jestli se nemám urazit…

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)