Květen vinného chřestění

Jak vidíte, příští dva týdny jsou docela nabité. Pokud jste zdejším pravidelným čtenářem, určitě byste měli vyzkoušet alespoň jednu akci z následujících:

Snad se tam někde potkáme ;) Pokud jsem něco vynechal, směle doplňujte v komentářích!

Reklama

Komentáře

Doporučuji Víno a destiláty – krásný stánek č.23 – rakouská vína,
máte se na co těšit. Budu na části stánku, samozřejmě tam, kde jsou vínečka nejlepší – dovozce MBM Blatná. Doufám, že to není zakázaná reklama :-)))

budu v ivancicich, konecne sa snad dojimem poriadnej spargle !!!
:-)

budu v ivancicich, konecne sa snad dozijem poriadnej spargle !!!
:-)

Hanka:

ok, pokud to najdu zastavím se :) díky za tip!

aljosa:

podle informací, které tady lidé nechválai v komentářích se v Ivančicích jedná o chřest ze slovenských Velkých Levárov, nicméně prý top kvalita a čerstvost…

víkend kolem 18tého qětna (a pár dní před) se koná putování po znojemských vinicích, prý dobrá akce, pitný režim a zajištěn:)

slavnosti chrestu su za nami. moje ocakavania boli asi prilis vysoke a preto mozem skonstatovat jedine: sklamanie.
V sobotu kolem poledne jsem dorazila a narazila na 1 stanek s chrestem- kde mali uz len biely.
Ohlasene pochutky zo spargle- tam som narazila na cedulu s viac ako 50% preskrtanymi pochutkami, kde ostala akurat pizza s chrestem.
Jedine co ako tak fungovalo, bola restaurace na namesti, ktora si dala dokonce pracu s vyrobou spargloveho menu- inymi slovami- jedla s jedalneho listku, mali pri sebe varenu sparglu.
Dokonca som zaznamenala pokus o akusi omacku citronovo- maslovu a este aj holandsku omacku. Dala som si rosbif a citronovy puding – to ta omacka. Ale stop- koniec vytkam- nie sme v nemecku alebo v rakusku, a je jasne, ze bude trvat este nejaku dobu, kym sa tradicia spargle vytvori.
Mimochodom, spargla mnou zakupena a v ten den zpracovana bola vyborna.

aljosa:

wow, díky za podrobný report. pěkná slabota eh? já nejel, i když jsem původně chtěl – ušetřil jsem si další zklamání. nic to ale nemění na tom, že jim fandím a jen ať jsou další ročníky lepší!!!

v spucvislosti s tím mě napadá, proč nejsou žádné slavnosti ve Velkých levároch, případně u Mělníka… tam by byl chřest rovnou od zdroje!

…navíc mělník to jsou i vína, marketingová kudla v kapse se sama otvírá :)))

presne tak. staci sa chopit sance. ked vydim tie pohlady to mojho kosiku, ked nakupujem sparglu tak neviem, neviem… :-)

být vinařem na mělnicku hned tam něco vykoumám – malá přehlídka mladých místních bílých vín v odrůdách snoubících se s chřestem + vyhlášení ideálního snoubení + nějaká ta maá ochutnávka místního chřestu. myslím, že by i holanďani rádi přispěli… ;)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)