Podnik s nejlepším konceptem v Praze

A s nejlepší lokalitou! Tuhle raritu prostě musíte zkusit…

Upeč si sám, čili D.I.Y.

Ač kompletně vyždímán z vyhlídkové exkurze po našem hlavní vlakovém koridoru, lapnul jsem v podvečer plátěnou tašku, osedlal svou tichou bestii a vyrazil na lov bezzzu! Samozřejmě jako každý jiný bezový lovec jsem ihned po honitbě (úspěšné) vyhledal malé občerstvení.

Tím zdrojem osvěžení byl jeden z mých top 10 podniků v Praze – občertstvení u usedlosti Vizerka, s lesostepí a údolní nivou. Ve Vizerce mají totiž zcela nevídanou nabídku. Můžete si tam koupit sodovku, lahváče, nebo třeba tatranku, ale hlavně si tam můžete koupit čerstvý neupečený špekáček! Co pak ale se syrovým uzeniny kouskem? No přeci opéct na připraveném ohýnku, který je vám plně k dispozici.

Je to jednoduše krásné, krásně jednoduché a nesmírně vtipné. Nejlepší lokalita zaručena. Nula automobilistů, nula turistů a nula obsluhy. Jen tam tak sedíte, popíjíte, opékáte a lepíte galusky. 100% zážitek uprostřed zaručen… ;) (Mapa pokladu zde)

Měli jste taky tak pěkný víkend?

Reklama

Komentáře

Jooooo!!!! A u toho ohynku se schazi bajecnej socilogickej pruzkum ;-)
Akorat, kdyz to takhle proflaknes, mam strach, ze tam budem burtiky pict na poradnik ;-)

Ach jeee, tam jsme zabloudili predloni, a trpce litovali toho, ze, lacni romanticke prochazky, zobrali jsme s sebou jen klice. Meny nemaje, tahla se za nami mokra cesticka z vymesku jak slinnych zlaz, tak ocnich vacku… Uz se tesim, az se tam odtud z Ozzikova napresrok vratim… aspon s 3 petkama!!! :oP

Diky za tip, kolem jezdime na kolech z Prahy na Okor na pivko, takze nekdy bychom mohli udelat zastavku i na neco tepleho do zaludku :)

Tak to je ryzí romantika :-) Já bohužel poslední roky považuji za vybočení cestu do města, protože přírodou jsem obklopena ze všech stran a fakt si to užívám :-) Díky studenému špekáčku jsem si vzpomněla na Švýcarskou specialitu výletních restaurantů. Takový špekáček se tam těší mimořádné oblibě a studený ho prodávají v každé hospůdce pod názvem „Waldfest“ – tu lesní slavnost s opékáním si můžete dopřát téměř na každé turistické cestě v přírodě, protože jsou na každém kilometru ohniště v přírodě. Kvalita místních špekáčků je bezkonkurenční! Škoda že nejsem pamětník, protože prý za starých dobrých prvorepublikových časů byly ty české špekáčky v celé Evropě jedinečné (a možná i za mořem :-)

Vizerka, Vizerka…já věděl, že mi to něco říká. Ode mne se okupování bát nemusíte, z Uhříněvsi do Nebušic jsem už párkrát jel a není to moc zábavná cesta…

…celé Šárecké údolí se dá na kole krásně projet až na Podbabu, přes Stromovku až do Tróji, po cestě je asi dvacet možných gastronomických zastávek, které se na jednou projetí rozhodně nedají zvládnout. možná bych to měl sepsat do nějakého minicestopisku, než to zmizí nebo rozcupujou davy ;)

ale ono stejně je tam nejlíp přes týden, v podvečer tam není skoro ani noha. resp. je rozptýleno po celé délce a máte klid.

Dolce_Vita:
český špekáček se jednou vrátí! a třísky budou lítat :) věřím tomu

Mno nevim nevim, ja a spekacek nejsme zrovna kamaradi… Kdyz k nam na chatu prijede rekneme treti navsteva v mesici cela natesena na opekani a grilovani, rozdelam jim ohynek a pak jen s diky odmitam opekanou „bastu“…

Ha, já původně myslel, že mluvíš o tomtéž, nač vzpomínám já, a ono ne! Stejnou – ne-li lepší osvěžovnu jsme potkali v Prokopském údolí. Pivo, limo, buřty, ohýnek, klacky na opečení, louka na běhání pro děti, houpací kůň, prolézačky, v ohradě živé kozy a ovce nebránící se krmení… Prima to bylo :)

Pokud se nepletu, tady: http://www.mapy.cz/?query=50°2’29%22N,14°22’52%22E&mapType=hybrid

Myslím,že jsem tam minulý rok koupil i med od místních včelařů.

o medu ze šárky jsem tady už psal, mimo to jsem našel ještě další dva včelaře, kteří jsou v šárce. na vizerce jsem to teď neviděl, ale je to dost dobře možné ;) díky za koment!

Podobny podnicek je take mozne nalezt na Skalce u Mnisku pod Brdy
Byl jsem tam jen jednou, takze nevim zda je kvalita stabilni, ale muj spekacek byl opravdu vynikajici.

pixy, prokopak znam jako svoje botky, ale o tom miste jsem nevedel, hned jak dorazim do cech, tak se tam mrknu. Kdyz by se jelo po mape kousek doprava, tak tam je ulice Na Placich a tam je podobne misto – nohejbalove hriste, detske hriste, louka, skoro nikdo o tom nevi, moc prijemne pozeseni.

jakube díky, přidám ještě jedno místo kam chodím – zahrada vedle Šlechtovy restaurace ve stromovce – very special place!!!

Pokud se nepletu, čli jsme párkrát okolo, je to po cestě z Jenerálky na Džbán, ovšem minimálně jednou jim tam neblaze hrála hudba (myslím, že nějaký country odvar), a nevyžádané hudební produkce jakéhokoli žánru mě od občerstvení spolehlivě odradí.
Mimochodem tam musela být někdy za první republiky výletní restaurace – aspoň na zchátralé budově vpravo od vrátek je ještě (typicky funkcionalistickým písmem) zřetelný nápis kavárna.
Jinak se dají na téže cestě zakoupit také domácí vejce (aspoň to psali na ceduli u vrátek).

lysil:

pán provozovatel je svéráz, daň za genialitu. ta domácí vejce už jsem měl, nárazově je tam (cedulka na obrovksém stromě o kousek dál) k vidění i med…. ale to jsem nechtěl prozrazovat ;) někdy je docela sranda se na paní dobouchat, ale má strašně hodného psa! děkuju za tipn a ten nápis, nevšiml jsem si toho, zkusím se přeptat, jestli něco neví…

…a vůbec všechny ty baráčky jsou tam úžasné. do okolí a vůbec do šáreckého údolí by mi strašně sedl nějaký miniaturní podnik s kuchyní odpovídající atmosféře místa (např. jen s dvaceti místy, otevřený jen přes léto a na poviinou rezervaci na degustační menu;)

Jelikoz momentalne prebyvam jen kousicek od tohoto podniku, nemohl jsem si jeho navstevu nechat ujit. A nelituji. Burtik byl vynikajici a ohynek salal az hruza. Genialni napad. Diky za tip.

pixi:
a kousek dál je doslava „pastouška“, kde mají udírnu a nalejvárnu všeho možného :-) zvenčí i uvnitř pod plachtou to vypadá jako ve staré uhlírně :D (tedy, aspoň dle mých představ) :-)

pan C.:

Je to velmi vtipne. A navic se to velmi hodi do daneho prostredi. :) Vlastne me nenapada jiny gastro podnik, ktery by tam zapadl vice.

Sakris, dostal jsem chut na spekacek. :D

Cuketka – Já se tam budu muset konečně podívat. French Laundry je přesně ten styl restaurace za kterou se musí vážit cesta a né která se nabízí jak laciná paní někde v centru města. Good idea :)

pan C.:

Tak to musim uznat, ze mate bujnejsi fantazii, nez ja. :)

Sakra, zase jsem dostal chut na spekacek. :) Nedavaji tam nejakou navykovou latku? :)

Kaaia:

jak tady matesola poznačil, být v centru a cítit se jako king není problém. vklouznout a zapadnout do místa s neopakovatelnou atmosférou, navázat na ni a třeba i s místními to rozvinout dál a přilákat nové lidi to je umění…

ahoj
bol tu niekto minuly rok? funguje to este?
maju aj nieco ine ako spekacik?
dik

myslel som tento rok, posledna reakcia bola minuly rok, tak sa mi to nejako poplietlo

Komentáře jsou uzavřeny.