Změna je Cuketka

Prosím, nelekejte se! ;) Jen jsem si předendal zápisník do nových desek. Co to? Jak to? Proč to? Čtěte prosím dále…

Už jste se rozkoukali? Budeme pokračovat. Jak vidíte, skoro vše je při starém a žádné velké čachry-machry neproběhly. Pan Cuketka stále v hlavní liště dlí ;) Všechna svá oblíbená tlačítka najdete v podobném pořadí a rozvržení, některá nová ale přibyla. Ano, jsou tady nové cuketko-funkce!!!

Zápisky čtenářů

Nová kolonka se usadila v pravém sloupečku nahoře. Zatím je prázdná – čeká totiž na Vás! Odteď máte totiž možnost sami příspívat svými zápisky. Spousta z vás to dělá již delší čas prostřednictvím komentářů a krásných mailů s fotkami. Jestli máte pocit, že vám komentáře, nebo moje temná dopisní schránka nestačí, máte možnost publikovat zápisky včetně obrázků. Jukněte se na podrobný návod a vyzkoušejte si to sami… ;)

Kalendář akcí

Hned pod zápisky najdete neméně zajímavou partii, která už teď kypí životem. V novém Kalendáři akcí najdete přehled zajímavých gastronomických akcí v celé republice. Budete tak ihned vědět, kde se co šustne a můžete být přitom. Podobně jako u zápisků i tady máte dveře otevřené – nové akce můžete přidávat sami! ;)

Tak co, libí? Nelíbí? Napište mi prosím do komentářů. Budu vděčný za jakoukoliv zpětnou vazbu. Lešení kolem domečku ještě stojí. Budu ho sundávat poooomaaaluuuu… ;)

Kompletní designové a programátorské zpracování zvládl s přehledem Peter Kahoun alias Kahi. Statečně krotil neposlušný redakční systém WordPress a s chladnou hlavou profesionála zprovázel ze světa všechny mé výmysly. S aplikací Kalendář akcí se s lehkostí vypořádal Lukáš Foldina. Děkuji! :)

Reklama

Komentáře

Gratuluji, nové „desky“ vypadají pěkně. A zápisky čtenářů vypadají jako zajímavá funkce! Prima.

Hezký kabátek!!!!!To můj oblíbený časopis Instinkt udělal také změny a už mě vůbec nebaví :-(
Tady se mi stále líbí!!!!!!!!!!!!
jen furt čekám na ten email ;-)

Gratuluji! Má to šmrnc. Měla bych ze svým starým blogem taky profesionálněji zatočit :-) Ovšem v prvé řadě ho přenést z blogu (z toho společenství pihovatých puberťáků) na nějakou respektovanější adresu :-))) Třeba nebude dlouho trvat a přijdu prosit o radu :-)

se svým :-))) vidí-li někdo chybu, tak to budou možná halucinace z vedra, pro které ty chyby vidím až po zveřejnění. Díky za „neupozornění“ :-)

Pekny design, zajimavy napad se zapisky ctenaru. Jen se chci zeptat jestli by bylo mozne i nadale publikovat cele clanky jako RSS. Dik.

Honzie:

díky! nebojkte se kritiky, jestli se vám něco nelíbí nebo nefunguje, tak jak byste chtěli. sem s tím! stránky jsou tu hlavně pro vás! ;)

Bali:

hurray ;) snažili jsme se aby byla změna co nejšetrnější… snad si všichni rychle zvyknout a cuketku nezahodí!

Sim:

dobrá otázka, ještě na tom pracujeme. reaguji i na aktuální debatu o RSS celých článků vs. excerptů. uěláme asi sadu různých syndikací, ať si každý vybere, co se mu líbí :)

Dolce_vita:

díky. doufám, že se nový design vyplatí. mělo by to být tak, že brouzdání cuketkou bude zas o něco pohodlnější (navogace mezi články, více prostoru pro komentáře, větší písmo, přehlednější struktura…atp). jestli máte něco za lubem – napište, moc rád poradím! ;)

anna:

mrkěte se dolů do patičky, už teď je jsou tam připraveny obě možnosti – verze s celými články i stručná verze. je to, to co myslíte? ;) díky

Ahoj Cuketko!
Novej design je super, jenom by to chtelo udelat odkazy oteviratelne do noveho okna. Tohle trochu obtezuje…(viz Odkazy vsehochut…)

Šárko, prosím, hlavně nic neměňte, ať to nedopadne špatně! Tu vaši dámu ze záhlaví miluju, tak jí hlavně neubližte. Prosím!

Pane Cuketko, nechtěl byste do záhlaví aspoň přidat nějaký obrázek, ať to není takové nahé a hnědohnědé? Ne že by to bylo nějak ošklivé nebo tak něco, ale mě všudypřítomný nadbytek hnědé při čtení o jídle evokuje ne tak docela příjemné představy… :/

Vyber RSS – skvele! S tou hnedou ma asi pixy pravdu… Co treba ji udelat vic do horkocokoladova (tmavsi a primixovat trochu modre)?

12: vršek ať si je klidně hnědý, ale buď světlejší nebo spíše světlé písmo, černý text je na tom nečitelný
jinak nová podoba se mi velmi líbí, viděl bych tu však jednu věc, která mi vadí – moc úzký prostřední sloupec (on je možná stejně široký jako dřív, ale v kombinaci se širokými postraními sloupci se pomalu ztrácí)

Chybí mi trochu cuketkové tmavo-zeleně (British racing green).

Petra:

děkuji, podívám se na to, máte pravdu chtělo by to do novýho wokna!!! .)

Pixy:

díky za názor od profíka! slyším opakované volání po zeleni – píšu si za své špinavé uši. zkusím vyrobit nějakou zelenou osvěžující neplechu. strohost je do jisté míry záměrná… o barvičky by se měly postarat fotografie :)

anna:

no vidíte :) to samé co pixy, nejste sama, pokusím se vyslyšet a něco s tím provést! nebude to hned, ale dávám tomu vysokou prioritu! (třeba jedno fresh green barevné schéma na kliknutí a jedno old fashioned krémové pro staoromilce???…)

Lunruj:

ta černá je tam schválně, svítit má pan c., textík je jen pro hloubavé zkoumaly. berte to jako rytinu v matu, kterou je třeba prohlížet ve světle :) střední sloupec si znamenám. berte to ale tak, že 50% podoby dělají fotky a při čtení toho proloženého textu to moc nevadí. je to takové obrázkové leporelko. (výška sloupečku je skoro stejnná, někdy dokonce i menší než v předchozí verzi).

Jednorožec:

děkuji, nejste sám!! :) vidím, že čtenářstvo prahne po kolorické svěžesti a já znávám, že má pravdu… pokusím se vyhovět

všem:
nebojte se prosím ozvat! jestli máte k nové verzi nějaké poznámky, výhrady, nebo byste chtěli něco změnit, napište mi to prosím sem. abysme to želízko ukuli dokud je ještě kutelné :)) klidně jen napište – pěkné, ošklivé, tmavé, světlé, tenké, tlusté..... :) budu moc rád…

Pane Cuketko, kdybych s tím designem měl udělat jednu jedinou věc, tak bych změnil to široké záhlaví na tmavozelené. A všechno ostatní nechal, jak je, hnědobéžové. Myslím, že to by s tím mohlo udělat úplné divy ;)

jak píše pixy výše, barvu buď do záhlaví nebo alespoň ty horní odkazy dát jinou barvou než je zbytek záhlaví a asi bych jim přidal nějaký (rozuměj stačí minimální) efekt po najetí myší. Dále mě provokují možná až moc tlusté okraje mezi hlavním sloupcem a sloupky vedlejšími, jinak tleskám a myslím že si zvyknu rychle. Příjemně vylepšený vzhled, který si zachovává atmosféru toho předchozího :-)

pixy:

zní to zajímavě, nechám si moc rád poradit :) zkusím si to rozkreslit v různých odstínech a variantách. protom rozležet v té mojí cuketčí hlavě. buď nechám čtenářům možnost styly navolit, nebo můžeme udělat všeobecné hlasování a nechat vybrat v anketě! odcházím do tmavozelena :)

(ostatně, ani nevíte jaké mám nervy z této změny, chodí vás tu tolik, a nerad bych si vás nepěkným designem rozkmotřil!)

ostatní prosím mrkejte na prvního pilného čtenáře spisovatele anjin-sana, který vložil historický první zápisek – kuře á la námořník!!!

Jeste jedna vec – zarazi me ty ‚u‘ (duben u 2007, cerven u 2006…) Nebo je tam vidim jenom ja? Proc ne jednoduse duben 2007? Jinak me si designem urcite pan cuketka nerozkmotri, hlavni je obsah a ten je cim dal lepsi :)

Ehm, nevim co se deje ale vsechny pismena z hackem se mi ted zobrazujou jako kosoctverec s otazknikem! :(

Mirek:

děkuji moc za upozornění, pravděpodobně je to nějaká skrytá chybka v kódování, co nejdříve se na to podívám a zjednám nápravu!

anna:

záhadná úúúčka u měsíců odstraněna, ani byste nevěřila, jak složitě se tam ty písmenka namontovala… :))

Mirek:

kódování by již mělo být v pořádku… kdyby něco, prosím napište! :) (a ještě jednou děkuji)

všem:

omlouvaám se za nedostupnost vkládání obrázků do zápisků,nyní by již mělo být vše v pořádku! ;)

Ahoj Cuketko, změnil bych barvu topu stránky, ten se mi moc nelíbí.
Zápisky čtenářů budou schovány vždy do toho pravého horního boxu? Pokud ano, tak oukej:-)
Pokud ne a budou se pravidelně objevovat i na hlavní stránce mezi tvými příspěvky, tak jsem z toho takový rozpačitý. Chodím tu (hodně, hodně pravidelně:-) kvůli tobě a cizími příspěvky se mi hodně, hodně kvalitní obsah rozmělní na průměrný. Což by byla škoda.
Jinak pokračuj ve svých skvělých cuketkových aktivitách!:-)

Dan:

děkuji za cenné poznámky! barva topu dostala na frak nejvíce i od ostatních uživatelů, takže s tím určitě něco udělám! nejdříve za týden, kdy se vrátím z Portugalska. mezitím mimo jiné otestujeme i celou funkčnost systému a odhalíme všechny menší chybky, které by mohly ztěžovat každodení provoz… (např. to kódování). berte to jako takovou letní sezónu, podobně jako má MHD v Praze :)))) i s těma objížďkama a tak :)

ad zápisky, cítím to stejně a celé je to vymyšleno tak, že čtenáři dostali své „pískoviště“ v tom okénku v pravém menu. nebudou se zobrazovat na hlavní stránce. pouze když si je člověk sám vyhledá a rozklikne. taky mají svou vlastní a jedino kategorii, do ostatních se nemíchají. není to tím, že bych se chtěl nějak vyvyšovat, ale tím aby nedocházelo k promíchávání obsahu. myslím, že teď je to odděleno ideálně.(je možno i více). kdybyste měli nějaké nápady, napište…

Milý pane Cuketko, změnil jste se nám v dlouhou úzkou nudli!
Nebyla by volba „Původní Cuketka“?

Ifa:

jé, to se vám jen zdá, prodloužení oproti původní verzi v délce je jen asi o 5%, dělá to spíš ten nový sloupec, mezi který se rozdělil obsah z toho původního přerostlého. díky za poznámku! starou cuketku mám uloženu, jeslti zprovozníme přepínatelné styly, budete si ji moct zobrazit :)

… ještě jsem chtěl jen pro upřesnění podotkout, že počet znaků na řádek je přes 60, tj. odpovídá to minimálně klasické normostraně ;)

Re: Jednorožec

Ano, také mi to barevně vyhovovalo více předtím, ale můj názor je zcela podružný, jsem zde teprve krátkou chvilku.
BTW, origoš British racing green je barva jednoho z mých vozů (jsem v USA, tak to prosím neberte jako chlubení : )

Re: British racing green je barva jednoho z mých vozů

To potom velký pozor na silnici mezi poli cuketek, snadno by vás mohli přehlédnout! :-)

Protože mám pořád vidět vlevo oblíbené položky, víc mi vyhovovala užší verze, kde jsem viděla celou stránku. Takhle musím nejdřív zavřít oblíbené a to je trochu otrava. Ale stále jsou to mé nej stránky o jídle.

ne s tou šířkou… minimálně je to brutální nezvyk, možná zúžit postraní sloupce a zmenšit okraje u prostředního (já musím prostě do všeho rejt, jsem strašnej, co?)
PS: registroval jsem se a možná vám tu i něco napíši (zřejmě nějakou svou čajovou zkušenost) ;-)

Re: Jednorožec

FYI, zde žádná pole cuketek nejsou. Cuketky jsou pouze v supermarketech… ; )

Re: zde žádná pole cuketek nejsou. Cuketky jsou pouze v supermarketech.

Vždyť i já sním, že jednou budu na zahradě mít rostlinu, která bude cuketky produkovat po třech, na polystyrénovém podkladě, zabalené do celofánu a s čárkovým kódem. Dostihneme a předstihneme!

Romana:

no jeje, co se dá dělat :) ještě jedna alternativa tu je, že si můžete v monitoru navýšit rozlišení, tak bys evám tam mělo vajít všechno i bolíbené :)

Lunruj:

i takové nývrhy tady již byly, děkuji moc, všechno zvážím! na zápsiky o čaji jsem samozřejmě natěšen ,)

Uff, lekla jsem se, když na mne vykouklo něco jiného, ale už jsem se zase uklidnila, je to hezké, i když si chvíli budu muset zvykat. Taky si myslím, že by to možná nějaká barvička trošku oživila, taky se mi zdají články uprostřed trošku úzké, ale to jen tak, aby řeč nestála…

Orange:

děkujiíííí! no možná máte všichni pravdu, už se mi to zdá taky tmavé a úžší… zhyponotizovali jste mě kompletně :))))

Opakovaně hypnotizuji, ještě pořád je mi z toho úzko, jak je to tu úzké, dávám desetkrát page down, než se dostanu až sem, a vpravo vlevo tolik volné plochy, ale tradiční cuketčí barvy jsou pěkné.

ifa:

už jsem vám to jednou psal, ve starém designu byste pagedownovala úplně stejně (10×). délka je jen 105% původní. pokud má článek čtyřicet komenářů, nebo dvacet fotek, nudle z toho bude asi pokaždé :) ale děkuji za potvrezení připomínky, něco s tím každopádně uděláme…

všem:

tímto do 1. září vyhlašuji prázdninový provoz určený k maximálnímu doladění a zajištění pohodlí pro co největší procento čtenářů! prosím vydržte všechny objížďky a uzavírky ;) děkuji! 

Kahinátor se vyznamenal! Vzhled je opravdu přímo úměrný cuketčím potřebám :-)) Akorát bych možná odkazy dal na zvláštní stránku a nenechával v sidebaru

Kaderas → :-). Ty odkazy opravdu původně byly přesunuty na extra stránku. Ale pak jsme je vrátili.

Dojmy nudlovitosti registruji (a promýšlím případné technické řešení)!

Nudlovitost bych neřešil, mě se to tak líbí a na první pohled vyzařuje z článku život. Spíš by se mi líbilo, kdyby byly jednotlivé komentáře graficky rozděleny :-) (ale nechci vám do toho kecat).

Na závěr malá neduha (?) – http://blog.kaderas.net/rozhoz.png

Kaderasi, pan Cuketka snad jasně píše, že zpětnou vazbu vítá, tak jaképak „nechci vám do toho kecat“? :-)

Na obrázku nevidím nic neduhového…

Ano, zajisté by se posuvníku šlo zbavit, ale bohužel neuším jak (a pokud se teďka správně dívám, tak Firefox pod Windows to nedělá).

Změna je život. Mé maličkosti docela vyhovuje. Nejsem PC odborník, tak „posuvník“ sem či „posuvník“ tam – hlavně, že informace jsou na „pevném“ bodě – stránce. A na stránce DOBRééé. Díky – líbí.

tož pane Cuketko, v prohlížeči Mozilla 1.7.13 se mi text v prostředním sloupci formátuje na úúúúúzkostnou nudli z nosu o délce řádku tak max 30 znaků, v IE 6.0 i ve FF 1.5 je to v ókeju, čím to?
PS do mejlu Vám posílám skrínšot, nebo jak se to vlastně profesijonálně jmenuje…

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)