Pizza West

Z archivu

Donáškové intermezzo uprostřed portugalských mňamek. Třetí díl letní mini-série s auty, skútry a obřími peněžními transakcemi na internetu…

Pizza West

Jeden z prvních podniků v Praze se zaměřením na Pizzu otevřený již od roku 1991. Párkrát jsem tam byl – vždy je tam plno a rušno, místní mají podnik evidentně v oblibě. Tuším, že jsem tam ochutnal své první burrito a taky mi vždy dělala radost jejich nabídka italských dortíků značky Bindi. Mají otevřeno až do 2:00!

Objednával jsem opět přes Netčíšníka. Objednávka tentokrát proběhla bez telefonického potvrzení z restaurace nebo z NČ. Naklikal jsem toho celkem za 429,– Kč – obaly za 29,– Kč a doprava za 89,– Kč. Kdybych, já pako, objednal rovnou na www.pizzawest.cz a zaplatil éBandou, bylo by to jen 74,– Kč. Zboží dorazilo za cca 50 minut, teplé a zabalené na úrovni.

Pizza basilico (115,– Kč, 26 cm) měla na sobě mozzarellu, sugo, šampiňóny, slaninu, feferonky a vajíčko. Styl je podobný pizzám v US, směrem k sladší buchtě. Vše dobře propečeno, s jemnou (a příjemnou!) kouřovou chutí z pece. Zejména papričky byly fantastické. Slabší stránky – hodně tučná, použití sušené bazalky a chybějící židlička proti promáčknutí obalu. Přivírám ale očka, pochutanal jsem si.

Hovězí burrito (99,– Kč) bylo na české poměry výtečné. Všimněte si bohaté přílohy – pikantní salsa ze sekaných rajčat a papriky, řezy papriček chalapinďos, zakysaná smetana, rýže, fazole. V macaté rolce je pak směs měkkého hovězího (na můj vkus je ho tam málo), rýže a fazolek. Za svých 99,– Kč dostanete, bez diskuzí, odpovídající protihodnotu.

Nakonec mix křidélek – pálivá a medovohořčičná (97,– Kč, 6 + 7 ks) s vtipnou mrkvičkovou oblohou. V tom kelímku byl ještě nějaký dip (asi majonéza), který jsem úplně zasklil. Pikantní křidélka o.k., ta medová však naprosto über-fantastiš! Všechna křídla dokonale propečená, s dvojím sósíkem na dně misky. Lahůdka.

Závěr

Pizza West se tímto výkonem zařadila na přední příčku pelotonu. Kdyby takhle vypadaly všechny donášky jídla, bylo by nám robotníkům hej. Potěšili mě a dodali mi tím odvahu do dalších take-away pokusů! ;) Aktuální pořadí je nyní tedy:

  1. Pizza West
  2. Jerry's
  3. Pizza Go Home

Reklama

Komentáře

Zdravim dnes podruhé.S pizzou West nemám zrovna nejlepší zkušenosti.Jelikož mají pouze jednu pobočku (Praha je dost dopravně nepropustná) jsou po pár objednávkách časově nekonkurence schopní.Známí si před pár lety koupili jejich slevovou kartu na pizzu (jedna placená, druhá zdarma) a čekali na pizzu několik hodin.Kvalita pizz průměrná. Rozhodně nedoporučuji.

Všechny tyhle donášky jsou jistě,pokud se jedná o dodávku kvalitního zboží, příjemná záležitost. Mě ale od podobných pokusů odrazuje ta spousta plastových obalů.

Míla:

tady se evidentně neshodneme, ale díky za zkušenost se „známýma … před pár lety“ :)

pinkrider:

alternativy jsou voskované/poplastěné krabičky, jsou menší, lehčí, levnější, odbouratelné, mně by nevadily, šup sem s nimi. berte to alespoň jako sondu v čem jak a kdo rozváží. pro představu, kolik bordelu se tím vyprodukuje to bude stačit…

mně osobně obal až tak nevadí, veškeré potraviny jsou dnes baleny obdobně a proudí do domácnosti vyšším kvantu. víc mi vadí doprava. při představě že s každým obědem jede jednou autko… ujajaj!! :))) nezbývá něž čekat, až se někdo uchopí matesolova byznys idea a začné rozvážet horkou senču s gejšama na pinkbajkách ;) (doba dovozu: dohodou, cena: mírná, servis: individuální…)

Zdeněk Malinský:

merci bien, s rozvozy.cz jsem bohužel za hranicí závozu. anebo vlastně ne, mám tam dle dohody… uchmmm… ,)

u AK jsem to dnes ráno odchytil, s panem nadrasou jsem zatím neměl tu čest… zatím ke mně vozí jen samé sexyblondýnky v černé kůži na kawasaki ninja zx :)

S West mam prevazne dobre zkusenosti. Objednavali jsme u nich opravdu spoustukrat prevazne v nocnich hodinach, kdy s dopravou neni problem a burrit od nich uz jsem snedl pozehnane. Spatne nejsou ani ty zapecene nachos, i kdyz trosku trpi dovozem. Pizza mi u nich vzdycky prisla takova prumerna, spis horsi. Zato kridelka jsou klasika, pokud si dobre vzpominam, tak ten dressing k nim nebyvala majoneza, ale spis nejaka variace na blue cheese. Prozatim je to v oblasti muj dovozovy #1. Kousek od nas je jeste http://www.carosello.cz/ kde maji pomerne slusnejsi pizzu, ale mex se jim prilis nedari. Taktez obsluha primo na miste nic moc.

VoY:

díky, máte ji evidentně víc nazkoušenou. jsem rád že se na křídlech a burritu shodneme (navíc ty porce!!!). dresink je možný, nebo snad česnekový dip, pravdu jsem zapomněl otevřít, díky. pizza je buchtová, pečou ji takhle už strašně dlouho. kdo má rád verace pizza italiano, radši utíkat pryč :) (tu smokiness ale zbožňuji!) ;)

Potvrzuji, křidélka jsou nadprůměrnou klasikou už léta, burritos velmi dobré. Doporučuji si objednat pálivá křidélka ještě jednou a otevřít ten dressing – je to taková míchanice z Nivy, ale božská :-). Kombinace kořeněných horních končetin zobavce a slané chuti dressingu je přímo rafinovaná :-).

Westka byla dlouhou dobu můj oblíbený, až domácí podnik, a i když už jsem se tam nějaký pátek nedostala (ten čas letí), pálivá křidélka se sýrovou omáčkou jsou prostě etalon. Vždycky jsme obdivovali, kterak je ten pokrm ve své relativní prostotě dotažen k dokonalosti, křidélka smáčet v sýrovém dresinku, občasným mrkvovým soustem odlehčit intenzivnímu přísunu tučných bílkovin a skončit i bez ubrousku s rukou (fakt nevím, proč k tomu přinášeli vidličku, v mém případě jistě čistě pro forma) takřka suchou, neumaštěnou, dík hromádce pokrájeného syrového bílého zelí. To se mi zdá, že v take away balíčku schází, nebo špatně zrakem ostřím? Čili pane Cuketko, mrkev je vtipu bohužel jen půl. Díky vám za sepsání, zrovna včera jsem shodou náhod těsně před poblikováním článku o tomto podniku vedla vlídností opředenou pamětnickou debatu :). Nebo kdy jste to psal – ten čas letí :D!

rushid:

:)

Martin:

no vidíte? vidíte??? cuketka jedna nedůsledná!!! příště na něj určitě nezapomenu! :)

Bí:

ajajajjajaj!!! ta paprička by se už nechala použít při sebeobraně :))
(doporučuji něco málo počtení o scoville škále: http://en.wikipedia.org/…oville_scale je to zajímavé)

Pokroutka:

tradiční podnik, který udržuje konzistenci ve výkonu. jsem zvědav jestli se někomu vůbec podaří sestřelit ho z prvního místa mého malého průzkumu :)

zelíčko tam opravdu nebylo, jen ten kraliken-brot .)

zajímavé, pizza ve westu mi nikdy nepřišla buchtovitá a americká… spíš je na můj vkus příliš „mokrá“. obloha je prostě moc šťavnatá, proto na pizzu v tamních končinách chodím do vedlejší barrety (nebo jak se to píše). ale co je ve westu fenomenální – salátové mísy Heraclea a Romana. fantastické, nepřekonatelné, super, plné mňamek a mlsek, už jen při pomyšlení slintám. sušená rajčata, grilovaná paprika, vinné listy, lilková pomazánka, nakládané hříbky… to je jen zlomek toho, co na nich. objednáváme vždy obě pro dvě osoby (dělají malou a velkou), pečivo a vynikající večeře je na světě.

Díky Siam Orchid jsem se tam dostala ;-) určitě něco z toho vyzkoušíme v práci…Jen mi přijde celkem vysoká cena za rozovoz…(v mé oblasti 210,– :-( ) Ale pokud nás bude víc…tak to nějak přežijeme :-)

Nejlepsi buritta v Praze maji v mex bufaci Picante, ktery je v revolucni naproti Kotve. Ale pozor, vse ostatni v nabidce je v hodne promenlive kvalite (spis horsi nez lepsi), delivery delaji snad jen behem dne a tak nejak divne.

Bí:

ha, hlasím že mám otestováno rozvozem… po patřičném uležení, publišnu ez sůn ez posibllll blblblbl .)

fandor:

Picante je pohužel DEAD, nevím jestli jen dočasně nebo natrvalo, ale provozovna u Kotvy je uzavřena… :(

(a jinak souhlas, v noci po pařbě to byla moje absolutní no1in prg!)

Patřím ke stálým čtenářům (díky, pane Cuketko!) a když se to dnes spojilo s chutí na dobré papání + leností, vzpomněli jsme si doma na tuhle sérii článků o dovozech a ihned jsme zkusili prozatimního vítěze. Zde jsou mé dojmy:

  1. Objednávka na pizzawest.cz v pohodě, vzápětí přišel potvrzující e-mail, a za pár minut i krátký telefonát, ve kterém mi sympatický hlas upřesnil částku za dopravu (74 Kč na Prahu 3 – Jarov) a dobu dovozu („máme fofr, počítejte prosím s hodinou“)
  2. Přivezeno už asi za 45 minut – příjemné překvapení. Převzetí standardně a v pohodě, vše zapytlíkováno tak, aby se to dalo pobrat. :-)
  3. Teď to nejdůležitější – „papů“ :-)
  • já jsem neodolal křidýlkám za 97 Kč (mix medovohořčicová a pikantní) a dobře jsem udělal: křupavé a báječně ochucené, navíc dorazily ideálně teplé k okamžité konzumaci, na božskou úroveň je navíc pozvedá ten nivový dip, co pan Cuketka opomněl ozkoušet!
  • jako příloha opečené americké brambory (bohužel pochopitelně kvůli „dopravní prodlevě“ absolutně nekřupavé, ale i jim pomohla ta Nivo-smetanová omáčka z křidýlek a hlavně za 24 Kč ty brambory docela nasytily)
  • další člen domácnosti si vybral střední pizzu Pepperoni za 85 korun, já samozřejmě ochutnal, takže i tu můžu moct chválit: těsto je opravdu hutnější (domáčtější, nevysušené), ale zároveň moc dobré, nadýchané a ideálně upečené. Obloha bohatá a moc voňavá a dobroučká (šunka, papriky, rajčata, …). Docela silné okořenění skvěle vyvážilo spíše sladkou těstovitou chuť korpusu. Zkrátka za 85 korun moc dobrá pizza, která hlad spolehlivě zažene.
  • pití v plechovkách (pivo 25 Kč, Coca-Cola 23 Kč) úžasně ledově vychlazené
  • a na závěr dezertík: úzký výkrojek z čokoládového Mousse dortu na první pohled působí předraženě (47 Kč), ale to jen do chvíle, než ho ochutnáte: je skvělý a ledové vychlazení („přibalen“ k nápojům) ho poradoxně ještě vylepšuje (uvnitř dortíku vychlazení vytvořilo něco jako božskou čoko-zmrzlinu)

Jak to tak po sobě čtu, tak si připadám jako PR pracovník pro Pizza West, ale to je jenom tím, že jsem byl opravdu spokojen. Velmi fajn a pohodlné, navíc za přiměřenou cenu. :-)

Pavel:

díky, jsem rád, alespoň tady nevychvaluju sám! :) dortíky zn. Bindi nejsou z nejlevnějších, takže to sedí. kdyby jejich tiramisu braly všechny podniky ve městě – nestežoval bych si!

jsem rád, že vám to tak bíáječně vyšlo, dens byl ideální deštivý den na rozvoz, člověku se nehtělo vytáhnout paty ani pro rohlík kdo večerky, natož do restaurace :) já taky neodolal… ale o tom až v příštím díle!

S Pizzou West jsme byli vždycky mooc spokojeni, škoda, že autor recenze zasklil dip, není to majonéza ale rokforová omáčka (dip) – mňamózní.S dopravou taky problémy nejsou, anžto přes „Synkáč“jezdím, tak si to buď koupím sebou nebo nám to domů na Pankrác dovezou.:)))))

pivli:

autor recenze už dip konečně ochutnal mimo soutěž a musím uznat, že je moc fajn!!! :) (kombinace s křídly mě ale neoslovila…)

dovolím si souhlasit s cuketkou, sladká omáčka u pizza west vede

S Pizzou West mám celkem dobré zkušenosti. Co se týče krabice na pizzu, kterou dodává tato pizzerie na rozdíl od všech ostatních pizzerií které jsem zkusil, jsou z opravdu tvrdého hygienického kartonu, který se neprohne vlivem vlhkosti a proto není za potřebí aby se na prostřed dávala plastová židlička nebo stoleček.

Blanule:

jedno sušši je nafoceno, zatim neprozradim :) a mám tam ještě jednu šílenost. omlouvám se za prodlevy… listopad-propsinec mám nejupracovanější období v roce :(

Cuketka: o víkendu čekám návštěvu „z vidlákova“ (sama to o sobě prohlašuje) ;-) a prý by ráda „to suši“ :-) Tak to tedy asi risknu i bez referencí :-)

Tak jsme zkusil objednávku z pizzerie West.

Pizzy Hawai, Quattro stagioni, Quattro formagi
vše o velikost 30cm.
Oproti rozplývání se nad kvalitou jde u všech tří
spíše o průměr. Koření bylinky vše sušené…
S pizzou třeba z Grosseta nelze srovnat.

A zlatý hřeb na závěr “ pikantní křídla “
Jedná se nejspíše zmražená o ofritovaná křídla,
dodatečně namočená v tabascu doplněná
nakrouhanou mrkví.
Naprosto nepoživatelná záležitost. Tabasko
přehlušilo jakoukoli chuť, snad kromě podivné
příchuti PVC.

Vše v ceně 515,– bez dopravy.

Tedy lze li věřit recenzi pizzerie West, pak
se tedy za dva roky propadli do stravovacího pekla.

Mam bohuzel ze vcerejska stejnou zkusenost jako Maxx. Skoro nepozivatelne, nikdy vice :(

Kdyz jsem extra lina vytahnout paty z domu a varit se mi nechce, je Pizza West proverenou donaskovou klasikou. Pizzy sice skutecne nejsou nic moc (alespon pro me – pritel si je dava celkem rad), ale burrito je vzdy skutecne chutne. Jako „dezert“ si vzdy dam porci pecenych chilli papricek a jsem spokojena.

Objednala jsem si pizzu „pollo“, podle města pollos ve střední Itálii, v jižní Evropě, která je známá kuřecím masem.
Dostala jsem nikolivěk kuřecí masíčko ale TUŇÁKA, pravděpodobně, jak se obávám, z konzervy. Hodně mě to nasralo. Já jsem jinak výborný člověk. Dostala jsem na soutěži (celorepublikové) firmy Kučera aspol. Minerální vaginální mast z Mrtvého moře.

Po nějaké době jsme dnes vyrazili na večeří do naší dlouhodobě oblíbené restaurace, ale bohužel jsme byli dost zklamaní.
Především obsluhou. Po 10minutách jsme si konečně objednali. Pití jsme dostali hned. Dále jsme čekali 45minut a pak upozornili obsluhu, že už délé čekat nehodláme. Pak jsme dostali předkrm – Nachos, které jsme si objednali v domění, že budou rychle (nevím co na nich trvalo tak dlouho?) A zároveň hlavní jídlo salát a křídla mix (křídla bohužel studená!). Celou tu dobu si obsluha nevšimnula že máme již 20minut dopito a chtěli bysme si objednat další pití, ikdyž jsem provokativně klepal prázdou skleničkou do stolu, když šel někdo okolo.
Po donesení jídla jsme si objednal nealko pivo, ale dostal jsem Plzeň 12tku, šlečně jsem sdělil, že chci nealko, slečna pokývala hlavou a odešla. Bohužel nic nepřinesla, tak jsem si musel dojít pivo vyměnit sám na bar.
Až na studená křídla bylo jídlo standartně dobré.
6 lidí obsluhy, kteří se pohybovali kolem baru (někteří z nich ovšem neuměli téměř vůbec česky) měli na starosti úplně jiné věci než které by měli provádět, což jsme pozorovali posledních 15 minut, co jsme netrpělivě hladový čekali na předkrm.
Za další velké mínus považuji fakt, že v nekuřácké části u vedlejšího stolu několik lidí kouřilo a jěště jim pohotově přinesli popelníky.
Po zaplacení se slečna nemohla dopočítat. Zřejmě ji nešlo do hlavy, proč bylo zpropitné jen 1Kč, ale třeba to časem pochopí… :)
Myslím, že na dlouhou dobu si (jinak výborná) křidýlka z Westky odepřu a raději zajdu jinam.

Komentáře jsou uzavřeny.