WBC London 2010

cuketka.cz_wbc_2010_london

Pojďte na kafe! Od středy až do pátku se totiž v Londýně koná mistrovství baristů – WBC London 2010. V hlavní i ve všech doprovodných soutěžích navíc máme české bojovníky a většinu dění můžete sledovat živě! ;)

Co všechno se bude dít?

Hlavní soutěž baristů můžete sledovat na oficiálním video streamu. Video z vedlejší soutěže jsem prozatím našel tady. Hodně vám ale napoví i stránky jednotlivých soutěží i oficiální Twitter WBC! Letos poprvé si živé promítání připravily i tři české kavárny (Al Cafetero v Praze, Coffee Club v Brně).

Stejně jako každý rok je v hlavní soutěži plno změn, to hlavní už ale asi znáte. Tvrdý boj na čas, ve kterém musí baristé předvést dokonalé zvládnutí techniky a oslnit porotu chutí svých nápojů.

Světový svátek kávy začal. Přidejte se a držte palce našim! ;)

Reklama

Komentáře

Jojo, taky uz na to nekolik hodin koukam :) Latte art blbne. Ale hlavne ze WBC stream jede +/- dobre.

uz kolikrat se na to divam a divim se ze doted to neopravili. Jak tam je predstaveni sponzoru, na zacatku a konci vystoupeni baristu, tak a u Nuova Simonelli je napsano: official eXpresso machine sponsor.

Nechapu. :)

Soren Stiller Markussen, který právě dokončil finálovou sestavu se připravoval na WBC 2 roky :) jen kávu vybíral 1,5 roku

výsledky ;) mistr světa amoleta je sympatický Mike Phillips, zybtek tady:

Michael Phillips (USA) 706 points
Raul Rodas (Guatemala) 691 points
Colin Harmon (Ireland) 672.5 points
Scottie Callaghan (Australia) 659.5 points
Soren Stiller Markussen (Denmark) 644.5 points
Stefanos Domatiotis (Greece) 632 points

na live kanálu:

http://www.livestream.com/…pionship2010

budou postupně uploadovat i vystoupení finalistů na záznamu ;) doporučuji kouknout, je to taková náhled na to, jaké jsou ve světě specialty coffee nejnovější trendy a kam se to hejbe ;)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)