Jižní svah

Po předchozí uvítačce jsem ještě ani nestačil uklidit a už je tady další malé fůdbložátko s lahvinkou Grand Cru v ručicce! Mlsouni a mlosunky, představuji vám nový blog o víně na adrese:

http://jizni-svah.blogspot.com/

Podtitulek zní – Nejen o víně, vážně i nevážně. Na stránkách najdete autorovy postřehy a komentáře z jeho nekonečných cest za dokonalým vínem a labužnickým zážitkem. Vše ve vysoké kadenci v prostředí, okořeněném původnímí fotografiemi. Tady můj výběr pro začátek:

Inu, rostou… ;)

Reklama

Komentáře

se divím, že jste, Mr.Cuketka, nezmínil film velmi labužnický a skvěle odpočinkový Good Year – Dobrý ročník http://www.csfd.cz/…good-year-a/
nebo zde: http://www.agoodyeardvd.com/

  • myslím, že by nebylo na škodu udělat někde těsně vinotéky Bokovka vinotéku Dobrý ročník. Nazvali-li to čeští filmaři dle tohoto amerického filmu, myslím, že měli počkat na film Riddleyho Scotta a neprohloupili by, Good Year mi lépe sedl k vínu a měl neskonale lepší atmosféru než Bokovka. Dávám v plen zdarma dobrý nápad – já na to nemám, ale vy máte Matesolu (dodavatele super vín – sama jsem je měla doma a s chutí vypila, jsou to skutečně vína vynikající) – abyste jako konkurenci založili někde „bokem“ od Bokovky vinotéku Dobrý ročník… Ale prosím, až po shlédnutí filmu. Je to vinný Vetřelec, abych tak řekla. Vtipný. Chutný. Fotogenický. Inspirativní. Jo – měl byste, Cuketko, založit též filmovou „záložku“ o jídle – vždyť kolik je filmů s touto tématikou! Namátkou např. dnes již legendární (Eva a Vašek) Velká žranice a další… S Good Year přeji good night.

karin – Mám radost že Vám chutnalo. Co jste si dávala?
Jinak Dobrý ročník jsem ještě neviděl. Šetřím si ho na nějaký deperesivní listopadový večer. Bokovku mám doma a rád na ní sem tam kouknu.
Bokovka umělecká je lehce vinně snobovská. Pánové jsou módní barikofóbové a nejvíc si tam pochutnávají na zoxidovaném 10 let starém argentinském víně…lol.
Mám pocit, že v těsném sousedství tam nějaká vinotéka je.
Jinak na vlastním minipodničku se již pracuje :)

Dík za malé promo :o) Alespoň to někdo bude i číst ;-)

karin: Dobrý ročník je nádherný fílm, mám ho (a to jsem pinotofil) asi raději než Bokovku. Ale je to, jak píše matesola, ideální materiál na chmurný večer :)

Přidávám se s chválou Dobrého ročníku – u Bokovky jsem měl dojem, že je tam víno jen jako kulisa, v Dobrém ročníku naopak víno hraje hlavní roli. Zdravím JČ!

Dobrý ročník je krásný film, do nastávajícího studeného podzimu jak dělaný, určitě stojí za to.......a blogů o víně nebude nikdy dost, pánové díky

KARIN: Filmů s jídelní tematikou je skutečně spousta, a příští týden přistanou v kinech hned dva nové: Koření života (jde to, ale nic mimořádného) a především Ratatouille (naprostá lahůdka, pro mě zatím nejlepší film roku).

NIRO: Na Ratatouille se těším jak malé dítě :-) Obecně produkci Pixaru nepokrytě žeru, ale tohle vypadá dle ukázek geniálně :)

:))) bokovka je fajn, v US způsobila boom konzumace pinot noir…, s tím good year zatím nevím, mám totiž jeden problém – jsem alergický na rusou krávu… naskakují mi z něj pupínky ;)

a vůbec! víte vy, že budeme mít vlastního českého mutanta?

zove se BOBULE a detaily najdete na http://www.bobule.cz

může to být fajn až kultovní, nebo taky typická hořkosladká slátanina podle střihu současného českého filmu :) a nebo ještě prachsprostá vykrádačka… uvidíme – těším se MOC!

pan Cuketka: víme, těšíme, bojíme… :-D
AD prý i Medvídek je takové lehké promo vína, tak snad je to pravda :)

Pan Cuketka: Rusá Kráva je v tom dost jiný než bývá obvykle. Spíš Jack Lemmon než Kirk Douglas, jestli víte jak to myslím… :-) A je to mimochodem o dost lepší než Mayleova knížka…
Ad. Bobule – režisér dělal mj. reklamu „Bobika“, takže naděje snad žije…

J.Č.: Medvídek je spíš propagací cukrovinek (původně se měl jmenovat Medovník). Ale poslední scéna se odehrává v (Hřebejkem spoluvlastněné) Bokovce…

Karin: který film je Velká žranice? Americký Big Night nebo italská Grande Abbuffata?
Myslím, že B je správně, ale měla jsem za to, že ten americký bude u nás spíše známý.
Já viděla ten italský, mám ho na dévédé – kdo to neviděl: sejdou se 4 přátelé na noční žranici ve vile jednoho, a přežerou se tak, že postupně do rána všichni umřou.

Ten Jizni svah vypada moooc zajimave, snad autorovi nedojdou brzy sily a udrzi nastolenou frekvenci prispevku. Jinak bych rad upozornil vsechny vinomily na existenci jednoho myslim velmi zajimaveho vinneho sklipku v Praze Kosirich, ktery osobne provozuji. V nabidce mam pouze lahvova vina prevazne od malych moravskych vinaru za ceny kolem 90 az 130 Kc. Vice na http://www.m-vino.cz

Kovalam: :o) Současnou frekvenci určitě neudržím, ale rád bych tak tři příspěvky do týdne určitě. Uvidíme :)

to 12. vimaana1 : Myslím tu italskou klasiku Velkou žranici – nevím, jestli je to víc morbidní než vtipný nebo naopak…

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)