Živé fůdbložení III. – dopoledne s Milanem

zive_fudblozeni23.jpg

Vaše zeleninová spojka s Milanem pokračuje ve výpovědi o tomto podivudhodném městě. Typická snídaně, panini a kulturně-lynčovací vložka.

zive_fudblozeni25.jpg

Na první kafe jsem zašel do kavárny Zucca in Galleria, která je hned u brány V.E. Druhého. Na první pohled turistický junk prvního stupně, přesto jsem tam byl ráno úplně sám mezi Italy.

zive_fudblozeni24.jpg

Objednávka je podobná jako u aperitiva ze včerejška. U vchodu jsem pověděl paní za pokladnou, že si dám kafčo a loupák a paní mě obratem zkasírovala. Opět jsem nafasoval lísteček, tentokrát jsem ho dokonce i uplatnil! ,) Baristé pracují za mohutným elkovitým pultem z hliníku (se spoustou malch vrypů), kde se jim naustále hromadí hosté. Disponovali unifikovaným znechuceným výrazem, zato pracovali se záviděníhodnou obratností ještě k tomu na nádherné mašině s patinou. Poločas setrvání jednoho hosta je asi dvě minuty!

zive_fudblozeni26.jpg

Tady je moje cappucino a loupák. Překvapivě za pouhá 2$, posypka s kakaem byly zdarma ;)

Po kávě jsem chtěl zkusit štěstí na Poslední večeři, ale byla vybůkovaná až do konce listopadu! Blbí tentokrát neměli štěstí… ;)

zive_fudblozeni22.jpg

Chuť jsem si šel spravit na Triennale, kde právě hostoval strýček David z Ameriky. Bob loves Sally until she is blue in the face.

zive_fudblozeni21.jpg

ňekněte sami, kdo by z Boba nedostal hlad? ,) A porotože bylo ještě relativně brzo, vyzkoušel jsem jedno z nejlepších míst na panini ve městě – Bar della Crocetta. U vstupu vás uvítají přehledným menu na devíti A5, kde je vyvedeno asi milon položek fontem velkosi 2 mm.

zive_fudblozeni20.jpg

Rozhodl jsem se nepřetěžovat a dal jsem si první panini ze seznamu novinek – skromné monstrum za 8$! Složení není ani tak moc důležité jako množství náplně a zpracování a kvalita pečiva. Panini baby! Za pultem opět quatro černovlasých mladíků se zvýšeným psychomotorickým tempem a subnasranostní grimasou. Začíná mě to bavit. ,)

zive_fudblozeni27.jpg

Milan mě už zase někde tahá, takže mizim neznámo kam… Budou tam aspoň dávat teplou večeři?

Reklama

Komentáře

Jj, taky mi připadá, že se v Itálii neplatí Dollarem, ale zase nechci být za chytráka, dlouho jsem tam nebyl.. :-)

Cuketko a to jsi tam sám?:)Nebo lidé po Tvém boku nestojí za zmínku???!!!!!:)

No i když jsou baristé znudění a otrávení, tak i přesto udělají na kafíčko srdíčko ;)

Dívkoženo, nežárlete, mně taky s sebou nevzal!!! Grrrr…

Gorog:

díky! mám to na notebooku hne vedle horní šipky, velvo euro a v pravo dolá. byl sem z té nové přístupnosti zřejmě tak rozrušen, až jsem se překlikl!! :)

emef:

viz př.př. :))

Dívkožena z Jeseníku:

asi tak nějak. kromě jedné bábinyk dnes ríáno jsem milého baristu neviděl.stejně tak jsem ale neviděl odfláknuté kafe. všude ukázkové provedení.

nejvíce mě budou strašit ty dokonalé barvy pěny (cremy). všude samý tygr (střídání béžových a tmavě oříškových prhů) + dokonalá konzistence a ideální exktrakce. ach jo. to česko je pro kávu za treeeeest!!!!

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)