Živé fůdbložení VI. – Navigli

zive_fudblozeni54.jpg

Rozlučkový večer jsem věnoval opětovnému průzkumu fenoménu aperitivo, za kterým jsme se vydali do čtvrti Navigli.

zive_fudblozeni53.jpg

Celé se to motá kolem dvou bývalých vodních kanálů. Kolem nich jsou rozmístěny desítky barů, restaurací i obchůdků. Tlupy návštěvníků pak korzují po obou březích, případně přepadávají do mělké vody nebo okupujou těch několik málo barů na lodích. V létě je to prý hlava na hlavě! I teď v zimě jsme na jednom z břehů zastihli amatérský koncert chladuodolných muzikantů… ,)

zive_fudblozeni55.jpg

Okolo deváte, kdy jsme dorazili, jsme stihli právě končící aperitiva. Jedno malinké s omezenou nabídkou a jazzem prosyceným interiérem, jiné obří a dvoupatrové s pětimetrovým stolem plným ohřívačů. Cena všude stejná tj. okolo 5 – 7€, čili pořád tomu nerozumím, jak to může prosperovat!!! :) Oni si je asi nalákají do té deváté hodiny a poté spoléhají, že jim tam zůstanou. Kuioni italiani!

zive_fudblozeni561.jpg

Potkali jsme asi deset standardních restaurací, kde se stály fronty na místo. Několik palačinkáren, kebabů, zmrzlináren (v zimě!) a samozřejmě stovky žvatlajících a přiopilých místních! :) Do Navigli (čti kanálů) bych taky rád poslal všechny odpůrce zákazu kouření v pohostinských zařízeních, ať se tam pěkně zajdou podívat jako to ničí tržby.

Mám pocit, že jsem tady ještě ani pořádně nezačal a už musím pomalu domů. Live-blougink zvolna končí, zítra už asi zvládnu jen jeden chaotický nákup a alou domů! ;)

Reklama

Komentáře

V létě jsou prý Navigli plné komárů a nehezkých odérů, což značně kazí labužnický požitek. Pan Cuketka vychytal sezónu.

je to docela možný. ty kanály to jsou opravdu jen takové nevzhledné stoky, sem tam se ovaluje nějaký ten nepořádek. v létě si to nedovedu představit :) zase je tam ale prý fajn atmoška, proudící davy, mačkanice, strkanice… prostě všechny ty frotérské srandy ,)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)