Tipy na víkend

První tip mi poslala Hana Michopulu a je to pozvánka na 1. Čokoládový Pop Up Shop v Praze od Lucie Glaister. Kromě pralinek vás tam čekají hlavně čokoládové lanýže a jejich limitované edice. Ať vás ani nenapadne mi vykoupit lanýž Glenfiddich!

Mlsat se bude i v Brně na Kamence, kde bude Kokino slavit svoje první narozeniny. Pokud máte alergii na Sv. Valentýna, tak varuji předem. Jinak hurá na dobroty!

Třetí tip je zpátky do Prahy na Výstaviště a výstavu Top Gastro s tradičním přílepkem v podobě kávového pavilonu a soutěže baristů. Načasujte si to nejlíp na neděli okolo oběda, kdy se spolu utká šest nejlepších. Jestli vás káva nezajímá, šel bych raději 140 Kč za vstupné utratit na oběd nebo bych šel očumovat okolo opery, jestli už potichu neotevřeli Čestr. Pěkný víkend!

Reklama

Komentáře

Hmm,čokoládových lanýžů bych dokázal sníst celou bedýnku na posezení..no co,jdu vybrakovat špajz. :)

Top gastro, hruza, hruza, hruza, hruza , hruza a rondon s emblemem AKC na me zacina pusobit, jako hadr na byka.

O víkendu bohužel zvyšuji hrubý národní produkt ČR, takže přijdu o čoko :-(

Čokoládový shop navštíven – trošku mě zklamal fakt, že v nabídce byly vlastně jen čtyři druhy, trochu jsem se těšila na své oblíbence, zde ovšem nezastoupené. Lanýž s kardamomem je však vynikající. Lucie Glaister právě pracuje na otevření vlastní čokoládovny (tj. prodejny pralinek, kde by se dalo i posedět a čokoládu třeba popíjet), tudíž už nebude příliš k vidění na farmářských trzích. Evidentně i prodejem jdou do vyššího levelu. Osobně se na Glaister pralinkárnu těším velice.

Čokoládový Pop up Shop mám v kalendáři zatržený už měsíc červeně:-))) Snad se tam ještě dostanu, zatím to nevyšlo:-( To Dv: a kde má ten její obchůdek v budoucnu být?

Tak jsme dneska zašli na Topgastro. Jediné co to zachraňovalo byla ta soutěž baristů, ostatní jak píše mirces hrůza. Zajít na libovolný farmářský trh mi přijde přínosnější.
A ta soutěž probíhala naprosto stejně jako World Barista Championship.

Čokoládu jsem si nemohla nechat ujít, ale stejně jako Dv mě zklamalo, že byly jen čtyři druhy (a taky miluju kardamon :-). Lucie G. se navíc celou dobu věnovala jen nějaké své kamarádce a já měla pocit, že tam trochu otravuju, když chci něco kupovat. Ale je fakt, že jsem tam byla ve čtvrtek a Lucie už asi byla docela unavená – jestli tam opravdu byla denně od desíti do desíti…

↪ 5 Therése: Bohužel nevím, nechtěli říci (asi zatím nevědí?) nejsem insider, normálně jsem na to při koupi pralinek zeptala :) třeba pan C. vyzjistí něco bližšího..

Měla jsem kokino „cheesecake s plátky mandlí a pomerančem“. Ňam. A ještě citronovou jednohubku :)

Měla jsem kokino „asiúplněvšechno“, neb nás bylo víc a ochutnávalo se. Výborné různé slepované pusinky, jahodový dort, ale největší bomba byl dort z mascarpone s čokoládou a karamelem, to je velmi nebezpečné zboží! A holky kokinky jsou jako z jiného světa, krásné v těch zástěrách z madeiry a s vlnitými vlasy.

↪ 13 Milan: Ambiente Čestr, Karpíškův nový podnik na místě bývalé Zahrady v Opeře. Založený na pořádně vyzrálém českém hovězím. Na webu už se objevil i náhled lístku.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)