Živé fůdbložení VII.- L’Ultima Colazione

zive_fudblozeni60.jpg

Čili poslední snídaně – ranní kafíčko s loupákem na rozloučenou a velmi chaotický nákup v blízkém supermarketku.

zive_fudblozeni61.jpg

Neodolal jsem nákupu zeleniny, oliv a olivového oleje, takže pokud budou hoši od letecké společnosti extra činní – dovezu do Prahy hotový italský salát. Všechny ingredience jsou sbaleny! ;)

zive_fudblozeni62.jpg

Vůbec nechápu jak jsem do toho mého baťůžku stačil za půlhodinky narvat asi osm flašek. Nepočůrá se mi v letadle?

Tyhlety odjezdy zbožňuju… ,)

Reklama

Komentáře

Počůraný batoh měl příbuzný, když si z Anglie vezl flašky cideru a dost dobře je nezabalil.
Je nutno si představit tu nejhorší gorilu, jak se zavazadly na letišti v amoku „cvičí“ a pak ještě násobit bezpečnostním koeficientem. Nejméně dvěma.
Na lahve je dobré navléci ponožky, coby první vrstvu. Pak co je po ruce. Balit, balit a balit.

Pane Jednorozec..Ted jsem si musela otevrit francouzsky Cidre Brut, protoze jsem na nej kvuli Vasemu prispevku dostala chut.. Mate me na svedomi!! :))

…ano, ano, fusky to jistí za každé situace.:))))Takhle balím lahve vína, olivového oleje a z Anglie skleničky lemon curd a úžasné marmelády.Ovšem porcelánové náprstky, které naše mamča sbírá a které jí všichni vozíme ze všech koutů světa balím ještě pečlivěji. Zatím vše dovezeno v neporušeném stavu, nepočítám-li jednu lehouce máčklou plechovku práškové hořčice a nahnilý citron, který jsem těsně před odletem z Korfu utrhla z větve, čučící mi do pokoje.:)))Buď jsem tak šikovná balička:)))) a nebo jsem prostě měla štěstí.Ovšem, když si vzpomenu, jak jsem na letišti Stansted při kontrole v březnu vybalovala batoh doslova narvaný čedarem a halloumi před žasnoucími celníky, musím se smát.Byla to fakt síla, hlavně když dvě celnice přemýšlely, jestli tekutina v balení s halloumi(ten slaný sosík) nepřekračuje povinný limit tekutin.Pak se celnické konsilim usneslo, že nikoliv a já si mohla svůj pečlivě zabalený batoh znovu pracně zabalit.Větší legraci jsem zažila vloni na Gatwicku, to jsem měla v baťohu úžasnou pánev (ano, vozím si z Anglie francouzské pánve) a pohled na celníka s celnicí, kterak se snaží přijít na to, co to pod RTG svítí v mém baťohu byl za všechny peníze.Hlavičky skláněli na jednu stranu, pak na druhou…Až jsem se koukla na ten obrázek a vysvětlila o co go.Všichni jsem se zasmáli, já slíbila, že tou pánví nevezmu ani pilota nai letušku po kebuli a šla jsem dál.
Jojo…
Tak držím pěsti, aby bylo vše dovezeno v celku a neporušeno!

ja taky jednou musela vybalit PVC krabici plnou francouzskych syru. Bylo to na letisti v Jakarte.Myslim, ze si mi tam pamatuji dodnes :-))

Jendorožec:

já se toho dycinky děsím! člověk vždycky kouká přes skla z letištní haly a vidí jak to ti neš%tastnící hážou na vozík ze tří metrů střemhlav. auauauauu! .) kufr vydržel nepodcenil jsem množství nadbytečného šatstva a hlavně italové nepodcenili kvalitní sklo! :)

Ewa:

ad cidre!!! neznám netuším beměl jsem, teď jste mě zase oba dva na něco namotali!!! pěné „díky“!!! ;)))

pivli:

to balení mi dycky leze na nervy. říkám si pokaždé, že si to pošlu FedExem nabo UPSkou, ale zatím jsem to ještě nikdy nestihl naplánovat, natož zařídit. myslím si ale ža za větší kapacitu, komfort a nervovou pohodu by to možná stálo. nemáte někdo zkušenosti? jinak samozřejmě nejlépe jsou na tom autisti :) ti si to hezkvy v klidu nastrkají do kufru :)

Bali:
vybalovací trapas, musím zaklepat, jsem zatím něměl, ale určitě mě to jednou čeká. zapnutý holící! strojek a podobně! :)

Mne takhle letos rozbili flasku Cachaci. Nastesti jsem je mel v RAIDu, takze o vsechna data jsem neprisel :-) Cely batoh pak bohuzel vonel Cachacou.

Cuketko: Cider / cidre si klidně schovejte až na léto. Bude se to lépe hodit. Patří k tomu, nejlépe, hice.

Holicí strojek: Nocleh u přítelkyně, která byla v tu dobu „single“.
Ráno mrštím naším zavazadlem, ozve se vrnění.
Single přítelkyně: [zvídavě] „Aha, vibrátor?
Já s manželkou: "Oh, no! To je náš zubní kartáček.“
Single přítelkyně: [jemné, londýnské uzardění].

Jednorožec: to je roztomilá historka!:)))))
pan Cuketka: nojo cider je úúúžasnej, jednorožec pravdu dí – hlavně v hicech.Na ten jsem zapoměla, taky jsem převážela z UK(ač je to prý hlavně fr.záležitost, ale tam moc nejezdím) pár lahviček a bez újmy na zdraví mém i cidru(cidra, cidrově):)))))
Cider mají u Robertsona, sice drahej ale příjemné chuti.
Jinak cider je vlastně jabčák.Svěží, perlivý, moc dobrý.A zrádný!!!!!:))))

Fandor: ach, taková škoda!To bylo o pár sklenek caiphirini méně, že?(nebo jak se to píše)

Pane Cuketko, přesně vás chápu, taktéž řeším při každé dovolené, jak ty lahve co nejlépe zajistit a zabalit. Osvědčené se pro mě stala opravdu ponožky přes lahev, a pak zabalit do osušky :-) zatím nebyla žádná nehoda, ani při mé první cestě do Bibione, kde jsem objevil dokonalé Spumante (které mimochodem jinde v Itálii snad neprodávají, jen v jednom supermarketu tam v Bibi), opravdu bylo jiné, než jakékoliv co jsem od té doby vyzkoušel (a že jich nebylo málo) a musím říci, že i poměrně levné, jedna lahem mírně pod 1€. Tehdy jsem dovezl 10 lahví a když připočtu ještě pár tašek s dalšími věcmi, jako olivy, mražené rybičky, těstoviny atd., má taška byla mnohem těžší než při příjezdu :-D

Cuketko, po včerejším otevření Cidru mi zbyly ještě tak dvě deci, takže když si najdeš brzy čas, je naděje, že ti ještě trochu nechám :)) Ale spěchaj, nebudou..nebudouu!! :))

fandor:

heheh RAID,ale ftípek pouze pro geeky .)

Jednorožec:

schovám, schovám :) taky nemusím mít všechno hnedle!
story s vibrátorem, no jo ještě by to taky mohl být nějaká ten terrorit device!!!! :o)

MIchal Marek:

tak já už si s sebou balím ošacení hlavně za tímto účelem :) dečku irmu, froté ručníky a hlavně – pořádnou zásobu igelitek!!!

Ewa:

i „tamarhindi“ nebo jaksetosakrapíše ještě nějaké zbylo? ,) spěchajam!!!

Tamra hindi :) samozrejme mam, mam. A Sahlep jsem jeste ani nenacala..(teda druhy sacek). :)))
Domluvime, uvarime :)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)