Tráva

Z archivu

A s ní i fotohádanka pro vás. Poznáte, co jsem vyfotil na Mercato di Sant'Ambrogio ve Florencii? Sám netuším, tak se předveďte! ;)

Určitě si rozklikněte i tohle bonusové video natočené přímo na trhu, budete koukat. Stránky trhu na Facebooku jsou zase plné fotek z místa i z historie.

Trh je asi deset minut chůze z historického centra. Oproti Mercato Centrale) je menší a skoro bez turistů se sortimentem na běžné vaření.

Reklama

Komentáře

Safra, tie fotky sa daju aj rozkliknut! To mi preco nikto nepovedal!
Tak toz asi mate pravdu, erba cipollina to bude… :-D

Tak to bonusové videjko nemá chybu. Zajímavě podaná opera!!!

Jinak taky tipuji pažitku, ta mne napadla ihned, jak jsem to uviděl…

bude to Barba di frate, lat. pro kytkomily Salsola soda
kolega Ital, kterej mi to identifikoval, tvrdi, ze se to vari (a rika to i google…) a ze je to moc dobry. za vyzkousim, napisu
ciao!

Taky tipuju pažitku, takovou tu silnou s výraznou česnekovou chutí, tchyně ji pěstuje na zahrádce a je výtečná (a čenseková opravdu je).
Jinak ta opera je mazec, takhle pojatá by se líbila i mému muži :-)

hostasik: to se mi nezdá, aspoň podle vygůglovaných fotek té salsoly ta je takový jakoby keř a z něj se trhají listy, ale rostlina na fotce pana C. má růžové části, které byly evidentně pod zemí a jsou na nich kořínky.
Ale jako šnitlík mi to taky nepřipadá.

Ala:
v pripade googlu doporucuju zadat italsky nazev „barba di frate“ pripadne jeste se slovickem ricetta ;)
a aspon podle wiki a googlu (vic k dispozici nemam) je italska „barba di frate“ latinsky ta salsola
to krovi, tak to bude vypadat kdyz roste plane – kdyz se to necha vyrust jen maly, tak to bude tahle trava

Něco podobného z Baltimoru (teď myslím operu, ne ten šnytlík). Zřejmě je tohle vhodný „song“ mezi zeleninu. :-) Ještě jsem viděla jedno takové video, ale teď ho nemůžu najít – tam byli zákazníci ještě šokovanější. Že by nová operní móda? http://www.youtube.com/watch?…

Je to " lopóóóch". Rostliny rozděluji na „lopóóch“ (nemá květy) a „pampelóóch“ (má květy). Tohle zjevně květy nemá, takže je to lopóóch, a basta fidli!

Ale proč by měl takové červené kořínky? Tooo nebude pažitka ani trošku.

myslím, že to můžeme uzavřít! záhadu vyluštil hostasik! (a taky mill :)))

Barba di Frate nebo latinsky Salsola soda, sedí to i s popiskem, který si pamatuji z trhu – Agretti. začínám skoro litovat, že jsem je nezkusil koupit ;)

Souhlasim s komentarem c.14, je to barba di frate, agretti. Na trzich jsem to videla jen behem jara, na podzim uz to nikde nebylo.

hostasik: dík, já jsem zadávala ten latinský název a tam byly jen ty keře, případně to bylo už otrhaný bez kořínků
ale vypadá to dobře jedle

Jo, jo jsou to long beans, proste dlouhe zelene fazole.(Vigna unguiculata )

Ahoj, ta věc je dužnatá tráva, která roste jen v Itálii a snad i Francii a Španělsku na skalnatých plochách u moře, proto je i jemně slaná. Dělají se z ní saláty nebo se dusí s ostatní zeleninou.

Traviata je predse neco jako italska hymna (videli jste film Sisi?). Ja spivani na trhu povazuji za uzasny napad! Spevaci vypadaji jako kdokoliv na trhu a najednou je tu tato krasa! Jenom tak neco udelat pro lidi, pro radost…jo, svet se zacina menit – tesim se!!

Vcera jsem to koupila nasla jsem nejake recepty,tak uvidim.

Na obrázku je "AGRETTI "- je to něco JAKO pažitka, ale ze středomoří. Tady je k shnání semínko jen na ukrajinských stránkách. Tam je také k sehnání. Podává se jako spařená příloha k jídlu, nebo na špagety. Tady : https://www.google.cz/#…

↪ 38 Jana: Kde jsi koupila semánka? … zajímá mě to, také bych ji chtěla. díky za odpověď sem na stránky… Sall.

je to tráva, které se v Itálii říká mnichovy vousy.

Komentáře jsou uzavřeny.