Ozdoba vinotéky či kuchyně

Píšete vy…

Jsme milovníci vína, popíjíme si každý den k obědu i večeři, někdy i jen tak na žízeň. Špunty se vesele hromadí ve velikánském pleteném koši. Dekorace je to pěkná, srdce kdejakého alkoholika by zaplesalo. Když hrozilo, že některé skončí v krbu, rozhodla jsem se s nimi něco podniknout. Ve Francii jsem obdivovala různé špuntové dekorace za hříšné ceny a doma se mi materiál válel jen tak.

A tak jsem zasedla ke hromadě špuntů, přibrala poklop od bedny oblíbených sektů Gratien-Meyer, nůž, pravítko, lepicí pistolku, háčky a sklenku dobrého moku na posilněnou. Netrvalo dlouho a na svět přišla ozdůbka do kuchyně, která slouží na zavěšení pomůcek mého osobního someliéra. Tím myslím mého manžela.

Špunťák

Kdyby byl zájem o výrobek, tak hlásím, že špuntů mám opravdu dost ;-)

Reklama

Komentáře

To je kráááásnééé!Dostala jsem chuť na dobré vínko.Jdu si ho otevřít a špunt si schovám.
Díky za inspiraci.Nojo, šikovné ručičky…a hlavně bezva nápad.

ty brďo!!! tož já bych taky něco takoýho potřeboval, teď se mi ten ekvipment válí všude možně po kuchyni :) moc děkujůůůů, solidní soutěžní a kreativní zářez!!!!! :))) začínám sbírat korkáž…

(jo a ta stará vývrtka překrásná!!! :o)

To je dobré :o))) Z bedniček na vína zatím děláme poličky na zeď, ale tohle je taky fajn nápad!

díky za nápad, u nás se taky špunty válejí po celém bytě, a to fakt nejsme žádní alkálové, jen si užíváme a vychutnáváme dobrého vína, špunty odkládáme do misky, z níž naše kočka tu a tam nějaký vyloví, pohraje si s ním a pak už ho neuklidí. Ještě sehnat kus tý dřevěný bedýnky – popř. si do překližky pájkou vypájkovat třeba Sklepmistr nebo Červená svíčka nebo Egri Bikavér a bylo by to jak na chatě u mejch rodičů, teda kdyby měli chatu :-) nebo kdyby byli na chatu.

z bouchons se dá dělat plno věcí. Ještě jsem tím oblepila dřevěné rámečky a vyrobila věnec.
Jinak doma ještě máme moc hezkou věcičku pro unaveného someliéra. To jsem sice nevyrobila, ale vypadá to SUPROVĚ
Víte jak to funguje?

Bali: vypadá to jako pákový vytahovač špuntů a připomíná to příruční lis na PET-lahve s teploměrem!
Jinak korků máme doma též závěje, ale dřevěné bedničky od sektů chybí!

Teda Bali, tak takovýhle věšák je dokonalý originál. Taky se mi nechce špunty vyhazovat, mají ovíněnou duši a každý z nich za sebou příběh, který vyslechli a zažili u vypité láhve :-) Věřím, že Tvůj muž má tuhle věc na stěně hodně rád.
Už jsem se tu nasmála u těch fotek byčích žláz z francouzské tržnice…skvělé! Jednou jsme si s kamarádkou v jedné podbeskydské hospůdce objednávaly na prvního máje „láskyplné menu“ – specialitu pro zamilované – smažené byčí žlázy, a šermovaly s těmi sousty našim partnerům před nosem, nějak se netvářili, ale my jsme se bavily královsky :-)

Bali:
Taky mám doma špuntíky, v kyblíčku :-) Jen mě rozčilují ty plastové, co se poslední dobou rozmáhají…:-( Snažím se zapamatovat si vinařství co je používají a nekupovat… Nějak mi to „nejde pod nos“
Julie:
Býčí kulky..ňam… Když jsem je doma dělal poprvé, neřekla jsem co to je, dokud nebyl talíř (bleskově) vymeten… ;-) No a pak už nezbylo než souhlasit, že je to mňamka :D

Jééé, tedy to je něco! Praktické a ozdobné zároveň! Já také sbírám špuntíky, chystám se, že si z nich jednou udělám malou lodičku, takový model katamaránu…možná na přesrok vypluje. Věšák se mi moc líbí, že bychom to s tou plavbou ještě přehodnotili? Máte krásnou vývrtku:-)

Kdyby byl zájem o výrobek, tak hlásím, že špuntů mám opravdu dost ;-)

Stačí špatně zformulovat větu a je tu problém. To jsem si to teda zavařila :-))
I když bych zájemcům, a už jich je několik, ráda vyhověla, myslím, že není v mých silách vyrobit několik věšáčků denně. V tom případě, bych asi musela nechat psaní kuchařek, i když by to možná někomu udělalo radost :-(
Ale jak říkám, špuntů mám dost a máte-li chuť si vyrobit vlastní věšáček a neholdujete vínu tak jako my, můžu vám některé špuntíky věnovat ;-)
Ale třeba taky vyhlásím na mém webu soutěž o věšáček a pak budu muset nějaké vyrobit ;-)

Bali :-) to je kráááása :-) fakt dobrý! Jsme na tom doma tak, jako vy. Špuntíky se hromadí a některé je opravdu škoda vyhodit. Představ si, že jsem šla v těchto dnech kolem hřbitova a na jednom pomníku ležel neobvyklý věnec z korkových špuntů. Zřejmě partička veselých pozůstalých kamarádů z vinařského spolku svému parťákovi darovala ten nejvýstižnější dušičkový věnec, jaký si lze jenom představit. Jinak si tuto originalitu nedokážu vysvětlit :-)

Dolce:já mám ty „lepší“ špunty zatím stranou, na použití až to budu fakt umět.
Přikládám foto jak to u nás vypadá v ZÁPALU BOJE .
A taky jsem vyrobila TOTO a taky TOTO .
Na ten hřbitov jsem to fakt já nenesla ;-)

na jednom pomníku ležel neobvyklý věnec z korkových špuntů
Byla uprostřed tvrdá játra?

(Sorry for being so morbid so early in the morning!)

:-) A já ty špunty vyhazuju ! Já hlupaňa :-))) Bali, ty jsi ale šikulka ! Moc hezký!

dobrý den, moc se mi líbí Vaše web.stránky, mohla by jste mi prosím poradit jak jste je vytvořila? v jakém programu jste pracovala a kolik stojí vedení takových stránek? zaujala mne i velká šíře těch štítků, to bych taky chtěla umět. Moc děkuji předem za odpověď, jsem samostatný učeň na PC ale ráda bych měla své vlastní web.stránky.děkuji

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)