Bublanina

Z archivu

Pamatujete si, kdy jste poprvé přišli na to, že je úplně jedno, jestli vaříte podle receptu? Kouzelná chvíle, že jo? Osvěžující způsob k osvobození. Napusťte si plnou vanu ledové vody, vysypte do ní kýbl jahod a hup tam.

Reklama

Komentáře

chybí mi tam záběr na vyklápění bublaniny z remosky… :-) na těchto manuálně náročnějších činnostech dost často havaruju…

Taky jdu pro remosku…a propos byla by nějaká rada, kterou vybrat? .....a k tomu pečení dle receptu – asi se ráda cítím svobodně, strašně nerada dodržuju recepty…a házím a leju a přidávám od oka:)

Irena – kterou? Nejlíp z bazaru za zlomek nové ceny, přesto stále plně funkční (já ji mám z Kolbenky, opravenou, za 140 Kč).
Když novou, tak bych hlasovala pro obyč hliníkovou, ne teflonovou a velikost podle toho, kolik vás je, ta úplně malá je imho malá i pro jednoho, střední zvládne upéct kuře i s přílohou a velká…

Pěkné, vizuálně to hodně připomíná Ridleyho Scota a jeho Dobrý ročník :o) Cuketko, mazej na FAMU!

↪ 6 Irena: jj, určitě střední nebo velkou a ne teflonovou, mám pocit, že se ty věci zespoda uděljí hůř.. ale třeba to je jen pocit. a od věci není ten přepínací čudlík, co na ní Cuketka má, na té staré, se kterou jsem pracovala to není a člověk může zapomenout vytáhnout to z elektřiny…

↪ 1 kudis: ↪ 4 linda: 1) dobře vysypat 2) nechat úplně vychladnout 3) objet okraje 4) vložit talíř 5) překlopit, pobouchat 6) překlopit na druhý talíř lícem nahoru a je to :)

Je to super pohodové video, remoska je nejlepší vynález od dob kola:-) jen malá připomínka – neuvažoval jste nad tím, rozklepávat vajíčko o hranu misky, nebo hranou nože? já je že byste si neupatlal stůl:-)

↪ 16 Therése: to je výborný dotaz :) rozklepávání o pracovní plochu je podle mě dostupných informací nejlepší technika. dovnitř vejce se vpáčí minimum skořápky (která bývá znečištěná), zmenší se i riziko úlomků skořápky při vyklepnutí. zkuste si to natrénovat – stačí lehce naťuknout a potom do vzniklého ďolíku vpáčit prsty a roztáhnout od sebe.

Aha, tak to jsem netušila, já mám klasický postup o mísu a jednou rukou odtrhnout od sebe, i když je fakt, že při „šikovných“ dnech se skořápka dostane, kam nemá:-)) zkusím, díky!!

↪ 17 pan Cuketka: mě spíš znejistilo, že nerozklepáváte úplně mimo mísu (a zvlát se očuchá) do mističky vedlejší – mamínka mě k tomu vždycky vedla, protože zkažené vejce by mohlo zničit celé těsto..

↪ 19 Anonymní: tak tady už narážíte na koncept samotného videa, které není udělané jako doslovný recept či postup (nebo ho tak někdo pochopil? ;). část věcí samo není vidět (třeba výroba dvou bublanin za sebou, které se spojily v jednu), část věcí se musela pro video udělat krapet jinak. čuchávání a vyklepávání předem chválim :) best practice č. 2!

↪ 21 lucianka: máme zásuvku na balkoně, takže v klidku :) a v jednom záběru jsem si ji i natočil, ale nakonec jsem to dal pryč :p

Moc pěkný, akorát ta stěrka, to je přesně ta, kterou pani ve školní jídelně za okýnkem shrabávala zbytky do smrdutýho kýblu s pomejema, takže tu bych ani od toho těsta nemohla olíznout.

Vy jste se dal na umění pane Cuketko! Nádherné video…miluju vaření ve staré remosce a bublanina to je pro mě vzpomínka na dětství a dědovy pokusy o pečení :-) Ještě mám ráda, když jsou v ní i třešně, to je pak takový závan dobrudružství lovit ty pecky. Jéje asi dnes půjdu někam na jahody. Úplně jste mě s tím videem zasnil! :-)

Úžasně zpracované video, přímo ve mně vyvolalo chuť na bublaninu! Jen by mě zajímalo, jakým efektem bylo docíleno toho zvláštního „cukaného“ pohybu. Zdá se mi, že to je mírně zrychlené, ale asi to bude nějaký složitější efekt. ;-)

jééé remoska :-) teď se to všude hemží recepty z remosky a já před nedávnem odmítla od mámy úplně novou remosku se slovy – na co by mi byla (v bytě 1 plus 1 mám i tak milion věcí) :-) velká chyba :-)
musím napravit a získat pro sebe… minimálně tato bublaninka stojí za vyzkoušení :-)
s remoskou mám vzpomínky hlavně na dětství – milovala jsem babiččiny šunkofleky, které dělala v remosce. I když mi pak dala recept a já je pekla v zapékací misce v troubě, tak to prostě nebylo ono :-/

↪ 28 happy.lenulka: Remoska je super, já mám starou s otlučenými okraji do hranata a k ní dvě hliníkové misky různé výšky. Zapíkám v ní maso i zeleninu častěji než v troubě, je to hned a s minimálním odběrem energie. Jak uvidím v bazaru novější model, hned ji beru!

Komentáře jsou uzavřeny.