Karel ví

Odpusťte, to není kuchyně, to je krmení Diomédových koní, kteří jak známo žrali maso. Ti, kdo to snědli, vstávali od jídla jaksi zavalití, lesklí a ovlhlí, a až do večera nebyli schopni žádného idealismu.

Karel Čapek

Karel Čapek o české kuchyni, jak to uměl jenom on. Jeho břitký fejeton z roku 1923 dnes proběhl na fóru i na Twitteru, jako by se nechumelilo. Platí stále, nikdo jiný nelepí. On už to měl tehdy tak vyšpekulované a my si tu zatím jen děláme prtel z hloupých jídeláků.

Měl jsem dnes náladu pod psa a tohle mi ji dokonale vyspravilo. Každý bychom asi měli číst víc Čapka. Začínám tady — Zahradníkův rok! ;)

Reklama

Komentáře

Zahradníkův rok je krása, nejlepší je to čekání na jaro a zkoušení jestli už jde se rochnit v hlíně. A o koňským trusu.

↪ 1 pan Cuketka: Tento mají zarámovaný a pověšený i v obou Lokálech, leč v nápojovém lístku, je kupodivu uvedeno: šnit :-)

Doporučuji si k Čapkovi přibrat ještě Guláš z Turula, aneb knihu o tom, jak i jídlo je odrazem národní povahy a naopak…

Prosila bych recept na sterilizovany cely zeleny pepr

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)