Ka(c)hnování

Píšete vy…

Už při obědě v Osterii jsem své milé spolustolovnici říkal, jak mi jedna menší mladá kahna zabírá místo v mrazáku a to se, přátelé, v dobré společnosti netoleruje a příslušně trestá. sany0073.jpg

Kahna, nějaká asi „promiskuitní“, měla rande s: třemi žampiony, dvěma mrkvemi, šesti stroužky česneku, půlkou pomeranče, kůrou z půlky pomeranče a bambusovým stvolem via SAPPA sany0074.jpg Okolo se ochomýtala bazalka,tymián, oregáno a ostatní.. sany0076.jpg Na bondáž nití bylo přiznáno šveskové víno, sojová omáčka, trochu mouky, šťáva z pomeranče, koření mexické – ty se budou účastnit polévání..sůl pepř atd. samozřejmostí. sany0077.jpg 20 minut při 230 stupních horkovzdušné trouby, chtělo by to přistříhnout křídla, celý byt je plný opojné vůně, dostávám hlad. Oběť byla vytažena, polita a vrácena na 160 st teploty a 30 minut, pak jí obrátím, když se bude dobře chovat.. sany0078.jpg Evidentně se jí v troubě líbí, dostala barvu jak z reklamy na dovolenou na planetu Merkur: „s námi se opálíte se do pěti vteřin“, vypeklo se dost šťávy, poté bych jí mohl trochu zahustit v hrnci. Udělal jsem doktora Cvacha, konce nohou pryč, bondáž pryč, malý pekáč, sakra! Ale nevypadá zle, ještě tak hodinku a něco a mohlo by to být opravdu dobré.. přidávám na 190 na 15min a poté zas obracím, olé. sany0079.jpg No cemment – jsem natěšený úplně maximálně! Až mě začalo bolet oko, pravé.Omáčník se zahušťuje..buble to, budem pěkně točit dál, skoro jak Kolo od Bédy Trávníčka..a mám to zadarmo.. a auta máš? Ne, ale mám chuť..Chce to točit a točit a točit…a co jsem ještě zapomněl? A točit a točit a točit.

Štávu povaříme sany0085.jpg A vrátíme zpět sany0087.jpg TADÁ sany0091.jpg Celou radost mi jen kazí nejaký kretén, který si patrně myslí, že v jednu v noci mají ostatní v baráku náladu poslouchat ty jeho pokusy o hraní na nástroje! Grrr! (volám městskou, nemám na to náladu a chci se vyspat)

Reklama

Komentáře

Kubo, péct mi v domě kachnu v jednu v noci, tak nehraju na housle, ale jdu Vám mlátit s talířem na dveře! :-D Mňam, nechte si chutnat.

Vypadá nádherně… a celou dobu se teda pekla nezakrytá, pochopila jsem to správně?

Ňam!!! Inspirující, zítra si jdu koupit kachnu:-) V mrazáku ji nemám, jinak bych asi po přečtení tohoto zápisku neodolala pečení.

Přeji hezký večer.
Kde se dá koupit ono švestkové víno.
Děkuji

V prodejnách s orientálními potravinami. Klasické čínské či vietnamské obchůdky, které mají od toaletního paíru počínaje, po zázvor konče. :-))))
Případně bych zkusila koutek s exotickými potravinami v nějakém tom super či hypermarketu…

Podle me je tam zbytecne moc jinych prisad. Nejlepsi je kdyz je tam jen cuketa a nejlip rozvarena a rzklohnana, ostatni prisady to jen prodrazuji, cim vic cukety se tam da tim je to lepsi, sama pestuju cukety uz dlouho a vsichni v rodine je maji radi, mama je kazdej den, takze já bych tu kachnu vyrobila z cuket.

Paní Jednorožcová upekla kachnu, asi nezávisle na tomto článku, neb česky neumí. Byl typicky anglický oběd – meat and two veg. Tj maso, brambory a dvě zeleniny. K její chvále se jí vše povedlo.

Na mně bylo zužitkovat zbytky. Boural jsem torso na tři hromádky: Kůže. Fajn maso. Kosti a flaksy.
Ta poslední hromádka spolu s cibulí, aromatickými kořeny (mrkev, celer, pastiňák), kořením a česněkem utvořila za asi 90 minut varu prvotřídní vývar. Scezeno. Přes noc zchlazeno, tuk sebrán z povrchu, pro psy.

Druhý den nasekaná a dosud bledší kůže do zlatova seškvarkovatěna, pustilo to tuk. Na to cibulku, za chvíli pórek. Později basmati rýži. Míchat, míchat.
Přilitý vývar zasyčí. Je čas prdnout tam hrášek, přímo z mrazáku, mírně osolit a přiklopit poklicí. Hlídat tekutinu, aby jí nebylo ani moc, ani málo. Občas zamíchat. Ke konci přidat nasekané zbytky pečeného kachního masa a doladit sójovou omáčkou (proto až doteď solit mírně).

Jedna z nejlepších Fried Rice, kterou jsem za svého, už dosti dlouhého, života konsumoval. K tomu nakládané okurky, řepa, houby, či salát. Ocitnete se v kulinární extási.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)