Večeře po italsku

Píšete vy…

Dnes Vám chci přiblížit, na čem si můj mlsný jazýček pochutnal v pondělí k večeru. V lednici trocha zeleninky, dva plátky roštěné a ve skříňce bagetka na rozpečení. Tak co s tím? Roštěná lehce naklepat, potřít pouze rajčatovým pestem a posolit, šup na pánev s olivovým olejem, mezitím pokrájet rajčata, papriku a lilek a také opéct.Osmahlé plátky masa vložíme do pekáčku, zasypeme zeleninkou a pokrájenými olivami a pečeme. Bagetky rozkrojíme, potřeme troškou česneku, smíchaným s bazalkovým pestem a přidáme do trouby. Po pěti až desti minutách vše vytáhneme, naservírujeme a podáváme nejlépe se suchým bílým vínem. Rychlé, chutné a zdravé jídélko:-)

Reklama

Komentáře

hm, tak nevím, zda se jedná o příspěvek o jídelku, nebo prádelku.
Vzhledem k večeři po italsku asi obojí.
Jaké víno se k tomu hodí nejvíce?

O.k. slibuju, že slovo „jídélko“ už nikdy nepoužiju. Jinak já jsem si k tomu otevřela láhev Müller Thurgau, kabinet, vinařství Michlovský.

Dobrá volba. Slovo jídelko mi zase tak nevadí.
Jinak vinařství Michlovský produkuje vcelku chutná (pitná) vína.

Koukám, docela znalí vinaři :-) Já teda nejraději Mádla, Františka nebo Stanislava, pak také pan Hort dělá dobrá vína a ještě vinařství Galant, skvělé a málo známé.

S Balounem vřele souhlasím,ale Kosík…taková Rulanda Šedá ;o)leč málo,málo…a špatně dostupné,ach ty konekce…kde jsou?

Balouna neznám. Kde se dá sehnat?
Mádl a Kosík dobrá práce. Jen to množství…
Kvalita právě není o kvantitě.
Já osobně preferuji takáto rodinná vinařství.

Téměř všechny tyto vinařství seženete ve vinotéce na Floře, na Chodově a v Intersparu Hostivaři.

Kdyz uz doslo na to vino, muzete mi nekdo poradit nejakou dobrou vinoteku, (moc se neorientuju) a tak se mi hodi, kdyz za pultem/stolem bude nekdo, kdo mi porozumi. Ne jen nejaka pani, co pred tydnem prodavala v drogerii. Kdyz ma clovek sveho dodavatale, hned se citi lip ;)

Skvělá vinotéka je v Průhonicích u Prahy, přímo na náměstí, specializují se na rakouská vína, ale najdete tam i jiné oblasti a země. Pak pro Pražáky Vinný bar Ken ve Strašnicích, jejich nepřekonatelné dobroty k vínu a výběr značek.

Michlovský umí vína „na pití“, rozhodně neurazí. Baloun sbírá medaile, ale nějak mi jeho styl nesedí %-) S Galantem souhlas, stojí za pozornost :)

úplnou náhodou jsem objevila Mádla za super ceny na Kladně, naproti Kauflandu v CK Zájezdy. Mají taky Bzenec a Ďurinovou – to jsem neznala, ale rozhodně to stálo za ochutnání. Michlovského moc nemusím, zdá se mi to jako velkovýroba bez chuti

Já mám svého osobního vinaře co nám dodává do kavárny a v momentě když se vyskytne něco „eňoňuno“ doručí vzorek a opravdu si není na co stěžovati,takže velkoobchody se mé osoby netýkají,nicméně je

Já mám osobního vinaře,co mi dodává k nám do k®avárny nové vzorky,a není si na co stěžovat…ba naopak…ale jinak jezdíme zasobování do Makra;O(…V Humidoru taky nemaj špatný výběr,i když ne uplně za levno..Nicmeně co vlastn2 chci zděliti…zrovna je v akci „Cono Sur“ 2plusjedna,libovolný výběr za cca 270.-a navíc s ochutnávkou…nic pro řídící ;0) Doporučuji Cabernet Sauvignon,či Chardonnay…taková akurátní vínka co neurazí a nezpůsobí žaludeční vředy,což teď mám a pekně to mou osobu …

Když jsme u toho vína. Mám ještě jeden tip. Vinařství Ovčáčik.
Produkuje kvalitní vína na přírodním základě. Bohužel co získal nějaká ocenění, stoupla i cena. Kvalita je ovšem stálá.
14 J.Č.- Michlovský – pitná vína k jídlu.
16 k-Mína – škoda, že nevím, kde je ta kavárna. Rád ochutnám něco nového. Kvalitního vína není nikdy dost.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)