Cheesy na Letné

Píšete vy…

Včera jsem se vypravila ke kamarádce na Suchdol. Vzala to přes Žižkov, Jungmannku tu vyřídila to, tam zařídila ono, ještě něco na Klimentské … Při přestupu na Letné mě zaujal malý krámek, o kterém sice vím, ale jen tak letmo z auta. Měla jsem čas a měla jsem chuť. V batůžku krom skladného párkopsa Bédi i lahvinku „bílého“. Přede mnou Cheesy. Nádherně sýroidní obchůdek…

Otevřela jsem dveře a nos dostal první ránu. Kolem se „povalovaly“ kotouče žluté jako sluníčka, za sklem krásné rozkrájené trojúhelníčky… Nááádhera! Béďa použila po dlouhé době svůj nos k něčemu jinému než nasávání „stopiček“ zvěře a kdyby mohla, vleze do nejnižšího regálu a místo párkopsa vytáhnu cosi dlouhého s obrovskou koulí uprostřed. (pamatujete na hroznýše z Malého Prince?)

Slečna/paní prodavačka, velmi příjemná, ochotná a znalá „věci“, láska k sýrům nenucená. Ochutnávka samozřejmostí… Přišla jsem na řadu a nevěděla co dřív… Maadsdammer krásně smetanový, děravý, tučný jak to to jen jde, nasládlý, krémový… Kozí – čerstvý s typickým „ocáskem“, jako padlý sníh, výborná chuť a Goudas vlašskými na konec, výtečná kombinace, výtečná chuť… Mňámmm. V sámošce na „Kulaťáku“ ještě Ciabattu, černé ovlivy…

Večer na Suchdole stál za to, příjemný pokec, vínko, výýýborné sýry. Jezevčík i Rhodézský Ridgeback jen číhali u stolu co „omylem odpadne“. Nečekejte „Ceny TE***“, čekejte kvalitu, příjemnou obsluhu a dobrý pocit z člověka, který ví co dělá a je tam skutečně pro vás… Bohužel foto nemám, byla jsem naprosto nepřipravena a konsternována prostředím, foťák doma, telefon zahrbán v batohu někde pod párkopsem…

Reklama

Komentáře

Nojo Cheesy, to je parádička. prvně jsem byla v tom u Anděla, prodává tam takovej dobrej týpek, působí, jako když něco sjíždí, ale ono to bude asi odérem těch sýrů. :-)))))
Od Letné až ke Štrossu celkem často kupuju, to je vyloženě nebezpečná zóna. Začne se v Cheesy, pokračuje přes Erhartovu cukrárnu, případně Alchymistu či Prague Cats, koupí se něco exotické zeleniny a ovoce( dnes jsem sehnala i galagan!), v Haškově ulici doplní bylinky, koření, čaj a kávu, v Jump se koupí nové rajtky a je průvan v peněžence!!!!
Naší Tyluš jsem do Cheesy ještě nevzala, byť sýry miluje, ovšem nikdy jsem netušila, že i pažravý yorkshire terrier může mít „těhotenské“ nechutenství a nežrat, byť živí 3 až 4 štěňata! Ovšem tím nejvyzrálejším sýrem by možná nepohrdla…(teda, dětičky v Africe maj hlad a já bych krmila psa Goudou…)
:-)))))

Web pokud vim nemaji, takze jenom doplnim adresu pro bloudily, Letenske nam. 2 (doufejme)

Pivli: No jo, Beďulka vzala nevíc za povděk tím kozím ;) Ještě přání ať je nastávající matka i miminka v pořádku…
Rushid: web nemají, ale spíš to, dle mapy je Ovenecká 6, tram zast. Letenské nám. :-)

3. Děkujeme, děkujeme! Jo tak kozí sýr? no, je vidět, že Beďulka je gurmánka. :-)))))

Já chodím ráno do práce kolem Cheesy mezi náměstím Míru a I.P.Pavlova, přiznám se, že jsem tam zavítala pouze jednou a jako masožravce se mi z té vůně sýrů úplně zamotala hlava :-) Ale plánuju další pokus!

6.Pivli: to asi tím „ocáskem“ co ten kozí má ;)
7. taky jsem spíš masožravec, ale tohle… To je exploze chuti… Kam se hrabou všechny ty český „ajdamy 30%ní“ ;-)

No já a moje drahá polovička jsme zaznamenali sýrový butik asi před rokem, vlastně v době, když otevírali. Nejprve jsme zkusili prodejničku na Smíchově ve Štefance a posléze i Letnou. Nabídka parádní, vůně fantastická a obsluha příjemná a znalá. Zkusili jsme již spoustu druhů kravích i kozích sýrů různého stáří a chutí. Nejvíce mne však zaujala jedna pecialitka pro fajnšmekry. Ohyzdně vypadající téměř chlupaté plesnivé cosi v dřevěné krabičce – aneb francouzsko-švýcarský zrající sýr Mont d´Or (nejsem frankofil, možná se to píše malinko jinak). Za tohoto sýrového mimozemšťana původně chtěli 250,– Kč, což se mi zdálo poněkud moc. S odstupem času se však dostal do slevy a moje zvědavost zvítězila a jedno balení jsme si odnesli domů. Obsluhující slečna nám poradila, že se to jí ohřáté (rozuměj tekuté) s dobrou bagetkou a dobrým vínem (kterýk se sýr před ohřátím i zaleje). Po této přípravě nastal gurmánský ohnňostroj chuti… Něco tak dobrého jsem jaktěživa nejedl… Mont d´Or je pro mne klenotem mezi sýry. Všem doporučuji a již se těším, až jej začnou zase prodávat. Jedná se o sezónní záležitost, která je k mání od května do října.

Pierro: něco podobného kupuju v Německu: je to jako Hermelín, nebo Brie, prodává se ve dřevě a i se zvláštním obalem se vrazí do pece. Je k tomu docela nutné si v příslušné zemi koupit i místní chlebík a pití, nebo aspoň ten chlebík.
Někdy je víc vyzrálý a dlouho musíme větrat, ale je to báječný.
Skoro podobného výsledku se pak dá dosáhnout s Hermelínkem, může se před pečením okořenit, a normálka upéct v alobalu. Čéska bageta, tóbra bageta – to ujde, a víno raději červenější.

Pierro a Vimaana1: Pokud máte slabost pro sýry tohoto typu, tak vřele doporučuji francouzský Epoisse. Konzistencí Brie nebo Hermelín (čím zralejší a uvnitř tekutější, tím lepší), odérem syrečky, větrání nutné, s křupavým chlebíkem a sklenou vína neodolatelné. Pro mě jednička mezi sýrci. Někdy si říkám, jestli jsem nebyla v minulém životě myš.

koho zajímá „krabičkové fondue“ trochu víc, může se pokochat TADY.
Jak píše Pierro, jedná se o sezónní záležitost, ale v žádném případě ne květen až říjen ;-)

Bali, moc hezké! Existují tyhle velké, nebo taky jednoporcovky.
Ňam!!

Bali, chytám se za nos máš pravdu. Sezona montdoru je od cca září do dubna…:o)) Asi skáknu do cheesy…

12: cca před týdnem jsem rougette stejné značky koupila v Makru, ovšem novinku – s chilli papričkami. Lahůdka!

Do sýrové debaty se taky musím vložit, protože pro sýry mám velkou slabost. Jak píše Vimaana1, s dobrou bagetkou je to dokonalá kombinace, ale … Švýcar nedá dopustit na brambory a ke švýcarským sýrům je to ta nejlepší kombinace :-) Malý důkaz je zde
http://dolcevita.blog.cz/…s-rozmarynem
Ale jak se správně říká, proti gustu, žádný dišputát :o) Každý ať si dá k sýru co má rád.

16.DolceVita… Tak mám zítra co k večeři…;-) Aspoň trochu výchovně sestřihnu rozmarýnku. Díky!

Myslím, že Cheesy se chystá otevřít další prodejnu. V Karlíně, přímo u tramvajové zastávky Karlínské náměstí bývala staročeské pekařství, pak tam pár týdnů byla taková zbytečná předražená dopékárna s „kávou s sebou“, která zkrachovala dřív než si někdo všiml, že existuje a teď je to tam celé zakryté igelitem, ale na dveřích je inzerát, že Cheesy hledá prodavače do své prodejny. To vypadá nadějně, ne?

zdravím, Pavli mohu se zeptat kde je prodejna Cheesy o který se zminuješ – mezi Pavlákem a Mírákem? Dík

22 – DolceVita: výchovně zastřiženo… Schytalo to i oregano a šlavěj…preventivně, ať si nezávidí ;-) Fakt výborné… Opekla jsem zbytek nových vařených brambor od oběda a manžel i párkopes se oblizovali až za ušima :D : http://bedulka.vesele.info/image/4142065

Prosim, prosim, nevite nekdo neco o syru Toma Reale (caseificio reale Racconigi)? Na netu jsem nenasla zadne info…

Již brzy budeme otvírat další obchod v Újezdě nad lesy,což je cca patnáct minut za Černým mostem.....

petra : když vystoupíš na nám. Míru a půjdeš Jugoslávskou, tak ho po pravé straně nemůžeš minout :-)

Zdravim fandy sýrů a i jiných dobrot… Nastal čas, abych vás informoval, že se nám podařilo konečně vše dotáhnout do konce a tak můžeme 4. 5 konečně otevřít další krámek Cheesy..Bude v Újezdě nad lesy, cca 15 minut od Černého mostu, směr Běchovice na samém začátku Újezda v Centru Blatov za Prahou.

Jedna z novinek je, že jsme k tomu připojily zajímavé regionální piva z Čr, ale i z Bavorska.. Všehovšudy to bude 80 druhů. I tyto piva bude možné samozřejmě ochutnat, tak jako sýry.

Takových speciálek je jen pět v naší zemi a tak věříme, že se Vám u nás bude líbit a, že servis, který budeme poskytovat Vás vždy mile překvapí, jelikož se chceme držet motta: Ochutnej pětihvězdičkový servis!

Hezký večer přeje Cheesy Újezd

Změna webové adresy z vemena.cz na vemeno.com, cheesy.vemeno.cz na cheesy.vemeno.com
děkujeme moc.

Oznámujeme ukončení spolupráce s s obchodem v Újezdě nad Lesy (Račineveská 2444/F) kvůli hrubému porušení pravidel franšízy a nekalých obchodních praktik. Tento obchod nadále provozuje firma Cheesy Marks, kterou vlastní pan Mario Krtička. Od prodeje sýrů a jiného zboží se tímto distancujeme.

Aktuální seznam obchodu Cheesy najdete na adrese http://www.vemeno.com

Sýraři z CHEESY Trade s.r.o.

Vážení cuketkáři,
Pro upřesnění, rozhodli jsme se jít vlastní cestou…Každopádně netušíme, jaké nekalé praktiky pán z Cheesy Trade myslel…Ale prázdné regály zákazníkům ukazovat nechceme jak je zvykem v ostatních obchodech při „technických potížích při dodávkách“

Tím pádem máme větší sortiment sýrů z Itálie, Francie a sýry z Holandska si vybíráme již sami v holandsku. v pivotéce je přes 80 druhů piv a Cheesy Trade se zaměřila na jiné produkty..V součastnosti je možné ochutnávat nejenom sýry před zakoupením, ale také i vína a i klobásky a olivy. Vybavení k sýrům jsme také schopni zajistit dle katalogu.

Všem vám přeji hezký den!
Mário Krtička
Cheesy Mark´s
Újezd nad Lesy

Dobrý den,
Vážení v Únoru se otvírá naše pobočka v OC Chodov naproti Hypernově. Jen podotýkám, že základní řadou našich sýrů nejsou HB, ale Nord Holland… cenově si to již můžete porovnat sami.
S pozdravem,
Mário Krtička

Chtěl bych se zeptat správce komentářů proč tu nechává reklamu na někoho jiného než je o něm článek?…

42: Že by to bylo proto, že ten čtenářský zápisek není reklamní a placený tou firmou o které je? Že by proto, že majitel webu rád poskytne prostor k normálnímu vyjádření všem firmám, které chtějí něco zajímavého z oboru nabízet? I když se třeba dvě z nich před nějakou dobou rozhádaly?

Nemůžu samozřejmě mluvit za pana Cuketku, ale já bych z těch dvou posledních komentářů smazal ten váš… Informace o nové pobočce sýrového obchodu mi pod článek o obchodu se sýry pasuje (a oceňuji, že tam je jasně řečeno, od koho pochází, tedy žádné schovávání se za jméno.) Dlouhodobě tady jsou zástupci firem v diskusích vítáni. Tedy pokud se nesnaží tvářit nezávisle a tvrdit, že jsou jen pravidelní hosté a rozhodně ne zaměstnanci/majitelé dotyčné firmy.

Pavel:

nevzpomínám si, že bych pro cheesy slíbil nějakou exkluzivitu v obsahu. v tomto ohledu je odkaz na konkurenční sýrárnu v pořádku – rozšiřuje čtenářům obzor a poskytuje srovnání ;)

Milý cuketkáři a příznivci dobrého jídla,

netušíme, kdo je bojovný Pavel a ani anonymní Kytka, ale fair jednající sýrovou konkurenci v Česku rozhodně vítáme a i tak přejeme panu Máriu Krtičkovi úspěšné podnikání.

V našich sýrárnách nechceme výběr omezit jen na, asi nejznámější, Goudu ze severního Holandska (Noord-Hollandse goudse kaas-NH) s ochranou známkou původu (AOP). Mimochodem tento sýr je také součastí naší základní nabídky.

Ale naší ideou již při otevření první sýrárny v Praze bylo, dát zákazníkům možnost vybrat si i z dalších vynikajících holandských sýrů, takže z tohoto důvodu nabízíme Goudu i v jihoholandské kvalitě (Holland-Brabantse goudse kaas-HB).

V naší nabídce můžete ochutnat a zakoupit nejrůznější druhy sýrů z Nizozemska, poměrně nově horské sýry ze Švýcarska, dále známé i méně známé sýry z Francie, Itálie, Anglie, Řecka, Slovenska, Česka a dalších evropských zemí. Rádi Vám pomůžeme vybrat k sýrům i vhodné víno nebo pivo a další „doplňky“ k nim.

Přijďte ochutnat sýr a víno třeba hned příští týden o „Prague Wine Weeku“! Budeme se těšit!

Za sýraře,

Jednatelé společnosti Cheesy Trade s.r.o.

P.S.: Více informací o pobočkách Cheesy a sortimentu najdete na http://www.vemeno.com.

No… a hned se to tu zase rozproudilo, takže víme, co je kde opět nového:)

Vážení,

asi dostatečně nechápu vaše přetahování a handrkování o to, kdo je nebo není lepší. Ve výsledku principem jakékoliv „sýrárny“ je dodat zákazníkovi zboží v co možná nejvyšší kvalitě, za co možná nejvíce přijatelnou cenu.
Každá sýrárna bude mít vždy trochu odlišný sortiment zboží, protože v tak velkém množství sýrů snad ani není možné, aby měl každý zboží stejné. A výsledné ceny? Ty se odvíjí vždy a jenom od ekonomické situace vašich dodavatelů, kurzu eur a vaší konečné marže zákazníkům. A ruku na srdce, zase tak špatná vaše marže přeci není ne? Tak o co se zde dohadujete? O to kdo je levnější nebo lepší? Akorát ukazujete veřejnosti, že vaše sýrarny vlastní lidé, kteří mají s obchodem prachmálo společného.
Kdo si asi myslíte čte tento blog? Pár nadšenců a pár majitelů prodejen. Nešetříte se napadáním a vychvalováním vašich obchodů. Ale to základní vám chybí. A to je slušnost.
Dále si také prosím uvědomte, že žijeme v tržním prostředí, kde je přítomnost konkurence naprosto běžná. Jenom díky konkurenci, mají koncoví zákazníci slušné ceny. Takže raději spolupracujte, než se jednoho dne nechte převálcovat chtivým Holanďanem, který vezme své miliony a položí vás.

H

no… hezký komentář.....ani bych neřekl, že se dohadujem, jen spíš dáváme vědět… co je nového… a s těmi holandany…ono to pane Holandánku není zase tak jednoduché…

Hezký Pivli…Máte u mě sýr, zastavte se na chodově:)heslo „Pivli“

50.: Jééé, děkuju! ;-)
Ale nevím, jestli to byl dobrý nápad, takhle veřejně. Jestli se vám tam dostaví víc zájemců (z řad „pár nadšenců“)…a budou se hlásit heslem Pivli.

53: bohužel, včera bych to měl z Pankráce kousek, dneska se tam vydávat na velkou sýrovou loupež nebudu (-:

Na Chodově už je sýrový obchod otevřený? Byla jsem tam asi před 14 dny (?) a to ještě bylo zavřeno…
Prosím sdělte otevírací dobu. Děkuji!

54. Tak na mně třeba něco i zbyde. Mužu se idetifikovat podle fotek na svých stránkách, případně si s sebou vezmu svůj (čtyřnohý) nick. :-)

… Sníme psy … ale náčelníku, vždyť žádné psy nemáme … :D

55: Sýrárna na Chodově je již otevřená – ověřeno na vlatní oči ve ČT večer. Dnes se vydávm a průzkum a jsem moc zvědavá, ale mojioblíbenou chessárnu u I.P.Pavlova to asi nepřekoná, neb je tam na rozdíl od Chodova málo lidu, ale uvidíme, uvidíme…

60. Jééé, nebojte, přijdu. Nestíhám a Chodov mám trochu z ruky.
Děkuji. :-) Až se dovalím, však mě poznáte. ;-)

Hoj lidi, jenže jsme otevřeli nový obchod se sýrem ve Spálené č . 23. Budeme se těšit..jo a je tu toho více…Gourmet Cheese

V Kolíně, v ulici Karlova u náměstí se otvírá 18.10. další obchod s holanskými sýry a uzeninami z Francie a Maďarska, a i široká nabídka piva:) cca 90 druhů. Gurmet

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)