U starýho pána

Píšete vy…

V pondělí mě kamarádi, nedávno se přistěhovavší z daleké Ostravy vytáhli do podniku, ležící nedaleko metra Skalka a tím i blízko mémo domovu. Hospoda U starýho pána nově vznikla z bývalého klubu Metropolis, kde se přiznám, že jsem nikdy nebyla a navíc je šikovně zastrčený do staré zástavby za Tescem.

Překvapila mě velká a prostorná, přesto útulná restaurace s příjemnou výzdobou ála Středomoří – tlumené osvětlení, svíčky, fotografie na stěnách a květiny. Po usazení nám hned vcelku příjemná slečna přinesla jídelní lístky, pití přinesl kolega za okamžik. Postupem času a s přibývajícími strávníky se rychlost obsluhy mírně zhoršila, ale nebylo to úplně zlé. K jídlu jsem zvolila pouze špenátový krém a bagetku s pestem, přítel si dal český gulášek a pečivo.

Jídlo bylo hned a skvělé, polévky na můj vkus poněkud více (řekla bych cca 0.5l), guláš byl báječný, jako od maminky, což přítel jako bývalý šéfkuchař umí ocenit. Pečiva celý košík, výběr ze světlého i tmavého. Večer příjemně ubíhal, na plazmových TV běžel hokej a pak to přišlo. Moje objednávka hruškového džusu se stala zatěžkávací zkouškou : „Hruškovej neni, máme jahodovej“. O.k., dám si ten. Po nějaké době přede mne servírka zcela suveréně postavila jablečný džus se slovy : „Jahodovej mi ráno nepřivezli, tak jsem vám vzala ještě jeden jablečnej“. Nutno podotknout, že ten jsem si sice dala hned na začátek, ale podruhé jsem měla chuť na něco sladšího a tím, že se mě ani nezeptala, ale automaticky přede mě postavila to, co bych si už ani nedala mi vyrazila dech.

Ale vrchol večera měl ještě přijít. Nejdřív mi přišlo zvláštní, že v takhle plné a nové restauraci nemají žádnou kasu nebo počítač, ale píšou všechno na klasické účtenky. S tím jsem se nesetkala už hodně dlouho. Slečna nám ze společného lístku sečetla nahlášené položky a vyslovila cenu, která se mi zdála poněkud vyšší, než jsem čekala. Nikdy nemám spočtenou útratu do koruny, ale vzhledem k tomu, že jsem v podstatě nejedla a pila nealko a přítel měl taky jen tři piva a zmiňovaný guláš a už při pohledu do jídelního lístku jsem si říkali, že to tu je vcelku levné, tak mě dost překvapila. No nic, vysázeli jsme požadovaný obnos na stůl a cestou domů jsme si řekli, že nám to zkazilo celkový příjemný dojem, ale že se třeba slečna spletla, to se prostě stane.

Ale když mi druhý den psal kamarád, který tam byl s námi, že za 4 piva platil více než si původně myslel, že platit bude, tak už mi to jako chyba nepřipadalo. Takže shrnuto : pěkné, nové, čisté, super kuchyně, ale připlacení prostě pozor…

Reklama

Komentáře

Teda ja moc nechapu, jak jste mohli „vysazet pozadovany obnos na stul“, kdyz se vam zdalo, ze se slecna plete…

Take nechapu. Kdyz se mi nezda obnos, zkontroluju uctenku, i kdyby byla napsana rukou a o tu uctenku si reknu !

Jo to je problém spousty českých restaurací napříč všemi cenovými kategoriemi. Bohužel šizení hostů je v českých zemích celkem běžná věc. Nebudu lhát, když řeknu, že prakticky každému z mých známých se něco takového stalo. Tím nechci říci, že všichni kradou, ale je dobré si vždy účtenku, nebo lístek zkontrolovat. Dýško je jedna věc a předražený účet věc druhá. Jinak je škoda, když člověk zajde do nového podniku a hned se setká s něčím takovým. Hezké prostředí, dobré pití, chutné jídlo a navrch špatná obsluha… vizitka spousty českých restaurací, vináren, hospod…

ahoj
no ked sebou ludia nechaju zametat a nestazuju sa, tak nikdy nebude spravny dzus a bezne vam daju, co ich napadne.
viem, ze zly zazitok z vecera nie je vasa chyba, ale na druhej strane, kritizovat – v tomto pripade z podvodu – ma zmysel, len ked ukazes cisla. kolko stalo co, kolko ste toho mali, kolko ste mali zaplatit a kolko ste naozaj platili.
v tej podobe, ako to pises, to je dost nefer.
nech ta hospoda zahynie pod vplyvom ozajstnej ferovej kritiky.

Nikoho neobviňuju a už vůbec nesem typ, který, jak píšeš, sebou nechá zametat. Vzhledem k tomu, že jsem pracovala v gastronomii, tak se dokážu ozvat když se mi něco nelíbí a dobře, uznávám svou chybu:-)

Bohužel, šizení v českých restauracích je česká tradice hluboce zakořeněná. Souvisí to patrně s tím, že v našich restauracích dostává personál velmi nízké spropitné. (většinou se zaokrouhluje na desítky korun) což je obrovský rozdíl proti cizině kde se dává 10–20 procent z ceny

Realistická zkušenost z poslední ( turistické ) návštěvy Prahy s rodinou.
Nevím jestli to zavinil digitál na krku plus nepražský přízvuk, ale každá útrata ( 4 osoby ) v restauraci byla předražená o cca 50–100 Kč , rekordmanem byla restaurace s dětským koutkem u Technického muzea kde paní ujela tužka o cca 200 Kč. Ale třeba to byla náhoda :)

Protože bydlím přes ulici, už jsem u Starýho pána byla víckrát. A právě problém s placením jsem měla téměř pokaždé. Poprvé se mi také zdálo, že platíme více, a tak jsem si o účtenku řekla. Zjistila jsem, že nám připočítali asi 30 korun protože si popletli ručně psané číslice.
Po druhé při oslavě nám chtěli napočítat více lahví vína. Přimém upřesnění správného počtu se ani nebránili, což jsem pochopila tak, že si byli dobře vědomi, kolik jsme toho vypili, ale jen nás zkoušeli.
Jindy se nám zas snažili napočítat sice objednané, ale nedonesené pivo.
Jojo, sice se mi tam docela líbí, ale tohle mě opravdu odrazuje. Možná by se to měla dozvědět inspekce…

Shodou okolností jsem asi před 14-ti dny měl pracovní schůzku v Tescu Skalka a s kolegy jsme skončili právě v této restauraci. To jsem ještě netušil, že dnes najdu tyto recenze. Nedá mi to, musím se ozvat. Příjemné prostředí, obsluha na úrovni, jídlo výborné a při placení žádný problém. Proto jsem překvapen Vašimi reakcemi na problémy při placení, já a ani nikdo z mých kolegů žádné neměl. Účtenky vyjeté z elektronické kasy, přehledné a čitelné. Účty seděly na korunu. Celkový dojem z restaurace velmi dobrý. Já mohu restauraci Starý pán jen pochválit a dokonce lituji, že tato restaurace je pro mne tak trochu z ruky. Roštěná se švestkovou omáčkou – prostě mňamka.

Ahoj prave jsem odtamtud prisel. Dal jsem si dve desitky a zaplatil 60 KC. Ted nevim jestli ta cena je ok, ale prijde mi, ze na desitky je to dost drahy. Asi tam zajdu jeste jednou abych zjistil jestli tam opravdu sidi :)

9. : souhlasím s příjemným prostředím (občas dost zakouřeno) a skvělým jídlem, obsluha už tak na úrovni nebyla (možná tam chodím na špatnou směnu) ale účtenky z elektronické kasy jsem tam v životě nedostala!
10. : to je hodně drahý, dostal jste účtenku :-)?

Já jsem byl v této restauraci naposledy včera (chodím na večeře dosti často) a v nápojovém lístku mají desetistupňová piva dvě – Kozel a Gambrinus. Obě po 30,– Kč. Cena je dle mého soudu normální, asi nechtějí mít z restaurace nálevnu. Restaurace je zařízena více na jídlo. Já též nemusím pivaře a právě proto nenavštěvuji restaurace čtyřkového typu. Takže p. Michale, občas se vyplatí přešlápnout, než něco plácnu. Váš příspěvek totiž zavání pomluvou. A pokud Vám dělá potíže nahlédnout do jídelního lístku, mimochodem mají velmi pěkné, tak nemám co dodat.

Já tam byl dnes 24.6. a hned jsem šel pryč. V 13:30 jsem si mohl objednat jídlo pouze z denní nabídky, kde už nebylo jedno jídlo z 5 – 6. Z jídelního lístku prý až od 14:00. Dost podivná praxe. Tak jsem šel kousek do restaurace U kašpárka. A špice!

Já se tam dostanu jen o víkendu, většinou na oběd. Obsluha je vždy milá, účet odpovídá (v každé restauraci se někdy stane omyl, tomu se prostě zabránit nedá) ale hlavně jsme tam jednou (bohužel jen jednou) dostali s Coca Colou sklenici, ve které byla jahoda a limetka. Bylo to výborné, moc dobře (byť jen lehce) zo Colu ochutilo – nebo spíš ovonělo. Jídlo mají moc dobré!

ahoj, maji novy jid. listek a tam maji 3 predkrmy pouze a vyhodil vepr rizek,ktery si myslim nema chybet a ty suroviny maji skladem a to pivo za 39kc plzen je dost,na takovou hospodu,kde je v lete vedro priserne a zakoureno a v zime zima..... obsluha …jedna parta oka druha pruser. pan majitel by mel nejdrive premyslet nez udela new jidelak. viz ryba v nabidce pangas, to neni ryba pardoooon. ale umelotina. driv to vse bylo lepsi. ta hospa opravdu jela, ted tam obcas je uplne prazdno..... pokud neni nejaky sraz spoluzaku… kdo nebyl at zajde a uvidi sam. doporucuji,ale mohlo by byt lip.

Pro Vaše info: o vzduchotechnice jsme vědeli a již byla předělána i na klimatizaci. Předkrmy máme i v týdenní nabídce a ryby jsme měli i čerstvé, ale pokud není o ně zájem, tak je raději nabízet nebudeme. Účtenky k jídlu samozdřejmě dáváme, ale k jednomu pivu ne. Pokud si host přeje, tak učtenku dáme na vše. Veškeré ceny jsou uvedeny v nápojovém lístku.

Nevím, nevím, čtu vaše komentáře a dospívám k názoru, že se v této restauraci asi vyměnili kuchaři. Byli jsem tam včera 5.března a kuchař se rozhodně nevyznamenal. Dali jsme si několik jídel a mohu konstatovat, že jsme si vůbec nepochutnali. Poměr kvalita- cena, průměrné jídlo za nadprůměrnou cenu. Obsluha a prostředí velmi slušné. Celkově bych to ohodnotil tak, že na pivo bych zašel, ale rozhodně nééé na jídlo.

Komentáře jsou uzavřeny.