Pivovar Antoš

Mám pro vás tip na letní výlet za pivem do Slaného! V Pivovaru Antoš dělají skvělá piva a ještě k tomu zvládají provozovat slušnou hospodu. Co si tam dát? Určitě jejich pověstná zauzená a pomalu pečená žebra. K nim Sv. Gotharda, pak nový Bohemia Pale Ale, potom Slánskou Pšenku a pak to celé znovu dokola, dokud nepadnete.

Nějaké bolístky má ta hospoda také, nic ale nebránilo tomu, abych je připíchl na Scuk. Čtěte více v mé nové recenzi.

Reklama

Komentáře

Antoš je jedním z důvodů, proč jsem rád, že jsem Slaňák :). Je dobře, že o něm píšete, myslím, že si to zaslouží..

↪ 1 Radens: já fakticky závidím! kdybych to měl kousek, chodím si tam pro pivo snad denně ;) jídlo za pivem malinko pokulhává a jestli chtějí jít cestou všestranné hospody měli by určitě přidat…

Zajímaly by mě ty kokosové brikety (odkaz pod článkem).Má to někdo vyzkoušené?

↪ 2 pan Cuketka: Já jsem rád i za to jídlo, který se tam vaří. Ono pohled z Prahy, kde je z čeho vybírat, je možná malinko odlišný, ale tady to působí jako jedna z mála růží mezi trním :)).

Ja bych podotknul k te kuchyni (ktera je z pohledu Slanaka opravdu kvetem ruze mezi trnim), co se tyce toho kompromisniho reseni aka italie s gorgonzolou – na malem meste si majitel restaurace nemuze dovolit mit jidelni listek strohy jako fasada funkcionalisticke vily. Holt je potreba do nej vlozit i trochu te univerzalnosti, co se tyce italie na sezonim listku, ta je urcena polovicka, jelikoz maloktera si da ultimatni zebra, po kterych clovek na miste tloustne:)… Jinak dekuji za povsimnuti si naseho maleho klenotu v jadru mesta:)

↪ 6 yds: nešlo mi moc o strohost, ale o to, jestli ta jídla nějak sedí ke konceptu podniku ;) fajn příklad z poslední doby, kde se podařilo jídla k pivu naroubovat na obyčejnou hospodu, je k vidění v Úněticích:

http://www.unetickypivovar.cz/…rodejna.html

takhle nějak bych si to představoval ;) kompromisních jídel je tam minimum, nebo snad žádné, přitom je tam dost „lehkých“ i „těžkých“ jídel. ochutnával jsem to den po uvedení, tak tam byly ještě technické chyby, ale udělalo mi to velkou radost a takový lístek bych přál vícero „pivním podnikům“.

↪ 3 Mirek: je to aktuální partner blogu a zítra k tomu přidám i úvodní článek. sám jsem spokojen velmi, znám je už od loňska, tak jsem moc zvědavý na reakce a zkušenosti ostatních! °)

Jsem rovněž rád, že se zde Antoš objevil. Osobně jsem tam kromě řady večerů u pivka strávil mnoho hodin coby památkový dohled a záměru jsem byl od začátku nakloněn, dům byl navíc po zásazích z dob minulých poněkud v neutěšeném stavu.
Pivo je super, to je bez diskuze, nicméně k jídelníčku musím říct, že drobná vybočení z konceptu mi nevadí, protože prostě vždy fyzicky nemám na to zvládnout tu těžkou „staročeskou tonáž“:) A dovolil bych si doplnit, že nejen o pivovaru Antoš a Úněticích, ale i dalších (z 95% již dávno zaniklých) pivovarech a cukrovarech v regionu jsme loni dali dohromady myslím docela zajímavou publikaci, tedy aspoň pro zájemce o dějiny potravinářské produkce. Fotil kolega přispěvatel „yds“. Jsem rád, že ze všech míst v publikaci popsaných se uchytily alespoň pivovary ve Slaném a Úněticích. Ale bylo toho sakra více, ojojoj… doporučuji:)

http://muzeum.slansko.cz/…o-kraje.html

Bydlím na Slánsku, problém je v tom, že když chcete do Antoše, musíte jet autem (to není jako když Pražák sedne v pohodě na Dejvické na bus). Nic proti Pražákům, žila jsem tam značnou část svého dosavadního života
Tudíž řidič má s pivem smůlu a taxíky jezdí opravdu bizarně (vždycky prý záleží na tom, jakou má pan majitel vozu náladu).

Každopádně je to opravdu dobrý podnik a ve Slaném a okolí dost ojedinělý. Co se týče jídla, já jsem si tam žebírka nikdy nedala, naopak jsem v sezóně sáhla po zvěřině apod. Když jsem tam měla závin, tak z domácího listového těsta. To jsou právě věci, které mě na tom baví.

Co se týče jídelníčku, nezapomeňte, že Slaný je plný bývalých lampasáků a ti se asi jen na svíčkovou nepotáhnou. Antoš je tam tak trochu za nóbl podnik a místní elita holt vyžaduje „zahraniční kuchyni“ (asi, předpokládám).

Já si obvykle v restauraci dávám to, co doma nepřipravuji.

↪ 10 Martina:

Bydlím na Slánsku, problém je v tom, že když chcete do Antoše, musíte jet autem (to není jako když Pražák sedne v pohodě na Dejvické na bus). Nic proti Pražákům, žila jsem tam značnou část svého dosavadního života
Tudíž řidič má s pivem smůlu a taxíky jezdí opravdu bizarně (vždycky prý záleží na tom, jakou má pan majitel vozu náladu).

to ony tak ty hospody řidičům dělají obecně, no. je jen vaše volba, do které a jak se rozhodnete přiblížit :)) tahle má navíc tu výhodu, že vám pivo dají do PET s sebou.

Pane Cuketko, vzhledem k tomu, že jsem v Antošovi byla nejméně desetkrát, tak samozřejmě vím, že do PET lahve pivo dávají, ale není nad to si ho dát přímo v pivovaru…

Pane Cuketko, zdá se, že se vesmírně míjíme, resp. se naše slova míjí. Antoš je každopádně v podmínkách Slaného a přilehlého okolí naprosto nadstandardní podnik. I já osobně bych v lístku některé věci ráda neviděla, nebo naopak viděla. Chybí mi tam (i když nevím, jak je to aktuálně tento měsíc) např. nějaká lehčí polévka (ve stálém menu). Protože jejich hrachová je výborná, ale nesmírně hutná.

Každopádně jsem ráda, že vůbec ve Slaném něco takového funguje. Byla bych ale bývala šťastnější, kdyby se zachovala veřejná doprava (za krácení může populistická politika kraje s jízdným pro studenty zdarma). Tím pádem by byl Antoš dostupnější pro všechny vísky, které od Slaného do nějakých 15 km jsou. Jenomže tak je to tady v regionu se vším. Pár kilometrů za Prahou a mám pocit, že jsou tu lidé více zapadlí jak na mé rodné Vysočině.-).

Srovnávat lokalitu Únětic se Slaným nelze. Oba podniky jsou v jiné situace, co se týče klientely. Do Únětic jezdí z Prahy MHD a většina místních (i z přilehlých Roztok) vydělává v Praze. Ze Slaného také jezdí dost lidí do Prahy, ale ještě stále je tam značná část obyvatel, která bere mzdu jaksi na místní úrovni. Z těch důvodů jim Antoš připadá mírně luxusní a když už tam jdou, vyžadují něco „nevšedního“.

Jinak řečeno, posuzovat Antoš, tedy jejich lístek, z pohledu pražského gastronomického znalce asi dost dobře nejde, protože oni se musí trefit do místního vkusu. Mně osobně se to rovněž nelíbí. Ale když poznáte tamní obyvatele, tak Vám ledacos docvakne…

Můžete namítnout, že své klienty, tedy strávníky, si vychováváme, leč je to stejné jako s knihami a médii obecně, nakonec stejně podlehnou mase a jejímu vkusu, resp. potřebám.

Ještě jedna drobnost. S tím čekáním na jídlo jsou vyhlášení. Nejsem odborník, ale asi bude něco špatně v kuchyni (chyba v organizaci práce?).
Na tom by měli určitě zapracovat.

Pivovar jsme našli náhodně – pivo vynikající (i solidní výběr) a tak skvělou zvěřinu jsem dlouho nejedl (a určitě nebyla nijak předražená). Ať se daří!

Dobrý den, rád bych se zeptal, jaký narážeč máme použít, když si objednáme bečku piva z minipivovaru? Resp. jestli se používá bajonet, flach nebo můžu využít kombinovaný?

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)