Asijská kuchařka RSS

Štítky: , , ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Nemáte někdo tip na fakt kvalitní asijsou kuchařku? Nechci laciné komerční no name kuchařky a recepty upravené pro cizince. Může být všeobecně asijská, nebo i konkrétní z daného území. Díky, Honza

  2. Musí být česky nebo může být anglicky / francouzsky?

  3. Samozřejmě preferuji česky, anglicky zvládnu též, ale je riziko, že se ztratím v asijsko-anglické terminologii některých specialit. Přítelkyně by vařila pouze z české…

  4. na japonskou kuchyni existují perfektní videa – https://www.youtube.com/…okingwithdog je to mnohem autentičtější než kuchařky o japonské kuchyni, co mám doma. Celá řada receptů nevyžaduje ani úplně exotické suroviny.

  5. V češtině bohužel moc nevím, snad akorát Velká japonská kuchařka se teď dá koupit v akci asi kolem 150Kč, ale pokud anglicky, tak mám rád následující:

    Charmaine Solomon: The Complete Asian Cookbook
    Tess Mallos: The Complete Middle Eastern Cookbook
    Yotam Ottolenghi: Jerusalem
    Fuchsia Dunlop: Every Grain of Rice
    Ken Hom: Ken Hom Cooks Thai

    Zálusk si dělám ještě na:
    David Thompson: Thai Food
    Claudia Roden: A New Book of Middle Eastern Food
    Rawia Bishara: Olives, Lemon & Za'atar: The Best Middle Eastern Home
    Cooking
    Bethany Kehdy: The Jewelled Kitchen: A Stunning Collection of Lebanese, Moroccan and Persian Recipes

    A na korejské jídlo doporučuji http://www.maangchi.com, její první 3 knihy jsou na stránkách k dispozici zadarmo.

  6. ↪ 5 thesilentman: Skvělý výběr :) pokud ↪ 1 Sosi: blíže neupřesní vágní pojem „asisjká kuchyně“, který zahrnuje třetinu zeměkoule, tak se to lépe vymyslet nedá :)

  7. Na thajskou kuchyni doporucuji : http://shesimmers.com/. Vysla ji i kucharka v papirove podobe, nicmene je to vse v anglictine.

  8. Tak specifikovat, rád bych do ní pronikl celkově, tzn. rád si poslechnu vše jako inspiraci. Ať už to jsou mainstreamy jako Čína, Indie, Japonsko, Thajsko, tak i některé undergroundové a neobvyklé kuchyně. Klidně i Dálný či Blízký Východ. K žádné z těchto lokalit nemám kvalitní recepty, u kterých bych neměl jistotu, že je někdo komerčně nespatlal. Každopádně díky za zatímní inspiraci, na něco z toho určitě kouknu.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.