Oblíbený recept na mořskou rybu? RSS

Štítky: ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chctěl bych v nejlbišší době poprvé uvařit jídlo s mořskou rybou.Vím, že internet je plný receptů, přesto: nemáte nějaký svůj osvědčený a chutný recept? Díky

  2. zkuste Morskeho vlka v solne kruste, je to jednoduche a vyborne, receptu je plno, hlavne pouzijte pouze bobkovy list, bohate to staci, k tomu salat z cerstvych listu, jednoducha zalivka, dobre svetle pecivo a voila :)

  3. Pokud je celá tak upéct v troubě s bylinkami a citronem nebo v solné krustě jak píše Mirces. Pokud jde o filátka tak opéct na olivovém oleji nebo másle nebo ogrilovat. Pokud je ta ryba dobrá a čerstvá není třeba to nějak komplikovát a použivát výrazné dochucovací prostředky.

  4. Musim souhlasit s dvema predeslymi prispevky. Morsky vlk v solne kruste je opravdu vynikajici a velmi jednoduche.
    A pokud je jakakoliv ryba opravdu cerstva a neni rozmrazovana tak skutecne zadnou takovouto rybu neni treba nijak slozite korenit ci delat s desitkama prisad. Vzdy kdyz slysim od zakazniku dotaz jak maj rybu pripravit, zda maji pouzit nejaky rybi mix a pak na masle osmahnout v tu chvili se mi zatemni pred ocima. Silnymi korenicimi pripravky se chut ryby zabije a pak je jedno jestli clovek ji tunaka nebo kapra pak to vsechno chutna stejne. A maslo uz taky neni uplne optiomalni. Nejlepsi kombinaci je maslo s troskou olivoveho oleje. Ale lze i samotne maslo nebo olej.

    Jinak pokud jde o muj oblibeny recept tak je to ze me vlastni hlavy aje to velmi easy :) Lososi filet ( z ocasni casti kvuli male vysce ) nakrajime na sirsi porce a do kazde teto porce nozem udelam kapsu. Pote do kapsy vlozim listek bazalky a tenky platek nivy tak aby nepresahoval. Pokapu olivovym olejem, lehce (opravdu lehce hlavne s tou soli,NIVA je slana uz dost sama o sobe) opeprim,osolim a posypu jeste trochou nasekane cerstve bazalky a necham 4hodinky odlezet. Pak stací osmazit na panvi z kazde strany 2–3 minutky. Kazdy komu se tento recept doporucil se olizoval pry az za usima :D A i je to i muj nejoblibenejsi.

  5. „Silnymi korenicimi pripravky se chut ryby zabije a pak je jedno jestli clovek ji tunaka nebo kapra pak to vsechno chutna stejne.“

    Není niva podobný případ?:)

  6. Bych nerekl.Proto sem psal tenky platek :) Pokud tam nekdo dá 10dkg tak to pak zabije ale ten platek je tak 1mm tenky :)

  7. Vlk v solné krustě je skvělý.
    také záleží jakou rybu tazatel sežene a kolik času chce věnovat přípravě. Můj oblíbený pokrm je prostý filet z lososa osmažený krátce na pánvi, k tomu nějakou dušenou zeleninu, čerstvý špenát nebo chřest, vařený brambor, sklenička bílého… Dietní, jednoduché, rychlé, chutné. To se dá udělat s jakýmkoliv rybím filetem, hlavně aby nebyl rozmrazen, kořenit netřeba mimo pepře.

    Pár receptů na tresku, tuňáka a lososa mám ještě tady:

    http://www.restaurant-guide.cz/…cept019.html
    http://www.restaurant-guide.cz/…cept014.html
    http://www.restaurant-guide.cz/…cept028.html

  8. Třeba lososa mám nejradši v této úpravě nebo na směsi pórku a smetany, na kuk třeba zase u Šárky ;-)

  9. Dekuji vsem za prispevky…toho vlka urcite zkusim!!!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.