Kávovar do kanceláře POD systém (cca 30 káv) Ne pákový RSS

Štítky: , , , , ,

24 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím, konečně se m podařilo přesvědčit šéfku, že je výhodnější pořídit si do kanceláře esspreso kávovar místo, pronajatého automatu na kávu z koncentrátu.
    Zrovna vybírám kávovary, narazila jsem na problém, POD systémy jsou zatím předevšim určeny pro domácnosti, pro kanceláře jsem našla kávovary Illy – jednak systém Iespresso a poté kávovary na E.S.E. tablety, ale ty jsou většinou pákové.

    Prosím o radu, případně zkušenosti se

    X8 :http://www.espresso.cz/…espresso/x8/

    Dále jsem vygooglela společnost Lucaffé, jsou to italové, ale v celku o nich nic nevím, nabízejí zajímavé kávovary:

    http://www.lucaffe.cz/…natorem.html
    nebo
    http://www.lucaffe.cz/…at-7-gr.html

    Ceccilia mne zaujal téměř okamžitě – POD systém bez páky, jen je tam na můj vkus málo informací.

    Moc bych Vás prosila o zhodnocení, případně radu kam se mám obrátit. Děkuji

  2. Nevidim duvod proc nejit do nejakeho DeLonghi ESAM 3000 nebo 3100. Kavu si kupujte rovnou v prazirnach – bude to o dost levnejsi, a verim ze i kvalitnejsi. Taky nebudete zavisli na jednom dodavateli.

  3. U nás je problém, že kamcelář je nezamykatelná, a není možnost kontrolovat spotřebu kávy, potřebujeme jendoduše oddělit spotřebu firemní a osobní..proto POD systém…

  4. 3: Ta nutnost přesmého oddělení osobní a firemní spotřeby má jakej důvod?

  5. 3. tak kazdemu dejte prachovnici, a do ni nasypte 100 g kavy, a hotovo. Potom tu kavu budete v prachovnicich doplnovat. Kazdopadne cena/kvalita to bude lepsi.

  6. Protože chceme uspořit náklady.Už teď když mám v kanceláři automan s kávou z koncentrátu sem „na černo“ před a po pracovní době chodí spousta lidí, docela se to prodraží, umíte si to představit u volně přístupného pressovače? Chtěla bych prostě za stejnou cenu získat lepší kávu a šéfové se nelíbí, že by si sem lidi chodili jen tak vařit kafe…přes to nejede vlak…

  7. no to jsou pak vsechno docela prekazky pro dobrou kavu. V tom pripade doporucuji tam dat akorat kavomlynek, a kazdemu dat kavu + nekolik french pressu do kuchynky (treba z ikea za 300 Kc). Naucit je to delat, a pak budou vsichni mit vybornou kavu. Naklady budou rozhodne nizsi nez v pripade POD systemu.

  8. 6: Jj, to je rozumný důvod, ovšem řešení tím přístrojem na pody mi přijde jako „nechci slevu zadarmo“.
    Osobně bych za cenu toho přístroje na Pody koupil klasický plný automat na zrnkovou kávu (do 20 000 se v pohodě vejde) a za zbylých 22 000 bych pro něj koupil uzamykatelnou skříňku a spoustu dobré kávy… potom je druhá možnost prostě nenechávat v násypce mlýnku zrnkovou kávu – tak by sice někdo mohl přijít se svou zrnkovou kávou a kafe si udělat, ale to může i když tam bude volně stát ten přístroj na pody…

  9. 8.: ono se da vejit ani ne do 20, ale i do 10 tisic. Za zbytek (32 tisice) se da v prazirne podle potreby dokupovat prubezne habakuk kavy. :)

  10. Klasika, někdo chce poradit kávovar na PODy a nejede přes to vlak a dozví se, že si má koupit úplně jiný typ:)) (Jsem se tu kdysi ptala na rýžovar a dozvěděla jsem se, že se mám raději naučit vařit rýži klasicky, nicméně rýžovar používám skoro neustále:)

  11. 10: Proto jsem se ptal, z čeho ten požadavek na oddělení osobní a firemní spotřeby vychází – Pokud by šéfka po tazatelce chtěla, aby vlastní spotřebu kávy oddělovala např. od kávy pro partnery, kteří přijdou na jednání a počítala to po šálku, asi by mě jiný snadný způsob, než pody nenapadl a omluvil bych se, že k žádnému takovému stroji nic napsat neumím
    Vzhledem k tomu, že jde jen o to zabránit v používání kávovaru dalšími lidmi před a po pracovní době a že to primárně kvůli nákladům, přijde mi omezení na pody zbytečné a s ohledem na důvod stojící v pozadí (omezení nákladů) kontraproduktivní…

    Před půl rokem jsem si takto vybíral nový mobilní telefon a taky jsem si dal jeden parametr „přes který nejel vlak“. Naštěstí jsem potom svůj výběr konzultoval s kamarádem, který se v této oblasti vyzná a který toto mé zadání nevzal jako dogma – ale ptal se, proč na tom trvám – ukázalo se, že to, co jsem tím sledoval, jde řešit úplně jinak a s tím, co jsem si po jeho radách vybral, jsem daleko spokojenější než bych nejspíš byl s mým předchozím „favoritem“…

  12. Já to nemyslela zle, ale nedalo mi to:)

  13. 12: Já vím, ono je to velmi ošemetné, takhle nabourávat zadání tazatele a může to diskusi úplně zlikvidovat. Bohužel jsou ale případy, kdy je to potřeba.

  14. 1. S kávičkářema se nikam nedostanete :-).
    Jedno z řešení může být zavolat do nejbižšího servisu s automaty na kávu, kde vám použitelný typ doporučí, a který budou i servisovat. Aspoň u nás to zafungovalo, a to bez prachovnic, frechpressů a uzamykatelných skříní ;).

  15. 14. :D Tak nejak. Asi jsme u toho moc zaujati a hledime na kvalitu napoje samotneho. :) Holt tezko se da ocekavat skok od instantniho blivajzu na jednodruhove french pressy :))

  16. Ahoj, pohledem ne"kafaře", nestačilo by vám něco takového ? http://www.kavovary.cz/…O-Prima.html

  17. 16. ehm ehm. No ja asi radsi mlcim. :) Jinak kdyz uz, tak nejmensi zlo bude asi Nespresso.

  18. 6: A ještě jedna věc: proč ta poznámka, že kávovar nemá být pákový? I prověřené, kvalitní a trvanlivé pákové stroje možnost použití PODů nabízí – prostě dostanete při nákupu tři sítka, když budete chtít používat jen PODy, tak dvě z nich prostě vyhodíte (nebo schováte do šuplete pro případ, že časem budete chtít přejít na čerstvou kávu) a v přístroji ponecháte jen to na PODy.

    Z hlediska možnosti použití neoprávněnou osobou, což je pro vás podle toho co píšete velmi důležitý parametr, je to daleko lepší, než ten vámi odkazovaný přístroj (tam když k vám po pracovní době přijdu s vlastním PODem kávy v kapse, tak si kávu snadno uvařím, kdežto u pákovky mi v tom můžete snadno zabránit prostě tím, že po pracovní době zamknete páku do šuplete – když páku zamykat nebudete, tak vzhledem k tomu, že v ní bude jen sítko na PODy, tak to bude stejné, jako u toho vámi odkazovaného přístroje – s vlastním PODem s kávou v kapse se k nápoji dostanu, bez něho ne.

    Z hlediska ceny přístroje je to podstatně levnější (I takové Rancilio Sylvia stojí pouhý zlomek z těch 42 000 z odkazu).

    Z hlediska ceny suroviny to vyjde nastejno (úplně stejné PODy)

    Z hlediska čištění přístroje je to snazší (do té komory se imho bude hůř dostávat něčím, co by ji vyčistilo).

    Z hlediska manipulace s přístrojem mi to přijde nastejno – v jednom případě musím POD s kávou vložit do spařovací komory a tuto zavřít pákou, v druhém POD s kávou vkládám do páky a tu jednoduchým otočením o pár desítek stupňů upnu do přístroje. Nastavení hrnku pod výpust a zmáčknutí tlačítka už jsou stejné.

    Zdržuji se komentáře o tom, jestli je škoda koupit Sylvii a potom v ní používat PODy. Každopádně je to menší škoda, že dát 42 000 za stroj jen na PODy.

  19. Proč ne pákový? Asi aby to bylo co nejvíce blbuvzdorné zařízení, ne? Když to tak pročítám, tak by asi bylo nejlepší, kdyby šéfka přesvědčila podřízené, že pití kávy je nezdravé a koupila něco na vodu nebo to rovnou zakázala, stejně jako je na většině pracovišť zakázáno kouření :D

  20. 19: Oč je takový automat na PODy blbuvzdornější, než pákovka na PODy? To je podle vás uživatelsky takový rozdíl v tom, jestli je páčka malá a posunuje se nahoru a dolů, nebo o trochu větší a otáčí se s ní v bajonetu? Když jde o ušetření nákladů a ta pákovka stojí zlomek ceny toho automatu?

    Kdybychom se bavili o přípravě ze zrnkové kávy, bude to samozřejmě jinak, ale s tím se v dotazu nepočítá.

  21. Dobry den,

    ukecala jsem sefa, ze bychom si do kancelare mohli koupit nejaky kavovar. Potrebuji poradit neco lehko obsluhovatelne s moznosti lehce rozlisit, kdo kolik kavy spotreboval (kavu si budeme porizovat/platit sami) s porizovaci cenou do 10 000 Kc. Pocitam, ze denne bychom uvarili cca 15 kav. Sef navrhuje Dolce Gusto z duvodu rozumne porizovaci ceny a ze kazdy bude mit sve kapsle. Mne to ale neprijde o moc vyssi kvalita nez instantni kava zalita vodou (ale mozna jsme jen zaujata). Diky predem za vas nazor ci doporuceni.

  22. ↪ 21 mishabv: A co nějaký kvalitnější presovač typu Saeco Royal, ale s mincovníkem? Znám případy, kdy to tak ke všeobecné spokojenosti funguje.
    Případně je možné každému zaměstnaci přidat za tímro účelem pár korun na platu :) Ještě mně napadají nějaké ty žetony místo mincí.

  23. S těmito požadavky a v této cenové úrovni a pokud chcete kvalitní kávu, tak mám jednu velmi důležitou radu: ZAPOMEŇTE NA ESPRESSO! Za tuto cenu můžete sice koupit něco jako Dolce Gusto nebo další kávovary, u kterých výrobce hrdě píše espresso, ale žádný z nich ve skutečnosti espresso udělat nedokáže. To z kávovarů za tuto cenu umí opravdu jen pákovky a ještě se do té ceny vejdete s mlýnkem (bez něj to nemá cenu) jen těsně a bude to stále velký kompromis.

    Proto radím: Technivorm Moccamaster (http://www.doubleshot.cz/…aci-kavovary) nebo třeba french press, aeropress nebo „jen“ překapávač na hrnek od Haria (ty uvozovky jsou tam proto, že to rozhodně není méněcenná metoda – chtěl jsem si vyzkoušet, jaké to je kávu vařit profesionálně, takže jsem nedávno strávil jeden den u stánku Doubleshotu na Karlínských trzích, kde jsme podávali kávu připravovanou právě touto metodou na drip baru a ač je to na pohled primitivní a snadná metoda, výsledky jsou při použití dobré kávy skvělé) a k tomu slušný elektrický mlýnek (tedy hlavně takový, který má mlecí kameny a nikoliv rotující nože – ty nožové jsou na kávu nevhodné, dobře použitelné jsou i ruční mlýnky od Haria, ale do kanceláře bych vzal raději elektrický).

    Za velmi rozumnou cenu tak budete moct pít opravdu dobrou kávu (když si pořídíte kvalitní zrnka). Každý může mít vlastní sáček s kávou (a sám si řídit, jak dobrou kávu bude pít )- to bych asi volil ty jedno či dvoušálkové ruční překapávače od Haria + můžete mít erární kávu pro návštěvy. Nebo můžete kávu nakupovat a vařit společně a skládat se na ni (např tam mít čárkovník, kam si budete zapisovat nalité hrnky) – to bych asi volil ten Technivorm Moccamaster.

  24. Hned jak jsem zahlédla téma diskuse, tak jsem si řekla, že sem půjdu propagovat technivorm a Kytka to tu už rozsekl. Jsem stejného názory! Do kancélaře je to to spolu s mlýnkem nejlevnější investice, která udělá rozumné množství kávy pro víc lidí. Automat je zkytečně drahá mašinka nanic, rozumný espresso kávovar se pohybuje v cenové relaci dost vysoko, bez mlýnku absolutně postrádá smysl a navíc je dost náročný pro operátora (no v případě klasického pákového jsou tu ty věci s různou hrubostí mletí a potřebou to vážit a dodržovat základní baristická pravidla), navíc pro třicet káv denně, to vám tam pořád pojede mlýnek a bude kravál.

    Technivorm = hodně kávy za málo peněz, jedna dávka pro víc lidí, ideál!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.