Staronové diskuzní fórum

Z archivu

Už je to skoro dva roky, co jsem tady ohlašoval otevření diskuzního fóra a teď to dělám znovu! Tak tedy…

Nové diskuzní fórum je tady! ;)

Na rozdíl od mého prvního pokusu, je již fórum plně integrované do zápisníku, má robustní ochranu proti spamu a pro jeho používání vystačíte se svým stávajícím uživatelským jménem a heslem. Dříve, než se na něj vrhnete, přijměte pár nezbytných infodrobků…

Na co fórum?

Hlavní důvodem je vytvoření volnějšího formátu pro zdejší diskuzi. Spousta stávajících komentářů pod články by si zasloužila samostatná témata, která nezapadnou. Ostatní komentáře u článků jsou zase beznadějně off topic. Právě pro tyto druhy komentářů je fórum ideální prostor!

Kromě možnosti rozkvětu vašich plků je tady samozřejmě i rozměr socializační. Fórum je nové bitevní pole pro setkávání s ostatními labužníky. Můžete se tam pohádat do krve a vyhrožovat si anonymním degustačním soubojem, nebo se můžete navzájem pozvat na rande. Je to jen na vás! ;)

Jak na to?

Jednoduše! Fórum najdete v hlavních odkazech zápisníku nahoře. Do levého sloupce navíc přibyl přehled nejnověji diskutovaných témat, které si můžete rozkliknout.

Pro přispívání (číst můžete i nepřihlášeni) do fóra potřebujete být jako registrovaný a přihlášený uživatel. Pokud už registraci máte, stačí se jen přihlásit – celý uživatelský profil, včetně avatara, je pro fórum i zápisník společný!

Pokud registraci nemáte – zaregistrujte se! Nezabere vám to ani pět minut… ;)

Funkce

Koncepce cuketkova fóra je velice odlehčená – věřím v jednoduchost! Ve fóru najdete klasické rozdělení na kategorie a v nich obsažené témata a příspěvky. Každý může založit nové téma a stejně tak každý může reagovat svým příspěvkem na již založené téma.

Na hlavní stránce vidíte vždy výběr z populárních štítků, nejnovější témata i obligátní kategorie fóra. Zbytek snad představovat nemusím – témata i příspěvky se po rozkliknutí zobrazují chronologicky spolu se základními detaily o autorech.

Novinkou je použití štítků. Jsou to klíčová slova vystihující jednotlivá témata s fungují jako pojivo příbuzných témat. Kliknete li na nějaký štítek, vyjedou vám všechna témata, která mají shodný štítek. Pokud budete zakládat nové téma, nezapomeňte je vyplnit! ;)

Co ještě fórum neumí? Jsou to dvě věci, na kterých pracujeme – vyhledávání a podpora obrázkových příloh. Vůbec si ale nezoufejte, přidání těchto funkcí je otázkou konce léta.

Ať slouží! ;)

Reklama

Komentáře

Teda pane C., vy mi čtete myšlenky! Zrovna hloubám nad tím, kam bych vložila svoji kulinářkou otázku a to je přesně ono! Diskusní fórum! Tak to jdu vyzkoušet.

;) uvidíme

je to celé jedne velký experiment! díky všem , kteří už si zkusili něco plácnout a přežili registraci. nakonec to není tak složitý že ne?

kdyb vás napadly potenciální zlepšováky, semka s nima!

Komentáře jsou uzavřeny.