13. Biojarmark Toulcův dvůr byl moc fajn

Z archivu

Malinko obrázků z velmi podařené akce v rámci měsíce biopotravin. Nebýt vybitých baterek ve foťáku, bylo by to ho víc. Ale nezoufejte – několik výrobků jsem si opatřil pro podrobnou domácí cuketkovu analýzu, která bude ještě více seriózní, než tato fotoreportáž…

Ve srovnání s podivnými biodožínkami Countrylife, mi bylo v Toulcově dvoře moc dobře. To místo má prostě něco v sobě a poznáte to nejen na lehkém kroku místních tanečnic. Slečna na následující fotografii napravo se nedotýká země – je totiž unášena skvělou atmosférou (a dvěma chasníky ;)

Biojarmark byl doslova nabitý desítkami stánků. Vidět jste mohli biozeleninu, biopotraviny, víno, různé formy občerstvení i prodejní stánky s více či méně podařenými výrobky. Potuloval jsem se tam několik hodin a je pravda, že díky rozehřívací kombinaci párek-pivo a dostupnosti dvou stánků s biovínem, moje původně plánovaná systematická reportáž (ostrá jak řemen) ztrácela rychle na koherenci ;) Např. velkou část energie mého fotopřísttroje jsem zcela bezpředmětně vyplýtval na fotky lampiček:

Strašně me nakrklo, že na mně nezbyl pečený beran (teda myslím, že to bylo něco na ten způsob), který se dělal na rožni u vchodu. Já jsem se samořejmě rozhlížel po dalších vhodných objektech a hádejte koho jsem nepotkal? Boženku ;)

Taky jsem narazil na tohohle mistra ledaře. Biojarmark? Kde, tady?

Spousta prostoru byla věnována těm nejmenším (=dětem). Mohli jste se s nimi zůčastnit mnoha mozek-a-vývoj-stimulujících aktivit. Mezi nejoblíbenější aktivity patřila výroba pivních tácků z lisovaného biotrusu.

Ten, koho ty děcka už začaly pěkně nebavit, mohl si je vždy v 11:00, 13:00 a 16:00 nechat upéct.

Taky jsem se ztratil v stepi. Nebýt navigační cedule, motám se tam doteď a nestihnul bych…

…vyhrát v tombole sendvič s biouherákem a řecký salát s kozím sýrem. O.k. přiznávám – cuketka je jeden lucky f. bastard!

Nebýt paneláky nařezaného horizontu, byla by iluze prastarého místa dokonalá…

Příště přijďte určitě taky, dokonce ani nemusíte čekat na příští biojarmark ;)

Reklama

Komentáře

No paráda, škoda že jsem se tam nedostala.
Jinak velice ti závidím ten řecký salát, protože ten je luxusní a mohla bych se s ním ujíst k smrti (páč máme Bio cafes dole v pasáži :). Uherákový sendvič jsem nezkoušela a popravdě řečeno mě ani neláká (nesnáším salámy :)

:)

Mrkněte se klindě i na příští program v TD, ono to tam docela žije, i když zrovna nepořádají biodožínky! Doporučuji ;)

iKarkulka: Predpokladam v pasazi u divadla Broadway:) Osobne mam z Bio Cafes dost rozporuplny pocit. BIO ma „tisic podob“ a tu imageovou, kterou prezentuji a vyuzivaji v Bio Cafes moc nemusim… ale porad lepsi, nez Nenacovicka propaganda :-))

Ano, myslím to v Broadway :)
Plně souhlasím s tím, že Bio Cafes je víc na image, ale jejich řecký salát je prostě jedním z mých oblíbených, tak co nadělám :)
Ostatně, ať to rozsekne Cuketka, když má vzorek…

No já to bohužel asi taky nerozseknu protže ten salátek jsem daroval kamarádce ;) (myslím, ale že si pošmákla) I kdyby ten salátek byl ok, tak docela komické je právě to balení, úplně jako u McD ;)

Ale jinak souhlasím, na příležitostné běžné svačiny o pracovním týdenu je biocafes myslim oukej ;)

Halo, tu kamarátka od p. Cuketku, ktorej daroval bio šalát s kozím syrom. :) Neviem, ci to rozseknem (to najskor asi nie, pretoze na to odborníčkou nie som), ale musím potvrdiť, že mi veľmi, veľmi chutil. Ďakujem za darček – ešte, že to nebol sendvič s „biouherákom“! :)) (Prasiatka, kravičky a iné nielen cicavce nepapám.)

Komentáře jsou uzavřeny.