Nalijte tam barley wine

Přímo po odkulení od stolu se nezmůžu na nic lepšího než na krátký update hovězího na pivu. Dnes jsem začal jinak. Do hovězího žebra jsem před opečením na špeku a másle vetřel miso, do základu šla mrkev, bouqet garni a hlavně poslední láhev piva v lednici — holandské barley wine Old Foghorn z Pivní rozmanitosti.

Nedovedete si představit, co to s omáčkou udělalo. Rozměklý asfalt před bouřkou s vybouranou pivní cisternou. Člověk by čekal málem dvoudenní redukci, ale prt. Krása a bohatost! :) Navíc — člověk může lít do hrnce opravdu špičková piva a furt je někde u padesáti kaček. To se u vína jen tak nezadaří.

Reklama

Komentáře

Poeticky podáno!

Barley wine dokáže být pěkný prevít, utrejch a prvotřídní bolehlav, takže nalít ho na hovězí žebro je asi to nejužitečnější využití, dle mého názoru a zkušenosti.

Miso je výborný umocňovač chutí a dlouho jsem ho používal jako vy. V poslední době se ale snažím nevystavovat miso dlouhému vaření, či vysokým teplotám. Prý to tak lépe zachová jeho prospěšné vlastnosti.

porad tapu co s Miso pastou delat… tohle by me opet nenapadlo :-)
myslite, ze je mozny to „napatlat“ normalne na treba na kure a upect???
asi to bude potreba necim naredit, mozna take tim pivkem a podlet a pect a cibulka a mnaaaam..... :-)

Přesně na tento recept jsem si o víkendu vzpoměla :-)
Přivezla jsem si z Příbrami z keramických trhů 2l pšeničného piva z březnického pivovaru Herold http://www.pivovar-herold.cz/.
Kdybych netáhla v batohu a vlakem ještě keramickou formu na bábovku, asi bych vzala i trochu jejich vynikajícho černého piva.

↪ 2 jednorožec: nápodobně, malý zbytek barley wine, který jsem nechal jídlu zůstal nedopit – nesedlo prostě. se zachováním vlastností miso to platí, v japonských kuchařkách se s ním zachází jako v rukavičkách (jde i o konzistenci).

pokud se použije jako tady tj. rychlá suchá marináda na vetření, zůstane umami+sladkost. prospěšné činění jsem přenechal čerstvě vyloupanému hrášku, malinko změklému na másle. docel jsem si vyčítal, že jsem neměl zeleniny víc (poslední mrkev šla do základu, ale ten jsem pak před redukcí dal pryč), protože té lehce dušené zeleniny to chtělo k masu víc.

zapomněl jsem napsat, že k tomu jsme měli na plotýnce grilovaný chléb, zakápnutý teplým máslem z hrášku a lehce potřený syrovým miso :) no prostě jízda na vymazání!

↪ 3 martek: jednoduše bych vzal miso pastu a rozetřel ji v poměru 1:1 s měkkým máslem a teprve tuhle směs vtírat na kuře (a pod kůži prsou skrz malý nářez), pivkem bych to neředil, páč by to hned steklo dolů a to by byla škoda

↪ 4 Terďa: to hovězí je klasika, počasí nepočasí i teď v horku na to člověk občas dostane chuť a to je to vyloženě pod/zimní jídlo ke krbu ;)

Pěkně pane pěkně…:)Asi nám tu vzniká láska miso+pan C.

miso jsem koupila v období makrobiotického poblouznění a dělala dával a vyplácala jsem ho na zeleninové polívky. Myslela jsem, že už další nekoupím, ale pokud chci dál pana Cuketku číst, asi budu muset (-:

Jinak super úvodní fotka! Popisky jako z oldschool štítkovače jsou tak cool, že mě bude celý večer žrát, že jsem je nevynalezla já.

Ehmm… Příště bych si to mohla přečíst, než odešlu, žejo? Slovíčka, která vám připadají navíc ignorujte. (-:

↪ 9 pan Cuketka: Začíná to zavánět úchylkou…:)Chřest,hovězí co nás čeká příště:)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)