Nedělní odrobinky

Běžec v teplákovce s olympijskou pochodní právě vybírá zatáčku. V doprovodu je dvacítka cyklo-policistů v reflexních vestičkách. Najednou se onomu běžci zvláštně zamlží zrak a švácne sebou na dlažbu. Pochodeň se kutálí. Prší odrobinky

  • Prague Food Festival 2008

Těšim se jak ostravak na dalnicu. 20. – 22. června vrthnu na Žofín a nehnu se odtama ani o metr. Maximálně šlapadlem kolem dokola. Doufám, že se mi ve frontách na kupónky nebo u stánků nebudete plantat pod nohama. Budu masožravá cuketa!

Aromi, Allegro, Maze. Tři dny kvalitního sexu.

  • Podnikatel má Gurmán, Kult Tužku

Přidělování puntiků, hvězdiček, lžiček a odznáčků není nikdy dost. Tedy, pokud vás to baví. Na serveru Podnikatel.cz mají vlastní rubriku Manažerský život a v něm recenze restaurací od Gurmána.

Via ChilliJulie.cz (mrkněte na její Minutky!) se ke mě dostal i tip na sérii recenzí podniků v Brně a okolí. Pro časopis Kult ho píše Mlsná tužka. Jaká škoda, že k tomu nemají nějaké srandovní logo…

  • I'd like to see some dirt on it

To já taky! ;) Nejnovější FN Dish s Alice Waters, rozhovor s Thomasem Kellerem, povídání o jídleMichaelem Pollanem a svižné tutorialy na CHOW! ;) Venku je koukací počasí, víte?.

  • Bodum v SB

Jestli jste v poslední době sháněli kvalitní french press, mrkněte se do Starbucks (české stránky!). Mají tam překvapivě dobrý výběr za více než milé ceny. Je tam k dispozici i 1 oz panák na espresso s ryskou. To už ale jen pro opravdové fetišisty… ;)

  • Bobule, bobule, enter

Online redakce plátku, který mě každý týden toleruje na své před před předposlední straně, se činí. Sekce o jídle Apetit byla rozšířena o názorový sloupek Matěje R. Kaliny Vinohraní. Autor vykopává optimisticky… ;)

Klasický wineblog na super-doméně Wineblog.cz zase znovu rozjíždí ex-Winař, kterého znáte z jeho předchozích pokusů a taky ze sekce víno na GK.

  • Do střehu. Hvězdy. Jdi za kanál.

Gordon Rasmay se po dvaceti letech vrací do Francie. V luxusních lázních Trianon ve Versailles si otevřel restauraci s deseti stoly. Hned z voleje a na plnou hubu si řekl o tři hvězdy. Chce totiž tři krát tři v různých městech. Francie mu chybí a to je na kudly.

Pobavte se v rychlých devíti bodech stejně jako já: jedna, dvě, tři, čtyři, pět, šest, sedm, osm a devět.

Fandím mu klukovi. Kdo, komu a co nakope? Frank se kření. ;)

  • 3,085 vteřiny

Nemáte někdo číslo na slečnu Olgu?

  • Obejměte Facebůček!

Naše malá skupinka fůdblogrů provedla nesmělou kolonizaci sociálního gigantu Facebook (brzy bude česky). Jestli nás máte alespoň trošku rádi a jste uvnitř, tak si nás přidejte do friends. Florentýna, J.Č., matesola 14% a .

Taky nesmíte minout naši diverzní skupinu Facebůček. Založil jsem ji sice já, ale logo i název vymyslel matesola. Takže jsem mu ji v podstatě celou ukradl – takový já jsem! ;) Let's go bůček!

Reklama

Komentáře

Prosimvas s tim cislem na slecnu Olgu opatrne – nebo ji aspon neberte na pivo…
Logo Facebucku me ted bude strasit po nocich :)

Ja tez uz jsem na Facebucku ;) Kazite mi studijni moralku … Zcela nevinne jsem si pred hodinou sedla ke snidani (cesky cottage a zitny chleb .. .slast :) a klikla do oblibenych na cuketku … nez se ale proklikam tim rajem vice i mene vonavych odkazu, snim uz i svacinu a vrhnu se na pripravu obeda ;) a navic tech vyzev (triumf slecny Olgy, tri dny kvalitniho sexu na Zofine … ;) Topim se v odrobinkach :)

pane C. Vy se nám nějak odhalujete! Nebo i na Facebooku používáte cizí identitu?

Perchta:

chroust chroust :) give mi jór žlučnik!

Jarda T.:

vitaj!

petina:

ale tak zase máte venku super studijní počasí, tak snad až se vyklikáte, opět usednete… :)

marqeta:

je to jen taková malá ikonka, na twittru ji mám už půl roku :) a ten fejsbůk je děsně návykový!

3: cesky cottage a zitny chleb
Česká angličtina! Všiml jsem si toho v poslední době vícekrát: Na GK se někdo zúčastnil cuppingu a zase jinde jedna dívka dělala street. Ale neměl bych se divit. Za svého mládí v Praze jsem také hrával basket a volej!

Anglická angličtina by to takhle nikdy nezkrátila. Basketball, volleyball, cottage cheese, coffee cupping and street art. Jinak by snadno mohlo dojít k záměně: street theatre, street sweeping. :-)

Jiný kraj, jiný mrav. Předem se nyní připravuji na to, až to bude, (podle vzoru víkend) kupink, kotyč a strýt.

Jednorožec : nebuďte tak přísný ;) Hlavně, že chutná :)

Přísný nepřísný, stejně vím, že s tím nehnu.
ňíkal jsem paní J, která česky neumí: „Představ si, že jedna mladá dáma v Čechách právě posnídala cottage.“
„Cottage?“
„Jo, cottage.“
Paní J svraštila obočí, zapřemýšlela nad vidinou někoho pojídajícího chaloupku. Nevím, zdali jí na mysli vytanul perníček, Mařenka a Jeníček?
Posléze zavrtěla hlavou, jako že se vzdává.
„Cottage cheese, ha ha ha!“

Nenechte si ode mne kazit chuť a tu kotyč si nadále dobře vychutnejte.
Mimochodem – ten ženský rod jsem si nevycucal z prstu, slovo kotyč se zde používá mezi českými Brity. „Mám zabukovanou nádhernou kotyč u moře.“
Nemyslíme tím tvarohovou přesnídávku na pobřeží!

Jednorožec: přejímání cizích slov je jeden ze základních způsobů obohacování slovní zásoby daného jazyka. Čeština je naprosto rovnocenný jazyk k angličtině a není proto důvodu k násilnému držení se anglických tvarů slov. Důležitější je srozumitelnost a pohodlí čtenáře/pisatele, poslouchajícího/mluvčího. Třeba volejbal je už plně přejaté slovo a v českém textu je lepší než násilně použité anglické volleyball. Kdyby se u přejatých slov dodržoval původní pravopis, tak se v tom jazyce většina textů nedala číst. Copak to není krásné, jak si dokáže třeba čeština rychle a pružně poradit s cizími slovy? Samozřejmě všeho s mírou. :o)

pan Cuketka: k té drobince o frenchpressu u Starbucks, nějak se mi nepodařilo se proklikat k nějaké určité nabídce. Je tam někde, nebo jsem to špatně pochopil a na stránkách mají jen zevrubný popis toho co prodávají?

jak si dokáže třeba čeština rychle a pružně poradit s cizími slovy

Však angličtina také. Vezměme jako příklad jména hráčů kopané: Rouziky = Rosický. Nejeden televisní hlasatel si oddychl, když republiku přestal representovat obránce Suchopárek.
Já se nedurdím, já se bavím!

Zajímavá diskuse, pánové, ale trochu mimo zájmy tohoto blogu … Nicméně mě pobavila ta story ( ;) ) o paní J přemýšlející nad mou snídaní ;)

1R:

„Mám zabukovanou nádhernou kotyč u moře.“
Nemyslíme tím tvarohovou přesnídávku na pobřeží!

vy dokážete spravit náladu! ;) djekuii

Khirsah:

bohužel nejni, musíte se podívat osobně (hovořil jsem konkrétnmě o nabídce na malostr.nám.)… :)

Snad pan Cuketka a paní Petina prominou, když sem dám ještě jednu krátkou historku s jídlem nesouvysející:
Měli jsme tu polské řemeslníky. Anglicky jim to moc nešlo, tak jsme se domlouvali polsko-česky s občasnou výpomocí ruštiny. Jeden z nich se velmi divil, jak prý Angličani úplně nemožně komolí jeho hezké polské jméno. „Áfa, Áfa. To nemohou říct ARTUR??“

Prague food festival jsem minule nějak prošvihla, ale te nadcházející si napíšu do diáře s dostatečným předstihem:-)
Díky za tip na french press, takový podobný má doma máma (ani vlastně nevím odkud) a chtěla bych taky nějaký pořídit.
Na facebook, resp. facebůček se taky budu muset podívat;-)

Vtipné odrobinky, vtipná debata!
Také něco off-topic, je to už hezkých pár let, debatovali jsme s přáteli o písničkách a přišla řeč na píseň od Blacka, ve které padají růže…no, přátelé se divuli, co že mu tam padají kalhoty?
(roses- trousers)…nedbale vysloveno a bylo to.
pan Jednorožec: bacha na paní učitelku, za tu "nesouvysející "historku by z Vás mohl být visející Jednorožec! :-)))))

18: I kdybychom měli, tak bez jeho souhlasu nedáme:-) Zkuste mu napsat email a třeba vám ho dá dám :-)

Jee, ti jsou na vás ale hodní, pane Cuketko. Ona to spíše byla jen taková glosa ad. * 3,085 vteřiny Nemáte někdo číslo na slečnu Olgu? ;)
A čekala jsem, kdo se chytne… Tak dobrý teda.

Pivli 16:
bacha na paní učitelku, za tu „nesouvysející "historku by z Vás mohl být visející Jednorožec!
[visokím hláskem] "Pozdě!! Damn, čapla mě! Rudnu v tváři, neb visím. Nebudu raději uvádět detaily, ale je to v průvanu.“ :-(((

Těšim se jak ostravak na dalnicu. 20. – 22. června vrthnu na Žofín a nehnu se odtama ani o metr. 

Festival bude jistě fajn.
Kliknul jsem si na jejich stránky vámi nalinkované. Hrůzový čedok engliš na jednu nohy pokulhávaje. Proč si nezaplatí pořádného překladatele?
Žofín je snad jednou institucí, před kterou jsem varoval ve svém soukromém Průvodci Prahou. Guide je v angličtině a dávám ho zdarma emailem přátelům, kteří hodlají stoježatku navštívit.
Normálně hodnotím pouze positivně, ale Ž nás příliš zklamal předraženou podřadností. Naleštěným prdem. Třeba vyjímka? Možná…
Mne už tam nespatří. There is more fish in the sea.

24. Už Vás čapla? To je rychlost!
No, chtěla jsem tam původně zakomponavat ten průvan ( včetně detailů), ale přišlo mi to drzé, tak jsem tomu nechala volný průběh…může jít o vis na nástěnce u ředitelny či na kruzích v tělocvičně… Muhehehe!

Tak jsem se díval na ty Stárbaks stránky ale nikde jsem u těch výrobků nenašel ceny :( …vlastně ani jejich výpis – jen tři kategorie – „Doma“, „Na Cestě“ a „Dárky“ …

nevím kam s tím, tak píšu sem: na http://www.tyden.cz je Zápisník labužníka 15/2005, jako autor je uveden pan Cuketka, ale v Instinktu je pod stejným článkem uveden V.Poštulka! Tak kdo byl vlastně v té porotě???

27. Pan Cuketka tu psal, že ceny a nabídka Stárbaksu je pouze na prodejnách. Na netu mají pouze něco jako presentaci.

Pane C: na ty tři dny kvalitního sexu si jako můžeme vybírat z těch pánů na fotkách níže na PFF? Jsou nějaké rezervace? Je tam pár fešáků…:-)) A myslíte tedy, že budou stíhat i vařit?

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)