S Italem v kuchyni RSS

Štítky: , , ,

20 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dívali jste se včera v 18:00 na Primě? Co na to říkáte? Mně se to líbilo.

  2. Má to dokonce dobře udělaný web, ale ještě jsem neviděl: http://www.sitalemvkuchyni.cz/

  3. Moc se mi to líbí. Jen s těmi čerstvými a kvalitními surovinami to nebude mít český zákazník tak lehké.
    Třeba jsem tu nikdy neviděla v sámošce rajčata San Marzano.
    (mimochodem; na jejich webu je nazývají Marziano, to asi nebude ten správný název)

  4. Emanuele je fešák s roztomilou češtinou a při vaření neradí blbostí, co víc si můžeme momentálně přát:) Akorát je dost legrační, že české televize objevují pro diváky italskou kuchyni v roce 2009:)

  5. Líbí se mi to moc. Čekal jsem něco jako Maurizio 2 (na Maurizia se na Streamu ale taky dívám rád), tohle jde nicméně víc do hloubky a co oceňuji obzvlášť, je povídání o surovinách. Jak poznat dobrou mozarellu, rajčata.. víc takové osvěty. K vidění na webu je již celá první epizoda.

    http://www.sitalemvkuchyni.cz/epizody/1/

    Mimochodem.. za boha si nemůžu vzpomenout, co je to za písničku ve znělce a z kterého filmu jí znám. Úplně to mám na jazyku, ale ne a ne si to vybavit. Kdo pomůže mojí hlavě? :)

  6. skip:
    Zuzka na Facebooku (www.facebook.com/cuketka) píše: „A krásná znělka s hudbou Paola Conteho.“

  7. Grazie :)

  8. Povedený pořad, Emanuele má příjemný projev, dobře vysvětluje, doufám, že i další díly budou stejně kvalitní! :-)))

  9. Je to IMHO pěkné… Překvapili mě záběry z Makra, pak se ukázalo, že je to sponzor – nicméně si nevzpomínám, že bych tam takový výběr rajčat někdy viděl…
    Italská restaurace, která mu patří, bude pravděpodobně Da Emanuel, nemýlím-li se?

  10. vfbalik:

    ano, da emanuel na p6 ;)

  11. Líbilo se mi to moc. Emanuel je přirozený a mé sympatie si získal hned na počátku, kdy prohlásil, že parmezán se nedá nahradit eidemem (srovnej s konkurenčním pořadem na konkurenční televizi :)). Pořad byl vyvážený a zábavný, na první díl na české poměry to je pro mě neskutečná záležitost :)
    Ad San Marzano a Makro – taky mě to zaujalo, schválně se tam příště mrknu :)

  12. Pořad je výborný, splnil očekávání. Hlavně oceňuji, že není jen o receptech ale i o surovinách.

  13. San Marzano v Makru dnes ověřené – celkem tam měli asi 4–5 druhů rajčat.

  14. Ital je super, ale mrzí mě, že recepty, které v tv dělá se pak neshodují s recepty na jejich stránkách. Poměry jsou jinak… rajčata mají sam marziano místo san marzano, jako by to někdo dost silně flákal a bylo mu to jedno.

  15. Taky si myslím, že je to zatím nejlepší pořad o vaření u nás. Nejvíc se mi líbil první díl, pak mě ti hosté spíš ruší. Ale i tak jsem v každém dílu objevila nějakou novinku (třeba se přiznám, že do špaget carbonara jsem dávala smetanu).

  16. Musím se přidat k pochvalným komentářům, také mne tento pořad mile překvapil. Je skvělé, že italskou kuchyni vysvětluje Ital a přitom zvládá nejen český jazyk, ale i místní poměry (to se nahrazuje tím… :-) Pan kuchař je příjemně „jižansky“ přátelský a přitom se nevnucuje. Viděla jsem díl s Halinou a trochu mne štvalo, že tam celou dobu jen seděla a nechala se krmit… ale vše má své mouchy, že?

  17. Nevíte někdo do kterýho řeznictví Emanuel chodí? Myslím to, které se objevilo už v několika dílech vždy na začátku :-).

  18. 17. Kšána a syn, Patočkova 73

  19. 18. Děkuji moc.

  20. Docela by mě zajímalo zda Emanuel skutečně chodi do tohoto reznictvi nakupovat. Nechodite tam někdo pro maso nepotkali ho tam?

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.