Botanická fotohádanka

Co je to?

Co je to?

Podělím se s vámi o jednu akční sobotu. Bude to zabijácký text pro mě (na zplození) i pro vás (na strávení), ale vězte, že to stojí za to. Jeden den ve znamení Rustikální Sicílie…
Se snažím ze všech sil! Někdy ale z té, teňounké a eticky kluzké, kladiny padám. Není to tlaky zvnějšku. Je to smíchu stahy podbřišku… ;)))

Krátké pojednání o vzrůstu občanské vybavenosti obyvatel MČ Praha 6, aneb první řecký obchůdek, kam bezpečně dojedu na kole! ;)

Jsem ve vlastnictví psa. Psa párkového typu anébrž jezevčíka Bédi. Béďa je ona a vlastním jménem se jmenuje Štafetka Valentinka.
Tříská se mnou jaro, takže stručně. Odrobte se mi!
Zapálená kuchařka
Lenka Požárová získala cenu Gourmand Cookbook Awards za nejlepší kuchařkovou
sérii!!! Nevím sice, co jsou to ty Gourmand Cookbook Awards zač, ale ze
všech sil čubrnim a gratulujů! ;)

Alespoň tak rozhodl Státní zemědělský investiční fond, EU a eMZáci. První větší kampaň na podporu biopotravin a ekologického zemědělství. Zatím billboardy, TV, roadshow a infolinka. Informuji pozdě a vágně.
Dotaz z tamního diskuzního fóra:
Ahoj, Mohl byste mi někdo, kdo jíte biopotraviny už dlouho, říct, jestli vám to nějak změnilo život? Třeba úbytek na váze nebo zdraví nebo tak. Já jenom jestli neni zbytečný kupovat tak drahý věci… Dík
Leone, Brnící postrach namočený v Alfě a v droze pana
Zecchiniho, má blog. Nový kávový web Ciao Coffee specialist najdete na
adrese http://www.coffeespecialist.cz/.
Napadá mě k tomu jediné slovo – splašený… ;)
Bůkujte dovolenou, plánujte hlídání dětí a zřizujte kontokorenty.
Květen bude nemilosrdný. Slavnosti chřestu, Víno a destiláty, Český pivní
festival.
Obzvláště toho posledního se úplně děsím. Čvachtavá česká řachtavost bude 10 dní na plné kule opruzovat v blízkosti mého milovaného parku. Chudiny vevery. Sabotáže povedu ze stanů číslo 10, 11, 12 a 14! ;)
Strčte si tu předraženou vodu někam! Toto jasné sdělení vyslalo několik významných podniků v New Yorku. Odteď už jen poctivě odstátý source municipal obohacený třemi rudými chlupy Maria Bataliho… ;)
Moje paní se vrátila od fishmongera celá rozzářená. „Mám pro tebe nádherné překvapení!“ Vyndala z tašky bytelný svazek razor clams, břitvových škeblí.
V pondělí mě kamarádi, nedávno se přistěhovavší z daleké Ostravy vytáhli do podniku, ležící nedaleko metra Skalka a tím i blízko mémo domovu. Hospoda U starýho pána nově vznikla z bývalého klubu Metropolis, kde se přiznám, že jsem nikdy nebyla a navíc je šikovně zastrčený do staré zástavby za Tescem.
Pevně doufám, že mě za to nepřerazíte vejpůl! Děkuji za pozornost…
Včera jsem se vypravila ke kamarádce na Suchdol. Vzala to přes Žižkov, Jungmannku tu vyřídila to, tam zařídila ono, ještě něco na Klimentské … Při přestupu na Letné mě zaujal malý krámek, o kterém sice vím, ale jen tak letmo z auta. Měla jsem čas a měla jsem chuť. V batůžku krom skladného párkopsa Bédi i lahvinku „bílého“. Přede mnou Cheesy. Nádherně sýroidní obchůdek…

Suroviny: Ředkvičky, Medvědí česnek, Brambory, Topinambury, Řapíkatý celer, Dýně, Rajčata, Růžičková kapusta, Salátová řepa, Celer, Hlávková kapusta, Černá ředkev, Mrkev, Česnek, Zelí, Okurky, Cibule, Papriky. Petržel a Kačenka česká
Techniky: Využití zeleniny od kořene po listy, Blanšírování, Glazování, Na zádíčka a Pyré
No items
Oranžová vína