Cuketkovo Pečené Koleno 2006 – 1.díl: Restaurace Hajnovka

Maso-a-koleno-žroutský příspěvek číslo jedna. Vidíte sami, že píšu až nyní – musel jsem vytrávit po víkendu vytrávit ;) Už jsem tady plánoval, že udělám přehled nejzajímavějších pečených kolem v Praze, tak tedy pocta nejúchyláčtější české specialitě začíná .)

Hajnovka

Soutěž i nejlepší cuketkovo koleno měla původně vykopávat restaurace Na Hanspaulce, tam však koleno zrovínka neměli (:/) a tak to za ní odčutala vinohradská Hajnovka!

Hajnovka je obrovská hospoda s patrem a množstvím stolů. V době naší návštěvy (sobota odpoledne), téměř prázdná. Od pohledu klasická česká hospoda, vhodná pro pivaře, sportovní fanoušky (projektor+TV) i jedlíky. Obsluha celkem švihala a po celou návštěvu se jí nepodařilo zkazit dobrý dojem ;) Překvapením jsou téměř luxusní (na české poměry) toalety s teplou tekoucí vodou a 100% čistotou. Hajnovka má také docela slušné nakuřácké prostory. S čepovanou Plzní jsem byl spokojen.

Koleno

Doba čekání cca 25 minut. Koleno servírují na dřevěném „klubovém“ talíři s čerstvým strouhaným křenem, hořčicí, pečivem a teď pozor! – s nálevkou VÝPEKU! Tenhle nápad maximálně oceňuji! ;) Výpek je opravdová dobrotka a buďte si jisti, že nenechá váš žlučník klidným. Maso bylo dobře propečené, podle chuti zřejmě i předem naložené. Kůžička byla dokřupava s dostatečným množstvím chutného sulcu. Osm cuketek z desíti ;) Sedm cuketek z desíti (hodnotící škála upravena po návštěvě Na Santince).

Byla to mňamka, ale uvidíme, jak si obstojí v další konkurenci. Všechna kolena seřadím do jednoho postu, včetně hodnocení a ceny! (tady u tohohle kolena cenu brzy doplním, dočista se mi vypařila – zřejmě náhlým přesunem volumu z mozku do GIT :)

Kačka

Zcela mimo soutěž padla jedna pečená kachna naložená v medu s červeným a bílým zelím, a se třemi druhy knedlíků! Výtečná!

Kam se vypravím příště?

Tady je krátký seznam restaurací, které jsou horkými kandidáty na příští návštěvu. Máte-li tip na další podnik, kde dělají nadprůměrná pečená kolena – šup sem s ním do diskuze!

Reklama

Komentáře

Taky bych si to koleno dal kdyz vidim tu fotku a po nem spartu :-))

za tu spartu se omlouvám, není moje a nemá tam co dělat .) nejraději bych ji vyzmizikoval, ale vidím že tady má své publikum :D

[...] Koleno bylo výborně propečené, v jídelníčku uvádějí, že i naložené v černém pivě. Chuťově výborné a docela šťavnaté. Na povrchu však mělo maso docela tvrdou kůrku, navíc kůžička byla na některých místech spečená na tvrdost ideální pro vylomení zubu. Přesto se jí našel dostatek v tzv. křupavém optimu ;) Rovněž kvalitního a na jazyku se rozpadajícího sulcu bylo zdostatek. V porovnání s kolenem z Hajnovky bylo lepší. Ale pořád to vidím na osm cuketek z desíti, což si odpyká Hajnovka downgradem na sedm cuketek. [...]

Podle me jsou ty sparty bezna hodspodska dekorace :-). Jinak mas dobrou zalibu „chodit po hospodach“ :-))

NEJLEPŠÍ KOLENO V PRAZE JSEM JEDL V RESTAURACI „U VLTAVY“ V BňEHOVÉ ULICI,ZKUSTE SE TAM ZASTAVIT,ZAJÍMAL BY MĚ VÁŠ NÁZOR.

zdravím, posílám tip na koleno
Praha: restaurace U Zívalů (Na Dvorcích 3) a restaurace u Bezuchů v Kunraticích

Nedá mi to, abych si do Hajnovky nerejpla. Bydlím poblíž, a tak to člověka zláká se tam zastavit. Podle všeho i podle tohoto webu by tam měli dobře vařit. Ale řeknu vám, víkendy jsou tam naprosto tragický. Dala jsem jim tři šance a pěkně za to zaplatila. Vývar se zeleninou a knedlíčky=špinavá smradlavá voda z nádobí s kvasicí pěnou na povrchu. Sním prakticky cokoli, ale tady už šlo o zdraví. Taky mají víkendovou nabídku z hotovek za přátelské ceny, ale už k nim nepíšou, že se patrně jedná o zbytky z celého týdne. Obsluha na výtky reaguje zcela ignorantsky a arogantně. Chápu, kuchyně a lokál spolu patrně vůbec nesouvisí….vážně nejsem žádný kverulant, ale co je moc…a vylučuji, že by šlo o náhodu. Třikrát to stejný…

klidně si rejpněte, já vám věřím :) tady se testovalo jen to koleno a je to už cca rok staré. možné je tedy cokoliv.

Takovéto hodnocení dlouho a marně čekám. Vydám se po stopách. Přesto si neodpustím uvést čtenářově ctěné pozornosti na to dosud nejbáječnější kolínko. Místo:Vídeň, zábavní park Prátr, hospoda Švajcrhaus, majitel pan Kolarik. I když si jej ohřejete až doma, bude jedinečné. I lingvista pak odpustí zde psanou českou němčinu. Mimochodem denně jich tam prodají metráky.

Vladimír Vlček:

jé díky za tip! vídeň mám naplánovanou snad na srpen. uvidíme. kromě schra a „echte víjener šnyclu“ jse mi přidal klíčovou položku na seznam.

tady krásně vidíte co dokáže obrat!!! ne jídelní lístek s dvěstě položkami. ale pěkně jen pár vybraných specialit, které mají vysoký obrat, tím i čerstvost surovin a zažitý postup u kuchaře….!!! v česku vzácnost!!! :)

No, nevím jak koleno, to jsem si v Hajnovce nedávala, každopádně já tam chodívala delší dobu na obědy a opravdu tam už nevkročím ani za pečené koleno!! Při jednom obědu to v celé restauraci páchlo, jako když šlápnete do lejna, bohužel to nebylo lejno, ale zapečený plátek se šunkou. Opravdu neskutečný smrad, jídlo nakyslé a nechutné!! Velmi špatná zkušenost, která předčila i zkušenosti s nepříjemnou obsluhou a dlouhým čekání na jídlo. Bohužel jim nebylo trapné mi takové jídlo vůbec naservírovat!!!

Komentáře jsou uzavřeny.