Průvodce pana Cuketky na mapách Google


Mám pro vás novou hračku – Průvodce pana Cuketky! ;)

AKTUALIZACE: V Srpnu 2010 jsem spustil samostatný projekt Scuk.cz, který se věnuje všem dobrým místům v Česku i ve světe.

Restaurace a obchody na mapách

Kdyby Google nevyhlásil soutěž o nejlepší uživatelské mapy, ani bych na tu skvělou funkci nepřišel. O co jde? Na mapový podklad je možno vkládat vlastní značky s různým obsahem, obrázky a odkazy. Na podobném principu funguje služba Nelso, kde se už moje texty v mapě zobrazují.

Pro vás jsem tak mohl jednoduše (no zas tak jednoduše né ;) sestavit přehled všech návštěv pana Cuketky pro Týden a výběr zajímavých obchůdků a jiných míst v Česku.

Na mapě jsou místa označena praporky. Ty červené jsou pro restaurace, oranžové pro zbytek. Když si kliknete na detail místa, ukáže se vám anotace a odkaz na článek k místu. U restaurací vidíte v názvu podniku i hodnocení. Mapu budu průběžně aktualizovat o nová místa.

Další vývoj

Průvodce i mapa mají zatím pouze velmi omezené funkce. Místa nejsou tříděna podle kategorií, je jich málo a není tam žádný přehledný katalog. To bych chtěl do budoucna změnit.

Hned jak to vyšpekuluju, rád bych přidal více kategorií podniků (cukrárny, kavárny, řeznictví) a udělal k nim malý katalog přímo tady na stránkách. Stejně tak rád bych vás rád pustil ke tvorbě takové mapy tak, aby žádná dobrá místa v Česku nezapadla! Cílem nebude vytvořit seznam všech míst, ale jen úzký výběr z toho, co stojí za to!

Uvítám jakékoliv vaše náměty nebo komentáře. Prozatím si s mapkou hrajte dle vaší libosti! Pokud se vám líbí, klikněte mi na hvězdičky. Udělá mi to radost… ;)

Reklama

Komentáře

teda pane C vy jste se zas vyradil, co? uz je v oblibenejch :D

jo. zabodávat vlaječky, to je moje :) a kdybych to náhodou vyhrál, přinesu vám fajn report z guglu a ze san francisca!

Hihi. Tady je Krakonošovo…eh, totiž Cuketkovo.
Pěkné, už jsem ohvězdičkovala!;-)

Cuketko Vy jste vážně úkaz. Hned jsem to projel a je tu suprrrrrr. Já to zase zmíním, ale máte krutě neprozkoumaný jih! Ale až vyrazím zase jednou do Prahy, nechám se inspirovat. Merci bocoup

Tak to je opravdu boží! Svělý nápad, a až to vyšperkujete, tak to bude teprv třída!:-))
Podle mě by to chtělo roztřídit nejen na restaurace, kavárny, obchody, atd., ale i blíže rozřadit restaurace, jako: pro zvláštní příležitosti, obědové, pivní,.., pak by se opravdu dala v každé kategorii podchytit špička.
Přeji hodně trpělivosti a nápadů;-)

4.) Já zase vidím nepoznamenanou oblast severní Moravy.
Jinak ty ukazetele jsou skvělé, nápad hodnotím kladně a doufám, že se najde dost dalších důvodů k přidání cuketek na mapu.

Jééé a pan C. byl i u nás na Pankráci v Pekingu!
Stále se odhodláváme tam zajít…Dlouhá zeď byla skvělá a já se obávám, že budeme zklamaní. Ale kdo tam zašel – z okolí, byl celkem spokojen.
Já Vám dám zatím nehostinnou a syrovou pláň! Ta teprve bude nehostinná, až tam dostaví všechny ty hrůzy!:-(

kanibal:

geografické rozložení navštívených podniků bylo pro mě cenné :) chceme držet poměr praha:zbytek 3:1, ale ani tak se nedaří. dal sjem si to teď jako předsevzetí, budu se snažit! :)

evik:

určitě tam bude víc typuů podniků a možná i pořádné ikonyk, ať to jde pozant i bez barevného kódu, prozatím jsem na to neměl čas.

to all:

co navrhujete? mě napadá rozdělení:

fine dining
hospůdky a jídelny
etnická kuchyně
pivní speciality
fast food
kavárny
cukrárny a pekárny
uzenářství a řeznictví
delikatesy
prodejny kuchyňských potřeb

prosím o další návrhy kategorií, nebo úpravu stávajících

Lunruj:

no jejej, viz výše, ostrava je na tom ale skoro stejně jako brno :)

Pivli:

no jo, strach z otevřených prostor u dálnic ;) na krychle teda sem zvědavej… prý to ale zatrhou kvůliva panoramatu. moc tomu nevěřím, to panorama je rozrytý už i tak…

My všichni tu pevně doufáme, že to zatrhnou. Panorama(jako hotel) nám bohatě stačí. Ale asi to fakt postaví  – i když o kus menší. UNESCO brblá a to je dobře. Co jsme podepsali petic a protestů a je to na prdlačku.

Je to úžasné, něco takového tady opravdu chybělo. Moc se Vám to povedlo, pane C. :o)

pozerat si tieto stranky ved to je full time job, keby ma mal niekto za to platit asi som uz milionarka…takze inymi slovami velmi pekne :)
s rozdelenim suhlasim :D

Pane C., skvělý počin! šlo by ještě vytvořit kategorii „children friendly“, konkrétněji „destroy twins friendly“? :)
Díky

Teď mně někdo poraďte, jak se dostanu na další podniky – ne jen na ten první – když se překrývají :-)))

Terezka

nešlo ;) nemám jak testovat!

Lucie:

nejprve si rozklikněte mapu na celou obrazovku, klikněte na tento odkaz: http://maps.google.com/maps/ms?…

potom si vyberte restauraci ze seznamu v levém sloupci, nebo si mapu přibližujte a odalujte posuvným tlačítkem + a -, po maě se taky můžete pohybovat šipakama :) kliknutím na ikonku se vám zobrazí detail restaurace!

15. Tak dejte inzerát. Kdo zapůjčí dvojčátka za účelem testování restaurací a kaváren?
:-))))

Zapůjčím jednočátko, ale vydá za čtyři :)
Jen nebude lze otestovat, kolik stejných židliček mají k dispozici

Tenhle nápad fakt chválím. Četla jsem na google blogu o téhle novince, když to spouštěli, a tahle aplikace je geniální. Jen houšť a větší kapky, až příště budu potřebovat „příjemnou restauraci ne moc daleko od kanceláře na Vinohradech“, vím, kam půjdu pro tipy. Přece jen procházet všechny recenze na blogu bývá někdy piplačka:)

16. Vezmu Vás za slovo :) btw děti v zářijové Marianne ke shlédnutí. Třeba se nabídky pohrnou :)

Paráda, pane C. jste machr ! Plánujete zakomponovat tam i hodnocení z „Espresso Marathonu“ ?

díky az postřehy, na mapě ještě určitě zapracuju :)

Tomáš:

výsledky z marathonu ne, přidám jen kavárny, o kterých si myslím, že stojí za to a do kterých chodím. recenze restaurací budou výjimka – tj. budou tam i ty s nízkým hodnocením. cuketkův průvodce bude jen seznam opravdických míst. jen ty se na mapu probojujou! ;)

Tereza:

odkdy má Marianne sekci „Prodám“ ? ;)))

22: Pokud nejsou v čísle jiná, tak jsou to ta moje společně se mnou :)

23: proboha, to snad néééé, měla jsem na mysli nabídky na testování. Snad to tu nečte Džamila…by nás hnala :)

Tak tohle je velka parada, okamzite davam do iPhone a jedu! Jen tak dal!

Už se těšim, až mapa bude víc zacuketkována. Podobný průvodce po Praze mi opravdu chyběl. Rád váš „projekt“ podpořim, takže klidně byste si někam mohl píchnout „PayPal Donate“ ikonku.

Přidávám se ke chvále. Osobně bych uvítal grafické zvýraznění nekuřácký podniků.

Obchod s čerstvými rybami!
Pescheria adriatico
tel 603 447 632
Bořivojova 11, Praha 3
1.6. 2009 otevřeli
otevírací doba po-pá 10–19 hodin
Na letáku uvádějí, že ryby pochází z italského rybího trhu a cestují přímo k nám.
Mají velký výběr ryb i mořských plodů, podle mého názoru za více než přijatelné ceny. Zkusila jsem koupit zatím ančovičky (280 kč/kilo).
Omlouvám se, vím, že to patří do diskusního vlákna Kam pro ryby, ale nějak jsem tam překombinovala přihlašování a nejde mi to („asi je to nějaký rozbitý“).

Taky jsem klikla na plny pocet :)) diky!!! Jen ten jih je opravdu smutny… Ne, ze bych tam o necem vedela, ale manzilek je jihocech, tak se tam casto vracime a nevime uz kudy kam … Jinak supeer :D

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)