(Ne)nakládaný čerstvý sýr s bylinkami, olivami a olivovým olejem

Pěkně jsem si to dnes všechno nabil na Petynce (jak by řekla postava z filmu W.Allena …catching my skin cancer whole day) Příjemně sluncem znaven jsem pak pojal myšlenku něco pěkného si naložit, něco co jsem si nakonec stejně nenaložil…

Má nakládací volba padla na suroviny volně inspirované docela obstojným salátovým sýrem Tartare, který jsem si oblíbil do těstovin – jen tak s rajčátky a drceným česnekem. Rozhodl jsem se, že tu umělinu doběhnu, předběhnu a vůbec tak nějak absolutně s ní jednou provždy vyběhnu :) Šátralka pana Cuketky vylovila a připravila:

  • kolečko čerstvého sýru Kromilk
  • obyč černé olivy
  • zbytek naložených česneko-petrželkových zelených oliv (primitivo)
  • růžový & asertivní bio česnek
  • průstřih z bylinkové zahrádky (libeček, petržel, pažitka, bazalka, majoránka, tymián)
  • olivový olej Salvagno
  • sůl, drcený troj-pepř

    To vše během hektických tří minut rozkrájela, pomačkala, umyla, nakrouhala a promíchala. Eee-Primitivo! Bohužel k nakládací fázi již nebylo dost politické vůle. Všechno jsem totiž zblajznul ve fázi ochutnavací! Divím se, že se zachránilo alespoň malé ilustrační sousto pro fotografii…

    Neváhejte a mixujte s čerstvým sýrem cokoliv. Jakékoliv salátové dresinky a pre-made produkty do salátu vedle těchto jednoduchých a svěžích variací blednou závistí a nepomůže jim dokonce ani přidaný stabilizátor. Doporučuji začít od základní muchlovačky zelených bylinek s olivovým olejem a postupně své chutě rozvíjet tím správným směrem. Snadnější recept už snad ani neexistuje. Časová a surovinová náročnost je bazální. Tak hop na to!

    Dnes odjíždím konečně do Filmové KarlVarle, mrknu se na nějaký ten filmik, Světlušku a v pátek mě tady zase máte. Hezké tropické svátky!

Reklama

Komentáře

Zatím bez komentáře.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)