Sněhové odrobinky

Jsou z obrovitánského sněhového dortu a tajou vám na čele… 

  • Maurery Maurery Fuk!

Copak asi letos vyletí z Grand Restaurant klobouku? Zatím nikdo nic neví. Snad jen to, že 12. ročník bude žlutý a že se do nejlepší desítky neprobojovalo Maze. Oficiální představení bude 2. prosince, jak už ale bývá zvykem, TOP10 pravděpodobně unikne o pár dnů dřív na webu HN. A když už tam budete, zašpekulujte si i o Michelinech. Bib pro Café Imperial? Uff! ;)

  • Ty whole!

Vykřikne český teenager i cukína. Fakt. Ty whole, Whopper je tu. A sním celý Burger King? V úterý na Zlé Číně ano. Hlas Lidu dí!

  • The Best of Čechiše Knodel

Už příští týden se rozhodne, kdo umí udělat nejlepší knedlík v Česku. Soutěžit se prý bude i o nejlepší svíčkovou a pivo z malého pivovaru. Akce má být veřejná, i když téměř nikde nelze najít kloudnou pozvánku a program. Snad nejpřesněji tuto téměř informační blokádu dokumentuje kalendář AKC ČR… :/

Že jste to ale vy, tady je jedna vybarvená a podrobná pozvánka pro vás (PDF). Tak přijďte! ;)

  • Ztráty a nálezy

Coffee Heaven to nerozdýchal a závírá. Naopak přesně tam, odkud zdrhá, se hrne síť nekuřáckých kaváren Avion Café. Zakouřit i zaglgat si ale určitě budete moci v nově otevřené Kozlovně. Nejlepší piva roku 2008 tam spíše nečekejte.

Kvízová otázka na závěr – ve které české kavárně můžete ochutnat kávu připravenou ve vakuovém kávovaru? Odpověď zní – Al Cafetero v Blanické ulici. Otevřeno dnes! ;)

Reklama

Komentáře

V Kozlovně je to sympatické, akorát večer dost narváno. Stolů je tam pár jen v přízemí a člověk kouká na zoufalce, kteří přijdou, rozhlédnou se po plném lokále, plni optimismu se pustí dolů po schodech (které ale vedou jen na toalety) a za pár vteřin se nešťastně vracejí nahoru. Měli by to tam nějak označit.
K jídlu jsme měli pečená žebra a koleno. Maso výborné, omáčky k němu vypadaly všechny dost podobně.

Martina:

ty jo to je rychlost :) mě přijde děsně srandovní jak „všichni“ koukaj na úspěšně potrefené husy a chtějí mít za kažsou enu něco podobného!

Tohle je proti Huse víc „hospodský“ styl a celé se to točí kolem kozlíků, mě osobně je to příjemnější, jsem zvědavá zda budou mít v létě nějakou zahrádku ve dvoře. Jinak jsem si říkala, jak se nám to na Smíchově pěkně schází – Staropramenný husy, Plzeňský restaurant a teď Kozlovna ;-) Ještě něco od Budvaru…

Kolem Kozlovny jezdím ráno i odpoledne. Poté, co zrušili oblíbený sekáč jsem sledovala, jak se tam střídavě buduje a nebuduje. Po sekáči zavřela i prodejna mobilů, teď je tam klasika : ovoce+zelenina+večerka. Byli rychlejší než v Kozlovně.
V nejbližší době to půjdem prubnout, snad se nám pracovní schůzka nad kozlíkem zadaří. :-)

Vakuum si dám doma, ale časem určitě zajdu vyzkoušet i v kavárně. A asi půjdu na whoppera.

no už je v Praze někde Burger King??? … jejich angus burgry jsou nechutný!!! osobně požívám pouze MCfilé, zmzlinu a taštičku .o)

niekto spomenul french press – teraz sa to vsade predava – aka je chut/kvalita atd. v porovnani s pressostrojom?
ja sa v tom nevyznam, ja radsej to maso :-)

Burger King? Ach jo, dalsi zabijak mych oblibenych jidelen s parizakem :(.

Z řetězců marně čekám Taco Bell nebo nějakou tex-mexárnu, zawrapovanou do kukuřičný placky. Cuketko, nechystá se něco?

13: porovnávat se to moc nedá – je to něco úplně jinýho a nijak si to navzájem nepřekáží (jen více vystupuje potřeba mlýnku, protože jinak se už při nákupu musí člověk rozhodovat, jak bude který kafe pít – každej ze způsobů potřebuje úplně jinou hrubost mletí) někdy mám chu´t na to a někdy na to.

Pivli:

knedle jsou od 18h :)

suchosch:

hah, pro jistotu plůjdu sám a v přestrojení :)) nesnáším zličín.

2-czech:

i ty jeden revolucionáři! :)

Sim:

no to si počkáme teda, většina značekje podle mě tady nemožných.. ale uvidíme :)

ad french press – oproti pressu je to káva méně koncetrovaná, vodička. má slabší tělo, zato se většinou dostane víc prostoru aciditě a aroamticky v chuti ovocným tónům. stejně jako presso vyžaduje přesnou hrubost mletí a správnou techniku přípravy. kvalitu nelze srovnat – záleží na druhu kávy a technice přípravy.

Mirek:

jo! na zličíně mylsím nemá koho ohrozit, max ak konkurenci u McD.. uvidíme co to udělá…

Vinograf:

takové info nemám. o BK se mluvilo snad 5 let, tak dlouho to trvalo než to rozjeli… takže ostatním nedávám moc šanci

vinograf
tex-mex fast food stall je na revolucni pri nam. republiky…
ak este stoji
maju aj web ale nemam teraz na to cas :-(

avion cafe namiesto neba? to je divne, to vyzera byt uplne ina kategoria. s tymi cenami nepreziju tyzden… teda pokial sa pustia do Prahy, ked to citam este raz tak nebo odchadza len z regionov kde na to ludia nemaju a tam je avion asi dobry pokus

Sim:

jestli myslíš Picante, tak už rok bohužel nestojí :(

s tim avionem ano, coffee heaven se mimo prahu stahuje, avion tam zacina. uvidime. ja avionu fandim, vypada to fajn… samozrejme ale neni nad navstevu primo na miste :)

Sim: to je to na letišti? Tak já doufám, že se na cenách projeví, že nebudou mít lichvářský nájem jako od správy letišť. Tam je to vůbec děsný – i v tom McD stojí půllitrovka vody 50kč, což je 4× víc než na letišti v Athénách. Ach jo…

A já marně čekám na Delifrance; znáte někdo? Chutná vám tam?
Za pobytu v Singapuru jsem u nich přibrala nějaké to kilko ;-)

17: pan Cuketka: pletete se, french press nepotřebuje přesné mletí, jak mi řekl jeden známý, „klidně stačí kafe podrcené v hmoždíři“

13: french press s porovnání s espresso-strojem je nevýrazný a slabý. Ale pro jednodruhovou arabiku je to povětšinou vhodnější způsob přípravy.

add Al Cafetero: prekvapuje mne že se v vPraze našel blázen, který šel do kavárny založené na vacuumpotech. V současném stavu české kávové kultury je to podle mne neudržitelná věc.

24: A je to založeno na vacpotech, nebo mají mimo jiné i vacpoty? první by mi přišlo jako dost bláznivý nápad, druhé jako dobrý nápad – ve srovnání s ostatním vybavením kavárny není několik vacpotů tak velká investice a potenciál skrytý za jejich wow efektem je značný.

Bali:

teda koukám koukám :) přišel paul, třeba přijde i delifrance :)

kanibal:

mylsím,že se bavíme o avion café síti ze severní moravy…

Iskaral:

oká, nechám na vašem známém :) ať si tam klidně strká hrubost mletí na espresso nebo na džezvu…

ad al cafetero – doufejme, že to bude překvapení příjemné, nesmíte zapomenout na to, že v praze se pohybuje nejen „průměrný český konzument“, ale i spousta „světoběžníků“ a cizinců. na nich jede v praze hned několik konceptů, které by jinde v republice neměly naději se uživit.

(btw bude report z velké ceny?)

pan Cuketka: no pravda je že známý si ty své kávy může mlít hrubě jak se mu zachce :oD

ad Al Cafetero – ono je to hodně zastrčené, jako tomu člověku fandím, ale nevěřím že to utáhne. Snad jen pokud se mu tam podaří natáhnout „umělce“. Na normálních lidech co projdou kolem to neuživí ani náhodou.

Veliká gratulace Cuketkovi ke stříbrné Křišťálové lupě!!!!
Ta ostatní místa se nějak mění, ale stálice našeho internetu září již několik let! :-))))

Taky gratuluju! Zasloužené ocenění! Moje chuťové pohárky už tenhle web mnohokrát ocenily na zlatou!

Koukám v Cuketovníku pan C. hlásí novou Žabku. Na Kavalírce je nějaký ten pátek otevřená. hrůza! Málo sortimentu a tak předražené!!! Žádné nové a zajímavé věci. :-(

39: Asi záleží na tom, co potřebujete. Na týdenní nákup to asi není, na hledání specialit taky ne, ale pokud večer cestou z práce potřebujete něco čerstvého, tak je super, že pro to nemusíte lézt do nechutně přecpaného supermarketu.

Jo, abych nezapomněla, samozřejmě se přidávám ke gratulacím panu C.

To jistě, vzhledem k otvírací době a velikosti a četnosti obchodů(aspoň v Praze – zatím), jen mě zklamal ten jejich široký výběr značkových výrobků. Aspoň v prodejně na Plzeňské a to se tam vyskytuji prakticky denně.

zdravim ze zasnezeneho rakouska, ad vacpoty v kavarnach. Al Cafetero je doopravdy zatim prvni a behem par tydnu se otevre kavarna blizko prahy zalozena pouze na vacpotech a french pressech. na ceste uz jsou halogenove horaky z japonska a kdyz o tom mohla mit minuly rok reportaz Nova v hlavnich zpravach, doufam ze ji bude mit i tento rok ale uz z CR:) po takove publicite kavarny urcite pofrci, haha…

A nam v Milane napadl snih taky a sla jsem se podivat na Fiera dell'Artigianato. Lidi, TAKOVEJCH SUNEK A KAVY A ZAKUSKU A SALAMU A SYRU A COKOLADY A… A… A… Kalorie byly ve vzduchu a pres kuzi se rovnou infiltrovavaly do organismu.
Pane Cuketko, prijedete napresrok? Drobni zemedelci, bio a regionalni specifika do aleluja!
http://www.artigianoinfiera.it/eng/index.php

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)