Odrobinky moje milé

cuketka.cz_odrobinky_moje3

Podzim je tu a všechno ovoce puká fotony ve švech. Tak do spižírny v spižírnu šup. Ať si zima klidně přijde! ,)

  • Veolia vodovoda

Kdepak, chytit na mobil maskovanou Oktávku někde na dálnici, to umí každej. Ale odchytit první fotku karafy v designu Piršč, kterou právě rozdává Veolia pilotním restauracím, to už chce pořádného fištróna. Každopádně stylové džbánky pro vodu zdarma už proudí do prvních podniků v Praze . Až jich bude dostatek, očekávejte i oficiální spuštění projektu. Špionážní foto zde!

  • Podnikotoč

Ospalé léto končí a s ním i klídek na pěšině okolo nových hospod. Tento týden otevřela Nová krásná knihovna a v ní, stejně stylová, Café Technika. Provoz i kávu zajišťuje Mamacoffee (férového kafe zdroj), stejně jako pro její starší sestru Mamacoffee Café ve Vodičkově.

cuketka.cz_odrobinky_ethiopia

Přes řeku a o kus dál na kopci zase došlo k zásadní změně konceptu u Ethiopia Café. Kavárna se promění na první etiopskou restauraci v Česku! Jako základ menu zvolili tradiční placky injera z mouky teff a typické dušené pokrmy wot. Těšim! ;)

cuketka.cz_odrobinky_lokal

Spuštění nového konceptu české hospody Lokál od Ambiente se pro změnu zase dostalo do zpoždění a předpokládané datum otevření se posouvá na konec září. Orientální Dahab, který byl tímto z vynikající lokality v Dlouhé vytlačen, si mezitím našel novou adresu v Soukenické a otevírat se prý bude na začátku října.

cuketka.cz_odrobinky_adelitas

Ve stejnou dobu, ale v Americké ulici na Vinohradech, by mělo dojít k otevření mexické restaurace Las Adelitas. Stojí za ní parta kluků z Mexika, kteří se v Praze drží zatím jen s pozoruhodným provozem s donáškou jídla výhradně přes Facebook! Ohromně jim držím palce. Poctivá a jednoduchá mexická kuchyně v Praze stále chybí…

Můj poslední, a dokonce již otevřený objev je maďarská restaurace Dudás Csárda ve Vršovicích. Podrobnosti o otevření neznám, ale alespoň podle jídelního lístku to konečně vypadá na podnik s adekvátní porcí husích jater, papriky a perkeltu! :)

  • Chuť na mleté

Chcete vědět, kdo dělá nejlepší burger v Praze? Zeptejte se expats! Na burgrech odrostlí a do sezamových bulek přebalovaní odborníci na slovo vzatí udělali v poslední době hned dvě série recenzí na mleté maso. Brewsta pro Expats.cz a Laura Baranik pro Lidovky. Se zájmem jsem proslintal.

  • Knedluše, kam se podíváš

Nevím jak vy, ale tento víkend bych se nejraději rozpáral jak šiška knedlíku nití. Dvě unikátní akce a každá na jiném konci republiky. První knedlíkový den v Chebu a Oskorušobraní v Tvarožné Lhotě. Tak co to bude? ;)

  • Nový reklamní formát

Dnes budu na blogu spouštět novou reklamní plochu – textové odkazy. Po rozjetí měsíčních kampaní je to doplněk určený pro menší inzerenty (obchůdky, eshopy, gastronomické akce) a jejich jednorázové nabídky. Pravidla jsou stejně striktní jako u partnerství blogu a reklama je jasně definována a ohraničena. V momentech, kdy nebude obsazena, se budou zobrazovat odkazy na zajímavé projekty, kterým fandím… ;)

  • Doubleshot!

Exkluzivně doplňuji o žhavou novinku, která mi udělala asi největší radost – spuštení nového kávového blogu Double Shot. Kdo za ním stojí? Nikdo jiný než dvojice Jarda Hrstka (pražič) & Jarda Tuček (barista), která válcuje českou kávovou scénu už nějaký ten čas.

cuketka.cz_odrobinky_double_shot

Nový blog je již čistě soukromá a nezávislá aktivita a oba se budou činit přesně v duchu sloganu – Dva nadšenci, dva názory, jeden svět kávy… Odpovídá tomu i pozvánka na úvodní degustaci, ve které změří síly exkluzivní vzorky kávy z obou stran oceánu. Přeji hodně štěstí, a protože se jedná o dvojitou dávku, musím znovu zopakovat adresu – www.doubleshot.cz! ;)

Reklama

Komentáře

ovoce puka fotony ve svech?:)1) foton ma nulovou klidovou hmotu 2) za kazdych okolnosti se pohybuje rychlosti svetla ==davno by uz pukly;) (pomineme li to, ze by byly docela radioaktivni, jelikoz tvrde rentgenove zareni je vlastne proud fotonu):))

ja uz viem o jednej madarskej restike v Prahe – Paprika – http://www.restauracepaprika.cz
ale este som tam nebol
podla jidelaku to vyzera ako jednoducha jedalen co je len dobre…
urcite pojdem do oboch a dam vediet :-)

lik:

no, uznávám, že je to trochu ujetý, ale nekecám!!! :D

Sim:

paprika se tu už probírala: http://www.restauracepaprika.cz/
podle jídelníčku obou vypadá dudás o moc lákavěji :) dnesj sejm se vypravil a vypadá to předběžně moc fajn. až to bude zpracováno tak možná za 14 v týdnu :) na paprice ani na smetaně rozhodně nešetří… :)

6: Nemohu si pomoci – coby Brit shledávám styl Franka Bruni-ho příliš rozvleklý a americky ukecaný. As they say: One man's meat is another man's poison…

kafemil:

mě to neudivuje. i když se kávě věnují, tak alespoň z mých zkušeností mám dojem, že záměna „velkého českého presa“ s epressem jim nedělá problém. a přitom french pressy, které by se k jejich kávě tolik hodily, ignorují…

12. Ajajaj, toz je osklivy, nepekna vec. :) Ja osobne, jsem pri svych navstevach obchudku vedle IP Pavlova dostaval objemove neco mezi espresso a doppio, ale zase nevedel jsem z kolika presne gramu to delaji, tak jsem to tolik neresil – chutove to bylo velice dobre. Zkusim se na to podivat podrobneji :)

kafemil:

no tak už jen nutit x jednodruhovek výhradně do espressa a na jednom mlýnku provozně? hm? není to škoda pro tak pěkné kávy?

14. Tak skoda to je, ale pro predstavu to staci asi, pro ochutnani zda je kava sladka, kysela atd :) Ono spise vetsi problem vidim v nastaveni hrubosti mleti. Jinak mlynek tam maji dobry, tusim ze on ani nenechava v komore az tolik namlete kavy z predchozi davky (jako treba Robur). Figl: objednavat dve kavy, a pit tu druhou :D Nebo poprosit o promleti treba 5 gramu „na vyhazov“, pro procisteni mlynku. Ale jinak souhlasim, ma to sva pro a proti, ten system, a v idealnim pripade by to chtelo 12 popsanych mlynku. :)

Jestli je Dudás Csárda převtělením bývalé stejnojmenné restaurace v Radotíně, která je už víc než rok zavřená za účelem stěhování, vypadá to, že jsme se konečně dočkali a je přestěhováno :-)
Podle skladby jídelního lístku a fotek interiéru to vypadá, že se asi nepletu, jen ty ceny se zvýšily /nepřímo/ úměrně vzdálenosti k centru. Ale i tak se těším.

kafemil:

pardon, ale prosit o předemletí nebo uvažovat o koupi dvou káv, na to u běžných zákazníků zapomeňte… ;) kávu v kavárně si také nedávám pro „představu“ omg! :) chci ji vychutnat na 100% a chci věřit tomu, že poslední článek řetezce (barista, kavárna) udělali všechno proto aby z ní těch 100% vyždímali!

Kertag:

dudás je otevřená od dubna, sedí to? :)

17. Vsak jo, ja ve vsem s Vami souhlasim :) Taky ze si tam kupuji kavu v zrnech a delam si ji sam, pro ten 100% vysledek. Podavam tu jen pohled z hlediska obycejnych lidi, co kavu tridi pouze na horkou a kyselou. Pro ne je ten koncept i beztak velky kvalitativni skok kupredu, kdyz to srovnam s 95 % prazskych kavaren/restauraci/cukraren.

Tak jsem po rozhovoru a focení pro akci Veolie. K dnešnímu dni má jejich projekt karafové kohoutkové vody jen v Praze 46!! partnerů.

Cafe Technika je hezký prostor, těsně po zahájení provozu jsem šla zapsat dítko do knihovny (prozatím do Městské, která tam má konečně pobočku) a natrefili jsme tam na zbytky oficiálního rautu. Pár dobrůtek jsme si zobli 8))) Jsem zvědavá na běžný provoz, myslím, že kapacita nebude stačit.

hm, ze bych do te kulate knihovny zasla?:) bylo by dobre mit kavu tak blizko od skoly.pokud ovsem by se zmenila ta kvalita:)

já myslím, že jenom chaosí na začátku… dal bych jim na to místě určitě čas. o zákazníky nebude nouze :)

Z etiopske restaurace mam prevelikou radost, stejne tak z Las Adelitas, musel jsem na ty jejich namky vzdy vyrazit nekam do sveta :)

ajada:

díky :) ano, opět se zadařilo. všem díky za nominaci i případný hlas!

letos se mi podařilo zabodovat i u odborné poroty, kde je nominace na osobnost roku (asi trochu mimo, ale co nadělám ;) + se tam dostala nominace na anticenu pro impuls za kradení fotek:

http://kristalova.lupa.cz/…orna-porota/

Hlasování odevzdáno :-). Kde se dá hlasovat pro Krádio? :-)

děkuju moc! :)

o osobnost roku ani anticenu se hlasovat nedá, rozhoduje odborná porota přímo na lupě… ;)

Dnes jsem šla kolem budoucí restauraci Las Adelitas, zatím je to rozestávěný, malují to tam atd. Tipuju to na konec řijna. Dovnitř nebylo vidět ale zvenku to je bílo-zelený.

lidiab:

fajn :) aspoň se to rušá. zpoždění do konce října by bylo v klídku, stejně se teď všichni baví v lokálu :)

Hezký den, navštívil jsem s přítelkyní Ethiopia cafe, bylo to velmi příjemné a překvapující. Zatím nechci psát čím, musí se to zkusit :-) Obsluhující (Jára) byl milý a ochotný, patří mu můj dík za uvedení do Afriky. Byl už tam ještě někdo?

Komentáře jsou uzavřeny.