Biozáchvat

Toulcův dvůr je ještě lepčí než loni! Chtěl jsem vám udělat reportáž, ale podlehl jsem. Mé drahé igelitky se totiž naplnily tak rychle, že mi záhy znemožnily volný pohyb. Pět bio-kilo, pár lahví bio-vína a byl jsem hotov…

Kdo má Toulčák méně než 350 km od odmova a vynechá ho, tak ať si mě nepřeje! ;) Stejně tak jako víkendové Vinobraní na Sv. Klárce s burčákem z pražských vinic!

Naprosto perplex rovněž zůstávám po dnešní návštěvě nového Kájova podniku (otevřeno teprve druhý den!!!). Mistrovy malby, bezchybný sixties design a odzbrojujicí kuchyně včetně série vín Gottland. Karle, valíte to!

Podobný je i tento koktej z Bugsy's. Netuším, jak se to jmenuje, ale dávají ho zdarma v bathroom… ;)

Hezký víkend všem!

Reklama

Komentáře

Jééé, stejně upravený pisoár byl včera v Al Dente :o)))
Toulcům dvůr jsem nějak nedal, ale Bio domácí vína bych i zakoupil… třeba Pálava od Abrlových je vždy sázka na jistotu :) a mají i vlastní řadu bylinek :)

rushid:

jj, tak nějak… ;)

J.Č.:

asi je to teď v praze móda – čůrat na citrusy, přidám ještě aromi & perfect restaurant ;))) u Karla citrusy zatím nehrozí, za to ta všudypřítomná hyberblýštivá mozajka může u slabších povah vyvolat smyslovou rozedmu! ;)) zbtytek interiéru je ale zatím asi nejpoveděnější kousek z nově oevřených, co jsem viděl. lehké futuretro 70.let a fantastické pohodlí a atmosféra…

Pane Cuketko, tak jak to je s tim designem u Kaji??
V clanku ,,bezchybný sixties design,, a v komentari ,,lehké futuretro 70.let,, :-) To jsem z toho trochu jelen :-)

apropo jelen…byl by naky hezky napad jak zpracovat zajimave jelena? Klasika svickova a gulas probehly a steak nelaka, any idea?

Romano:

ooops já popleta, prostě si představtte kájovo mládí. je tam i kousek těch osmdesátých. ale doporučuji co nejdříve osobní návštěvu, má to mistrův švih i náladu (i po stěnách jeho malby ;)…více v přespříštím Týdnu ;)

!! teď mě to docvaklo. má to i hodně velký kus z těch starších bondovek s rogerem moorem nebo connerym… už je ta představa lepší? ;)

ad jelen, mrkněte se tady na toho fisnkého soba s kroupama a omáčkou s portským – http://www.cuketka.cz/?…

má to taky něco z kolagenoidního na hlavě, udělal bych to stejně a mylsím, že byste nepohloupi. zkrátka kroupy + nějaká pěkná redukce ;)

tak ted je ma predstava dokonala :-) jen pro doplneni, zajiste, nedulezitych detailu vyuziji pondelni recenze a nasledne osobni navstevy…

a jelen na navsteve ve Finsku zni taktez lakave…nasledne poreferuji jak tato cesta dopadla…diky za inspiraci

tak teď už jsem z toho designu skutečně jelen (zatím bez krup a omáčky – portského je na ni beztak škoda ;-) ).

na webu mistrovy restaurace totiž k totálnímu doplnění stylového cuketkomixu čtu: „… Naším záměrem je přiblížit Vám, návštěvníkům a jistě i gurmánům skvělou a noblesní atmosféru 30 let …“. je pravda, že by se to dalo interpretovat tak jak je to napsáno, tedy „… atmosféru třiceti let …“ a máme z toho ty cuketkovy šedesátky až osmdesátky … ale spíš si myslím, že to měla (i ve vztahu k následně opěvovanému stylu art deco, na kterém se mistr osobně podílel (tady mi něco nesedí, nebyl v té době ještě mistr náhodou na houbách??? … ale přeci to tam píšou, tak to musí být pravda … „… Karel Gott, který se podílel na architektonickém stylu Art Deco …“) být léta třicátá …

… takže jak už jsem řekl – jsem z toho cervus maximus … ;-)

anjin:

no jo, to je vtipné ;) tímto rozšiřuji svůj interval omylu na 30. – 80. léta. s tolerancí ± 20 let. jestli je to art deco, tak takové, které si mistr představoval ve svém mládí. zrcadla, korálky, neuvěřitelné vázy a lampy, orchideje + mistrvy paintings. na záchodě zrcadlová mozaika z tisíce a jednou kousku… až jsem se málem nemohl strefit ;) na mě to účinkovalo hypnogenně, nenechte si to ujít…a šupněte tam ( v přízemí je kavárna vhodná pouze na kafíčko), nahoře restaurant..

Ahoj Cuketko, na základě tvé připomínky v tomto článku a loňské recenze jsme se vypravili na vinobraní do vinice Sv. Kláry a rozhodně jsme nelitovali. Byla to povedená akce, cimbálovka připomněla Moravu, burčák dobrý a ceny byly více než solidní, občas až překvapivě nízké. Díky za dobrý tip:-)

Dan:

že to bylo fajn? nahoře u degustačních stánků jsem se seznámil s rodinkou, co dělá košer víno Chrámce, moc sympatičtí byli.

měli otevřeny jen čtyři lahvinky (z toho jen dvě košer) a stěžovali si, že lidi nechtějí platit za ty lepší vozrky… měli ze začátku otevřeno něco levnějšího a „přechutnalo“ se toho celých 5 litrů za pár hodin… :) kromě toho měli naprosto uber-burčák z zweigeltrebe.. jahodový mošt hadra! ,)

další víkend je na míráku a v grébovce!!!

ještěrka:

mě taky ;)))

Cuketka: Jojo, bylo to tuze fajn. Abych se přiznal, tak i když jsem samozřejmě nepředpokládal, že bychom tam byli ve stejnou dobu, tak jsem občas kouknul, kdo z těch lidí s foťákem by mohl být pan Cuketka;-)
Prosím bližší info o tom „míráku a grébovce“, jako importovaný Pražák se moc nevyznám:-(

Cuketka: Rozpadající bajk jsem nezpozoroval, ožrala v saku s čepicí na hlavě tam jeden byl, dával cimbálovce litřík za to, aby mu něco zahrála. To Vy?!;-)
Díky za tip na kalendář, tohle mi úplně uniklo a je to další skvělá věc na tomhle webu.

Dan:

to byl kolega ožrala v saku :)))

kalendář jde málo vidět, už jsem to zaevidoval, v blízkých dnech ho trošku vypíchneme… :)

Cuketka:
Já to věděl, že tam někde jste v ten samý okamžik!;-)
S tím kalendářem je to trošku těžší, nakonec jsem ho našel v topu, ale přehlédl jsem ho kvůli tomu, že věci v topu považuju za součást designu, nehledám tam další navigaci. Nakonec jsem ho našel i v pravém sloupci, ale tam je zase přehlédnutelný díky množství informací, které v obou postranních sloupečcích jsou. Vím, že je těžké vměstnat takové kvantum informací rozumně na stránku, nezávídím Vám tento úkol. Pro zpřehlednění bych odstranil z pravého sloupečku „Nové články“ – považuju je za zbytečné.
Jinak ještě jednou díky za tip a za skvělý web.

Dane, já taky koukala, jestli se mi podaří pana Cuketku identifikovat :-) protože jsem předpokládala, že v Troji samozřejmě bude… Ale netrefila jsem se :-)

Cuketko, Váš blog žeru. Díky.

Eva:

úspěšný odlov pana C. neznámým lovcem (teď už známým) se konal na Prague Food Festivalu… byla to sranda pro nás pro oba!!! ;)))

ňekl bych, že pro zasvěcené „neseznámené“ se skoro stane folklórem na podobných akcích hledat pana Cuketku;-)

Eva:
moc děkuji za tip, SZ jsem si chtěl uddělat příští rok… schválně jestli nemám smysly nakřivo ;) (a já myslim že mám!)

Dan:

:))) jj no mohl bych rozdávat ceny všem úspěšným :) příští šance je v sobotu na cyklojízdě ;)

Pane Cuketko, jděte do těch senzorických zkoušek! Určitě! Udělala jsem to na 3 roky, ale je to brutááál. Už nikdy více :-) SZ seškvařily moje sebevědomí na nepatrný škvareček. Všichni, kdo to dají na pět let, mají můj respekt. Ale jinak je to zajímavá zkušenost.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)