Živé fůdbložení II. – aperitivo

zive_fudblozeni14.jpg

Včerejší plánovaný půlnoční update dostáváte až nyní. V bytečku, kde dočasně přebývám, na noc pro jistotu vypli internetové připojení. Tím, že jsem byl offline, je to celé vlastně ještě více online! :)

Poznáte podle úvodního obrázku z večerní procházky odkud píšu? Schválně si tipněte!

Tak co, poznali jste slavnou La Scalu? Jestli jó, určitě odhalíte i přesnou polohu pana Cuketky. Ano, fůdbložení se šíří z Miána!

Aperitivo

zive_fudblozeni3.jpg

Hned po ubytování jsem se vrhl na místní zábavu číslo jedna – aperitivo. Aperitivo je moc fajnová akce kombinující happy hours a all you can eat. Bary vždy na určitou večerní hodinu připraví volné pohoštění, které ja vázané na zakoupení jednoho drinku.

zive_fudblozeni4.jpg

U vstupu si u pokladny řeknete třeba vino roso, zaplatíte (5€) a dostanete papírek. K dispozici pak máte talíř, na který si můžete neomezeně nabírat z průběžně doplňovaných ohřívačů a mís.

zive_fudblozeni5.jpg

Drink si vyzvedáváte sami u baru a právě tam uplatníte ten papírek. Já to nevěděl, objednal jsem si, barman mi ten dink podal a řekl mi italsky, že chce vidět papírek. Já jsem jeho žádost vyhodnotil jako nějaký pohostinný dotaz a chabou italštinou jsem ho ujistil, že nic nepotřebuju a že děkuji. Zeptal se znovu na papírek a tak jsem znovu poděkoval a pěkně se na něj usmál. Vzdal to chlapec… ;)

zive_fudblozeni6.jpg

Jak vidíte na obrázcích servírují se takové obyčejné blbosti, opravdu jen základní předkrmy a věci jen tak na rozproudění – olivy, sýry, saláty, keksíky nebo směska ze salámků. Z teplých chodů se dá ale už celkem slušně najíst – tady to byly hovězí kousky s lilkem, bylinkami a bramborem a těstoviny na různé způsoby.

zive_fudblozeni15.jpg

Nabídka je vždy jiná, každý podnik to pojímá jinak. V Lonely Planet se dočítám i o pěkných šílenostech! Základní atmosféra však zůstává stejná – spousta jídla na baru, dobrá nálada a temperamentní bitka o prostor s ostatními hosty. Moc velká sranda, o které jsem si skoro 100% jistý, že ji v Česku nikdy v životě neuvidíme v praxi.

Pokud se zadaří, uvidíte aperitivo ještě jednou…

Večerní Milan

Milan je metrosexuál. Miliondvěstětisíc luxusních butiků s hadrama to má. Mezitím hlučné autostrády s kapotovanými i nekapotovanými šialenci s různým počtem kol.

zive_fudblozeni17.jpg

Tady jsem nestačil všas tasit na projíždějící tramvaj, ve kterém měli za řidičem sporák dva kuchaři, ve zbytku pak seděla asi dvacítka hostů za prostřenmi stoly!

zive_fudblozeni9.jpg

Explictní hříbkové foodporno v podání jednoho (už zavřeného) lahůdkářství. Chlubili se i touto vyzývavou cedulí. Nesmím na ně za žádnou cenu narazit!!!

zive_fudblozeni7.jpg

Prošli jsme i skrze zlatočerné srdce místního konzumu – obchodní centrum Galeria Vittorio Emanuele 2 II.

zive_fudblozeni13.jpg

Milan je prý taky na mekáče. Tady je jeden, který zahodil klasické barevné schéma a podřídil se pohřebáckému dekoru luxuní nákupní galerie.

zive_fudblozeni8.jpg

Netradičně nastojato skončíme u zcela neuvěřitelného automatu v metru. Za výkupné v hodnotě 0,60 €, jsem z něj vytřískal klasické espresso s tygří cremou jako ze journalu. Lavazza, pěkně!

zive_fudblozeni11.jpg

Prozatím, ciao! ,)

Reklama

Komentáře

Úplně ti závidím, taky bych někam vyrazil. :-) Jenom trochu nechápu, jak se může to Aperitivo vyplatit, i když Italové možná nebudou taková zvěř jako Češi, když je něco zadarmo..

Oh oh, Italové dokážou žrát neuvěřitelně, ale až tak po desáté večer, kdy „mittel-europeo“ žaludek jde spát.
Mr. Cuketko, ta galerie je Vittorio Emanuele II., jako Přemysl Otakar II., pardon, ale ta arabská 2 praští do očí…

tartufi bianchi treschi
Je sranda, jak už z písma (joined-up writing) lze, zhruba baj vočko, vydedukovat, kde v Evropě se jeden nalézá. Češi píší naprosto jinak, než Angličani. Rukopis těch se zas liší od Frantíků či Italů. Jak písmenka, tak číslice.
Holt první třída základní školy pak člověka provází po celý život.

Zdravim z Janova (z Milána skoro za rohem) !!! A aperitivo jsem v místním baru absolvoval v pátek a bylo tam pěkně narváno a ten salámkový salát s olivami tam měli taky a bylo to dosti podivné na pohled i na chuť a první drink stál 6 euro ať to bylo co bylo, druhý stál 5 euro a třetí zase 6 euro, čert se v tom vyznej…

Julie:

anó!!! tisíc bodíků za rychlost :)

emef:

právě že jsou ještě větší zvěř než my!!! na talířky a ohřívače s předkmy se vrhalinebojácně a každý v několikáté vlně za sebou. docela jsme nestačili držet tempo. myšlenka je asi taková, že si je nahrnou do podniku (např. od 18:30–20:30) a psoléhají, že je to jídlo umrtví a zůstanou konzumovat i nadále. my jsme bohužel zachytili jen takové to úplně obyčejné aperitivo s opravdu levnými a jednoduchými jídly a surovinami ze supermarketu.

aperitivo prý ale dělá i milánksý four seasons, nebo dražší bary tematicky např. s mořskými plody… atp ;) nutno opakovaně prozkoumat!

signorina Zucchina:

ještě jednou omluva za překlep, te´d koukám, že dokoncei v tom průvodci to mají dobře, dokonce mám vyfocené i to průčelí se srpvávným názvem. prostě napsáno hodinku po půlnoci při lampičce :)))

a jinak souhlas – táloši se ládujou neuvěřitelně!!! ,)

Jednorožec:

:) na cedule a všeliké nápisy jsou docela majstři. např ale takové značení milnáského metra bylo jedno z nejpřehlednějších co jsem kdy viděl. vůbec jsem se nemotal a jezdil přesně tam, kam jsem chtěl. to je u mě zcela vyjímečné!!! :) že by to bylo seštelované na nějaký normovaný inttelekt?

ad lanýžky:

u toho Pecka jsem chvíli uvažovali, ejstli by nám strouhli jedne plátek, ale nakoenc jsme to vzdali. možná bude ůepší pro ně zajet přímo do nějakého většího tartufího centra a dát tomu patřičný kontext ,) 9800e/kg uffffffffffffff!!!

NIRO:

nebyla!!! easyjet nedává :)

vfb:

ha!!! systém jsme mnohdy také nechápali. přizpůsobili jme se davu.

  1. lokalizovat pokladnu, nebo pána s peněženkou a objednat
  2. okamžitě si naládovat talířek do tří pater
  3. vybojovat drink na baru a opakovat bod 2) do odpadnutí

jakékoliv upejpání stranou!!! hodně i to připomnělo sytém v chapmegnerii z barcelony – čtěte tady: http://www.cuketka.cz/?p=32

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)