Plná huba odrobinek

Z archivu

Představte si, že pracujete v americké cukrárně. Celý den tam prodáváte brownies, které krájíte na velkém tácu. Zákazníci jsou nesnesitelní a vaše šéfová je kráva. Na konci šichty vás bolí nožky, jste celí umatlaní a škrábe vás v krku.

Naštěstí tam ale zbyl ten tác po brownies! Pomalu si všechny ty čoko-odrobinky nahrnete na okraj, kleknete si k nim a jedním plynulým pohybem si je narvete do huby. Chrumkgh… ;)

  • Nové trendy v nápojové recyklaci

Minulý týden jsem se (vinou své dyslexie kombinované s demencí) nedobrovolně ocitl na dvě hodiny ve Vsetíně. Jako archetyp zcela vyřízeného pocestného jsem našel exil v restauraci hotelu Britannia. Smažený kuřecí řízek, hranolky s tatarkou a pár Budvarů.

Na hajzliku mě odrovnala přímost a strohost tamního recyklačního konceptu. Bez vytáček a poslušně jsem recykloval vlevo…

  • Jak ožužlat cuketu?

Jack DeNeut mi opět zaslal švestičky z jeho zahrádky. Normálka bych odolal, ale tak pěkný záchvatek, jako z titulní fotky na jeho postu, jsem už dlouho neměl! ;))) Něco málo pro foto-fandy: How to take photos like a little zucchini aneb o hloubce ostrosti ve fotografii.

  • Rachad Is The New Bread

Kdo tento týden nevyvěsil reklamu na seminář o kuskusu, ten neexistuje! Sobota, 10h, kuskus, rachad, mandarinka, 500,– Kč! Pokud se mi podaří do těch prtelowitz dokulič ve zdraví a včas, snad se tam potkáme. Originál polopatické pozvánky tutaj!

  • Bůh nás ochraň od Unie, vinařům se těžce žije

Moravského vinaře Ctirada Králíka ze ZD Sedlec namíchl znovuzvolený prezident tím, že si na soukromé oslavě v Kogu neťukl moravským vínem. Rozlícený sklepmistr mimo jiné vzkazuje: Je to facka nejen českým a moravským vinařům, ale i Vinařskému fondu, jejich úsilí a vynaloženým společným finančním prostředkům. Taky k tomu složil pěknou básničku (plný text úplně dole), které dal prostor šéfredaktor Vinařského obzoru ve svém nejnovějším úvodníku.

Halóóó…, neviděli jste tam někde na Moravě soudnost?

  • V.O.C., V.O.C.G., V.O.C.A., V.O.C.A. Cru, V.O.C.A. Grand Cru – moravský apelační sytém na cracku?!

Ještě jedna sada perelVinařského obzoru (č. 3, 2008). Tam byla představena nová koncepce apelačního sysytému VOC Morava vycházející z konsensuálních návrhů prof. Krause, doc. Michlovského a Radomíra Nepraše. Návrh občanského sdružení VOC Morava zatím není nikde k vidění on-line, budu alespoň krátce tlumočit.

Má to být pětistupňové s tím, že se jednotlivé stupně budou zavádět postupně, jak se zadaří. Základní V.O.C. je pro všechny z oblasti Morava, pro bílá vína platí – odrůdy dle LPO a jejich směsi, výnos max. 75hl/ha, cukernatost min. 17 NM, alkohol max. 12% obj., zbytkáč = suché, doporučená cena 100,– Kč vč. DPH, senzoricky – žádný barrique, reduktivní, mladé, ovocité, pobízivé, přitažlivé pro mladé, pikantní kyselinky, odrůdová rozlišitelnost. Uff… V.O.C.G. = méně než podoblast, V.O.C.A. = vinařská obec, Cru + Grand Cru = v rámci V.O.C.A. – dle rozhodnutí arbitrážní komise, pro každý ročník extra.

Ehhh… :/ Na čem to pánové vinaři jedou? A hlavně, kdo jim to sežere?

  • Nekuřácké restaurace už ve středu?

Čert ví, každopádně ve středu 19. března jde do sněmovny další verze „protikuřáckého“ zákona. Navrhovaná verze je zatím jedna z nejpřísnějších, měla by zakázat kouření v restauracích i hospodách (úplně). Už teď můžete uzavírat sázky na to, v jakém stadiu vykrüpplenosti dolní komoru opustí a jestli vůbec… ,)

  • Nemístná anketa

Zpětné odkazy na zdejší centrálu bývají málokdy tak podnětné! Láďa ve svém postu nadnesl více než důležitou otázku – cuketka nebo hovínko?

Myslím, že by to stálo za trochu hlubinné analýzy… ;) Tak tedy, logo pana C. vám nejvíce připomíná:

  1. cuketku?
  2. hovínko?
  3. pinďoura?
  4. něco jiného? (specifikujte co! ;)

Reklama

Komentáře

d. cervika z pesnicky:

bolo raz jablcko krasne,
malo licka cervene,
jeho jasna farba ziaaari
a mamka daj ho mne.

ked som zatala don zubky,
pochytil ma velky strach,
lebo cervik vysiel z hĺĺĺbky
a stal si na svoj prah.

bolo nam to obom trapne,
ze ma nahryznuty dom,
on sa urazene vztyyycil
a vyplazil sa von.

Moravská VOC vypadají nesmírně slibně: jednak budou asi potřeba na každou láhev 2 etikety, jedna s identifikací vína podle současného zákona (asi přední) a jedna s identifikací podle VOC (zadní?). Největší naděje vkládám do Grand Cru vín – „dle rozhodnutí arbitrážní komise, pro každý ročník extra“ bože to by byla prča! Ale marketing je potřeba a už kdysi jsem pár lidí naštval návrhem, že to nejmenší, co mohou moravská vinařství pro svá vína udělat, je připsat na etiketu GRAND CRU :-)

Takže co jsem si odnesl z odrobinek:
Šéfová kráva 1ks.
Demence a krűplenost po jednom kuse
Hajzlík 2ks.
Drogy 1ks.
Prtelowice 1ks.
Hovínko a nakonec jeden pinďourek.

btw. pane Rachad, kdyť Von je učiněnej Lórenc z Arábije :)

nefujguje mi odkaz na:
Originál polopatické pozvánky tutaj!
Vám ostatním jo?

ad nemístná anketa: za dé je správně: fazolek křížený s jitrnicí

Tak každému, kdo někdy viděl South Park, musí to logo nutně připomínat s prominutím možnost bé. Ale ani to mne neodradí od toho, abych sem vlezl pokaždé, když mi RSS čtečka hvízdne.

No já zírám. On mě Nelso (J.DeNeut) taky zalinkoval jako příkladného fotografa :))) Mě, starýho fotozloděje, kterej občas zmáčkne něco mobilem a vlastní (špatnou) fotku měl naposledy víc než před měsícem. Toť zřejmě výhoda jazykové bariéry…Opravovat ho nebudu :)

Na Moravě je přitažlivý právě ten nedostatek soudnosti:-)
Logo Cuketka… Souhlas se Scalexem…Ale od te doby, co je http://www.cuketka.cz oblibenejsi nez South Park, to muze byt jen A:-)

apelační systém je docela k pobavení :)
Jinak v anketě se přidávám k A, ale musím se přiznat že při první návštěvě mne napadlo B.

4matesola: A bez krému na boty!Ale Tunisko jsem neosvobodil. A kolem bordelu s kapsou prázdnou jen smutně procházel…

To Cuketka: rozverná klobáska s čepičkou? Kdo se chytí první?

Já už vím – obušek z pytlíku z tý pohádky!Jako by mu z pytlíku vypadnul!

D-ze všeho nejvíc mi to připomíná kypřítko na zeminu (v květináči) ve tvaru malé žížaly:-) Zamyslela jsem se nad tím až teď po výzvě, jinak jsem od začátku brala, že to bude nejspíš cuketka, když se to tu jmenuje cuketka.

připomíná mi to to, co mám velice ráda, možná nejraději – teda cuketku… pardon, chtěla jsem napsat pindíka… :-)

kypřítko, prvok, klobáska, mutovaný fazolek :))) LOLek :))) fantazija pracuje ;)

sklenička:

na grand cru z moravy se neskonale těším, doufám že první bude od pana docenta :) tento značně komplikovaný návrh vychází z toho, že vinaři nejsou schopni akceptovat klasické aoc, které by samozřejmě pařipadalo v úvahu pouze pro zlomek z nich. proto ta šílená první vrstva pro všechny, aby se koza nažrala a vlk zavyl… ugh, pro pobavení doporučuji zakoupit to číslo VO (nebo rovnou předplatit), stejně tak zábavné je zhodnocení ročníku svatomartinského vína a vůbec všechny články pánů vinařů reprezentantů v vinařského fondu, svazu vinařů etc. ani články od r. stávka nejsou marné. neutuchající zdroj fascinace… :)

matesola:

zdravíme fotografy, zejména teď, po náročné cestě z phuketu ;)))) ad výrazivo a skladba – no a to jsem ještě autocenzuroval!

caty:

děkuju, už opraveno :)

Scalex:

SP mám nakoukáno, naštěstí si z toho nic nepamatuju :) jen tu mysliveckou – střílejte, řítí se na nás!!! :)

dani:

as morava – asi jó… to možná jo, ale ta chronická ublíženost, to už je vysilující :)

Gimly:

jestli vís to zajímá, schválně se na to mrkněte (tedy jestli se to někde pořádně objeví, guglij sem jak o život ale o návrhu natož o VOC Morava o.s. nidke ani památky…) je to zajímavé, na strániách VO probíhá diskuze o VOC už pšknou řádku měsíců.. taková dedektivka s předem známým (špatným) koncem na pokrač. :))

…anketka tedy zatím (pokud jsem správně napočítal, jako multiple choice:)

A ii
B iii
C ii
D iiiii

Rachad: rejpnu si, ale „retaurace“? Jinak je to vařící seminář pro profíky, nebo vykládací seminář pro smrtelníky?
Pan C.: K Lesíku a okolo rybníka dozadu, nedá se to netrefit

18: Vařit se bude, ale ne jako v hotelu nebo v restauraci, ale jako doma. Mě naštěstí semináře neživí, takže to beru jako zábavu.

Pan Cuketka: vygoogli si na images.google.com frázi „mr. hankey“ 8^)

Je to takové malé, roztomilé hovínko. A tu žížalu mi Dáša uzmula před nosem. Chtěla jsem to napsat už odpo, leč nestíhám. :-))))

ad rachadovy kurzy:

atmoška je pohodová, mrkněte se na strányk Mandarinky pro představu je to takové kuchyňské studio ve školce :)))

Scalex:

m-kayyy, už sjem se chytil, takže mr. hankey je cuketkův strýček :)))

Pivli:

:))) i vy žížalo jedna, květináčovej ušákovej cukíni :)))

25: Když budete hodný a nikomu to neřeknete nemusíte se zouvat :-)))

Vzkaz pro cuketku trochu mimo tématiku: Proč když jsem přidala příspěvek (soutěž „Původ jídla a já“ …tak mi to napsalo jako datum uložení rok 1999 a to při dvou pokusech? tedy pod „správou“ se nikdy můj příspěvek nezobrazil, pouze při hledání pod slovem „evulinda“. A proč můj soutěžní příspěvek zaslaný e-mailem se mi vrátil s tím, že nebyl doručen? :-( Ach jo. Každopádně zítra odlétám na měsíc hodně na východ a Internet uvidím až tak v půlce dubna, tak holt technika mi zabránila soutěžit:-(

Cuketko, až budeš příště ve Vsetíně, zkus restauraci Pohoda. Tam bych asi šel já, pokud bych na Vsetíně šel ještě s někým do restaurace. I když je fakt, že je od nádraží dál než Britania:-D Proč jsi nešel do restaurace Na špici? :-D

Na druhou stranu, vždy, když jsem jednou za dva, tři měsíce na Vsetíně přes oběd, tak prostě neodolám a jdu do Jednoty na segedínský guláš za padesát Kč – prostě mi tam chutná nejvíc ze všech segendínských gulášů, které jsem kdy jedl a navíc se na mne vždycky hezky usmívají:-)

Já bych na Vsetíně doporučila raději hotel Nová radnice (teda pokud se tam v poslední době nepohoršili, chvilku jsem tam nebyla), Pohoda už není restaurace jako byla, ale pizzerie.
Ovšem Jednota je bezkonkurenční :-))

30. Matesola: ale ráda, to víte že jo! Jen mi to logo prostě připomíná kypřící žížalu v mém květináči. :-)

ad anketa: zcela očividně se jedná o jitrnici, na jednom konci odšpejlenou – z kteréhož konce je pak vymáčklé sousto lahodného voňavého prejtu. Tento ztopořený konec pak láká ke vložení do úst a slastnému vycucnutí obsahu (rozuměj: prejtu).

Pevně doufám, že logo zůstane zachováno i pro další generace.

No, myslím, že sem za chvíli vletí paní učitelka a debatu nám zatrhne. Dostanem poznámku do žákajdy a rodiče přijdou do školy. A Matesolovi bude houbelec platné, že přinesl sběr!

Matesola se spoléhá na to, že zajistil mávátka do (před)májového průvodu prošpikovaných.

Upozornění: Pan Rachad je nebezpečně vtipný, šarmantní a výřečný. Nic dalšího si v den semináře neplánujte, protože nebudete chtít přestat poslouchat jeho historky. A když už byste náhodou otevřeli ústa a chtěli něco namítnout, zacpe vám je něčím nebesky dobrým.

Mishule: Je to možné, v Pohodě jsem dlouho nebyl, já vsetínské restaurace už nějaký ten pátek nenavštěvuju – protože když na Vsetíně mám nějaké to vyřizování, tak to prostě fakt vždycky vyřeší segedín v Jednodě, který mi tak prostě nechutná nikde jinde:) Ale díky za tip, do Nové radnice se někdy podívám.

39: Pan Rachad je omylný, někdy lehce odrzlý, zásadně se nedrží receptur a osnovy semináře, takže jeho semináře jsou po 8 až 10 minutách bezbřehá improvizace a pan Cuketka je velmi patřičně klasifikoval jako Blízkovýchodní one man show :-(

39, 41: Tak to tak vypadá, že jsem coby jako účastník semináře dobře udělala a prozíravě naplánovala odjezd mimo Prahu až na podvečerní hodiny:-) Mimochodem, přezůvky a kuchyňské zástěry s sebou :-)?

42: Abych učinil svým povinnostem nájemce zadost tak přezůvky si možná radši vezměte a zástěru jistě. Chcete přeci přiložit ruku k dílu?!

Rachad: Samozřejmě že ano! Já jen že mám takovou zástěru s takovým zajímavým motivem, tak aby to pak někoho nepobuřovalo…:-)

Rachad: Přezůvky jako vážně? (btw. ellinor je nějaký/á nastrčený/á chválící agent/ka, ne? ;-))))))) )

Nastrčená tedy rozhodně nejsem! Tak abych vám řekla úplně všechno – Rachad je strašně, ale fakt straaašně ukecanej, takže vás schválně krmí, aby mu nikdo neskákal do řeči. Ale budiž mu přičteno k dobru, že jsou to samé dobroty jako baklawa a tak. Ale vážně se neptejte, odkud se známe, stejně byste nám to nevěřili…

45: Tam budou jen slušní blogeři, takže je povoleno téměř cokoliv!
47: U všech sakrů – odkud se známe?!

Škoda, že budu tahat psa na špagátku na letňanským výstavišti… :-( Ten kurz tentokrát nebude asi jen o vaření ;-)

Tak já osobně za mou osobu se nechám klidně schválně krmit a s plnou pusou mluvit se „nežynýruji “

Rachad: a je to tady…zapomnětlivost. Fakticky ty přezůvky jako ano? Přestávám tam rozeznávat vtip a realitu tvrdého školníkova biče..

Pivli: teda..to bude černý puntík

50: No on má pan Cuketka pravdu. Je to totiž Relaxační klub, kde si maminky nechávají hlídat děti, takže nečekejte profi kuchyňské studio nebo hotelovou kuchyň. No a majitelka trvá na přezouvání. Ale ten den tam nebude a já tam stejně budu muset uklidit. Takže si je jako vezměte, ale když na ně zapomenete asi se nic nestane ;-) Mám pocit že kvůli tomu přezouvání tam už skončila malá čajovna. To víte, chodit v ponožkách po linu a kolem ty hodné dětičky – to s čajovnou moc neladí…Ale v sobotu je to NAŠE!!

49.+ 50.
To my máme psí námluvy, to se odložit nedá. Snad příště!
A já kuskus tak miluju!!! A baklawu…

53: Dám si opáčko – to už je teď jistá věc. V sobotu budou datlové makhrouty z jemného kuskusu…;-)

Musím to tu přestat číst před obědem…začínají se mi sbíhat sliny a mám čím dál tím větší hlad…

Pivli – přeji široké pokrytí :)

Skoro začínám uvažovat, že se na tu ‚pracovní výchovu‘ (culíkaté holčičky v bačkůrkách a se zástěrkami) přijedu podívat :)

56: To by bylo milé. Nedávno se někdo ptal, jak je to s pánským zájmem o vaření. Pravil jsem : Zájem je mocný, ale chlapi jsou vlci samotáři. Vaří doma, blogují, stahují, linkují, diskutují, publikují ale na kurzy ne a ne a ne. Radši si na to přijdou sami a potom si to proberou s kamarády někde u piva či vínka…či u Cuketky

59 Nemyslím že zrovna tebe by lákal kuskus a asi bych ti ani neřekl nic nového :-) Ale všimnul jsem si že mužský to mají hozený trochu jinak. Tady je to lepší! Já už taky nechodím na kurzy vaření. Byl jsem vlastně jednou na starofrancouzský kuchyni a bylo to fajn. Ale nebylo mi to vlastně nic platný. navíc to sponzorovalo Nowaco, ehm ehm. Z praxe si člověk odnese daleko víc a ještě za to dostane zaplaceno :-) Ale ty moje kurzy a semináře to je vždycky spíš taková drbárna s vařením a pojídáním a s oboustrannou výměnou tipů a doporučení…Proto taky ta cena, vlastně to vždycky padne na pronájem a suroviny.

56. ó díky, díky! vyřídím oběma účastníkům!
Už to vidím, jak budu nadávat…dělejte vy dva, koukejte se snažit, mohla jsem být na druhém konci Prahy a příjemně klábosit o vaření. Nojo, povinnosti…
54. Tak to mi snad neunikne, to opáčko!

60 Rachad: No vida, mám kamarádku, která učí němčinu. A ta říká, že nejvíc se člověk naučí, když to učí. Takže koukám, že i při vařícím kurzu můžou informace proudit obousměrně.
Teď mě škodolibě napadlo, jak byste se tvářil, kdyby na ten kurz jednou přišel někdo ještě zkušenější, výřečnější a neodbytnější, než jste vy. To by byla frustrace, co? ;-)

Rachad: Tak to asi zůstanu doma ;-)))))))

Major Milčák: že se človek nejvíc naučí, když to učí? to je jako výraz, že se nejvíc utrácí při placení? ;-)

ps. mám dneska nějakou veselou, no

Hmmm, jak Ellinor popisuje Rachada, tak to vypadá, že jsem se platonicky zamilovala. :-) Závidím včem účastníkům (účastnicím) kurzu. Dobrá krmě a šaramantní kuchař-učitel-vypravěč, to je přímo božská kombinace!

Sakra, když už bude funkční ten nový foodblog, ať z toho mám aspoň ždibec? To je pořád ňákýho otálení… ;-)

Divky a chlapci. Foodporno jsem vam jeste tolerovala. Ale vycucavani ztoporenych jitrnic?? Beru si neplacene volno. Suplovat bude kolega Mlha.

65 Pani ucitelko ztoporena jitrnice to je takovy mily primer stale zustavame v ceskem jazyku. Podivejte se do zakladniho clanku odstavec „Rachad Is a New Bread“ na link Mandarinka a tam si kliknete na Cenik, asi uprostred stranky uzrite slovo Vizazistika (druhe z s hackem), to je sila.

ad 60: to je pravda, rozumná cena je určitě lepší a je větší šance seminář-kurz opakovat. Ad v jednom odkazu zmiňovaný kurz od Atiru je určitě zajímavý, zvášť ten sedmý poslední (chleba..), ale cena 2.5k za lekci nečlenům (nečlen 15k za komplet uff), uznávám trochu porce, pokud je to z oboru a novinky, ale suroviny tam budou dělat, bych řekl, také hodně.

Je to dlouho, co jsem měl moje oblíbené mandlové těsto, byl vodníček, rybička, jablíčko atd, po asi pěti zkušenostech za poslední rok s cukrářskou produkcí různých firem, kdy toto těsto nahradili jakýmsi lepkavým barevným obalem a uvnitř prefabrikovaný rádoby piškot bez chuti se zdrclou pomazánkou z margarínu, která čokoládovou příchuť neviděla ani na fotce z dědečkova rodiného alba a řekli si za to nejlevnější 28,– čistá ruka, přestal jsem kupovat v cukrárně cokoliv a raději si upeču bábovku atd doma. Sice to asi nebude mít pokaždé tak hezký tvar, ale určitě to neošidím a nenarvu tam ty suroviny, aby to jako bylo jen barevné a levné.
Mám vyučenou sestru cukrářku (už to nedělá drahně let),
ale její poslední home-made dort, co přivezla předchozí neděli na oslavu její dcerky, vypadal vzhledově dobře, ale chutnal hnusně, nebyl ani trochu sladký a použitá šlehačka ala „Lidl je levný“ (pan Švarc promine) drhla na patře chutí staré omítky. A to je i po letech úžasně šikovná na tvary. Takže kurzy jsou ok, ale když pak cokoliv děláte z šizených surovin, výsledek to nemůže jinší než také šizený. Vzpomínám marně, kdo si pamatuje, na Mefistokostky z Domu potravin z Václaváku, to bylo něco úžasného, dodnes si pamatuju tu chuť. (Kde jsou tyhle staré socialistické recepty z DP ??????, jdou někde dohledat v archivech, na všechno byli normy, tak to musí někde být)

Jen v té pozvánce ATIRU mají lunedí 31.3 a označeno jako neděle, což je asi nesmysl, protože uvedené termíny, jsou jak později správně uvedou, pondělky.

nechci být podbízivý, ale podle mě hlavně barva pozadí obrázku (resp. hlavička stránek), evokuje představu Cuketky právě v roli hovínka…

Mandarinka ad anketa:

za zcela nejsugestivnější popis nevinného loga (nakresleního skoro panenskou ručkou) byste si zasloužila zvláštní cenu :))

Dan & Vsetín:

do špice bych nevlez, už zvenčí to vypadlo nechutně zahuleně, byl sem navíc totálně psychicky i fyzicky zchátralý – potřeboval jsme to útulno blikajícího a hřejivého průměrného českého podničku! ještě navíc v pátek večir :)))

Pani ucitelka:

prosím, vraťte se brzy. slibuji, že vám vám drhnout tabuli a doplňovat zásobu kříd všude tam, kde jen vaše nožka vstoupí ;)

zcela nejsugestivnější
citoslovce týdne / měsíce / přestupných roků je, dle mého názoru [virbl na buben]:
Chrumkgh…
Citoslovce rvaní si předmětů do huby – flavour of the week / month / leap year on Czech food blogs?
;-)

Kuba – 67:
Nikdy jsem na pečení nijak zvlášť nebyla. Něco málo napéct na vánoce a sem tam, jednou za uherský rok, maximálně bábovku… Pak jsem jednou narazila na slibně vypadající recept na „Honzíkovi“ buchty. Dala jsem se do toho a kupodivu, dopadly výborně…nakonec jsem je pekla i na Silvestra na horách v klasické kachlové peci, v keramickém pekáči pro 12 lidí z torjnásobné várky (s tvarohem, povidlama a mákem)… Nestihly ani vystydnout :D Nedávno jsem se pro změnu dostala k výbornému receptu na Sachr dort. Ačkoli vypadal složitě, troufla jsem si a výsledek byl (dle názoru strávníků) výýýborný :-) To vše díky kvalitním surovinám…Domácí nebo Bio vajíčka, kvalitní a chutný tvaroh, „hodněprocentní“ čokoláda, žádné šizení a umělé náhražky… Buchty sice nejsou tak krásné a pravidlené jako kupované a sachr nemá tak dokonalou polevu, ale…ta chuť ;-)

71. jojo, na „Honzíkovi“ buchty mám také recept. ještě jsem nezkoušela. chodím občas na Mimibazar, někdy tam mezi blafy září fakt dobrý recept.
Na Velikonoce budu péct tvarohovo štolu, dělám ji i na vánoce, vánočku už nechcem. Smotám ji do copu, bude to hezké na svátečním stole a je strašně dobrá!!!! Domácí vajíčka, pravá vanilka, mandle, bio citronová kůra, máslíčko…:-)))) Jo a potírá se rumem s máslem.

Pivli – 72 -
Domácí vajíčka, pravá vanilka, mandle, bio citronová kůra, máslíčko…:-)))) Jo a potírá se rumem s máslem… No prostě samé dietní suroviny ;-) Já už mám u řezníka zamluvené jehňátko na velikonoce. Každoročně má čerstvé a hlavně chutné jehněčí. Loni jsem dělala žebírka s plňkou z jarních bylinek (kopřivy apod.) Letos mám zamluvené plecko a krk… Naložím to do podmáslí, krk s česnekem, plecko ještě nemám rozmyšleno :-) No já už se těšíííím. Navíc máme v sobotu ochutnávku domácího tvarohu a jogurtu z pravého kravského mléka přímo z vemene plus co kdo přinese…domácí chléb, Sachr, štrůdl… To zase bude bříško vrnět a dietní – rozumnou část mozku nechám tentokrát doma… ;-D

Nojo, je to tak. U nás jehně nebude, udělám roastbeef v bylinkách a k tomu nové brambory, zelenina…možná yorkshirský puding. :-)))
Pak pochopitelně hlavnička se spoustou zeleninového salátu. :-))))

71 – 72: Na Honzíkovy buchty jsem četla už několikero různých receptů. Jaký je ten váš?

73: Ach, ty Velikonoce. Chudinky jehňátka, kuřátka, kachňátka, housátka, … to zas budou jatka! :-))

pane Cuketko, nenarazil jste teda na zrovna nejlepší vsetínský podnik :-), skoro se až stydím za své město, ale pro zbloudivšího pocestného to určitě nějakou hodnotu má :-)

a co se týká Špice, zvenku to není zrovna nejlepší, ale pozor – už přes rok je to nekuřácká pizzerie s hromadou hotovek, je to takové lidové, ale přijatelné. Ve městě se dá ještě doporučit na náměstí relativně nový hotel Magistr :-).. i když, asi k nám jen tak opět nezavítáte, což?

Zprvu jsem taky nevedel proc je logem foodblogu synovec pana Hankeyho, ale nakonec jsem na to prisel – je tu totiz hrozna prdel :D

ešte k tomu hlasovaniu o výzore loga…ja myslím,že to niekomu pripomína Hovienko len koly tej podkladovej farbe,ak by bola cuketkovozelená,myslím,že nikoho by nenapadlo,že je to niečo iné ako cuketka-maximalne cuketiak…

a,b nebo c, mělo by to mít dvě nožičky, aby to mohlo šlapat na bicyklu. Ručičky na řidítka to má, tak ještě nožičky může to jet Závod míru :o)

Pořád jsem přemejšlel, co to je, a pak jsem si řek, že je to vlastně buřt.

Komentáře jsou uzavřeny.