zkušenosti s keramickým nádobím RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

13 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. ahoj, nemáte někdo zkušenost s keramickými pánvemi a hrnci od firmy D´sphere home England?
    Díky Lucka

  2. Já jsem koupila keramickou „no name“ pánev asi za 700,– a musela jsem ji reklamovat, protože uprostřed byla nepatrně vypouklá a tuk se tak rozlil do krajů pánve a uprostřed docházelo k připálení (nemluvě o tom, že na keramice by mělo být možné vařit bez tuku).
    Teď jsem koukala na Greenpan, i tady v diskuzích se často vyskytuje, je opravdu dobrá, když už stojí tolik peněz :) ?

  3. ↪ 2 monny3: Mám ji a už bych ji nechtěla. Začala se připalovat asi po prvním použití, a to jsem použila i olej, vajíčka se mi z ní nemyjí nijak skvěle, bez tuku ji používat nemůžu a hned byla neodstranitelně flekatá (černé mikropřípečky). Možná to byl vadný kus, ale dostali jsme ji darem, takže reklamace by byla trochu komplikovaná, tak na to kašlu, ale četla jsme někde, že se to někomu vrátit povedlo. Zároveň s ní jsme dostali pánev od Tescomy, žádný zázrak, tenké dno, ale povrch se přichytává méně, na vajíčka ok. A vlastně, myslím, že se to tu už někde řešilo, jo, tady asi http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?… a pak možná ještě tu http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…
    Prostě, jsem nejspokojenější bez všech speciálních povrchů.

  4. ↪ 2 monny3: já mám asi 4 výrobky včetně rendlíčku a jsem s funkcí vcelku spokojená (jeden kus jsem reklamovala, viz zde v historii), ale je pravda, že ta nejpoužívanější se po čase už na bocích hůř myje, musím ji nechávat odmočit a občas jsem nucená vzít ty vnitřní boky drsnou stranu houbičky, kterou by se to mýt nemělo:( A to téměř nikdy nesmažím ve vysoké vrstvě, spíš jen restuju. Třeba na palačinky dávám jen malinko oleje pod první a pak už vůbec, nebo jen vytřu naolejovaným papírem a v pohodě, zde se chová ukázkově nepřilnavě. Štve mě hlavně to mytí, mám dojem, že nejhorší „lepidlo“ nechává slunečnicový olej, po oliváči takový problém nemívám. Rendlíček jsem si docela oblíbila na bešamely atd. Srovnání s jinou keramikou bohužel nemám.

  5. Již 3 roky používám 2 pánve IKEA (vhodné i do trouby).

    http://www.ikea.com/…ts/10101206/

    Naprosto super na vše, s minimálním množstvím tuku..

  6. jhadh: moc to neřeší dotaz na keramiku :-) Ale dík za odkaz. Mě keramika moc nenadchla, stejně během chvíle zhnědne a skvrny se musí drbat houbičkou. Zkusím Ikea. :-)

  7. ↪ 3 farfalla: Já mám přesně stejnou zkušenost, pánev je flekatá, na bocích už se ani nedá umýt (pokud bych jí tedy nedrhla drátěnkou). Spokojená jsem s pánví od Ikea, jak píše jhadh, mám jí už roky a pořád slouží.

  8. Díky za reakce, zrovna včera večer jsem tak přemýšlela, že se mi dva tisíce za pánev s poklicí dávat asi opravdu nechce… takže dnes po práci to jasně vidím na výlet do Ikea :-)

  9. jhadh: děkuji za tip… :-)

  10. mam dvě velikosti Bialetti aeternum ceramic a jsem moc spokojená. Nedávno jsem v nich zkoušela i palačinky a musim říct, že má speciální palačinková teflonová pánev si už asi neškrtne ;-)

  11. Ja mam Greenpan a s flekatosti teda vubec problem nemam. A to v ni docela casto delam ruzna kari s kurkumou, coz je potvora zluta, co zustane skoro na vsem. :) Za sebe hlasim spokojenost. Nevim jak je to uplne s pomerem cena/vykon, byl to darek, ale spokojene ji pouzivam uz dva roky. Jenom musim rict, ze i kdyz je neprilnava, neni az tak neprilnava jako moje teflonova panev od tefalu :)

  12. Hezký den,
    s nádobím D´sphere home England osobní zkušenosti nemám, ale setkal jsem se s ním na jedné předváděcí akci, kde jej prodejce nabízel za přemrštěnou cenu.
    Asi by Vás mohlo zajímat, kdo má zaregistrovaný tento název – značku:
     http://oz.kurzy.cz/…z312724u.htm

    Vypadá to na čistokrevného východňára – musíte trochu dál, než na Slovensko :-)
    Na krabici s nádobím ovšem „made in china, nebo PRC“ nenajdete – asi by to kazilo to slovo england.

  13. ↪ 5 jhadh: tuhle pánev mám taky a nemůžu si stěžovat, mám v plánu si koupit ještě jednu menší a všechny staré pánve jiných značek vyhodit.

    K dotazu: keramiku jsme kupovali předminulé vánoce tchyni, tuším že Tescoma Vitapan – žádný výkřik to není, stejně se musí olejovat, používání je na ní znát. Podle mě se to nevyplatí.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.