Beyerovy odrobinky

U skleničky alsaského vína. Předvánoční nestihačka útočí. Je teď možná lepší nikam nechodit, nic nedohánět a cvrnkat odrobinky po stole. Nepřepínat se!

  • Cukr ve víně je jako sůl v jídle

Taková a jiná, ještě lepšejší, moudra trousil z rukávu Yann-Léon Beyer (na fotce) z vinařství Léon Beyer. Na ochutnávce, kterou v Bellevue uspořádalo AdVivum se sešli obchodníci, somíci a drobná novinářská havěť. Benjamínek 14. generace vysázel 9 vzorků, počkal až nás posbírají a odkvačil dál na východ šířit evangelium bez zbytkového cukru. Nebo domů.

Obzory a obvody rozšiřující setkání. Musím se poklonit. Kdo chce do hloubky a technicky, může na Jižním svahu. Kdo chce na degustaci, může taky tam.

  • Je žlutý!

Žloutenkou ohrožení labužníci pražští se od nynějška mohou schovávat za nejnovější Maurerův výběr v barvě omylem vymačkaného kanára citronu. Vyšel ve středu a přinesl desítku vyvolených pro rok 2009.

Radost pro obě restaurace Alcronu, stejně tak po dvojičce pro Zátiší Group i pro Brno s Rialtem a Kastelánem. Tradičně smolnou La Degustation šoupli hodnotitelé na druhé místo, Allegro se spokojilo s desítkou a Gordon utřel úplně.

Gratulace vítězům, čest najedeným!

  • Cenové přistání

Zajímovou TZ (tlačenku záměru) jsem dostal z Letiště Praha. Dle jejich vyjádření předali provoz většiny restaurací na letišti nové společnosti Airest, která chce snížit ceny a otevřít nové značkové občerstvovny. Za Airestem stojí Italové, takže se můžeme těšit na cukrárno-pekárny Rustichelli Mangione, winebary de Canto, kavárny Culto a fast-foody Bricco. Jsem z toho Zucco!

  • Nové brusle

Řadu ostravských restaurací s pražskými cenami rozšířila Stella Marina, v Botanické propagují boby a nejlepší knedle dělá Kuba. Taky přišel Sevar.

Cukína se mezitím baví myšlenkou, jaké by to asi bylo, uspořádat soutěž v pojídaní chlebíčků na krásu… ;)

  • Cuketa na Digitu!

Na (jediném koukatelném) českém videologu Digit.cz se v nejnovějším díle věnovaném blogování objevila zmínka o Cukíně! Petra Máru i Honzu Březinu moc obdivuju za to, co dělají. I když vám třeba blogování o internetu a počítačích nic moc neříká, mrkněte se na ně v akci. Čerpám inspiraci (a energii!) z každého jejich vydání! Taky se furt u Digitu neskutečně řehním! ;)

  • Za šest!

Ano, tři krát dvě je opravdu šest! Děkuji všem bez rozdílu kliku, moc mě bavíte! ;)

Reklama

Komentáře

Cuketkoo, proc se nemuzu registrovat na foru? I kdyz vzorne vyplnim obe dve polozky, tak mi to vzdycky zahlasi, ze jmeno neni vyplneno:-(

No už bylo načase. Úroveň stravování na letišti je ostuda a děs a hrůza. A to platí jak pro ceny tak pro výběr jídel.

Nordy, to mluvíme o Ruzyni?
Tam jsem opakovaně shledal restauraci (polo-samoobslužnou, v patře) vyhovující. Personál ochotně zamění brsalát za brambory a i zavtipkuje. Vždy jsem se tam uspokojivě najedl a necítil se skinned or fleeced, česky obrán.

Děs a hrůza bych osobně reservoval pro jiná letiště! Nejhorší chips (aka French Fries) ve svém celém dosti dlouhém životě jsem měl na EMA (East Midlands Aerport). Bledé, podsmažené, předražené hrůzné špalíky starých zatuchlých brambor. Bleaugh!!!

4: Ta restaurace je fajn, to je pravda. Ale mám s ní dva problémy – jednak o ní skoro nikdo neví (obzvlášť cizinci a pak jsou odkázání na ohřívaný kousek pizzy za stovku) a jednak většinou nemívám na letišti dost času na to, zajít do restaurace. Mnohem víc bych uvítala třeba malé bistro, kde si můžu koupit čerstvou bagetu na cestu. A nic takového tam není. Kromě té restaurace se tam v podstatě najíst nedá. Nehledě na to, že nechápu, proč musí stát 0,5l láhev vody na letišti od 50 do 100 korun – jako by na té dvacce, za kterou se prodává ve městě měl ten obchodník malou marži.

to:Nordy Naprosto souhlasim-tu restauraci jsem nasel az po dvou letech usilovneho letani a kdyz jsem tam videl cenik, myslel jsem, ze jsem zabloudil do podnikove kantyny-tak velky je to rozdil od toho vseho ostatniho predrazeneho na letisti.Ruzyne je narodni ostuda-je to prvni, co spousta cizincu uvidi a pak se hrozne divi, ze vodu nedovazime z Antarktidy…

:-)))
je to dobré, že?
Já to kdysi koupila na poslední chvíli jako dárek na letišti a nádavkem vzala i jednu plechovku domů, jednak se mi líbil obal, druhak mám Twinings ráda.

6: Ona to podniková kantýna svým způsobem je – dle mých pozorování se tam stravují zaměstnanci letiště. V době oběda tam bývá dost plno.
Na rozdíl od sousedního suši podniku, který, opět dle mých observations, zatím vždy zel prázdnotou.
(Nechci jim křivdit, třeba je tam jinak napráskáno up to the rafters, snigger, snigger, chichot, chichot…)

10: Pracoval jsem tam tři roky. Skutečně spojili do jednoho podnikové stravování ( za dost levný peníz ) se stravováním pro pasanty. Ne všechny nadchne, když před nimi ve frontě stojí hasiči a dámy z kanceláří a tuzemáky taky dost rozhodí cena za guláš, kousek pizzy, nebo hloupou opečenou klobásu. V tomhle směru je stravovna na letišti neskutečná zlatonosná žíla. Lidé chodí stále ( kam jinam by taky šli ) a na tom jestli je někdo spokojený nebo ne, moc nezáleží. Na útvaru stravování ČSL jsem poznal nejvíc kuchařských očůrávek v životě :-D Ale taky nejvíc poctivé kuchařiny od starých borců – omáčkářů. Ono takových 250 litrů svíčkové…

gratuluji k druhému místu!
příště to snad na to 1. vyjde!
:-)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)