Odrobinky skoro na konci sezóny

V chladu, v krabici lokální zeleniny a v komoře… ,)

  • BKáčkem to neskončilo!

Do Česka se dost dobře přivalí i řetězce New York Pizza, Wendy's, Hardie's a Carl JR! Jásáte? Nevíte? Je vám to jedno? Sám nevím. Ale proti potenciálním potravinám od M&S rozhodně nejsem! ;)

  • Takové kuře prostě doma neuděláte

Proč? Páč nemáte to nasazení! Ani ten správný druh šílenství

  • L'Eau de Cohouteq

Pochtívači vody zdarma ve zdejších restauracích mají nové centrum na adrese – www.vodovoda.cz. Prosím jednu vodu. Chléb zdarma, ano, děkuji. Vitacit i salám mám vlastní. ;)

  • Fairtrademama!

Féroví lidé z mamacoffee si konečně pořídili pražírnu. Předtím vše klohnili v miniaturní pražičce, takže nyní snad již konečně na vyšší úrovni a s honosným názvem „první“ fair trade pražírny v ČR. V tiskové zprávě je pět odstavců o FT, o Africe a o dobročinnosti. Jen jedna věta o kávě. Trochu mě ten (ne)poměr děsí…

  • Na jedno do Mandarinu

Až do pondělka můžete stíhat jednu z nejobsazenějších pivních degustačních akcí v Česku – Vánoční pivní trhy. Vstupné od 150,– Kč! ;)

  • Tak aspoň na oběd

Ať už krizí, nebo letošním úprkem turistů z Prahy, některé top restauranty v Praze nyní začínají lákat hosty na cenově snesitelná obědová menu. Je to takový malý fine dining na zkoušku. Nejnověji třeba LDBB od 590,– Kč. Angel od 325,– Kč a Maze za 650,– Kč to tak mají již od otevření, nových přírůstků po celém městě ale přibývá. Pokud svou konzumaci omezíte na sklenici vody a kávu – vejdete se pod litr!!! :)

  • Pstruh, candát a úhoř

To jsou tři nejoblíbenější české rybky, které jste vybrali v anketě. Naopak nejhůř na tom byl tolstolobik, amur a lín. Hlasovalo neuvěřitelných 948 člověků, díky! Nová anketa vám leze pěkně do soukromí a zkoumá, jaké svátky slavíte. Tak si třeba klikněte… :)

  • Co jinak?

Proběhl SCUK #3SCUK #4 (oba v Bio Zahradě). Pan Drápek si otevřel vegetariánský blog a server Jaknato.cz spustil rozsáhlou sekci videoreceptů.

Reklama

Komentáře

Jej pane Cuketko, vy jste me tak prekvapil, ze muzu rici, ze me takhle jeste nikdo nikdy neprekvapil:-) Ohromne Vam dekuji za podporu a slibuji, ze se budu o blog dobre starat:-) Pokud vse pujde jak ma byt, tak zitra se muzete tesit na prvni clanek v napojich, neb Vam vsem predstavim jednu naprosto uzasnou tekutinu, s kterou se travi Vanoce a zimni vecery jedna radost:-)

ad anketa .. ještě že máme tatíčka google, jinak bych si lámal hlavu jakým písmem a co to je :)

Mf Dnes nedávno dělala test po celé republice, kde bez problémů podají vodu z kohoutku (a nenaúčtují). Pochopitelně mnohde nepodali s výmluvami na kde co. V anktetě pak jeden z restauratérů nepokrytě přiznal, že prostě kvůli zisku. Balená voda totiž vydělává restauracím z pravidla víc než alkohol.

3. V té MF Dnes to vyšlo 11 ano, 7 ne, což mě celkem překvapilo, čekal jsem výsledky daleko horší – ale četl jsem jen shrnutí na webu, tak nevím, co přesně vybírali za restaurace.

pan Drápek:

miso i boršč máte moc fajn, tak se budu těšit dál :)

toro_cz:

no kdo rozluštil, ten asi i zaškrtával :))

Dv:

jj, vida, pro pořádek doplňuji:

http://ekonomika.idnes.cz/…wr-/test.asp?…

je fajn že to dr. Kunová neklohní jen u sebe, ale šla s tím i do MFDNES. téma už se to myslím probíralo shora zdola, hodně za tím stojí jak mají restaurace udělanou cenotvorbu. např při menu na oběd za 89,– Kč prostě těch 30,– z vody a 30,– Kč z kafe potřebují aby s to vůbec celé vyplatilo. jejich chyba… v současné době navíc už jen automatická voda zdrma na stůl = reklamní faktor + konkurenční výhoda.

ve fine diningu už jsou pak butelky za 200,– jen trapné, pokrok jsem tu linkoval na jaře – http://www.cuketka.cz/?…http://www.nypost.com/…s_105270.htm

MF dnes vymyslela, že chtějí testovat restaurace z hlediska vodní ochoty, pak zjistili, že se to už na našem webu (rozumnehubnuti) děje, tak mě oslovili.
Web vodovoda je nový a bude na něm ještě spousta práce. Například systém třídění výsledků podle různých kritérií apod.
Majitele restaurací z jedné strany chápu, všichni podlehli snahám nabízet co nejlevnější jídlo a tím nalákat hosty, pak si to vybrat jinou stranou. Levné jídlo má být levným jídlem. Ale cpát filet ze žlutoploutvého tuňáka do meníčka za 90 kč je blbina. Jídlo má mít svojí cenu, ale voda je prostě jenom voda tak má být zdarma (nebo být na jídelním lístku – třeba karafa filtrované vody za 5 kč).

Kunova:
absolutní pravda, je to nepovedený marketing. A přímně, kdo přišel na segedín se šesti a dá si místo toho filet z tuňáka, stejně nebude spokojen.
Voda je něco podobného jako ubrousek. Někdo si potřebuje dát lok vody před jídlem, někdo po jídlo a někdo si potřebuje utřít pusu po jídle. Já osobně potřebuje normálně vše.
Např. v US jí přinesou, když si jdou pro objednávku. A to ve většině restaurací. Když si přičteme, že číšník je placen z tipu (dýška) a ten se počítá procentem z útraty, tak to může vypadat, že vlastně si tím škodí. Ale nikdo to tak nebere, je to opravdu nedílná součást stolování s obsluhou.

Tak jaké já slavím?? Něco mezi hardcore a druhou variantou… A které ty?? Apropos jak jsi dorazil v sobotu domu? A jak doapdl finský chlebík a perníčky?? A jak na vánoce, jedeš k rodičům anebo zůstáváš tady v Praze?

Také slavíme něco mezi hardcore a druhou variantou.
Cuketko, v sobotu jse dorazila domů až po osmé, doma se mnou nemluvil ani pes, slíbila jsem, že přijdu brzo. A můžeš za to Ty, na základě informace od Tebe – stavila jsem se na zcela nečekaný (dvouhodinový!) esoterický pokec v Arkádách! :-))))
Ale bylo to neskutečně prima odpolede i podvečer.

u mě je to varianta 2. doma s rodinkou :) jak jinak :))

domů jsme dorazil OK, hyperglykemický zášleh se nekonal :)) díky za setkání! vždycky je fajn potakt „přezdívky“ z webu v reálu :)

Pivli:

tak to sem rád že do arkád dorazil alespoň někdo, jás e tam ne a ne dostat!!! :) přes řeku a přes hory to mám :))

kanibal:
nejvíce LOLózní je cuketkův název L'eau de Cohouteq !!!
JInak ale musím říct že v GB vedou kampaň i v tom duchu, že si člověk nemá připadat jako socka, když chce vodu z kohoutku a vtloukají lidem do hlavy, že pít balenou je ekologické šílenství.
Ještě přidám jeden dnešní zážitek:
šla jsem do SAPA pro krevety, koriandr a pár dalších věcí, na kterých mám závislost a zastavila jsem se na pholévku Pho. Nebyla tam na stole zdarma voda, byl tam zdarma v termoskách výborný zelený čaj. Velmi příjemné!

16. Nojo, bylo to velmi nečekané a velmi milé.
17. To je bomba. Nojo, i takdy se naše pohostinství má co učit.
Trochu OT, ale nakupovali jsem u „našich“ vietnamských obchodníků ovoce (a zeleninu) na vánoční stůl a dostali jsme jako dárek lahev červeného fr. vína. Obyčejné, jakostní, ale velmi pitelné.
Potěšilo. pokaždé, když u nich nakupujeme, je malý dárek, ač prcháme s díky na rtech. Jdu takhle se psem okolo, úplně pryč na celodenní výlet, vyběhne prodavačka s pytlíkem mrkve a hroznů. já volám: nemůžu, jedu pryč! Mám to tam večer připravené. Jojo…
Ale je zase fakt, že u nich nakupujeme když ne denně, tak obden. :-)))
Sorry za OT.
O džbánek vody nemám většinou odvahu žádat. Ale asi s tím začnu!

Re: Ann Ketah: Podobně jako Pivli jsem nenašel kategorii, která by přesně pasovala na naše oslavy Vánoc. To je problém škatulkování. Nic se úplně nehodilo a tak jsem se nezúčastnil.

Učinilo mě to individualistou?
A pakliže ano, měl bych na to být pyšný?
Nebo takové otázky nechat koňovi a užít si Merry Christmas?

Zdar vespolek přátelé, zeptám se tak trochu mimo téma, nechystáte se někdo po novém roce na návštěvu vietnamské tržnice??

Byl jsem tam poprvé dneska pro nějakou zeleninu a nejspíš se někdy vrátím. Ale napřed si něco najdu o těch věcech co tam mají. Dneska jsem se držel známých druhů zeleniny.

1R ad anetka:

ty moje ankety jsou povětšinou dosti chatrné a vyžadují od anketčíků jistou dávku slabomyslnosti a poskakovaní na jedné noze aby do patričných, křídou načrtnutých, kolonek zapadli :) já do té své dvojky také se musel napasovat tzv. „dupou na zad“ :)))

20. Ráda bych do vietnamské tržnice, ideální by bylo ve skupince a nejlépe s někým, kdo zná místní suroviny a mluví česky.

24 to pak není ten rajc. když neumíš mluvit a jdeš tam, to je teprve zážitek

vietnamska trznice – proste tam chodte. ked nieco neviete, spytajte sa mladych. na jeden krat to aj tak nepojmete vsetko, ak sa vam bude pacit, mozete sa vracat, kym to nezhori celkom.
jedna rada – vyhnite sa stankom s velkym vyberom jedal a obrazkami s napismi v cestine – to su tie iste cinske bufety, co vsade. a pozorujte, ako jedia jedlo domorodci. a ked nieco nepoznate, mozete to aj kupit/nafotit a skontrolovat na wikipedii, co to bolo…

25. a 26. Chodím tam skoro každý týden, zkouším a ptám se, doma jsem i vařila pholévku pho. Jeden z mladých mě tam vítá se slovy: „pány pózád vázý krevetýýý“. Ale ráda bych se dozvěděla něco víc o viet. kuchyni jako takové.

Několik málo hodin před koncem letošní sezóny: panu C. můj dík za všechno, čím nás během roku na těchto stránkách krmil. Byla to báječná všehochuť a alespoň za sebe můžu říct, že se nepřejedla. Všem ostatním, kteří jakkoli přispěli na tyto stránky: ráda jsem vás četla, ráda jsem vás některé potkala a ráda vás zase uvidím. Dobrý rok 2009 přeji!

V roce 2009 přeji Cuketkovi další milionek návštěvníků, Zlatou Lupu a jemu i všem čtenářům hodně zdraví, štěstí, pohody a báječných kulinářských zážitků! Je to tu prima!!!:-)))

Tak pane Cuketko, dodatečně bych chtěl poděkovat za báječné čtení, spoustu dobrých nápadů i inspirace na tvém blogu. Zároveň do nového roku přeji vše nejlepší, hodně zdraví, pohody, lásky, úspěchů jak v osobním tak i profesním a blogerském životě. Ať ti vyjde co sis přál a ať máš pořád tolik inspirace a dobrých nápadů… :-)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)