Gaučové Odrobinky

Z archivu

Stříleno z pod stolu, od boku, z notebooku… ,)

  • Pivní mapa

Napsal mi Jack DeNeut z Nelso.cz. Je to taková interaktivní aplikace sešťouchaná z Google Maps a z databáze podniků a obchodů (sám ji často používám!).

Pohráli si teď nově s cenami piva v Praze a sestavili Interaktivní mapu cen piva v Praze, což je kůl… ;)

  • Recenze na PragueOut.cz

Kolega Jižní Svah zaseknul drápek do ubrusu přidal se k úžasně heterogenní tlupě českých hodnotitelů restaurací. Jako první padla za obět asijská restaurace Rickshaw. Drazí restauratéři, třeste se! ;)

  • Miroslav Gordonovi: Fuck You!

Pokud jste ještě neviděli aktuální vydání Reflexu (ještě bohužel není v online archivu), vřele vám jej doporučuji. V rubrice Návrat do kuchyně tam „perlí“ Miroslav Macek. Bílé, mrtvolné osvětlení, nepohodlné lavice, zápach staré cibule, mužické oblečení obsluhy, chybějící solničky a jakýsi chrochtající Američan. To jsou jen některé z nástrah, které musel se svou paní za celý večer v Maze přetrpět.

Sloupek okamžitě nůžtičkami vystřihávám a vlepuji do památníčku. Instantní zlatý fond! Hanko Michopulu, budete na cestách dlouho? ;)

  • Kuchař roku a perská kuchyně

Příští týden nás (pepiky) čekají dvě zajímavé akce. Nejprve pečlivě utajovaný Festival perské kuchyněHotelu Praha, o víkendu pak celonárodní soutěž ve vaření z pytlíku Kuchař roku. Na obou akcích můžete provést pokus o cuketko-odchyt. Budu se nejenže vyskytovat, ale i v předsálích intenzivně povalovat.

  • Soutěž – Co jíte?

Do aktuální (foodlosofické) soutěže se zatím přihlásili pouze dva soutěžící. Krátký linkoplk O marne snaze vykrmit rodinu a výtečná úvaha Živit se jídlem… Mám pro vás nachystáno 7 výher, tak doufám, že se najde ještě alespoň dalších 5 odvážlivců… ;)

  • Komentář č. 10000!!!

Ve hře je komentář s pořadovým číslem 10000. Kdo si troufá? ;)

Reklama

Komentáře

A se kterou ze svých manželek pan Macek Maze navštívil?
Mám v těch děvenkách v poslední době trošku zmatek! Ne, že by na tom v případě jeho osoby tak záleželo, ale…
:-))))))

pivli:

podrobnosti neuváděl… netušim :)

Alex Juchelka:

nejni, pardon & thx. aktuální číslo bude online až ve čtvrtek, pokud tedy nemáte přístup k tisku, ještě to bude chvilku trvat (odkaz pak doplním)… ,)

Ta recenze na Maze je… drsná. Ne že by Macek neměl občas dost zajímavé články (má) a tu facku Rathovi mu též nezazlívám, ale podobným způsobem sejmout restauraci tohoto typu vyžaduje přinejmenším silné sebevědomí a … koule :o) Tak snad Gordon dorazí co nejrychleji jedním ze svých sporťáku a na zahradě u Macků, u grilu a bazénu, si dají pořádný souboj na pěsti! :o)

P.S. dík za malou „reklamu“. Měl jsem v plánu tu recenzi linkovat od sebe, až dokončím další „maltský“ článek. Ale proč čekat :o)

Mackova recenze drsna je a o jeji objektivite lze jiste diskutovat, nicmene jednu vec bych mu nezazlival – a to ono „fuck you“ a „kurva“ v textu. Kdo ma trosku povedomi o Gordonovi R, vi, ze je to vyhlaseny sprostak (a ze si na tom v podstate zaklada). Macek jen pouzil jeho vlastni slovnik.

P. Cééé soutěž Co jíte? má termín do 31.3. je tak?
Mistr Macek mi „krurva“ ničí příjemné čtvrtky s Reflexem, „krurva“ může si to psát na svůj blog. Omlouvám se za použití slov :-).

Ad. Macek – literárně hezké psaníčko, ale obsahově na h… a to jsem věrný čtenář Reflexu :o)

Už jsem včera psala u Flo prosbu, zda se někdo přidá do klubu „vraťte mi Hanku,prosím:)“

Pro: Alex Juchelka

…možná už to někdo popsal v knize, každopádně jsem chtěla poprosit o pár tipů na restaurace v oblasti San Francisca a Napa / Sonoma Valley. Vypadáte jako znalec:-))
A já se musím přiznat, že mě nezklame nic tolik, jako výlet se špatným jídlem…

V Maze jsem byl tento patek. K obsluze i porkmum mam nejake vyhrady, ale tak neobjektivni a neprofesionalni text jaky vytvoril Macek.. to se jen tak nevidi:( Co dodat.. snad jen FUCK YOU MACEK!

Jo jo, Macíka jsem četl (pravidelně čtu Reflex) a těžko hodnotit, v Maze jsem nebyl, ale s podobně nekompromisním (však výrazově laskavějším) hodnocením jsem se setkal i třeba na blogu Prague Spoon… ono je to těžké, možná se zrovna nepovedlo, možná měl Mirek špatnou náladu a možná se to nějak sešlo. Snad není tak zle :)

14: Slyšel jsem na Maze taky nejednu kritiku a myslím, že ta potíž je v tom, že Gordon napochodoval do Prahy tak trošku jako kolonizátor který jde divochům z východu ukázat jak se to dělá. Spousta lidí tam jde rovnou hledat chyby a vady na kráse aby si rozbořili mýtus o dokonalém a skvělém světákovi Gordonovi. Jinak  – My mu ukážem! Tady se nám žádnej pan Arogantní roztahovat nebude. Vždycky si vzpomenu na Kurvahošigutntag.„médium nežeru, přineste mi guláš s pěti knedlama,ja?!“ Ale ne že bychom byli křupani, jen nám asi nesedí ten styl kterým nám bylo Maze prezentováno." Teď Vám ukážu jak se to dělá!" Nijak se netajil s tím že sem jede získat dalšího Míšu (Michelina) Byl jsem tam taky a není to úplně můj šálek kávy. Aromi mi třeba sedí líp, cítím se tam příjemně, jako vítaný host, ne jako malý školáček, který má povinně dávat najevo pokoru před velkým Mistrem a se vším nadšeně souhlasit. Jen osobní názor. Zkuste vyjádřit nesouhlas, nebo nespokojenost před obsluhou v Maze ! :-))

Pan Macek je snob.
Tedy, sám to o sobě rád říká. No a já mám pocit, že mezi snoby teď bude „in“ MAZE potápět. Asi proto, že Gordon a jeho hospoda vzbudila takový zájem i mezi obyčejnými strávníky, které tento druh gastronomie doposud neoslovil.
Je tedy potřeba dát razantně najevo, jak obrovsky je to vzdálené od toho co mají ti praví snobové rádi.
I já jsem o své návštěvě něco psal a rozhodně jsem nebyl jen nadšen, ale doufám, že jsem nezplodil něco tak zaujatého a plného faktických chyb (Gordon osobně vaří, slánky na stole apod.). Osobně bych byl velmi zvědav na nějakou vlastní restauraci páně Macka a jeho paní, abych si mohl nastavit laťku pro ten pravý fine dining.
Do té doby se však přidávám ke zvolání strejdy Ondry :)

P.S. Zvláštní je, že se začínám těšit na další Reflex, čím nás pan M. zase oblaží. Jeho strategie „Nezaujal jsem vás po dobrém, zkusím to po zlém,“ začíná nést své ovoce :)

Když psala do Reflexu Hanka, prali jsme se doma ve čtvrtek o to, kdo bude číst první (přítel miluje Zeleného Raula). Teď jen znechuceně dolistuju na stránku se samolibým úsměvem člověka, kterého bych nejradši nakopala do těch jeho snobských gurmánských gulí. Nikoli Fuck you, ale Fuck off, a to prosím pěkně daleko… Kdeže je ten Hanka back klub???

rachade – Bohužel musím nesouhlasit. Ještě tři týdny před otevřením, tady o MAZE neměl nikdo ani potuchy. Osobně jsem se (náhodou) zůčastnil i prvního školení pro nové zaměstnance, kde byla jasně prezentována firemní politika a nic neobvyklého, arogantního jsem tam nespozoroval, prostě jen klasické, běžné školení. Mám pocit, že veškerou reklamu zdarma zprostředkovaly Ramsaymu nekritická média.

Zkuste vyjádřit nesouhlas, nebo nespokojenost před obsluhou v Maze ! :-))

Zkusil jsem a nic se mi nestalo :))

Nijak extra mi nesedly ani clanky pani Michopulu, nicmene Miroslav Macek me opravdu dorazil. Ke konci uz jsem jen cekala, ze obsluze spadne cestou k hostum objednany dezert, nacez bude pred jejich ocima vracen zpet na talirek a naservirovan panu Mackovi primo pod nos :-))) Jeste stesti, ze si jej neobjednal! ;-)

Ad sprostý Gordon – je pravda, ze Gordon si rozhodně nebere servítky a pro f*** nejde daleko, je to část jeho image. Nespočetněkrát vyf***oval personál v kuchyni, ostatní kolegy z branže, bulvární tisk a jiné celebrity, ale pochybuju, že by byl sprostý k hostům. Uvědomuje si „náš zákazník, náš pán“. Mackova reakce je štěkání jezevčíka na dogu.

10. tesso – do vašeho klubu se asi nezapojím, články p.Macka jsou sice slabé, ale ty od H.Michopulu mi zas nápadně připomínaly styl křídových časopisů pro ženy.
Hodnocení Maze lítá trochu v extrémech, na jedné straně je z řady recenzí cítit silná adorace, teď zas pro změnu zatracení. Asi by to chtělo méně emocí a více „objektivity“.

Macek je snob a pitomec, a osobně ho nesnáším, ale máte pocit že je naprosto vyloučeno aby to tak bylo? Já ne. Mně Macekdorazil používáním pepře na tlačenku.

17: Možná v maze někdo cítil nějaké nezdravé pnutí, ale to je koneckonců možné u citlivějších jedinců. Jak říkám, já dávám přednost jiným zážitkům, ale nemůžu Maze nic vytknout. Když jsem tam byl, necítil jsem se tam úplně v pohodě, ale jídlo bylo fajn, a žádná otrávená a pomalá obsluha. Moje reakce se spíš týkala lidí,kteří jdou hodnotit něco co už dopředu odsoudili. Jako ve Švejkovi : „Přiveďte odsouzeného! Chci říct obžalovaného…“ :-) Pravda je že to média pěkně nafoukly, ale taky že když se o plánovaném Maze dozvěděli čeští šéfkuchaři, byli z toho pěkně nervozní :-))))

Taky jsem si přečetla článek páně Macka a hnul mi žlučí – ne tím slovníkem, to chápu vzhledem k tomu, o kom píše, ale prostě asi tím, že od toho blba mi vlastně všechno připadá pitomé a tohle tím tuplem. Už to asi číst nebudu, ať si zbytečně nekazím náladu.

24: Můžete mi někdo říct, proč zrovna pan Macek píše tuhle svéraznou kritiku restaurace? On do toho nějak dělá? Má nějakou pravidelnou rubriku?Tahle kauza je pro mě novinkou.

Rachad: ňekla bych, že to je taková klasická politika v tištěných médiích. Redaktor má na starosti nějakou rubriku a pravidelně mu tam píše paní Michopulu. On je rád, že ona tomu rozumí (a to ona musí, když jí vyšla ta kuchařka a tak dále :-)), umí dát dohromady článek a pravidelně a bezbolestně je zaplácnuta plocha v časopise. Pokud pravidelná autorka absentuje, je narychlo povolán spřátelený zaplácávač, jemuž je otisknuto cokoliv, protože je rychlý, spolehlivý a koneckonců u nás pravidelně publikuje, že?

25: Hustýýýý… (Jak by řekl Lister z Červenýho trpaslíka)

Reflex jsem četla a zrovna ta kritika restaurace Maze v Hiltonu mě ohromila:-)) Všechno bylo špatně. Je to vůbec možné?

pan Macek se považuje za gourmeta, jistě něco zažil a pojedl a popil, proč ne?:-)
Jo, uvědomuji si minulý článeček v Reflexu asi rovněž, který napsal o nějaké dívčině, kterak jest pochroumaná (vliv školní jídelny a rodiny) ohledně jídla a chuťoznalství:-) A přišlo mi to rovněž přehnané. Ale proti gustu…

Pane Cuketko. S tou interaktivní pivni mapou jste me trochu zklamal. Podniky tam zobrazovane jsou vicemene drahe restaurace a nikoli pivnice. Napriklad tam zcela chybi pivnice U Rudolfina, i kdyz tam maji jedno z nejlepsich piv v Praze. Praha 1 je tam proste zmapovana spatne a nepivne. V Praze 4 jsem namatkou zkusil jednu a objevil jsem svou oblibenou pivnici U Bansethu, ale tam zase meli zastaralo cenu piva. Mno… Jak rikal Jara Cimrman"myslenka dobra, provedeni nebylo dobre"

Jarin:

berte to spíš jako srandu. já to tak beru ,)

blbinka na okraj + komentář s pořadovým číslem 10000:

desetitisící plk se povedl rachadovi!!!! :)

http://www.cuketka.cz/?…

i když to podle linku nevypadá, je to skutečně koment s 10000. v pořadí :) nechci si ani představovat kolik rozlitých kafíček do klávesnice, zježených chlupů a poťouchlých obličejů to je! díky všem, kdo komentujete ;)

já si myslim,že macek je pěknej šulin ,–)

dělá chytrýho.ale číst ty jeho frky je o zdraví.a to nehodnotím maze,páč jsem tam nebyl.

zkuste ale poslechnout jeho rady.na talčenku musíte dát čerstvě umletý pepř ze západní indie,šalotku a vinný ocet.

přitom každý labužník ví,že autentický recept je cibule a ocet kvasný lihový

No a právě proto, že si ani neumíme pořádně dotáhnout tláču, nebude z nás nikdy ani pětinový macek

Tak se nám tu podařilo zopakovat Mackovu chybu a spojit kritiku jeho článku s osobní averzí. Gratuluji

Kanibal: já sice osobní averzi vůči nikomu nemám, ale celá squadra, která utvářela tunelářský stát (jistě jsou mezi nimi poctivé výjimky), je naší vizitkou, a vždy to byli jen lidem volení reprezentanti, že? :-))
Moje včerejší exkurze do Malostranské kavárny taky o něčem vypovídá. Nechci urazit nikoho, kdo americkou kulturu stolování má rád, tak to raději nebudu komentovat. Jen si říkám: který …píp… dovolil, aby obsadili tak tradiční kavárnu? Nicméně o něčem svědčí i fakt, že Starbucks byl plný, fronta veliká, ze 4/5 turisti. A už mizím, protože za tuhle kritiku mi možná někdo vynadáte. :-(

34: Matesola: souhlasím, ale musí to být jen nadstranická tlačenka :-))

33. Burmajones: labužník ví, ale zřejmě Macek ne, chce to brát s klidem

Obecně novináři/média již „zřejmě“ neinformují objektivně, zcela záměrně vkládájí do článku čtenářům myšlenku, co si o tom mají ve finále myslet (ajaj..bodnutí do vosího hnízda)

ad Starbucks – jde přeci jen o peníze až v prvním připadě, ne?

To se nám to pěkně zamotalo.Macek je a není v.l;má pravdu a nemá pravdu;kdo tam byl a co viděl;kdo tam nebyl a co slyšel;co kdo četl a podobné a další.
Rád bych se připojil několika otázkami.Už jsem je měl vymyšlené a skoro napsané ale spokojím se jen s filipikou na dané téma,která začíná otázkou (lépe řečeno otázkami). Dostal jsi za svoje peníze co jsi očekával?Chutnalo nebo ne? Kladná odpověď na první otázku přehlušuje zápornou odpověď na druhou otázku.Záporná odpověď na druhou otázku vyžaduje pohled do zrcadla a drobné pokárání svému já na téma proč jsem tam lezl.Kladné odpovědi netřeba komentovat.Záporné odpovědi ještě neznamenají krach Maze ani odebrání hvězd.My,platící konzumenti,nejsem ti kteří to budou hodnotit.Přijdou jiní a lepší a ti se nezakecají.Komentovat a rozčilovat se nad grafomanskými výlevy kohokoliv není nutno ani zapotřebí.
Ostatně Maze bude „spokojeno ”pokud p.Macek a další nebudou nadále přítomni.
Závěr je jednoduchý.Ať si p.Macek povídá co chce není nad osobní návštěvu.Nic nepředjímejte.Názor na to jestli Gordon je dobrý nebo špatný vedoucí restaurace nechte na svém žaludku a síle Vaší peněženky.A hlavně na svém mozku.Proto Ho tam máme.
Uf nadřel jsem se!Zdraví Hy

Chm, Hanka M ani macek mě svým projevem nijak nezaujali. HM mě naposledy nakrkla svojí vinařskou anabází. Přesto že se prsí, že biopotraviny jsou TO co nejraději nakupuje, nemá elementárnáí znalosti o tuzemské produkci (skvělých) biovín. Nikdo je před ní neschovává a ochutnat sedají na každoroční Spotřebitelské ochutnávce biovín v Pavlově. Bejvá někdy koncem dubna.

Major Milčák: hh, to možná platí u nějakého okresního plátku, média typu reflexu narchlo nikoho neshánějí.

Re: Vimaana1 (36)

Také mě překvapilo, že Starbuck dali zrovna do Malostranské kavárny, ale pak jsem si vzpomněl na svou nedávnou procházku po královské cestě z Hradu na Staroměstské náměstí (ruské čepice, naprosto cirkusový dojem) a zaplaťpánbůh za Starbucks! A kdo to povolil? Asi nějaký nekulturní Čech, ne? ; )

Já osobně si myslím, že Starbucks je velice dobrý standard, který člověk mnohdy na cestách uvítá a tento konkrétní způsob nákupu či presentace/prostředí rozhodně neznamená, že by Američané nedovedli stolovat. To by bylo nepochopení konceptu Strabucku…

Hydraulik – To je slovo do pranice :) Já byl, vyzkoušel a odpověděl si. Sám z vlastní zkušenosti však vím, kolik práce dá provozování restaurace a jak moc dokážou tyhle jedovaté rádobykritiky mrzet. Kór, když to někomu jako důkaz o kvalitě podniku stačí. Ale jak už tady někdo psal, Macek štěká, ale karavana jede dál.

Vimaana1 – Tak by mě skoro zajímalo, kdo by tam byl ochoten provozovat tu tradiční a všem dostupnou kavárnu za bezmála čtvrtmilionový nájem. Cože…nikdo? Ani se moc nedivím. Tak už se s tím smiřme a vřele přivítejme solventního amerického kavárníka :))
Mohlo to koneckonců dopadnout i o dost hůř viz. třeba palác Savarin :)

Já si ještě vzpomínám na mediální masáž jak je správné mléko, pak bylo mléko nezdravé, to samé máslo, nejdříve je strašně špatné, jezte margarín..pak máslo není tak špatné, lepší je sádlo..
Bio potraviny mi nevadí, jen ta promo-masáž okolo. Kdo chce snídat chleba s husím sádlem na prst tlustě namazaný, tak prosím. Ale aby v úterý musel snídat něco, co je uvedeno v účetnictví jako odpad z výroby něceho jiného a slisováno. A pak budu IN a tančit po ulici radostí.. výraz „kozí pšouk“ za pomalu 13 korun (asi…) to pardon, to si radši dám banán, jogurt a kousek bábovky. Ještě na škole jsem dělal nějaký test těch celozrných lupínků, drahně let. Paradoxně nejlepší i chuťově byli ty z nejhůře vypadající krabice. Ty s tygrem měli cukru 6× tolik. Ale reklama je mocná. Takže asi tak.
(zase plácám mimo téma, vidím, překlepy atd)

Ad kauza Macek: nepracuji v Reflexu, ale odhaduji, že idea je taková, že rubriku musí pást nějaká výrazná osobnost, která má k jídlu vztah a je tím všeobecně známá. Hanka Michopulu se zapsala Apetitem a svou kuchařkou, Macek se jako „znalec“ (kuchařka pro snoby) profiluje už dlouho. Neřekla bych, že důvody jsou přesně takové, jak je popisuje Major Milčák – už jen proto, že pokud vím, Macek do Reflexu předtím nepřispíval. Samozřejmě se mohu plést, ale připadá mi docela logické, že když odpadla laskavá Hanka, že nasadili někoho „kontroverzního“. No a s tím souvisí i kritika Maze. Záměrem je čeřit :)

Macek je pro Reflex novou osobou, je správně kontroverzní a to že ho tolik probíráme tady je dobré znamení! Mám rád Gordona Remseyho a mám rád i Miroslava Macka.

Vimaana1: Tak jestli začneme s politikou, zhmotní se nám pan C. v podobě Krakonoše a máme utrum. Takže politiku prosím ne, protože bych se na tebe mračil a Starbucks je přesně na takovém místě, aby se o něm vědělo a aby ta prapůvodní kavárna měla superdůstojné místo i za pár let, až jich tu bude dvacet.

Pánové, musím vám dát smutně zapravdu. Taky mám tu zkušenost, že v některých zemích byl Mekáč jediné místo, kde jsem si s relativní důvěrou dala masný výrobek, doznávám!
Otázka ovšem je, čí je budova, a kdo vyšponoval nájemné tak, aby ho nikdo jiný nemohl zaplatit?
Už mlčím, už mlčím!
Pan C, se snad čertit nebude, i toto je bzzzzučící diskuse, a stále se držíme ve vnitřním území mísy.
Kafe nakonec mají lepší než Mekáč, a než někteří hlavní konkurenti stejného segmentu.

burmajones> jo, o tom jsem take premyslel. Driv (1995–2006) jsem Reflex zacinal cist od Raoula, pak prisel Nebel a ja jsem pomalu a jaksi mimodek podlehnul kouzlu onoho komixu natolik, ze jsem s Reflexem zacinal vzdy od Nebela ;-). No a od ledna slus, to me vazne n*****o ;-(.

Ad M. Macek – chtel bych se ho trochu zastat, neb je to snadny terc a i kdyby psal o cemkoliv sebelepe, vzdycky se najde nekdo, kdo mu vypali do obliceje veci nesouvisejici, svatbu „pro penize“ s J. Blochovou, milenky, predevsim pak legendarni kauzu ‚Knizni velkoobchod‘ (ve ktere – coz vim – byl vicemene nevinne a zaplatil za to poskozenim sveho jmena patrne do smrti). Pripadne dalsi „tunely“ nebo pratelstvi Vaclava Klause, zahlavec Rathovi, atd… proste cokoliv.

Jeho clanky v Reflexu (porad doufam ze jen zatim?) naprosto nedosahuji urovne nejlepsich textu, ktere vyplodil, cekal jsem od nej vyrazne vice. Z pocatku se mi zdalo, ze se snazil prezentovat „nesnobsky“, tj.- omeleta + maslo / vs. pokrmovy tuk… no a kdyz mu ten plebejsky margarin omlatili diskuteri na reflex.cz o hubu, pritvrdil.

Recenzi Maze si netroufam hodnotit, nebyl jsem tam. Ale dojem, ze tam sel jaksi „prednasrany“ ci „predbezne zaujaty“, ten mam.

Gordona Ramseye pro mě objevil před lety PAN kuchař J.Štift /Radisson SAS/Alcron Hotel ,Gordonově práci věřím protože ,jsem ji měl možnost pocítit ve vlastním žaludku ,pan Macek mi zatím nic neuvařil ,myslím ,že Hydraulik/38 terefil HňEBÍK NA HLAVIČKU !!!.S G.R. jsem se osobně setkal při otevření MAZE v Praze a cca 20 minut s ním hovořil zcela neplánovaně v nějakém salonku v Hiltonu kam jsem se tak trošku"vetřel " .Nechci se o tom rozepisovat ,ale zcela shodou okolností tématem našeho hovoru byla nedávno zde recenzovaná restaurace „Le Masakr“,kterou G.R.pravděpodobně navštívil . Pěkný večer všem

Re: Vimaana1 (47)
„Kafe nakonec mají lepší než Mekáč…“

To bych fakt nesrovnával…

ortmannohara  – Pokud vím, tak G.R. v Le Masakru :) nebyl, ale večeřel tam (ve vší spokojenosti) jeho pražský tým.

Matesola-psal jsem proto PRAVDĚPODOBNĚ,protože to z jeho slov nebylo zcela jasné zda tam byl nebo má jen informace „Z PRVNÍ RUKY“-informace o „Masakru“měl zcela precizní a o restauraci hovořil velmi pěkně.Koukám ,že informace máte velmi „intimní“o pobytu G.R. v PRG.:-))

ortmannohara – Já to Vaše „pravděpodobně“ jen upřesnil, toť vše. Ad mé „intimní“ informace o pobytu – Můžu jen prozradit, že na žádné Fuck You mezi námi nedošlo :)))
Berte to tak, že spíš vím, kde všude nebyl :)

Tak v naší závodce Gordona nikdo dosud neviděl, ale myslím, že by si musel f*ck nahrát na magneťáček a dát do smyčky…

burmajones a otto: Alois Nebel nezmizel úplně, jenom se přesunul do Respektu…a je tudíž k přečtení na stránkách Respektu. Čekujte chlapci a bavte se.)

Alois Nebel nebavil, zbytek baví, i ta kuchyně i když nemá zatím tu úroveň, jakou by si zasloužila. Minirecenze rest. zařízení bývaly v EX! ale byl to spíš pokus a navíc hodnotit restaurace z celé ČR, jednu za týden… to je k ničemu.

„Miroslav Gordonovi: Fuck You!“

Ale no tak!!!!! Slusneji by to pane Cuketko neslo?

Pan Macek je pouze (nechtěnou, vpravdě lokální) parodií na snoba. Je to člověk, jehož osobní „vysoce rozvinutý smysl pro krásy a požitky pozemského života“ (jak se sám rád prezentuje) je v podstatě charakteru chalupářského – na své cestě za luxusem je znovu a znovu neodolatelně puzen k pompéznímu kýči. To je patrno z jeho prózy, fotografií vlastního interiéru – a koneckonců i manželky… http://i.lidovky.cz/…ckova_11.jpg

Pan Macek, toť případ člověka, jenž o sobě rád uvažuje v kontextu pařížských postav Marcela Prousta, zatímco bytostně je spjat spíše s realitou románů Poláčkových. Jeho recenze maze, jakož i další články série, jsou toho dokonalým úkazem. (Nelze pochybovat o tom, že panu Mackovi zde kromě číšníků v bílých rukavičkách chyběly i svícny a rudé růže.)

tak jsem prelouskala toho macka online a musim rict – ach jo…je to des:(jestli si z toho mam odnest informaci,ze pokud budu snidat v zupanu, dostanu cerny puntik a neumim se najist,pripojuju se k tomu, co uz tady parkrat padlo – fuck off, mr.macek!

Re: Klara (61)

Už je to online? Kde? V archivu?

To bude ten starý článek. Ten o Maze tam ještě není…
Knižní velkoobchodník Macek je extrablb. Rath mu měl tu facku vrátit. Zaslouží si ji oba, šmejdi…

Aha, už tam je! myslela jsem jiný, soudě podle zmínky o županu…
Hm, je to celé takové přívětivé, že? Toto slůvko má pan Macek asi hodně Rath…

To je vůl :-)))) Pardon, nic přívětivějšího mě nenapadlo…

Re: 63, 68

Díky… Těch nepočítaně humřích salátů za život hovoří IMHO za vše. Jak dlouho je ten člověk naživu (od roku 1989)? ; )

Na druhé straně bych mu docela věřil popis prostředí restaurace. Podle fotky bych řekl, že si nemusel moc vymýšlet. Poznámku o panelácích si ovšem mohl odpustit.

Závěrem malá omluva – my Američané můžeme někdy opravdu působit chrochtavým dojmem, ale v jádru jsme určitě slušní lidé. Fuck You, Macku!

69: I u nás je několik slušných lidí. Ale nevím jestli píšou do novin :-))

Nebyl jsem v Maze, nejedl tam ani nepil – zatim ! Chapu ze mnoho ze zde pritomnych ma na pana Macka nazor negativni , ale dle meho soukromeho nazoru, ta „show“ ktera se v ceskych mediich strhla z toho ze Mr. Gordon otevrel restauraci v Praze si o podobnou recenzi primo rikala. A pokud je pravda jen polovina toho co pan Macek pise tak si podobny „kulinarsky“ zazitek rad necham ujit. Vzhledem k tomu , ze je to prvni Michelinska hvezda( Mr. Gordon fu**ing Ramsey), ktera se rozhodla dobit maticku Prahu, pak kdo jiny nez cesky snob by mel byt nadsen ? Netvrdim, ze ma Macek pravdu ( nazor jsem si vzdy tvoril az na zaklade OSOBNI zkusenosti ) ale to co se kolem Ramseyho strhlo v ceskych mediich vzbuzovalo vetsi ocekavani a snad i nadeje :) .

Jinak ma velika ucta ke sqele praci PANA CUKETKY i vsech ostatnich spolutvoritelu tohoto uzasneho webu – a diskuze je to co tvori dobry web – viz. Mr. Rachad, PIVLI, AJ, a vsichni kteri prispivate – je Vas radost cist :) i kdyz nemusim souhlasit respektuji Vas fundovany vhled do veci tak tajemnych ukrytych pod poklickou,
 :)

Krasa
a
keep up a good work

RupRecht

Gordona prizvali a platia za to aby Praha dostala daky podnik s hviezdickou. Urcite ju potrebuje. Jednoducho investicia.Obchod. Vie varit alebo nevie? O to nejde. Vie „predavat“ a o to ide… za co sa dostavaju hviezdicky?! Pre „vlastny“ trh a pre „prichadzajucich“ je Gordon dobra investicia, ktora predstavuje urcitu vrstvu spolocnosti-volavka s hviezdickou. Nic viac a nic menej.

Macka jsem přečetl a zas tak fatální mi jeho text nepřijde. Ano, je tam poněkud křečovitá snaha o kontroverzi, ale spíš jsem nad tím pokrčil rameny.
Ony ty Mackovy články pro Reflex nejsou nic moc, ale rád si vždycky pročtu jeho blog, kde sice píše dobře, ale s občasnými úlety. Asi to má v povaze.

Souhlasím úúúúplně s panem Mackem. V Maze jsme byli s přítelem před dvěma měsíci. Bylo to hrůza, přesně jak to pan Macek napsal. Z restaurace Gordona Ramsaye jsme odcházeli (čti prchali) bez dezertu a šli jsme si spravit chuť domů. Specielně tu hnědou přepálenou omáčku, o které psal, jsem měla nalitou na všech chodech včetně gumového bůčku. Brrr.

58. No jo, necetl jsem Reflex. Ten Macek je teda sprostak. A Vam se, pane Cuketko, timto omlouvam :o)

Ja chci zpatky Hankuuuuuu
Mackuv sloupek je tragicky, suchy, bez humoru
demence na druhou

Komentáře jsou uzavřeny.